Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
messideco
Presidente del Barça

2011.06.15. 09:51:33

Igyál meleg, cukrozott tejet. Nekem az szokott segíteni...
Kép
"And my heart will leave you never."
messibarca
Jugador d'estrella

2011.06.15. 09:30:44

Valaki nem tud egy jó módszert ami segít abban , h lenyugodjon kb. egy óra múlva mék mopedre vizsgázni (rutin vezetésből és műszakiból) és nagyon izgulok :oops: előre is köszönöm
Kép
a siget készítette Victor (vuvu)
lui1698
Llegenda del Barça

2011.06.14. 17:34:57

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2011.06.14. 17:27:30

Fecooo írta:http://www.mommo.hu/media/Idojarasjelentes_2050-bol

hülyeségnek tűnik, de azért elgondolkodtató is...
Erősen túlzónak érzem.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.14. 17:07:19

hülyeség is, van ami igaz lesz belőle, de azért ennyire durva sztem nem lesz.
:roll: :?
B.
Jugador del Barça

2011.06.14. 17:03:29

Engem nem gondolkodtatott el, szerintem brutálisan el van túlozva
http://notebookstore.hu/hu/termekek/res ... _vy197ear/
szívem szerint ezt venném meg, pár hete ez is 230.000 volt Rolling Eyes 270kt viszont nem adok érte...
hp-t nem javaslok, és dell-t sem, nem érik meg a pénzüket...
B.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.14. 16:49:43

http://www.mommo.hu/media/Idojarasjelentes_2050-bol

VargaAron
Jugador d'estrella

2011.06.13. 12:05:37

csababarca írta:
Vedd meg ha van rá keret,és még nem vetted meg. :wink:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/res ... _vy197ear/
szívem szerint ezt venném meg, pár hete ez is 230.000 volt :roll: 270kt viszont nem adok érte...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.06.13. 12:00:16

Vedd meg ha van rá keret,és még nem vetted meg. :wink:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
VargaAron
Jugador d'estrella

2011.06.13. 11:56:20

kanty
Llegenda del Barça

2011.06.12. 14:03:41

Fecooo írta:http://igynevess.blog.hu/2011/03/12/tes ... bol_tigris

az ilyen tigrist szeretem :lol:

l
Ez nagyon kemény. :shock:
Egy ilyen anyatigrist én is elfogadnék. :lol:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.12. 13:27:43

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.06.12. 14:16:13-kor.
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.06.11. 17:08:40

miihii írta: Én azért szoktam a BARCA TV-t,meg időnként a F1-et itt pótoltam.Küldhettek volna azért vmi írást h belenyúlnak a dologba :?

L. Messi 10!
Nálam is a + lett,cs az lemaradt a postomban :wink:
Ha már TV, most nézem, hogy ismétlésről adják csak az F1 időmérőt, mert a Harry Potter fontosabb... Még jó, hogy van Rojadirecta link... Még a szabadedzéshez is találtam linket, most lett vége, természetesen Vettel nyerte 0.320 ms-el 8)
Kép
miihii
KHAL

2011.06.11. 17:02:41

sjay írta:... mondjuk nem vesztettem vele sokat, mivel egyáltalán nem néztem.
Én azért szoktam a BARCA TV-t,meg időnként a F1-et itt pótoltam.Küldhettek volna azért vmi írást h belenyúlnak a dologba :?

L. Messi 10!
Nálam is a + lett,cs az lemaradt a postomban :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.06.11. 16:36:37

miihii írta:Digisektől kérdezném,h másnál is eltűnt a SportKlub? Nekem vezetékes van és zongorázás közben láttam,h a SK helyén is DigiSport lett.Végigfuttattam a hangolást,de se híre-se hamva.

:evil:
Itt DigiSport+ lett helyette.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2011.06.11. 15:56:09

miihii írta:Digisektől kérdezném,h másnál is eltűnt a SportKlub? Nekem vezetékes van és zongorázás közben láttam,h a SK helyén is DigiSport lett.Végigfuttattam a hangolást,de se híre-se hamva.

Nekünk is eltűnt. Ha odakapcsolom, csak színes sávok vannak, mondjuk nem vesztettem vele sokat, mivel egyáltalán nem néztem.
miihii
KHAL

2011.06.11. 15:52:24

Digisektől kérdezném,h másnál is eltűnt a SportKlub? Nekem vezetékes van és zongorázás közben láttam,h a SK helyén is DigiSport lett.Végigfuttattam a hangolást,de se híre-se hamva.

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
PCsabi
aka Game90

2011.06.09. 21:38:45

OFF

Zenéljetek ti is, egérrel vagy billentyűzettel :D
http://www.google.hu/

ON
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Iniesta_1986
Barça B

2011.06.09. 21:31:27

Van egy mondás, valahogy így hangzik: "Nem fázom, mert fűt a hazaszeretet".
Én ezt továbbszőttem: én szeretem a Hazámat, de a Hazám már nem szeret...
Lassan nem tudom eldönteni: 1947-et írunk, vagy már eljutottunk 1949-ig? :roll:
Boixos
Llegenda del Barça

2011.06.09. 13:37:29

erről az elmegyek az országból-nem megyek el innen-szituról az a véleményem, h jó, ha megadják a lehetőséget az embernek a szabad döntésre, akármi is legyen az. azt is elfogadom, ha valaki itt akar maradni, mert gyönyörű országban élhetünk, itt mindenkit megértenek, tényleg nem véletlen, h ide születtünk, ezt dobta a gép stb. én is kb 30 éve akarok innen elmenni, mégis itt vagyok még mindig. ha anno elmegyek, bukom a feleségemet, bukom a gyerekeimet és még nagyon sok más mindent is, amik nélkül most nem tudnám elképzelni az életemet. de megértem azokat is, akik koccolnának, ugyanis nem biztos, h mindenki a végletekig tudja tolerálni azt, h itt az utóbbi évtizedekben olyan gyerekek váltogatták egymást az "élen", akik arra esküdtek fel, h a lehető legnehezebbé tegyék az itteni embereknek a boldoguláshoz vezető EGYENES utat, és úgy kísérletezgettek/kísérletezgetnek az emberekkel, mint vmi droidokkal, egyszerű hülyegyerekeknek nézve őket, akikkel meg lehet tenni mindent, majd utána két héttel később az ellenkezőjét is. mindenkinek egy élete van, azt kell a lehető legjobban kihasználni és itt most nem azt értem ezalatt, h minden hétvégén meg kell csinálni a grand slam-et, hanem azt, h olyat tanuljon vki, amit szeret, utána normális munkahelyen, normális fizetésért, normális munkával meg tudja teremteni az egzisztenciáját, családot alapítson, gyerekeket, később unokákat neveljen, és emberhez méltó módon leélje a rendelt idejét. ehhez mindenkinek joga van. ha pedig úgy látja vki, h ebben pl. itt megakadályozzák, akkor meg lehet próbálni máshol is, de az sem lesz feltétlenül karnevál, mert egy idegen környezetben elindulni nem egyszerű feladat. viszont aki itt is szorgalmas, az sztem a miénknél szerencsésebb helyzetű országban is meg fogja találni a számítását.
az viszont biztos, h nagyon meg kell gondolni ezeket a dolgokat, mert erősen mellé lehet nyúlni egy hirtelen döntéssel, és könnyen olyan szituba kerülhet az ember, amiből esetleg rohadt nehéz kikeveredni. nem egyszerű ez... nálam is elmúltak azok az idők, amikor a nou campba akartam elmenni fűtőnek, vagy fűkarbantartónak... (ezeken a "projekteken" komolyan gondolkoztam anno :D )
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 22:42:39

bowlinggolyo írta:Kalap kíváncsi lennék a cikkedre ha lehetséges elküldenéd püben vagy a szabolcs_pal@yahoo.co.uk címre.

Előre is köszönöm Szabi!

Egyébként igen a Károlyi kormány ténykedésére gondoltam amikor a hadsereg leszereléséről beszéltem,de ezt már lentebb kifejtettem.
Ment!
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.08. 22:34:24

Kalap kíváncsi lennék a cikkedre ha lehetséges elküldenéd püben vagy a szabolcs_pal@yahoo.co.uk címre.

Előre is köszönöm Szabi!

Egyébként igen a Károlyi kormány ténykedésére gondoltam amikor a hadsereg leszereléséről beszéltem,de ezt már lentebb kifejtettem.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 22:21:56

bali 15 írta:
A magyar kiegyezés utáni nemzetiségi törvény a korszak egyik legliberálisabb ilyen törvénye.
Egyáltalán nem Marxista a tankönyv. Csak én próbálom nemcsak magyar szemszögből szemlélni a dolgokat.
Igen azt tudom. Európa első nemzetiségi törvénye.
Csak sajna a nemzetiségeknek nem volt elég az a sok kedvezmény.

Nos felajánlották de mit kaptunk belőle? Csak É-Erdélyt szóval nm sok közünk volt a többi területhez.Igen Trianon előbb utóbb eljött volna,de nem mind1 h milyen körülmények között.Ha belegondolsz ott volt '48, de a '67es kiegyezés után konszolidálódott a helyzet.De mondtad h emelten érettségiztél akk tudhatod h a csehek a lengyelek és mindenki másnak rajtunk kívül emigráns kormánya volt Londonban.Valamint ha az első vh után nem szereljük le egyből a hadseregünket akk a trianoni békeszerződéseket jobb feltételekkel is megköthettük volna.De ebbe ne menjünk bele.
Leszerelni a magyar hadsereget? A Habsburg birodalom része voltunk.
A külügy, a hadügy és az ezeket szolgáló pénzügyek irányítása csak 50%-ban volt a mi kezünkben. Ha akartuk volna se tudtuk volna leszerelni a hadseregünket, mert Ferenc Jóska nem hagyta volna.
Az a marxista szemlélet része, hogy mindég elnyomott népekről, társadalmi csoportokról beszélünk, amikor ez butaság. A kor viszonyai közt kell megítélni a dolgot, nem pedig a maiak közt. Az őskor viszonyait sem ítélhetjük meg úgy, hogy a 21. századi globalizált világhoz hasonlítjuk. Ez nonszensz. Gondold át kicsit és nézd meg mit is jelent pontosan a marxista történetírás fogalma. Én is voltam emelt szinten érettségiző és hidd el, lehet még tanulni, történelem szakos vagyok, de tanulhatok még pár 10 évet, hogy megelégedhessek... Ezért írtam, hogy bántani akarlak, csak segíteni. A történelemkönyvek 90%-a marxista szemléletű, nem oly rég érettségiztem, úgy hogy tudom. Már igyekeznek palástolni, de a mélyben megbúvik. Nem beszélve a tanárok, vagy az érettségi szemléletéről.... Az meg, hogy a nemzetiségeknek nem volt elég... Dehogynem, itt sokkal bonyolultabb folyamatokról van szó, a horvátok inkább kivételek voltak ( Jellasics seregének összetételét nem ismerem, de gyanítom, hogy nem a horvátok voltak benne többségben...), de van pár nemzetiség, akik minket mindig és mindenkor csak elárultak ( oláhok, szerbek, a tótok nem, mert nekik voltak szebb korszakaik). Az első adandó alkalommal ellenünk fordultak, gyakorlatilag indok nélkül, mert nem voltak elnyomott állapotban. Vagy mit kellett volna szerinted nekik adnunk? Túlzásba sem szabad vinni, mert Erdélyben úgy kerültek ( úgy is) többségbe a románok, hogy a magyar nemesség túlzott előnyben részesítette őket.... Viszont a két mindig áruló nemzetiség mellett van még több ( horvátok, 48 csak a kivétel, a jó példákból több van, szlovének, tótok a 20. századi uszításokig, szászok, svábok, a gens fidelissima tehát a ruszinok és a többi), melyekkel harmóniában éltünk, tehát az általánosítás túlzó. A nemzetiségek többségével jó volt a viszonyunk, senkit sem nyomtunk el, akikkel rosszabb volt, ott pedig kettőn áll a vásár. Szívesen elküldöm neked pü-ben, vagy emailre a cikkemet erről, sok mindent össze olvastam hozzá és nemzetiségek a történelmi Magyarországon c. kurzust hallgattam egy neves oktatóval az Eltén. Ezt csak azért írom, hogy lásd, van lövésem hozzá.
Más: Ő a hadsereg leszereléséről beszélt, amit a hazaáruló Károlyi kormány tett meg 1918 őszén. Hisz legalább azt el lehetett volna érni, hogy a gyenge hadseregű cseheket és esetleg a románok feltartsuk, mert akkor birtokon belül tárgyalhattunk volna, ergo talán odaengedtek volna normálisan az asztal mellé. Kétség ne férjen: Sem a franciák, sem mások nem hullatták volna a vérüket a csehekért mondjuk.... Ahol birtokon belül tudtunk tárgyalni, azok a területek megmaradtak ( Balassagyarmat, később Sopron és környéke a népszavazás után). Ez volt a korszakos hiba, vagy inkább bűn. Ezt elég lett volna az etnikai határokon megtenni ( ami nagyjából a Felvidéken és Erdélyben a bécsi döntések vonala, a Délvidéken a szerbeket nem tudtuk volna visszatartani, ez az egy tény), elkerülve a későbbi konfliktusokat.
Bob! Értelek, de engem meg ez nem érdekel, amíg éhenhalás nem fenyeget, addig rövid időszakokon kívül ( 1-2 év) többet nem akarok külföldön élni. Éhen halni pedig nem fogok, mert vidéki vagyok és ott azt nem lehet, csak egyes dolgozni nem akaró embereknek, hisz ismerem a kapát és tudom is használni.... Jelenleg is tesszük.
daffy
Madridista

2011.06.08. 21:32:04

looka írta:Abban különbözünk, hogy én nem tartom magam érdektelennek, és szerintem ha valaki magyarnak születik, az okkal történik, és nem az a követendő út, hogy amint lehet itt hagyjuk az országot. Ez a rossz mentalitás egy következő eleme, ne vedd személyeskedésnek, nem azt mondom, hogy megvetendő a hozzáállásod vagy te magad nem vagy jó ember adott esetben, csak az önös érdekek vezérelnek, csakúgy mint a magyarok 85%-át. Ez a probléma, ezért IS tartunk ott, ahol.
ez így igaz. én nem az ország érdekeit nézem,ahogy az sem az enyém. én elhagyom,saját érdekből. azért,hogy ne a gyerekemnek kelljen,szenvedek inkább én. nem várom a csodát és nem bízok abban,hogy majd 1-2-10-15 év múlva rendes ország leszünk,mert nem leszünk. ez rajtunk kívül senkinek sem érdeke. a nagyhatalmak attól nagyhatalmak,hogy a többi nem az.
tudom,hogy az én felfogásom a rossz,de inkább dolgozok egy olyan országban,melyben szeretnék és befogadnak,mint egy olyanban aki ott rúg belém,ahol tud. soha nem mondtam,hogy én gondolom jól,sőt...
de abban biztos vagyok,hogy ha a tendencia folytatódik,márpedig folytatódik,akkor a magyarok nyugatra mennek és keletről hoz az ország embereket a helyükre. ezért fogunk egyre inkább hasonlítani a balkánra. nem lesz itt szép jövő. ma olvastam,hogy 10 éven belül nem lesz gyerekorvos az országban,mert mindenki megy és a jelenlegi dokik átlagéletkora 56 év. és pont azért megy az ember,mert máshol jobbak az életkörülmények még akkor is,ha az osztrák szemét melót a magyarok végzik,mert az osztrák nem hajlandó és teszik mindezt az ottani minimálbér(1300euró) alatt. az osztrák 4000euró alatt nem megy el dolgozni,a magyar a negyedéért lapátol trágyát. én az egyszerűséget választom és egy számomra jobb helyen telepszem le és nem próbálok meg szélmalomharcot vívni és a csodáért imádkozni.

ui: kanada egyik tartományában több jövedelmet hozott az egyik év,mint várták és a plusz pénz egy részét szétosztották a lakosságban(ha jól emlékszem 400dollárt/fő.) ilyet itt akkor sem látnánk,ha jövedelmező lenne a gazdaság
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.08. 21:12:39

A dögöljön meg a szomszéd tehene is mentalitás abszolút jellemző, s daffyval én sok mindenben egyet értek!
Tisztelem becsülöm a nagy nemzeti összefogókat, de a mai magyar viszonyok mellett a megfelelő egzisztenciát nagyon nehéz elérni!
És attól, hogy valaki kiköltözik külföldre még magyar lesz!Ez az anyaföld, ezt elfelejteni nem szabad!A világ színes, ez így is van rendjén nagy nacionalizmusról nem lehet beszélni, s érzésem szerint idealista idejétmúlt gondolat!És pl tudom Kalap véleményed szerint, maradjunk itt mi tudunk rajta változtatni, de a kérdés ilyenkor az, hogy van-e időnk megvárni, hogy változás legyen?????Külföldön sincs kolbászból a kerítés, de ha van munkád megbecsülnek, s abból megtudod teremteni saját magad és családod számára az életet!
És igen kilyukadunk oda pénz, pénz, pénz, de amíg itthon gürcölsz annyi pénzért, hogy itteni viszonylatban jól élsz, de egy lakást 50 éves hitelre tudsz megvenni, a benzin az egekben, a munkanélküliség szintén, addig kint van pénzed elmenni vásárolni, minden hónapban, a nyaralás nem valami vígjátékból ismert fogalmom!
Nekem a feleségem dolgozik kint Franciaországban, maga az emberek gondolkodása is más!Pedig a franciák is "nagy hazafiak", de kint jobban lehet boldogulni!
És azzal zárnám a mondandómat, amivel elkezdtem, Magyarnak lenni büszkeséggel kell eltöltsön mindenkit, mindegy hogy határon belül, vagy kívül!
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése