Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
az emberi tudomány és fejlődés kezdetleges szakaszba tart. mai fejjel elképzelhetetlen,hogy mi történhet 10-50 vagy akár 10.000 év múlva.Kalap1988 írta:Szerintem meg ez egy olyan dolog melynek a valószínűsége kiszámíthatatlan és teljesen tudománytalan már a kérdésfeltevés is. A filozófia körébe tartozik és nagyjából ahhoz hasonlít, ahogyan a skolasztikusok próbálták bizonyítani Isten létezését bonyolult körmondatokkal. Nem mondom, érdekes olvasmány volt, de hogy bármit is bizonyított volna... Nem hiszem. Nem is ettől hívő a hívő. Körülbelül ilyen ez a téma is.
Esély mindenre van,bármi megtörténhet.gergo9 írta:Hát kb annyi az esélye minthogy a jövőhéten megnyerem az ötös lottót sőt kisebb hogy nincs élet rajtunk kívül.csababarca írta:
Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Több száz millárd galaxis van galaxisonént több száz-ezer milliárd bolygóval az hogy egyiken sincs a földihez hasonló értelmes élet ennek a valószínüsége nagyon-nagyon kicsi.
Még a köpésre lévő Marsról se tudjuk eldönteni biztosan hogy van e élet vagy nincs.
Gyerekcipőben járnak még.
Jah, okésdaffy írta:természetesen arra gondoltam,bocs. tudom,hogy nem arra gondoltál,ezt csak úgy beleböfögtemIlúvatar írta:Időgépre gondolsz, de én nem rá gondoltam. Egy utazógépre a térben.
természetesen arra gondoltam,bocs. tudom,hogy nem arra gondoltál,ezt csak úgy beleböfögtemIlúvatar írta:
Időgépre gondolsz, de én nem rá gondoltam. Egy utazógépre a térben.
Hát kb annyi az esélye minthogy a jövőhéten megnyerem az ötös lottót sőt kisebb hogy nincs élet rajtunk kívül.csababarca írta:
Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Időgépre gondolsz, de én nem rá gondoltam. Egy utazógépre a térben.daffy írta:nekem egy nagyon egyszerű és számomra egyértelmű ötletem van arra,hogy miért nem találjuk fel a teleportot:Ilúvatar írta:...
ha a jövőben fel lehetne találni,akkor már valaki visszajött volna vele a mi/régebbi korunkba és tudnánk róla(schwarci nem számít,mert ő terminátor)
nekem egy nagyon egyszerű és számomra egyértelmű ötletem van arra,hogy miért nem találjuk fel a teleportot:Ilúvatar írta:...
csak arányosan kell gondolkozni. az életre túl nagy dologként tekintünk,pedig nem kéne. nem biztos az sem,hogy jó helyen keressük,mivel a földi feltételekhez keresünk hasonlót,pedig senki nem mondta,hogy máshol nem lehet,csak ez a valószínűbb. az ember feljebbvalóságát félti talán,mikor azt gondolja,hogy csak mi lehetünkLionel85 írta:Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés.
Onnantól kezdve természetesen. Én nem hiszem biztosra, nem vagyok benne biztos, hogy nincs. De a vallásom miatt inkább a nincs felé hajlok. Aztán, ha kiderül, hát legyen, ettől még ugyanolyan hívő leszekLionel85 írta:Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés.
daffy írta:...
Na de bizonyítani még nem tudják és ez, ami kérdésessé, felesleges találgatássá teszi a dolgot. Illetve,ha jól tudom, még arra sem sikerült rájönni, hogy miként lehet, hogy egyes fajoknál van evolúció, másoknál pedig nincs, vagy sokkal kevésbé van. Tehát, ha meg is vannak az életfeltételek, nem biztos, hogy az evolúció jóvoltából kialakult komolyabb és fejlettebb életforma.daffy írta:kisebbségben vagy ezzel azt hiszem. a minap közöltek egy felfedezést,miszerint 52 bolygót fedeztek fel,amelyek a saját napjuktól megfelelő(élhető) távolságra keringenek és ezek közül talán 2nél minden feltétel adott lehet az élethez. lehet víz,légkör stb,mert ugye jelen ismereteink szerint ez kell az élethez(legalábbis a földihez) ezen kívül több csillag(nem bolygó,csillag) van a világegyetemben,mint ahány porszem van a földön. bolygókból mégtöbb. nincs az az isten,hogy ilyen mennyiségnél ne legyen más élet. ebben a tudósok is egyetértenek.csababarca írta: Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
kisebbségben vagy ezzel azt hiszem. a minap közöltek egy felfedezést,miszerint 52 bolygót fedeztek fel,amelyek a saját napjuktól megfelelő(élhető) távolságra keringenek és ezek közül talán 2nél minden feltétel adott lehet az élethez. lehet víz,légkör stb,mert ugye jelen ismereteink szerint ez kell az élethez(legalábbis a földihez) ezen kívül több csillag(nem bolygó,csillag) van a világegyetemben,mint ahány porszem van a földön. bolygókból mégtöbb. nincs az az isten,hogy ilyen mennyiségnél ne legyen más élet. ebben a tudósok is egyetértenek.csababarca írta: Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Nem tudom tényekkel alátámasztani,csak így gondolom.S.Agüero írta:Kifejtenéd a véleményed?Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Nem értek amúgy veled egyet, mert hiszek benne, h van élet a földön kívül is, sőt nem is egy szvsz, de nem bántódok meg.
Honnan gondolod?
Ez olyan szempontból parttalan vita, hogy azonkívül, hogy itt-ott találtak vizet, semmilyen bizonyíték nincs sem pro sem kontra. Tehát álmokról, esetleg vágyakról beszélgetünk. Mintha filozofálnánk csak egy tudományos kérdésben. Ha pusztán racionális szempontból nézzük, akkor lehet, hogy van, de a keresztény hitem mindaddig kizárja a dolgot, amíg nem látom, látjuk őket.daffy írta:miért? finoman is el lehet mondani egy ellentétes véleményt,nem kell feltétlen egyből lehülyézni a másikat.csababarca írta:
Egyébként ehhez a témához inkább nem szólok hozzá,mert sok embert megbántanék vele.
Kifejtenéd a véleményed?Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.daffy írta:miért? finoman is el lehet mondani egy ellentétes véleményt,nem kell feltétlen egyből lehülyézni a másikat.csababarca írta:
Egyébként ehhez a témához inkább nem szólok hozzá,mert sok embert megbántanék vele.
miért? finoman is el lehet mondani egy ellentétes véleményt,nem kell feltétlen egyből lehülyézni a másikat.csababarca írta:
2 sort olvastam belőle, de elég is volt, hogy a Bullshit Generator jelezzen...FCBMessi19 írta:http://paranormal.hu/news.php?extend.115
Kiváncsi vagyok mit mondtok..
Biztos, hogy van rajtunk kívül élet. Messi is jött valahonnan.Lionel85 írta: K.
Megragadtad a műsor lényegét,hatékony összefoglaláslui1698 írta:A Való Világból annyit lehet elhinni, hogy Tajgetosz egy idióta, Éva egy majom akit szívesen megtaposnék, Anikót meg sunáznám.
Olivérbe meg csak az NKS pulcsiját bírtam.
LÁJK!!!Lionel85 írta:Biztos, hogy van rajtunk kívül élet. Messi is jött valahonnan.
Biztos, hogy van rajtunk kívül élet. Messi is jött valahonnan.Krojf írta:Az kizárt dolog, hogy egyedül vagyunk a végtelen Univerzumban!
Szerintem a mi Tejútrendszer nevű galaxisunkban is van legalább 1 életet magán viselő bolygó, csak eddig nem találkoztunk még intergalaktikus utazókkal, hogy bizonyságot kaphassunk efelől.
Csak ha abba gondolunk bele, hogy mennyi Nap-méretű csillag körül lehetnek bolygórendszerek, akkor máris más a leányzó fekvése.
K.