Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Szerintem jó helyen keresgélünk, csak még nem találtunk semmi utaló jelet. Az, hogy a természet egyes bólygókon képez olyan nyomokat, hogy itt a Földön mindenki szirénázik, hogy na mégis van élet, az nem mond semmit. Egyszerűen csak még marha messze vagyunk attól, hogy találjunk valamit, de ha kitartóak vagyunk, 500 éven belül egy rágógumit, vagy egy eldobott csikket csak találunk. XDdaffy írta:csak arányosan kell gondolkozni. az életre túl nagy dologként tekintünk,pedig nem kéne. nem biztos az sem,hogy jó helyen keressük,mivel a földi feltételekhez keresünk hasonlót,pedig senki nem mondta,hogy máshol nem lehet,csak ez a valószínűbb. az ember feljebbvalóságát félti talán,mikor azt gondolja,hogy csak mi lehetünkLionel85 írta:Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés.
A piramisok építése megfejtett dolog, több kutató is levezette, hogy miként lehet. nem vagyok építész így ne kérdezzétek a pontos módot, de olvastam róla több helyen. A víz volt a fő kulcsa a dolognak. A rabszolgákról pedig annyit, hogy az a marxista történetírás és könyvek eltúlzott képe róluk, hogy verték, vagy akár állandó félelemben tartották őket. Úgy nem lehet dolgozni. Márpedig a munka lényege épp a teljesítmény volt. Nem mentek szembe a saját érdekeikkel és jól tartották a rabszolgákat viszonylagosan ( persze ettől nem lettek szabadok, de a tankönyvek munka közben ostorral verte dolgozója osztályharcos demagógia, semmi más). Illetve a munkások nagyobb része (esetenként egésze) közszabad volt, akiket kötelező közmunkára hívtak be. A stonehenge-nél pedig a matematika mellett a megfigyelés volt a fő kulcs. Ma nem tudná senki számítógép nélkül megcsinálni, az lehet, de csak azért, mert nem figyeljük a csillagok állását és a szemmel látható egyéb égi testeket nap, mint nap. Állandóan.lui1698 írta:Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...
pontosan az ilyen dolgok miatt nem tudom kizárni, h nem vagyunk egyedül...
Jaja, ez is olvastam már évekkel ezelőtt, s nagyon különös. De akkor miből is van ez a fa?
Hát nem elképzelhetetlen, csak ott azért más aspektusból szokták vizsgálni a dolgokat, ott az elhelyezkedése a köveknek az érdekes dolog.daffy írta:stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlencsababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.
Stonehage már valóban érdekesebb,ahogy Fecó is írta.
Köszi a korrekciót, túlságosan is általánosítottamRaul#7 írta: Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.
stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlencsababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.
Stonehage már valóban érdekesebb,ahogy Fecó is írta.
Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.Pontosan! Itt a lényeg. Pontosan az ipari forradalom óta van technikai fejlődésünk, azaz pontosan 161 éve. És 2 millió évvel ezelőtt alakult ki az emberiség. Tehát nagyon le vagyunk maradva technikailag.
A piromasikat és Stonehenge-t sem rabszolgák építették.Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
Ez akkor is képtelenség, ha az életéért dolgozott, ha a mai világban gépekkel sem tudnak így építeni, ilyen pontosan, sőt még ilyen nehéz "köveket".lui1698 írta:Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...
a piramisoknál nem gondolok semmi ufo-ra. egy dolog nem lehet igaz,mégpedig a feljegyzések által leírt építési idő.S.Agüero írta:Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
szvsz valamilyen más földönkívüli lény vagy hasonló lehetett, nem is tudom én, de nem ember.
na jólvan mostmár megyek aludni, mert holnap iskola+rosszat álmodok.![]()
![]()
Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:
Köszi. Ez érdekes valóban. o.Odaffy írta:kicsit pontatlan voltam...
kicsit pontatlan voltam...Ilúvatar írta:Mi mivan? Nem tudok erről semmitdaffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhetőBővebben ha kérhetlek szépen?
Mi mivan? Nem tudok erről semmitdaffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhetőFecooo írta:ha már témánál vagyunk: