Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 22:54:40

persze, ennyi erővel lehetne ufó-vallás vagy mi :P bár kösz nem, inkább maradok ateistának.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2011.02.13. 23:00:04-kor.
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:53:52

Kalap1988 írta:Szerintem meg ez egy olyan dolog melynek a valószínűsége kiszámíthatatlan és teljesen tudománytalan már a kérdésfeltevés is. A filozófia körébe tartozik és nagyjából ahhoz hasonlít, ahogyan a skolasztikusok próbálták bizonyítani Isten létezését bonyolult körmondatokkal. Nem mondom, érdekes olvasmány volt, de hogy bármit is bizonyított volna... Nem hiszem. Nem is ettől hívő a hívő. Körülbelül ilyen ez a téma is.
az emberi tudomány és fejlődés kezdetleges szakaszba tart. mai fejjel elképzelhetetlen,hogy mi történhet 10-50 vagy akár 10.000 év múlva.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:50:38

Szerintem meg ez egy olyan dolog melynek a valószínűsége kiszámíthatatlan és teljesen tudománytalan már a kérdésfeltevés is. A filozófia körébe tartozik és nagyjából ahhoz hasonlít, ahogyan a skolasztikusok próbálták bizonyítani Isten létezését bonyolult körmondatokkal. Nem mondom, érdekes olvasmány volt, de hogy bármit is bizonyított volna... Nem hiszem. Nem is ettől hívő a hívő. Körülbelül ilyen ez a téma is.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 22:49:44

gergo9 írta:
csababarca írta:
Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Hát kb annyi az esélye minthogy a jövőhéten megnyerem az ötös lottót sőt kisebb hogy nincs élet rajtunk kívül.
Több száz millárd galaxis van galaxisonént több száz-ezer milliárd bolygóval az hogy egyiken sincs a földihez hasonló értelmes élet ennek a valószínüsége nagyon-nagyon kicsi.
Még a köpésre lévő Marsról se tudjuk eldönteni biztosan hogy van e élet vagy nincs.
Gyerekcipőben járnak még.
Esély mindenre van,bármi megtörténhet.
Viszont az is biztos,ahogy lejjebb írták, hogy mi erre sosem fogunk választ kapni. De még a gyerekeink,unokáink sem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 22:48:14

daffy írta:
Ilúvatar írta:Időgépre gondolsz, de én nem rá gondoltam. Egy utazógépre a térben.
természetesen arra gondoltam,bocs. tudom,hogy nem arra gondoltál,ezt csak úgy beleböfögtem :)
Jah, okés :) De mi ketten tudjuk, hogy ez az időgép cucc az már végképp hülyeség :)
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:47:34

Ilúvatar írta:
Időgépre gondolsz, de én nem rá gondoltam. Egy utazógépre a térben.
természetesen arra gondoltam,bocs. tudom,hogy nem arra gondoltál,ezt csak úgy beleböfögtem :)
gergo9
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:46:25

csababarca írta:
Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
Hát kb annyi az esélye minthogy a jövőhéten megnyerem az ötös lottót sőt kisebb hogy nincs élet rajtunk kívül.
Több száz millárd galaxis van galaxisonént több száz-ezer milliárd bolygóval az hogy egyiken sincs a földihez hasonló értelmes élet ennek a valószínüsége nagyon-nagyon kicsi.
Még a köpésre lévő Marsról se tudjuk eldönteni biztosan hogy van e élet vagy nincs.
Gyerekcipőben járnak még.
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 22:46:20

daffy írta:
Ilúvatar írta:...
nekem egy nagyon egyszerű és számomra egyértelmű ötletem van arra,hogy miért nem találjuk fel a teleportot:
ha a jövőben fel lehetne találni,akkor már valaki visszajött volna vele a mi/régebbi korunkba és tudnánk róla(schwarci nem számít,mert ő terminátor)
Időgépre gondolsz, de én nem rá gondoltam. Egy utazógépre a térben.

szerk: relativitás elméletre gondolsz vagy mire?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2011.02.13. 22:47:38-kor.
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:44:27

Ilúvatar írta:...
nekem egy nagyon egyszerű és számomra egyértelmű ötletem van arra,hogy miért nem találjuk fel a teleportot:
ha a jövőben fel lehetne találni,akkor már valaki visszajött volna vele a mi/régebbi korunkba és tudnánk róla(schwarci nem számít,mert ő terminátor)

Ilúvatar,a földön kéne minél több értelmes lényt keresni,nem az űrben :)
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 22:41:32

Én abban a csoportba tartozom, ahol azt állítják, hogy van élet a földön kívül.
DE:

1. Semmikép nincs látogatás a Földön, mert ennek az esélye a világegyetemen kb ez: 0,000000000...001%
2. Ha van földönkívüli élet, akkor túlnyomó része primitív, tehát lehet baktérium, vagy alga, szerves anyag.
3. Nagyon pici, de nagyon pici esély van arra hogy van intelligencia a földön kívül, de az tény, hogy soha, de soha nem fogunk kapcsolatot felvenni velük, mert képtelenség a nagy távolságok miatt. (Csak akkor elképzelhető, ha az ember képes olyan gépezetet alkotni ami képes felfoghatatlanul nagy távolságot áthidalni rövid idő alatt. Nem a fénysebességre gondolok, hanem mondjuk féreglyuk, vagy térhajlítás... DE ez már sci-fi, és szerintem nem fog megvalósulni, mert
1. addigra az emberiség elpusztítja önmagát.
2. nincs megfelelő pénzforrás ehhez)

Szóval, kell lennie valamilyen életnek a földön kívül, de nem ilyen humanoid életre gondolok, mert nevetséges. Ugyanúgy nevetségesnek találom az ilyen ufó észleléseket.

Próbálom érzékeltetni hogy mekkora is a világegyetemünk: Vegyétek a naprendszert. A naprendszerünk nagyságát viszonyítjuk az univerzum nagyságát, akkor a földünk az kb akkora mint a DNS egy milliomodik része. Na már most, hogy ezt a felfoghatatlanul pici dolgot megtaláljon egy értelmes élet?... aligha.

Rádiócsillagászat meg az ilyen SETI cuccok segítségével se fog történni semmi, mivel ha esetleg fogunk jelet odakintről, akkor az a civilizáció már elpusztult, vagy továbbállt. Mert ugyanis az a rádióhullám az már terjedhet 1 milliárd évig is.

Személyes kedvencem a Carl Sagan, aki ezt a témát boncolgatta haláláig.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2011.02.13. 22:48:58-kor.
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:38:15

Lionel85 írta:Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés. :D
csak arányosan kell gondolkozni. az életre túl nagy dologként tekintünk,pedig nem kéne. nem biztos az sem,hogy jó helyen keressük,mivel a földi feltételekhez keresünk hasonlót,pedig senki nem mondta,hogy máshol nem lehet,csak ez a valószínűbb. az ember feljebbvalóságát félti talán,mikor azt gondolja,hogy csak mi lehetünk
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:37:08

Lionel85 írta:Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés. :D
Onnantól kezdve természetesen. Én nem hiszem biztosra, nem vagyok benne biztos, hogy nincs. De a vallásom miatt inkább a nincs felé hajlok. Aztán, ha kiderül, hát legyen, ettől még ugyanolyan hívő leszek :) Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy a mi életünkben még nem biztos, hogy pont kerül a történet végére (lehet, hogy sosem, de ez már filozófia).
Azért nekem annyi nem lesz elég, ha mondjuk Barack Obama bejelenti, hogy beszélgettek idegenekkel :D 09/11 után nem sz.pok be még egy amerikai kamut csak úgy :D ( azt sem valójában, csak a példa kedvéért írtam)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.02.13. 22:38:57-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 22:37:02

daffy írta:...

Én nem vagyok tudós, de ezek meg csak feltételezések.
Majd ha mutatnak nekem olyan bizonyítékot,amit látok,és nem csak ilyen következtetések,akkor el fogom hinni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.13. 22:34:14

Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés. :D
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:34:06

daffy írta:
csababarca írta: Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
kisebbségben vagy ezzel azt hiszem. a minap közöltek egy felfedezést,miszerint 52 bolygót fedeztek fel,amelyek a saját napjuktól megfelelő(élhető) távolságra keringenek és ezek közül talán 2nél minden feltétel adott lehet az élethez. lehet víz,légkör stb,mert ugye jelen ismereteink szerint ez kell az élethez(legalábbis a földihez) ezen kívül több csillag(nem bolygó,csillag) van a világegyetemben,mint ahány porszem van a földön. bolygókból mégtöbb. nincs az az isten,hogy ilyen mennyiségnél ne legyen más élet. ebben a tudósok is egyetértenek.
Na de bizonyítani még nem tudják és ez, ami kérdésessé, felesleges találgatássá teszi a dolgot. Illetve,ha jól tudom, még arra sem sikerült rájönni, hogy miként lehet, hogy egyes fajoknál van evolúció, másoknál pedig nincs, vagy sokkal kevésbé van. Tehát, ha meg is vannak az életfeltételek, nem biztos, hogy az evolúció jóvoltából kialakult komolyabb és fejlettebb életforma.
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:31:15

csababarca írta: Akkor annyit írok,hogy képtelenségnek tartom,hogy létezik rajtunk kívül értelmes élet a világegyetemben.
kisebbségben vagy ezzel azt hiszem. a minap közöltek egy felfedezést,miszerint 52 bolygót fedeztek fel,amelyek a saját napjuktól megfelelő(élhető) távolságra keringenek és ezek közül talán 2nél minden feltétel adott lehet az élethez. lehet víz,légkör stb,mert ugye jelen ismereteink szerint ez kell az élethez(legalábbis a földihez) ezen kívül több csillag(nem bolygó,csillag) van a világegyetemben,mint ahány porszem van a földön. bolygókból mégtöbb. nincs az az isten,hogy ilyen mennyiségnél ne legyen más élet. ebben a tudósok is egyetértenek.

Kalap1988! az én hitemet a földi dolgok is túlszárnyalják sokszor. olyan dolgokat titkolnak el előlünk és derülnek ki néha,hogy az egészen elképesztő. csak 1 példa,a technika nagyjából 15 évvel fejlettebb,a mostani nyilvánosságra hozott technikánál,csak ezt ugye folyton kutatják,titkolják,fejlesztik stb. el sem tudom képzelni,hogy mi lehet,de talán az általunk sci-finek gondolt filmek nem is annyira elképzelhetetlenek. pl pár éven belül megszületik az első gyapjas mamut. innen a jurassic park csak egy köpés
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2011.02.13. 22:35:21-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 22:30:45

S.Agüero írta:
Kifejtenéd a véleményed?
Nem értek amúgy veled egyet, mert hiszek benne, h van élet a földön kívül is, sőt nem is egy szvsz, de nem bántódok meg.
Honnan gondolod? :)
Nem tudom tényekkel alátámasztani,csak így gondolom.
nem tudom elképzelni a dolgot. Lehet,hogy a sok földönkívülis film vette ki belőlem azt,hogy higgyek ebben,nem tudom.
Csak nekem megfoghatatlannak tűnik a dolog.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:30:02

daffy írta:
csababarca írta:
Egyébként ehhez a témához inkább nem szólok hozzá,mert sok embert megbántanék vele. :roll:
miért? finoman is el lehet mondani egy ellentétes véleményt,nem kell feltétlen egyből lehülyézni a másikat.
Ez olyan szempontból parttalan vita, hogy azonkívül, hogy itt-ott találtak vizet, semmilyen bizonyíték nincs sem pro sem kontra. Tehát álmokról, esetleg vágyakról beszélgetünk. Mintha filozofálnánk csak egy tudományos kérdésben. Ha pusztán racionális szempontból nézzük, akkor lehet, hogy van, de a keresztény hitem mindaddig kizárja a dolgot, amíg nem látom, látjuk őket.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 22:26:42

Kifejtenéd a véleményed?
Nem értek amúgy veled egyet, mert hiszek benne, h van élet a földön kívül is, sőt nem is egy szvsz, de nem bántódok meg.
Honnan gondolod? :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 22:25:26

daffy írta:
csababarca írta:
Egyébként ehhez a témához inkább nem szólok hozzá,mert sok embert megbántanék vele. :roll:
miért? finoman is el lehet mondani egy ellentétes véleményt,nem kell feltétlen egyből lehülyézni a másikat.
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:23:26

csababarca írta:
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.13. 22:08:21

FCBMessi19 írta:http://paranormal.hu/news.php?extend.115
Kiváncsi vagyok mit mondtok..
2 sort olvastam belőle, de elég is volt, hogy a Bullshit Generator jelezzen...

Ahogy előttem is mondták páran, sztem is van civilizált élet rajtunk kívül, hisz mi csak egy homokszem vagyunk a sivatagban.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 21:48:52

Lionel85 írta: K.
Biztos, hogy van rajtunk kívül élet. Messi is jött valahonnan. :D[/quote]

Év hsz-e gyanús.

miihii
KHAL

2011.02.13. 21:44:27

lui1698 írta:A Való Világból annyit lehet elhinni, hogy Tajgetosz egy idióta, Éva egy majom akit szívesen megtaposnék, Anikót meg sunáznám. :mrgreen:
Olivérbe meg csak az NKS pulcsiját bírtam. :)
Megragadtad a műsor lényegét,hatékony összefoglalás 8) :lol:
Az Alkeszosznak hatalmas dumái vannak,de néha kicsit erőltetett az okoskodás.Az Évához gyakran hozzá tudnám érinteni a tenyerem hirtelen :mrgreen: Annyira azért nem élem bele magam ebbe a valóvilágosdiba,de ő még így is képes negatív hatással lenni a bioritmusomra :lol: Anikó nálam is a második legszimpatikusabb karakter,meg nagyon finom kis portéka :P De mégis a kedvencem a Bélaaa 8)
Lionel85 írta:Biztos, hogy van rajtunk kívül élet. Messi is jött valahonnan. :D
LÁJK!!! :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.13. 21:43:22

Krojf írta:Az kizárt dolog, hogy egyedül vagyunk a végtelen Univerzumban!
Szerintem a mi Tejútrendszer nevű galaxisunkban is van legalább 1 életet magán viselő bolygó, csak eddig nem találkoztunk még intergalaktikus utazókkal, hogy bizonyságot kaphassunk efelől.
Csak ha abba gondolunk bele, hogy mennyi Nap-méretű csillag körül lehetnek bolygórendszerek, akkor máris más a leányzó fekvése.
K.
Biztos, hogy van rajtunk kívül élet. Messi is jött valahonnan. :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése