Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Jaja, ez is olvastam már évekkel ezelőtt, s nagyon különös. De akkor miből is van ez a fa?
Hát nem elképzelhetetlen, csak ott azért más aspektusból szokták vizsgálni a dolgokat, ott az elhelyezkedése a köveknek az érdekes dolog.daffy írta:stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlencsababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.
Stonehage már valóban érdekesebb,ahogy Fecó is írta.
Köszi a korrekciót, túlságosan is általánosítottamRaul#7 írta: Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.
stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlencsababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.
Stonehage már valóban érdekesebb,ahogy Fecó is írta.
Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.Pontosan! Itt a lényeg. Pontosan az ipari forradalom óta van technikai fejlődésünk, azaz pontosan 161 éve. És 2 millió évvel ezelőtt alakult ki az emberiség. Tehát nagyon le vagyunk maradva technikailag.
A piromasikat és Stonehenge-t sem rabszolgák építették.Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
Ez akkor is képtelenség, ha az életéért dolgozott, ha a mai világban gépekkel sem tudnak így építeni, ilyen pontosan, sőt még ilyen nehéz "köveket".lui1698 írta:Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...
pontosan az ilyen dolgok miatt nem tudom kizárni, h nem vagyunk egyedül...
a piramisoknál nem gondolok semmi ufo-ra. egy dolog nem lehet igaz,mégpedig a feljegyzések által leírt építési idő.S.Agüero írta:Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...
szvsz valamilyen más földönkívüli lény vagy hasonló lehetett, nem is tudom én, de nem ember.
na jólvan mostmár megyek aludni, mert holnap iskola+rosszat álmodok.![]()
![]()
Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
Köszi. Ez érdekes valóban. o.Odaffy írta:kicsit pontatlan voltam...
kicsit pontatlan voltam...Ilúvatar írta:Mi mivan? Nem tudok erről semmitdaffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhetőBővebben ha kérhetlek szépen?
Mi mivan? Nem tudok erről semmitdaffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhetőFecooo írta:ha már témánál vagyunk:
Pontosan! Itt a lényeg. Pontosan az ipari forradalom óta van technikai fejlődésünk, azaz pontosan 161 éve. És 2 millió évvel ezelőtt alakult ki az emberiség. Tehát nagyon le vagyunk maradva technikailag.daffy írta:az emberi tudomány és fejlődés kezdetleges szakaszba tart. mai fejjel elképzelhetetlen,hogy mi történhet 10-50 vagy akár 10.000 év múlva.
világos. ezt a kérdést én is a valláshoz hasonlítom. nem állítom,míg nem bizonyítják egyértelműen,de hinni lehet benne.Kalap1988 írta: Én a jelenlegi állásról beszélek. Lehet, hogy lesz olyan eszköz a kezünkben, amivel lehet bizonyítani úgy is, majd, hogy nem találkozunk velük, de jelenleg ez nem áll. És itt ugye számokkal, majdhogynem valószínűség számításba bonyolódva, dobálóztak páran. Márpedig jelenleg nincsenek számok, tények, amikkel tudunk dolgozni. Hogy lesznek-e valamikor? Lehet, természetesen. Persze erre ugyanúgy nem lehet biztos fogadást kötni, mint arra, hogy van élet a földön kívül, mert csak bizonytalansági tényező van.
Nem erre céloztam, csak arra, hogy a jelenleg (!!) bizonyíthatatlant próbáljuk most bizonyítaniIlúvatar írta:persze, ennyi erővel lehetne ufó-vallás vagy mibár kösz nem, inkább maradok ateistának.
Én a jelenlegi állásról beszélek. Lehet, hogy lesz olyan eszköz a kezünkben, amivel lehet bizonyítani úgy is, majd, hogy nem találkozunk velük, de jelenleg ez nem áll. És itt ugye számokkal, majdhogynem valószínűség számításba bonyolódva, dobálóztak páran. Márpedig jelenleg nincsenek számok, tények, amikkel tudunk dolgozni. Hogy lesznek-e valamikor? Lehet, természetesen. Persze erre ugyanúgy nem lehet biztos fogadást kötni, mint arra, hogy van élet a földön kívül, mert csak bizonytalansági tényező van.daffy írta:az emberi tudomány és fejlődés kezdetleges szakaszba tart. mai fejjel elképzelhetetlen,hogy mi történhet 10-50 vagy akár 10.000 év múlva.Kalap1988 írta:Szerintem meg ez egy olyan dolog melynek a valószínűsége kiszámíthatatlan és teljesen tudománytalan már a kérdésfeltevés is. A filozófia körébe tartozik és nagyjából ahhoz hasonlít, ahogyan a skolasztikusok próbálták bizonyítani Isten létezését bonyolult körmondatokkal. Nem mondom, érdekes olvasmány volt, de hogy bármit is bizonyított volna... Nem hiszem. Nem is ettől hívő a hívő. Körülbelül ilyen ez a téma is.