Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:54:13

hogy most más legyen a téma:

Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen:

* Helyben kialakított bolt
* 10 ezer kötetes könyvtár
* Kilenc (!) sportpálya és tornaterem
* Színházterem
* A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet)
* Tanterem és ökumenikus imaterem
* Egészségügyi blokk
* Változatos étrend
* Minden szobában televízió
* Padlófűtés

a válaszokat ide kérem sárgával, holnap meg leírom a választ! :)
KépKép
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:41:42

Ki emlékszik erre a képre? :)

Kép

Istenem akkoriban mekkora felhajtás volt e kép körül... ufó hívők milliói haraptak rá erre a fotóra.

De én azok közé tartoztam, akik azt állították hogy véletlen műve. De mégis valahogy a kedvenceim között tartozik a kép, mert megmozgatja az ember képzeletét.

Jaja, ez is olvastam már évekkel ezelőtt, s nagyon különös. De akkor miből is van ez a fa?
KépKép
Raul#7
Barça B

2011.02.13. 23:41:14

Egyébként amikor olyan dolgokon kezdek el gondolkozni amikre valószínűleg sose fogjuk megkapni a választ, akkor mindig ez a reklám ugrik be:

http://www.youtube.com/watch?v=Jnz0QU-Ecb0
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 23:35:26

daffy írta:
csababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.

Stonehage már valóban érdekesebb,ahogy Fecó is írta.
stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlen
Hát nem elképzelhetetlen, csak ott azért más aspektusból szokták vizsgálni a dolgokat, ott az elhelyezkedése a köveknek az érdekes dolog.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:32:02

Raul#7 írta: Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.
Köszi a korrekciót, túlságosan is általánosítottam :)
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:31:47

csababarca írta:Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.

stonhange nem olyan nehéz. a matematika a régi korokhoz képest nagyon fejlett volt. a kövek pedig 21 km-ről kerültek a helyükre. nem olyan elképzelhetetlen
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.13. 23:29:45

Láttam néhány doku filmet a piramisok építéséről. És elég hihetően illusztrálták,hogy hogyan építették fel a piramisokat. Ott nem gondolnék ilyenre,hogy nem emberek építették.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Raul#7
Barça B

2011.02.13. 23:28:58

Pontosan! Itt a lényeg. Pontosan az ipari forradalom óta van technikai fejlődésünk, azaz pontosan 161 éve. És 2 millió évvel ezelőtt alakult ki az emberiség. Tehát nagyon le vagyunk maradva technikailag.
Mondjuk inkább h. a mai értelemben vett ember kb. 50 ezer év létezik, az emberi civilizáció (ami magában foglalja a technikai fejlődést, ami azért nem az ipari forradalommal kezdődött) pedig 8-10 ezer éves. Ez pedig még a Föld történeti szempontból is nagyon rövid idő.

Hiszek a földönkívüli életben, abban h. rengeteg intelligens életforma létezik és létezhetett már az Univerzumban. Miért gondolom így? A mi Galaxisunk a Tejútrendszer 100 ezer fényév átmérőjű és kb. 300-400 milliárd csillag van benne, a galaxisok száma pedig a belátható Univerzumban kb. 100 milliárd...

Ha csak minden ezredik tízezredik galaxisban lévő száz milliárdnyi csillag között van 1 amelyik körül kering olyan bolygórendszer amely alkalmas az élet kialakulására, már akkor is milliónyi élet létezhet galaxisonként.
Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
A piromasikat és Stonehenge-t sem rabszolgák építették.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raul#7 2011.02.13. 23:29:57-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 23:28:54

lui1698 írta:
Fecooo írta:ha már témánál vagyunk:

már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...

pontosan az ilyen dolgok miatt nem tudom kizárni, h nem vagyunk egyedül...
Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
Ez akkor is képtelenség, ha az életéért dolgozott, ha a mai világban gépekkel sem tudnak így építeni, ilyen pontosan, sőt még ilyen nehéz "köveket".
Nálam már az lehetetlen, h a több száz tonnás köveket több kilométerről vitték az emberek.
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:28:54

Én azon az állás ponton vagyok, hogy igen, ember építette fel a Piramisokat, méghozzá földönkívüli élet segítsége nélkül. Hogyan? ne tőlem kérdezzétek, hanem az akkoriban élő egyiptomi matematikus papoktól kérdezzétek. +Megfelelő hátterű emberi forrás kellett, több ezer ember a kövek mozgatásához, stbstb. Biztos vagyok benne, hogy ezek megtalálták a módjukat, hogy ilyen gigantikus építményt hozzanak létre. Leírták valahol? meglehet, s meglehet hogy az Alexandriai könyvtárban volt elhelyezve az egyetlen irat, ami el is égett.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2011.02.13. 23:31:22-kor.
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:27:16

S.Agüero írta:

már lerágott csont, de sztetek vha választ kapunk a piramisokra, vmint a Stonehenge iszonyatosan pontos helyzetére? még mai technikával se lenne egyszerű feladat ilyen beállításokkal létrehozni az "álló köveket"...

Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.
szvsz valamilyen más földönkívüli lény vagy hasonló lehetett, nem is tudom én, de nem ember.
na jólvan mostmár megyek aludni, mert holnap iskola+rosszat álmodok. :oops: :P :lol:
a piramisoknál nem gondolok semmi ufo-ra. egy dolog nem lehet igaz,mégpedig a feljegyzések által leírt építési idő.
egyébként tudtátok,hogy a kheopsz piramisban nem kheopsz fáraó nyugszik?(a fia nem engedte,hogy oda temessék)

szerk:
lui! a piramisokat nem rabszolgák építették!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.13. 23:26:35

egyébként a Stonehenge-t legalább olyan nehéz volt felépíteni ebben a formában, mint a piramisokat, mert ott nem a nagyméretű kövek mozgatása volt a fő gond, hanem a csillagokhoz való igazítás, mely igen komoly mérnöki munkát igényelne ma is... konkrétan ilyen pontos beállításokat manapság feltételezem senki se tudna számítógép nélkül megalkotni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.02.13. 23:29:19-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.13. 23:25:58

Valószínű az is szerepet játszhat a nagy pontosságban és precizitásban, hogy anno mikor azokat építették nem Horváth Jóska betanított munkás volt az építész minimálbérért, hanem Hatem a rabszolga aki konkrétan az életéért dolgozott.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 23:23:47

Azt én sem hiszem, h a piramisokat az emberek építették. Lehetetlen.
szvsz valamilyen más földönkívüli lény vagy hasonló lehetett, nem is tudom én, de nem ember.
na jólvan mostmár megyek aludni, mert holnap iskola+rosszat álmodok. :oops: :P :lol:
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:17:46

Köszi. Ez érdekes valóban. o.O
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:12:49

Ilúvatar írta:
daffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
Mi mivan? Nem tudok erről semmit :shock: Bővebben ha kérhetlek szépen?
kicsit pontatlan voltam...
én egy könyvben olvastam,kicsit másképp
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:09:03

daffy írta:nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
Mi mivan? Nem tudok erről semmit :shock: Bővebben ha kérhetlek szépen?
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 23:07:22

nem beszélve egy tökéletes tisztaságú indiai vasoszlopról,mely a földből áll ki. ember nem tudja előállítani ma sem és a természetben nem fellelhető
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.13. 23:05:27

ha már témánál vagyunk:

Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:02:42

És mivan ha Marson véletlenül találunk egy TMA-1 -t vagy TMA-2 -t :) Áh, túl sokat ábrándozok + túl sok sci-fi film :P
KépKép
Deus
Boixos Nois

2011.02.13. 23:00:16

daffy írta:az emberi tudomány és fejlődés kezdetleges szakaszba tart. mai fejjel elképzelhetetlen,hogy mi történhet 10-50 vagy akár 10.000 év múlva.
Pontosan! Itt a lényeg. Pontosan az ipari forradalom óta van technikai fejlődésünk, azaz pontosan 161 éve. És 2 millió évvel ezelőtt alakult ki az emberiség. Tehát nagyon le vagyunk maradva technikailag.

Képzeljük el, hogy valami módon sugárzott jelet a földönkívüli élet a földre, de a gond az ott van, hogy akkor még Ramses fáraó uralkodott, vagy Nagy Sándor. Ugye... A rádió csillagászat még csak kb 80 éves. Ki tudja, lehet hogy az emberiség elszalasztotta a földönkívüli élet felfedezését.

Vagy nem volt semmiféle rádiójel. Semmi.
KépKép
daffy
Madridista

2011.02.13. 22:58:23

Kalap1988 írta: Én a jelenlegi állásról beszélek. Lehet, hogy lesz olyan eszköz a kezünkben, amivel lehet bizonyítani úgy is, majd, hogy nem találkozunk velük, de jelenleg ez nem áll. És itt ugye számokkal, majdhogynem valószínűség számításba bonyolódva, dobálóztak páran. Márpedig jelenleg nincsenek számok, tények, amikkel tudunk dolgozni. Hogy lesznek-e valamikor? Lehet, természetesen. Persze erre ugyanúgy nem lehet biztos fogadást kötni, mint arra, hogy van élet a földön kívül, mert csak bizonytalansági tényező van.
világos. ezt a kérdést én is a valláshoz hasonlítom. nem állítom,míg nem bizonyítják egyértelműen,de hinni lehet benne.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:57:52

Ilúvatar írta:persze, ennyi erővel lehetne ufó-vallás vagy mi :P bár kösz nem, inkább maradok ateistának.
Nem erre céloztam, csak arra, hogy a jelenleg (!!) bizonyíthatatlant próbáljuk most bizonyítani :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.13. 22:56:40

daffy írta:
Kalap1988 írta:Szerintem meg ez egy olyan dolog melynek a valószínűsége kiszámíthatatlan és teljesen tudománytalan már a kérdésfeltevés is. A filozófia körébe tartozik és nagyjából ahhoz hasonlít, ahogyan a skolasztikusok próbálták bizonyítani Isten létezését bonyolult körmondatokkal. Nem mondom, érdekes olvasmány volt, de hogy bármit is bizonyított volna... Nem hiszem. Nem is ettől hívő a hívő. Körülbelül ilyen ez a téma is.
az emberi tudomány és fejlődés kezdetleges szakaszba tart. mai fejjel elképzelhetetlen,hogy mi történhet 10-50 vagy akár 10.000 év múlva.
Én a jelenlegi állásról beszélek. Lehet, hogy lesz olyan eszköz a kezünkben, amivel lehet bizonyítani úgy is, majd, hogy nem találkozunk velük, de jelenleg ez nem áll. És itt ugye számokkal, majdhogynem valószínűség számításba bonyolódva, dobálóztak páran. Márpedig jelenleg nincsenek számok, tények, amikkel tudunk dolgozni. Hogy lesznek-e valamikor? Lehet, természetesen. Persze erre ugyanúgy nem lehet biztos fogadást kötni, mint arra, hogy van élet a földön kívül, mert csak bizonytalansági tényező van.
Válasz küldése