Segítség kéne

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.02.08. 19:28:30

daffy írta:úgy adódott,hogy a nyarat is pesten kell töltenem. mivel itt nem lehet kibírni nyáron,ezért egy ventilátor beszerzését tervezem. ötleteket várok.
követelmények:
-min. 50w
-legalább vízszintesen mozgó fej
-álló
-max 20k

köfi

én egy sencor sfn 6040bl típusú monstert néztem. vaterán olykor 15 körül hozzá lehet jutni. a mobil klíma sajnos kizárt,így azzal senki se próbálkozzon :)
Mért mibaj Mosonmagyaróváron a nyárral? El tudnék ott lakni (Ausztria közelsége miatt főleg).
Kép
daffy
Madridista

2012.02.08. 17:44:02

úgy adódott,hogy a nyarat is pesten kell töltenem. mivel itt nem lehet kibírni nyáron,ezért egy ventilátor beszerzését tervezem. ötleteket várok.
követelmények:
-min. 50w
-legalább vízszintesen mozgó fej
-álló
-max 20k

köfi

én egy sencor sfn 6040bl típusú monstert néztem. vaterán olykor 15 körül hozzá lehet jutni. a mobil klíma sajnos kizárt,így azzal senki se próbálkozzon :)
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.02.07. 19:47:30

Rajmó írta:Sziasztok!
Egy elég összetett problémám lenne. Barátnőm kapott egy HP Compaq 630-as laptopot, amin egy eredeti Win7 x64 Home Premium oprendszer van. Szóval fel is raktam rá minden drivert, kiegészítőt mindent, de csinál furcsa dolgokat időközönként. Ilyen például, hogy a feltelepített víruskeresőt nem tudom se frissíteni, se letörölni, mindkettőnél megáll és egyszerűen nem csinál semmit. Nem fagy le mert be bírom zárni a feladatkezelővel, de ezek után a hangerőszabályzó lenémul, nem tudok semmit csinálni vele, kikapcsolásnál a kijelentkezésik jut el a gép és csak úgy tudom kikapcsolni, ha hosszan megnyomom a bekapcsoló gombot. De volt már ilyen a word-nél is, akkor az is befagyott, és utána ugyan ezeket a tüneteket produkálta a kép. De akadt arra is példa, hogy a zenét társítottam a winamphoz, a filmet egy másik lejátszóhoz, de nem játssza le és csak a háttérben fut.
Az a helyzet, hogy ilyennel még nem találkoztam és ötletem sincs, hogy mi baja lehet.
Aki tud valami segítséget az ne tartsa magában:)
Előre is köszi.
Lehet hogy az okozza hogy 64 bites a Win 7, nem 32 bites, a 32 bites sztem stabilabb. Nekem egy ideig WIN7 Ultimate 32 bit volt fennt a laptopon (HP Compaq 6720s), ezen is csinált néhányszor furcsa dolgokat, de alapvetően stabil volt, de én visszaraktam az XP Professionalt, mert szerintem semmivel nem rosszabb. Azt tudod még megpróbálni hogy a Win 7 Service Pack 1-et felrakod, talán stabillá teszi a rendszered.
Kép
Rajmó
Capitá del Barça

2012.02.07. 02:09:04

Sziasztok!
Egy elég összetett problémám lenne. Barátnőm kapott egy HP Compaq 630-as laptopot, amin egy eredeti Win7 x64 Home Premium oprendszer van. Szóval fel is raktam rá minden drivert, kiegészítőt mindent, de csinál furcsa dolgokat időközönként. Ilyen például, hogy a feltelepített víruskeresőt nem tudom se frissíteni, se letörölni, mindkettőnél megáll és egyszerűen nem csinál semmit. Nem fagy le mert be bírom zárni a feladatkezelővel, de ezek után a hangerőszabályzó lenémul, nem tudok semmit csinálni vele, kikapcsolásnál a kijelentkezésik jut el a gép és csak úgy tudom kikapcsolni, ha hosszan megnyomom a bekapcsoló gombot. De volt már ilyen a word-nél is, akkor az is befagyott, és utána ugyan ezeket a tüneteket produkálta a kép. De akadt arra is példa, hogy a zenét társítottam a winamphoz, a filmet egy másik lejátszóhoz, de nem játssza le és csak a háttérben fut.
Az a helyzet, hogy ilyennel még nem találkoztam és ötletem sincs, hogy mi baja lehet.
Aki tud valami segítséget az ne tartsa magában:)
Előre is köszi.
Tim
Mezei fórumozó

2012.02.06. 19:25:22

daffy írta:istenem,de nem egyszerű ez. pedig nem lenne túl nagy dolog. két microsoft program és egyikből másolnék a másikba. borzalom
Igazából működne,csak az a baj hogy az xp került fel utólag a win7 mellé.
Ami azért baj mert az xp nem ismeri fel az újabb rendszereket,és nemes egyszerűséggel felülírja a win7 indítóját. Vedd elő a win7 lemezed bootolj be róla,és válaszd a javítás opciót. Ez valószínüleg megoldja a problémát.
Ha nem,akkor parancssor és gépeld be:bootrec.exe /fixboot illetve
bootrec.exe /fixmbr Mindkét sor után entert kell nyomni!
Indítsd újra a gépet, a win7-nek kell indulnia. Most jön az EasyBCD nevű program. Az Add/Remove Entries alatt válaszd a Windows NT/2k/XP/2k3-az a legördülő menüből, adj meg egy nevet (mondjuk Windows XP), ezután Add Entry. Partíciónak az XP-ét add meg. Save. Ezután a Manage Bootloader résznél Reinstall the Vista Bootloader legyen kiválasztva és nyomd meg a Write MBR gombot.
Indítsd újra a gépet, egy indítómenünek kell fogadnia, amiben választhatsz a két operációs rendszer közül.
Ha később le akarod szedni a win7-et az xp mellől,akkor a következő a teendő:
1- Indítsd el a Windows XP-t, majd tedd be a DVD meghajtóba a Windows 7 telepítő lemezét.
2- Menj a Futtatás párbeszédablakba (Win+R gomb), majd ide a következő parancsot írd be: X:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force
Ahol X: a Windows 7 telepítőt tartalmazó meghajtó betűjele.
3- Ezután indítsd újra a számítógépet. Induláskor már a Windows XP bootmenüjének kell bejönnie
4-Ezután nyugodtan törölheted a Windows 7 telepítéshez tartozó fájlokat, mappákat (Windows, Users, Program Files mappa).
Mivel külön partícióra telepítetted a Windows 7-et, akár formázhatod az egész partíciót.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.06. 14:16:19

Az enyémet felejtsd el ,teljesen idióta vagyok a bios az os alatt van nem tudsz tiltalni csak fizikai meghajtót.
daffy
Madridista

2012.02.06. 14:13:35

Fecooo írta:akkor marad a leggagyibb megoldás... :oops:

nyomsz egy win7 telepítést a c-re formázás nélkül, lementesz mindent és utána formatálod a C-t és mehet a steril setup...

jó esetben 1 óra múlva már tudod telepíteni a gépet rendesen...

szerk: VAGY!

leszeded innen ezt a linuxot, kiírod lemezre, ezt el tudod indítani telepítés nélkül, míg lemented a cuccokat, utána formázás és win7 setup...
istenem,de nem egyszerű ez. pedig nem lenne túl nagy dolog. két microsoft program és egyikből másolnék a másikba. borzalom
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.06. 14:06:47

hát ha csak menteni akar akkor a winxp partició letiltásánál nincs egyszerűbb.
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.02.06. 13:56:45

akkor marad a leggagyibb megoldás... :oops:

nyomsz egy win7 telepítést a c-re formázás nélkül, lementesz mindent és utána formatálod a C-t és mehet a steril setup...

jó esetben 1 óra múlva már tudod telepíteni a gépet rendesen...

szerk: VAGY!

leszeded innen ezt a linuxot, kiírod lemezre, ezt el tudod indítani telepítés nélkül, míg lemented a cuccokat, utána formázás és win7 setup...
daffy
Madridista

2012.02.06. 13:54:11

Fecooo írta:http://download.chip.eu/hu/EasyBCD_177657.html

leteszteltem, innen le tudod szedni és működnie kell, nálam megy...
indításkor:
access violation error
the current file is in use and cannot be opened by easybcd. if you're trying to (re)select the system store,press no below and then use the "load system store" option from the file menu.
would you like to select a different store for use in easybcd?
igen nem

nem tudom,hogy mit kéne itt betölteni...
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.06. 13:52:34

Jah igen a win7 sem használ boot iniciálizálót. De nekem XP volt az utolsó csodás Microsoft termék a gépemen.
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.02.06. 13:49:56

http://download.chip.eu/hu/EasyBCD_177657.html

leteszteltem, innen le tudod szedni és működnie kell, nálam megy...
daffy
Madridista

2012.02.06. 13:47:02

Fecooo írta:
daffy írta:lenne egy kis gondom.
a gépemet régebben 2 meghajtóra osztottam,c,d. a egyikre xp-t,a másikra win7et raktam és a boot képernyőnél választhattam,hogy mi induljon el. az xp-t letöröltem és újratelepítettem. ezzel megszűnt a boot képernyő és csak az xp indul el. itt jön a gond. az összes filmem a win7es windowson volt és ezeket nem engedi sem átmásolni,sem megnyitni xp alatt. rendszergazda hozzáférést kér és hiába adom meg a felh nevet és jelszót,nem engedi a filmeket kezelni.
hogy tudnám megoldani a helyzetet?
http://lacy.hu/windows_vista/easybcd

ez a legegyszerűbb megoldás ;)
a program indításánál hibát ír ki :(

gergo9! köszi,a biosos megoldás lesz szerintem
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.02.06. 13:46:06

daffy írta:lenne egy kis gondom.
a gépemet régebben 2 meghajtóra osztottam,c,d. a egyikre xp-t,a másikra win7et raktam és a boot képernyőnél választhattam,hogy mi induljon el. az xp-t letöröltem és újratelepítettem. ezzel megszűnt a boot képernyő és csak az xp indul el. itt jön a gond. az összes filmem a win7es windowson volt és ezeket nem engedi sem átmásolni,sem megnyitni xp alatt. rendszergazda hozzáférést kér és hiába adom meg a felh nevet és jelszót,nem engedi a filmeket kezelni.
http://lacy.hu/windows_vista/easybcd

ez a legegyszerűbb megoldás ;)
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.06. 13:37:38

Hát sajátgépen jobb klikk-tulajdonságok-speciális-indításéshelyreállításbeállítások-speciális. Ott látni kéne a win7-et és be lehet állítani hogy hozza a win7-et.
Vagy
Szerkeszd a boot ini-t a particionálásnak megfelelően
Így talán mennie kell de csinálj biztonságit a boot.iniről
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="WIN7" /fastdetect

Vagy az egyszerűbb de parasztabb megoldás hogy biosban letiltod hogy xp-s particióról bootoljon. Majd tudod menteni a fájlokat ill zenéket.
daffy
Madridista

2012.02.06. 12:19:59

lenne egy kis gondom.
socio66

2012.01.30. 22:39:22

Dzsukela írta: Lehet, de akkor ahogy kifelé úszik, a labda a kisebb rezgések(hullámok) hatására elmozdul a középpontról. :shock:
? :lol:
van egy tartója,ami kötéllel a medence aljához van rögzítve,és ez ki van valahogy vezetve a partra. így le tudják húzni a tartót ráúszáskor.
egyébként pedig igen,a bíró bedobja a labdát és amelyik térfélen van a labda, az ott lévő csapat egyik tagja úszik oda a negyed kezdete előtt és beleteszi.
de a ti tippjeitek is jók voltak.
:lol:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.30. 22:11:21

Hunter91 írta:Haverokkal azon vitatkoztunk, hogy ki rakja a vizilabda meccseken középre a labdát? Tudja valaki? :D

pár éve rengeteg vízilabda meccsen voltam,és mindig bedobta a bíró,aztán az egyik játékos belerakta a tartóba,majd visszaúszott.
Nem tudom változott e valamit azóta.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
El fanático
Entrenador del Barça

2012.01.30. 22:02:11

daffy írta:vannak azok a zenélő "valamik",amiket a kisbabák ágya fölé/mellé/bele tesznek és felhúzzák zenélni,amikor a baba elalszik. azt a "valamit" hogy hívják? mert a zenélő játék a google-ba nem vezet eredményre :D
Zenélő forgó altató a neve vagy csak simán zenélő altató. Persze egyes gyártók adhatnak / adnak is különböző fantázianeveket a termékeiknek, de összefoglaló néven így kell hivatkozni rájuk.
Kép
csabooo
Capitá del Barça

2012.01.30. 21:45:20

segítségeteket szeretném kérni, még pedig ebben:

tudnátok olyan könyveket ajánlani amik főként az erdélyi népművészettel, folklor-al azon belűl néptánc, meg minden ami a néprajzon belűl van.
ez lehet tájegységek, viselet, hagyományok stb.. csak ami az erdélyi kúltúrával, néprajzal foglalkozik :wink:

tudom, hogy manapság nem ezek a fő olvasmányok, de kituggya van itt közöttünk 1-2 jártas ember a témában...
Barça,Barça,Baaarça!!!
Dzsukela
Barça B

2012.01.29. 19:24:10

daffy írta:
Dzsukela írta: Szerintem egy hosszú kapcsos rúddal helyezik középre. Vagy pedig vannak takaritók, akiknek a dolguk takaritani a medencét, ők rakják középre.
De szerintem az előbbi a valószinübb. :wink:
szerintem meg valaki beúszik és kész. nem olyan elképzelhetetlen :) akár egy melegítő cserejátékos,akár bárki más
Lehet, de akkor ahogy kifelé úszik, a labda a kisebb rezgések(hullámok) hatására elmozdul a középpontról. :shock:
"Isten megsegit, de ahhoz előbb magadon kell segitened." - Tanárnőm matek ellenörző előtt xD

daffy
Madridista

2012.01.29. 19:21:48

Dzsukela írta: Szerintem egy hosszú kapcsos rúddal helyezik középre. Vagy pedig vannak takaritók, akiknek a dolguk takaritani a medencét, ők rakják középre.
szerintem meg valaki beúszik és kész. nem olyan elképzelhetetlen :) akár egy melegítő cserejátékos,akár bárki más
Dzsukela
Barça B

2012.01.29. 19:18:25

Hunter91 írta:Haverokkal azon vitatkoztunk, hogy ki rakja a vizilabda meccseken középre a labdát? Tudja valaki? :D

Amúgy szerintem zenélő forgónak hívják :)
Szerintem egy hosszú kapcsos rúddal helyezik középre. Vagy pedig vannak takaritók, akiknek a dolguk takaritani a medencét, ők rakják középre.
"Isten megsegit, de ahhoz előbb magadon kell segitened." - Tanárnőm matek ellenörző előtt xD

tri_campeones
Jugador del Barça

2012.01.29. 19:13:00

Sziasztok.

Egyedi name set-et honnan érdemes venni? Vagy egyedi feliratot a mez hátára hol érdemes csináltatni?
Kép
daffy
Madridista

2012.01.28. 21:49:52

Messa írta:Ha felraktam egy játékot, de nem indul mert hiányzik valami dll fájl, és az újratelepítés sem segít, akkor b.hatom? :?
telepítés előtt lődd ki a vírusirtót,mert előfordul,hogy már az installnál töröl valami fájlt
aztán meg ne kapcsold be,amíg ki nem próbáltad :D
Válasz küldése