Utazás Barcelonába

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Andris
Adminisztrátor

2009.05.13. 00:08:29

Aki ír vmi tapasztalatot segítségképp, az légyszi írja be h az év melyik szakában tette meg az utat! Az elég fontos lehet...
egyébként köszi deffent! :)

Egyébként pedig kezdeti stádiumban van ez az egész dolog, de lassan kezdünk utána olvasgatni. És átszámolgatunk alaposabban mindent, de csak hogy nagyon tömören előrevetítsek: Egyrészt nem biztos h anyagilag olyan jó lesz ez az egész a repüléshez képest, és iszonyat időt meg energiát őröl majd fel. Másrészt pedig anyagilag magasan és nagy különbséggel a legmegterhelőbb időszakban mennétek. Tudom h legtöbbeknek a nyári szabadságba esik, meg ilyenek, de már most számolgatások és minden nélkül azt mondom, sokkal jobb egy őszi dolog, ami 2-3 max 4 nap szabadsággal járna.

szerk:

Mihu, értettem elsőre is, csak elfelejtettem megköszönni a nagy gondolkodásban. :lol: Pontosan arra volt nagyon jó, viszonyítási alapnak. Így láthatja mindenki h mennyi idő is ez valójában.

Picit már jobban átgondolva időben nagyon fárasztó és erős 2 nap oda, és ugyanennyi vissza az, amit reálisnak gondolok.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Mihu
Director del Fútbol

2009.05.12. 23:53:21

lionelmessi19 írta: Viszont amit írsz, hollandiába egészen más a dolog. :)
Egyrészt a sebességkorlátozás (ami már van egyébként tudtommal azóta) nincs olyan szigorúan véve, másrészt nincs tudtommal ilyen elmebeteg fizetőkapus (kb 30-50 kmenként minimum) rendszer, mint a délieknél. Hiába, nem véletlen jöttem úgy haza egy kéthetes olaszországi körútról, hogy határozott véleményem volt arról a népről, és minden tekintetben negatív nagyjából. Ez is hozzátett azért.
Én azt csak azért írtam, hogy mi ilyen simán, minden akadály nélkül, néha 180-al kavarva 21 óra alatt jártuk meg az 1740 km-t. Na most akkor 2000 km, fizetőkapus dologgal, meg dugókkal, meg mindennel együtt akkor eleve nem lehet 20 óra :wink: Szóval csak cáfolatként hoztam fel a dolgot :)
deffent
Jugador d'estrella

2009.05.12. 23:28:46

Sziasztok!

Én már voltam busszal Barcelonában (a szállás Lloret de Mar-ban volt pontosabban) az út pedig 36 óra volt. Ebben benne volt pár rövid (1-2 órás) városnézés Olaszországban, de enélkül is 28-30 órával kell számolni.

Szerintem a buszos útnak csak akkor van értelme, ha közben megálltok "világot látni", fényképezni. Ha nem, akkor nem éri meg a fáradság, a buszon alvás, a kiszámíthatatlan időbeli csúszások az autópályán. Ha csak "átszaladtok" Olaszországon és Franciaországon, akkor szerintem inkább érdemesebb pár ezer forinttal többért repülővel menni.

Buszos út hátrányai:

1. Időveszteség
2. Mosott kaki leszel, én pl. buszon én még életemben nem aludtam jót.
3. A 2. pontból következik, hogy megérkezés után tovább kell pihenned az út fáradalmait.

Előnyök:

1. Látod, merre mész, látnivalók
2. Közösségibb dolog (bár 30 óra után már nem előny lesz)
3. Olcsóbb

Ha az előnyökből kiveszitek a látnivalókat, meg esetleg még az ára sem sokkal olcsóbb, akkor egyértelmű, hogy nincs értelme busszal menni.

Remélem segítettem egy kicsit.
Andris
Adminisztrátor

2009.05.12. 22:57:44

Majd még alaposan körbejárjuk ezt, főleg valszeg ár szempontjából, szerintem megpróbálok énis beszállni majd ebbe a dologba kicsit segíteni, amint végzek az utsó írásbelimmel holnap.

Viszont amit írsz, hollandiába egészen más a dolog. :)
Egyrészt a sebességkorlátozás (ami már van egyébként tudtommal azóta) nincs olyan szigorúan véve, másrészt nincs tudtommal ilyen elmebeteg fizetőkapus (kb 30-50 kmenként minimum) rendszer, mint a délieknél. Hiába, nem véletlen jöttem úgy haza egy kéthetes olaszországi körútról, hogy határozott véleményem volt arról a népről, és minden tekintetben negatív nagyjából. Ez is hozzátett azért.

Hogy közvetlenül arról írjak ami pl olaszországban várható: 13 nap alatt végig autópályán közlekedtünk. Ami ugye nem kevés benzin (v gázolaj), és horribilis összegek az autópálya díjra. Elképesztően buta a rendszer, bedobálod a kapuknál a néhány eurókat, és mehetsz pár km-t a következőig. Nyáron óriási a forgalom, ami a sebességet is visszadobja, és elképesztő sorokat okoznak a kapuk. Nem egyszer 30 km feletti hosszúsággal, 4-5 óra várakozással, hiába szélesedik 7-8-10 sávra a dolog a kapuk előtt, a nagyobb pályákon.
És ezt osszuk le 2-3mal hogy ne tűnjön szélsőségesnek, majd szorozzuk be 5-6al minimum a 2000 kmes útra. Mert ez nem csak olaszországban lesz így.
Emlékszem hazafelé a Como tótól, ami nem olaszo. legtávolabbi pontja, kb 20 óra, v még több volt a hazaút, aminek kb a fele kéne h legyen normálisan. Mindezt úgy, hogy nem nagyon álltunk meg, és ahol csak lehetett a pálya miatt, mentünk 200 felett (hála a radarblokkolóknak, -térképeknek). Magyarul csak a rendes út (olyan sebességgel amit busszal nem tudunk úgysem reprodukálni), és a hozzáadódó 2-3 ilyen nagy kapuk és forgalom miatti várakozás miatt plusz kb 8-10 órát utaztunk, összesen 20at. Nemtom km-ben pontosan mennyi, mindjárt megnézem guglival, de szerintem fele sincs annak, amit mi tervezünk épp.

Szerk: épp a fele, úgy néz ki.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Mihu
Director del Fútbol

2009.05.12. 22:34:37

lionelmessi19 írta:Na egy csöpp lelki felkészítés, aztán lehet hogy felesleges, csak én most jutottam ide a topicba, és vettem észre amit Iván írt nektek. Beszélek épp vele, és némileg az utazós részen fennakadtam.

Annak örülnék, ha olyan emberek írnának ide be személyes tapasztalatot majd az alábbiakban következőkkel kapcsolatban, akik kocsival, nyári időszakban mentek sokat autópályákon mindenhol délnyugat európában.

Ugyanis a saját tapasztalat a következő:

Az autópálya díjak Franciaországban egészen durvák, Olaszországban még durvábbak, és hasonlót képzelek a Spanyolokhoz is. Ez pedig azt jelentené, nekünk tavaly nyáron Olaszországban azt jelentette, hogy szinte az autópályán elhasznált benzin árának megfelelő összeget kellett költeni autópálya használati díjra is.

Így egyrészt költséget illetően kell átszámolgatni kicsit, amennyiben igazam van, vagy lesz.

Ezen felül az utazás időtartama. Ahogy nézem kb 1 nappal számoltok, amit rögtön szorozzatok meg kettővel. 2szer2 nap útra kell számolni szvsz, méghozzá több okból. a 20 óra körüli dolog nagyon optimista, erre kell rászámolni a délnyugati autópályákon lévő fizetőkapus megoldás okozta botrányos (főleg nyáron) sok órás sorbanállásokat, arról nem is beszélve h baleset is lesz bőven.
2000 kmert mennénk, iszonyat sokat csigatempóban, sokat ácsorogva. Sebességhatárt sem lehet nagyon átlépni, mert az viszont ügyes rendszerrel van figyelve náluk (csak olyan cuccokkal amik tuti nincsenek egy kisbuszon :D ), mindemellett pedig az éjszaka utazás sem mükszik nyáron, majdnem ugyanakkora forgalom és ugyanakkora sorok vannak.
Ez az időtöbblet tudjátok mit jelent üzemanyagköltségben is.

így tehát szerintem az eredeti elképzeléseknél jóval több pénzbe és időbe kerül, de ne legyen igazam.
Nem akarok ünneprontó lenni, de ez van szerintem. Nem pesszimista vélemény, csak saját tapasztalat. Ami persze ugyanúgy megdönthető azért majdnem, de semmiképp sem az én hibám. :)
Az utazási időhöz annyit tudok hozzátenni hogy mi Hollandiába szoktunk menni, 1740 km-re Nyíregyházától. Idén 21 óra alatt nyomtuk le, úgy hogy már Nyiregytől autópályán mentünk, és Pesten csak 20 perc alatt értünk át. Németországban ugye nincs sebességkorlátozás, ahol lehetett, ott kavartunk 160-180-al. Úgyhogy 2000 km-re az a 20 óra egyenesen lehetetlen.

Meg kellene nézni, hogy így átszámolva nem lenne-e érdemesebb repülővel menni. Hónapokkal az utazás előtt még szerintem olcsón lehet repjegyet venni a fapadosokra. Mi Karácsonykor foglaltuk le a repjegyeket február 24-24-26-ra. Pest-Milánó 7500, Milánó-Madrid 11 000 Ft, Madrid-Pest 35 000 Ft volt. Úgyhogy lehet hogy ha a repülővel annyival olcsóbban ki lehet hozni hogy az már megérje, akkor szerintem le kéne mondani a buszról.
Andris
Adminisztrátor

2009.05.12. 22:25:18

Persze, szó se róla, nem is ezért írtam be. :)

De senki se gondolja hogy ezt az utazást 3,5-4 napnál kevesebből és az Iván által említett összegből meg lehet úszni.

Eszem ágában nincs a repülő mellett érvelni, 90% hogy nem megyek, és 99% hogy nem busszal. Remélem gólyatáborban leszek, és max meccsel együtt 1-2 napra megyek ki hozzátok jó esetben.
- József Attila
pety27
Capitá del Barça

2009.05.12. 22:00:25

lionelmessi19 írta:Na egy csöpp lelki felkészítés, aztán lehet hogy felesleges, csak én most jutottam ide a topicba, és vettem észre amit Iván írt nektek. Beszélek épp vele, és némileg az utazós részen fennakadtam.

Annak örülnék, ha olyan emberek írnának ide be személyes tapasztalatot majd az alábbiakban következőkkel kapcsolatban, akik kocsival, nyári időszakban mentek sokat autópályákon mindenhol délnyugat európában.

Az autópálya díjak Franciaországban egészen durvák, Olaszországban még durvábbak, és hasonlót képzelek a Spanyolokhoz is. Ez pedig azt jelentené, nekünk tavaly nyáron Olaszországban azt jelentette, hogy szinte az autópályán elhasznált benzin árának megfelelő összeget kellett költeni autópálya használati díjra is.

Így egyrészt költséget illetően kell átszámolgatni kicsit, amennyiben igazam van, vagy lesz.

Ezen felül az utazás időtartama. Ahogy nézem kb 1 nappal számoltok, amit rögtön szorozzatok meg kettővel. 2szer2 nap útra kell számolni szvsz, méghozzá több okból. a 20 óra körüli dolog nagyon optimista, erre kell rászámolni a délnyugati autópályákon lévő fizetőkapus megoldás okozta botrányos (főleg nyáron) sok órás sorbanállásokat, arról nem is beszélve h baleset is lesz bőven.
2000 kmert mennénk, iszonyat sokat csigatempóban, sokat ácsorogva. Sebességhatárt sem lehet nagyon átlépni, mert az viszont ügyes rendszerrel van figyelve náluk (csak olyan cuccokkal amik tuti nincsenek egy kisbuszon :D ), mindemellett pedig az éjszaka utazás sem mükszik nyáron, majdnem ugyanakkora forgalom és ugyanakkora sorok vannak.

így tehát szerintem az eredeti elképzeléseknél jóval több pénzbe és időbe kerül, de ne legyen igazam.
Nem akarok ünneprontó lenni, de ez van szerintem. Nem pesszimista vélemény, csak saját tapasztalat. Ami persze ugyanúgy megdönthető azért majdnem, de semmiképp sem az én hibám. :)

Hát ha a buszos variáció mellet dönt a többség,(és eddig úgyvan) akkor szerintem felesleges foglalkozni az autópályadíjakkal,ha el van döntve hogy azzal megyünk,vállalni kell mind a plusz költséget mind a fárasztó utat,ennyi,szerintem. :)
Kép

Reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom....
Andris
Adminisztrátor

2009.05.12. 21:45:00

Na egy csöpp lelki felkészítés, aztán lehet hogy felesleges, csak én most jutottam ide a topicba, és vettem észre amit Iván írt nektek. Beszélek épp vele, és némileg az utazós részen fennakadtam.

- József Attila
Iniesta
Jugador del Barça

2009.05.12. 20:59:29

Ha van valami fejlemény ill. ha lehet még jelentkezni az útra kérlek tegyétek közzé.
afulop
Barça C

2009.05.08. 13:43:33

Sharack írta:Sziasztok!Kövi szezonba én is mennék majd ki de nem tom hogya jegyet stb hol kell megvenni majd:D valaki irna 1 pü-t vagy ide is írná?:D
Szia!

Ha időben be akarod biztosítani magad, akkor ajánlom servicaixa.com-ot, ott ki tudod választani a felajánlott helyek közül melyiket szeretnéd (legkorábban 1 hónappal a meccs előtt). Csupán egy MasterCard kell hozzá. Kapsz egy email-t, utána a kártyával és szem.azonosítóval helyben tudod átvenni a jegyeket. Így a legolcsóbb (5 eurót számolnak fel) és a legbiztosabb is szvsz.
Én kb 2 hete vettem az Osasuna elleni meccsre, már csak 1-1 jegy van pár szektorban, szóval érdemes sietni. (Remélem a BL döntő miatt nem fog mindenki pihenni :o )

Ha hazaértem, majd írok az átvétel hogyan zajlott!

Üdv: A.
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2009.05.06. 15:36:25

Jogosítványom nekem is lenne, és ha jól gondlom, akkor vagyunk még így páran, azaz EU-szabvány szerint tudnánk egymást váltani. :)

[quote="Sharack"][/quote]Görgesd lejjebb ezt az oldalt, és megtalálod Z. Iván terjedelmes ismertetőjét a nyári Eurobarca-tervről.
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
Sharack
Barça C

2009.05.06. 14:33:09

Kb mennyibe keröl az ut Barca-ba?tudja valaki?
Iniesta
Jugador del Barça

2009.05.06. 11:30:27

Én is jelentkeznék 1 fővel! Jogsim is van :wink:
Sharack
Barça C

2009.05.06. 10:50:34

Sziasztok!Kövi szezonba én is mennék majd ki de nem tom hogya jegyet stb hol kell megvenni majd:D valaki irna 1 pü-t vagy ide is írná?:D
aky01
Jugador d'estrella

2009.05.04. 20:48:50

Én is megköszönöm a részletes tájékoztatást,és újfent megerősítem jelentkezésem 2fővel! köszönöm
EuroBarça Tour 2009
Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Kép
Stoichkov
Jugador d'estrella

2009.05.04. 20:35:14

Sziasztok!

Nagy bánatomra betegség miatt nem tudok kimenni most a Villareal elleni meccsre, pedig jó eséllyel bajnokavatás lesz :(

Jutányos áron eladnám a repülőjegyet (csütörtök ki, kedd vissza) és a meccsjegyet (nagyon jó helyre, első karéj, közép-közép táján)

A telefonszámom: 06-70-237-5777
rszergej
Capitá del Barça

2009.04.29. 13:47:51

Hali. Köszi a részletes infot!
Nálam úgy néz ki az egész, hogy eddig nem gátolja snki/semmi, hogy menjek, és remélem addig nem is fog, tehát jelentkeznék az útra.
De sajnos ugye nem rajtunk álló, nemvárt körülmények közbeszólhatnak, gondolok pl. minkahelyre vagy vmi ilyesmi, de eddig nincs gond, úgy hogy megértéseteket kérem, ha NE ADJ ISTEN lenne ilyesmi probléma.

Röviden én jelentkezek.
Kép
robertfcb
Capitá del Barça

2009.04.28. 12:56:19

Köszi én is a részletes tájékoztatást! Nagyon jó lenne ez az út, nagyon rég óta vágyom arra, hogy eljuthassak Barcelonába és ráadásul egy meccset is megnézhetnénk 8) . Remélem nem jön közbe semmi és én is tudok majd menni! :)
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
titán
Barça B

2009.04.28. 09:43:01

Fenntartom magam az utazólistán +1 fővel..
Roniee21
Capitá del Barça

2009.04.25. 22:00:42

Továbbra is szeretnénk menni.
2-en lennénk apummal együtt.
:wink:
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2009.04.25. 21:40:02

Továbbra is rajta tartom magam az utazni kívánkozók listáján, és köszönet Iván az üzenetedben részletezett árakért is, így sokan látják, hogy miből jön ki a "bűvös" 100ezres összeg.
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
pety27
Capitá del Barça

2009.04.25. 20:48:39

Kralo írta:
pety27 írta: ezt Iván mondta,ne engem kezdjetek el szidni mint tegnap.... :wink: :D
Nem szidott senki. :)
Ivánnak köszönet a hosszú leírásért, és átgondolásért. Igen jól hangzik!

Remélem nem jön közbe semmi, és részt tudok venni én is ezen túrán, mely teljesítené egyik gyerekkortól létező vágyam. :)
Oké oké! :) Én is nagyon remélem hogy eljutunk!Ott találkozunk!! :D :wink:

szerk: Slither,így megfelel a sig? :)

Nem, max. 3 sor szöveg maradjon! Olvasd el még egyszer a szabályzatokat, ha a pü ellenére nem bírtad venni a fáradságot...
Kép

Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.04.25. 19:27:43

Hát én ezt valószínűleg kihagyom,de remélem nektek összejön.Sok sikert! 8)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Kralo
Entrenador del Barça

2009.04.25. 18:34:33

pety27 írta: ezt Iván mondta,ne engem kezdjetek el szidni mint tegnap.... :wink: :D
Nem szidott senki. :)
Ivánnak köszönet a hosszú leírásért, és átgondolásért. Igen jól hangzik!

Remélem nem jön közbe semmi, és részt tudok venni én is ezen túrán, mely teljesítené egyik gyerekkortól létező vágyam. :)
pety27
Capitá del Barça

2009.04.25. 17:03:48

hát az lenne egészen egyszerűen, hogy a kaúcióra az általunk előlegnek kiszabott pénzeket fizetjük be....
ezzel mindenki kifejezi, hogy biztos jön, és bekerül a neve a kalapba
és ezt az előleget azonnal elkezdené Iván szedni, amint elfogadtuk ezt a lehetőséget. papírt ad róla, hogy ne legyen para

ezt Iván mondta,ne engem kezdjetek el szidni mint tegnap.... :wink: :D

Nem igaz, hogy tucatnyi figyelmeztetés után sem vagy képes átszerkeszteni az aláírásodat...
:?
Kép

Válasz küldése