Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
12
24%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 49
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.14. 11:50:01

Hosszú lesz és előre leszögezem, hogy senkit nem akarok megbántani vele. Pártatlan vagyok, csak az RTL KLUB-ot kívánom minősíteni.

Láttam, hogy téma volt Olivér kiesése a ValóVilágból, de nem szóltam hozzá, mert nem láttam a műsort. Most néztem meg és egyáltalán nem meglepő, hogy Béci ment vissza.
Az hülyeség, hogy színészek vannak bent, mint ahogy az is, hogy meg van rendezve. Nagyon rosszul látjátok. A lényeg az irányítás. A szerkesztők, csak terelgetni tudják a szálakat az általuk helyesnek vélt irányba. Az, hogy mi a helyes az sok dologtól függ, de legfőképp attól, hogy milyen történésekkel lehet a legnagyobb sajtóvisszhangot keríteni, amiből a csatornának plusz bevétele származik.
Amit mondani akarok. Elejétől kezdve rohadtul idegesít a Retek Klub által felállított kettős mérce, de ez a párbaj nagyon kiverte a biztosítékot. Eddig "csak" a büntetések és ajándékok mértéke, mennyisége volt az, amivel manipulálták a játékot és tönkretettek játékosokat, szombaton nyíltan a sárba tiporták Olivért a szerkesztők illetve és a műsorvezetők. Ilyen undorítóan manipulatív kisfilmeket még nem láttam, gyakorlatilag kivégezték Olivért. És nem csak Olivért alázták meg ország-világ előtt, hanem vele együtt a párját Enikőt, aki szerencsétlen semmiről nem tehetett és teljesen kikészült a műsor alatt. Emellett Anikóba is beledöftek még egy kést, majd ezek után Lilu közölte Olivérrel, hogy nem kell semmit belelátni a szerkesztők döntéseibe. Látszott Olivéren a véleménye....
Egyik villalakóval se szimpatizálok különösképpen, csak a valóságshow kiléte miatt nézem a műsort, mert a külföldi valóságshow-k megfogtak. (Amellett, hogy szórakoztató, bármelyik sorozatnál izgalmasabb, még így is, hogy a szerkesztők kezében van, valamint rengeteget lehet belőle tanulni, ha kicsit és érdekel a pszichológia és az emberi viselkedés.)
Mindez, amit leírtam csak azért bánt, mert egy olyan emberrel tette ezt az RTL KLUB, aki az ilyen műsorok valaha volt egyik legjobb játékosa. De ha ettől eltekintünk, akkor is marad az emberi tényező. A csatorna több mint két hónapig kihasználta Olivért, aztán amikor rájöttek, hogy egy szerelmi szállal és a kiesésével nagyobbat kaszálhatnak az esetleges bentmaradásánál, egyszerűen eldobták, mint egy használt óvszert.
Még1x mondom, nem az a baj, hogy Oli kiesett, mert ez a játékstílusa miatt is benne volt a pakliban. Béci pedig egy szerethető karakter, nincs vele semmi baj. (a cigányozóknak mondom, hogy sok magyar ember példát vehetne róla minden tekintetben) A Baj azzal, van AHOGY a csatorna 3 nap alatt kivégezte majd élő adásban megalázta ezt az embert, és kettő, hozzá közel álló személyt.

Köszi ha elolvastad!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.14. 09:37:47

daffy írta:
Lionel85 írta:Akkor egy diplomatikus hsz: Mindenki hiheti addig, hogy nincs élet, míg nem felvesszük az idegenekkel a kapcsolatot. Onnantól kezdve már nem lehet kérdés. :D
csak arányosan kell gondolkozni. az életre túl nagy dologként tekintünk,pedig nem kéne. nem biztos az sem,hogy jó helyen keressük,mivel a földi feltételekhez keresünk hasonlót,pedig senki nem mondta,hogy máshol nem lehet,csak ez a valószínűbb. az ember feljebbvalóságát félti talán,mikor azt gondolja,hogy csak mi lehetünk
Szerintem jó helyen keresgélünk, csak még nem találtunk semmi utaló jelet. Az, hogy a természet egyes bólygókon képez olyan nyomokat, hogy itt a Földön mindenki szirénázik, hogy na mégis van élet, az nem mond semmit. Egyszerűen csak még marha messze vagyunk attól, hogy találjunk valamit, de ha kitartóak vagyunk, 500 éven belül egy rágógumit, vagy egy eldobott csikket csak találunk. XD
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.14. 09:28:16

lui1698 írta:
Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:

már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...

pontosan az ilyen dolgok miatt nem tudom kizárni, h nem vagyunk egyedül...
Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
A piramisok építése megfejtett dolog, több kutató is levezette, hogy miként lehet. nem vagyok építész így ne kérdezzétek a pontos módot, de olvastam róla több helyen. A víz volt a fő kulcsa a dolognak. A rabszolgákról pedig annyit, hogy az a marxista történetírás és könyvek eltúlzott képe róluk, hogy verték, vagy akár állandó félelemben tartották őket. Úgy nem lehet dolgozni. Márpedig a munka lényege épp a teljesítmény volt. Nem mentek szembe a saját érdekeikkel és jól tartották a rabszolgákat viszonylagosan ( persze ettől nem lettek szabadok, de a tankönyvek munka közben ostorral verte dolgozója osztályharcos demagógia, semmi más). Illetve a munkások nagyobb része (esetenként egésze) közszabad volt, akiket kötelező közmunkára hívtak be. A stonehenge-nél pedig a matematika mellett a megfigyelés volt a fő kulcs. Ma nem tudná senki számítógép nélkül megcsinálni, az lehet, de csak azért, mert nem figyeljük a csillagok állását és a szemmel látható egyéb égi testeket nap, mint nap. Állandóan.
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:54:13

hogy most más legyen a téma:

Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen:

* Helyben kialakított bolt
* 10 ezer kötetes könyvtár
* Kilenc (!) sportpálya és tornaterem
* Színházterem
* A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet)
* Tanterem és ökumenikus imaterem
* Egészségügyi blokk
* Változatos étrend
* Minden szobában televízió
* Padlófűtés

a válaszokat ide kérem sárgával, holnap meg leírom a választ! :)
KépKép
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:41:42

Ki emlékszik erre a képre? :)

Kép

Istenem akkoriban mekkora felhajtás volt e kép körül... ufó hívők milliói haraptak rá erre a fotóra.

De én azok közé tartoztam, akik azt állították hogy véletlen műve. De mégis valahogy a kedvenceim között tartozik a kép, mert megmozgatja az ember képzeletét.

Jaja, ez is olvastam már évekkel ezelőtt, s nagyon különös. De akkor miből is van ez a fa?
KépKép
Raul#7
Barça B

2011.02.13. 23:41:14

Egyébként amikor olyan dolgokon kezdek el gondolkozni amikre valószínűleg sose fogjuk megkapni a választ, akkor mindig ez a reklám ugrik be:

http://www.youtube.com/watch?v=Jnz0QU-Ecb0
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 23:35:26

daffy írta:
csababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.

Stonehage már valóban érdekesebb,ahogy Fecó is írta.
stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlen
Hát nem elképzelhetetlen, csak ott azért más aspektusból szokták vizsgálni a dolgokat, ott az elhelyezkedése a köveknek az érdekes dolog.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:32:02

Raul#7 írta: Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.
Köszi a korrekciót, túlságosan is általánosítottam :)
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:31:47

csababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.

stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlen
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 23:29:45

Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Raul#7
Barça B

2011.02.13. 23:28:58

Pontosan! Itt a lényeg. Pontosan az ipari forradalom óta van technikai fejlődésünk, azaz pontosan 161 éve. És 2 millió évvel ezelőtt alakult ki az emberiség. Tehát nagyon le vagyunk maradva technikailag.
Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.

Hiszek a földönkívüli életben, abban h. rengeteg intelligens életforma létezik és létezhetett már az Univerzumban. Miért gondolom így? A mi Galaxisunk a Tejútrendszer 100 ezer fényév átmérőjű és kb. 300-400 milliárd csillag van benne, a galaxisok száma pedig a belátható Univerzumban kb. 100 milliárd...

Ha csak minden ezredik tízezredik galaxisban lévő száz milliárdnyi csillag között van 1 amelyik körül kering olyan bolygórendszer amely alkalmas az élet kialakulására, már akkor is milliónyi élet létezhet galaxisonként.
Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
A piromasikat és Stonehenge-t sem rabszolgák építették.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raul#7 2011.02.13. 23:29:57-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 23:28:54

lui1698 írta:

már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...

Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
Ez akkor is képtelenség, ha az életéért dolgozott, ha a mai világban gépekkel sem tudnak így építeni, ilyen pontosan, sőt még ilyen nehéz "köveket".
Nálam már az lehetetlen, h a több száz tonnás köveket több kilométerről vitték az emberek.
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:28:54

Én azon az állás ponton vagyok, hogy igen, ember építette fel a Piramisokat, méghozzá földönkívüli élet segítsége nélkül. Hogyan? ne tőlem kérdezzétek, hanem az akkoriban élő egyiptomi matematikus papoktól kérdezzétek. +Megfelelő hátterű emberi forrás kellett, több ezer ember a kövek mozgatásához, stbstb. Biztos vagyok benne, hogy ezek megtalálták a módjukat, hogy ilyen gigantikus építményt hozzanak létre. Leírták valahol? meglehet, s meglehet hogy az Alexandriai könyvtárban volt elhelyezve az egyetlen irat, ami el is égett.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2011.02.13. 23:31:22-kor.
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:27:16

S.Agüero írta:

Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.
szvsz valamilyen más földönkívüli lény vagy hasonló lehetett, nem is tudom én, de nem ember.
na jólvan mostmár megyek aludni, mert holnap iskola+rosszat álmodok. :oops: :P :lol:
a piramisoknál nem gondolok semmi ufo-ra. egy dolog nem lehet igaz,mégpedig a feljegyzések által leírt építési idő.
egyébként tudtátok,hogy a kheopsz piramisban nem kheopsz fáraó nyugszik?(a fia nem engedte,hogy oda temessék)

szerk:
lui! a piramisokat nem rabszolgák építették!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.13. 23:26:35

egyébként a Stonehenge-t legalább olyan nehéz volt felépíteni ebben a formában, mint a piramisokat, mert ott nem a nagyméretű kövek mozgatása volt a fő gond, hanem a csillagokhoz való igazítás, mely igen komoly mérnöki munkát igényelne ma is... konkrétan ilyen pontos beállításokat manapság feltételezem senki se tudna számítógép nélkül megalkotni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.02.13. 23:29:19-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.13. 23:25:58

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 23:23:47

Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.
szvsz valamilyen más földönkívüli lény vagy hasonló lehetett, nem is tudom én, de nem ember.
na jólvan mostmár megyek aludni, mert holnap iskola+rosszat álmodok. :oops: :P :lol:
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:17:46

Köszi. Ez érdekes valóban. o.O
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:12:49

Ilúvatar írta:
daffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
Mi mivan? Nem tudok erről semmit :shock: Bővebben ha kérhetlek szépen?
kicsit pontatlan voltam...
én egy könyvben olvastam,kicsit másképp
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:09:03

daffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
Mi mivan? Nem tudok erről semmit :shock: Bővebben ha kérhetlek szépen?
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:07:22

nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.13. 23:05:27

ha már témánál vagyunk:

Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:02:42

És mivan ha Marson véletlenül találunk egy TMA-1 -t vagy TMA-2 -t :) Áh, túl sokat ábrándozok + túl sok sci-fi film :P
KépKép
Válasz küldése