Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.09. 20:21:37

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... vNYZu1K1gQ

Kivágott jelenet a Bosszúállókból (szív) :D
PCsabi
aka Game90

2015.12.09. 17:19:39

Dope című filmet látta már valaki? Engem teljesen megvett, a vége pedig nagyon elgondolkodtató volt.

Itt egy írás róla:
KATT

Ja, és ilyen zseniális zenék vannak benne 8) :
https://youtu.be/xtzlFO19m3k" target="_blank
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.07. 16:32:11

visca el barca írta:http://444.hu/2015/12/07/az-eredeti-gar ... otting-2-t

már csak 500at kell aludni
Na tessek, a Trainspotting is amugy remek film, ha mar multkor szoba jott top 15 film. Rekviem egy alomert, Trainspotting is befer.
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.07. 15:59:38

visca el barca írta:http://444.hu/2015/12/07/az-eredeti-gar ... otting-2-t

Megláttam a linket és mondom wtf:

https://www.google.hu/search?q=g%C3%A1r ... 52&bih=739

"gárda csinálja" :lol:

hank1ee: hát kb tényleg olyan, de bejött :D

palesz: ráadásul ma unalmamban megnéztem ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=e7rzY_3AC2o :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.12.07. 13:44:52

http://444.hu/2015/12/07/az-eredeti-gar ... otting-2-t" target="_blank

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.12.06. 00:17:48

Zola, a Chihiro egy trip, a rendező LSD hatása alatt állt, amikor elé tárult egy elég komoly flashback, gyakorlatilag ezt látod benne. :lol:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.05. 17:10:24

zola8787 írta:A francba, hogy csak most vettem észre, hogy az RTL-n Superman van :lol:
Elindítasz itt egy forradalmat a képregény témával, aztán még képes vagy ilyet beírni..? :mrgreen:
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.05. 17:02:14

A francba, hogy csak most vettem észre, hogy az RTL-n Superman van :lol:
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.05. 13:45:02

ZBarca írta:Visszatérve a képregényfilmekhez: én nagggyon imádom őket. :D A legjobb az egészben, hogy a Marvelnél van egy hatalmas univerzum, amiben mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Azt is nagyon szeretem, hogy a filmek "összefonódnak", utalások vannak bennük meg minden. :D

Erre a polgárháborúra pedig kíváncsi leszek, főleg az Amerika Kapitány-Vasember ellentétre. Ezen kívül végre láthatjuk majd szinte az összes híresebb Marvel szuperhőst egy filmben. Jobban várom, mint a Star Warst. :D
Ha már a képregényfilmeknél tartunk szerintem túlságosan elment Marvel irányba. A DC-t eléggé elhanyagolták, illetve nem is lettek sikeresek. Egyedül a Dark Knight ütött, de azon kívül eléggé befuccsolt a téma. Bár ehhez nagyban hozzájárult a karakterek kiváló megformálása.
A Watchmen vagy a Man of Steel is elég nagyot koppant (hogy a Catwoman-ről ne is beszéljünk). Mondjuk ezekért én sem vagyok oda.
De az egész comic-movies is abból indult, hogy elkészítették az X-Ment és annyira sikeres lett, hogy sorra jött a többi, sőt a Hasbro is beállt a sorba.
Amúgy én leginkább a crossovereket szeretem, a következő CA is ezért érdekel, mert a karakter szerintem a leggyengébb az összes Marvel-hős közül.

Amúgy Bob, ajánlok egy rövid kis filmrészletet, szerintem megéri megnézni, kicsit más megközelítésbe helyezi az egész témát. https://www.youtube.com/watch?v=LQQveUy0too" target="_blank
De mégegyszer én biztatlak, hogy a Life of Pi-re szánj egy kis időt. Szerintem benne van mindkét oldal "igazsága", rávilágít erre az egészre. Mondanivalóban sem szenved hiányt, szóval számodra is optimális lehet.
Forca Barca!!!!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.12.05. 12:33:11

Visszatérve a képregényfilmekhez: én nagggyon imádom őket. :D A legjobb az egészben, hogy a Marvelnél van egy hatalmas univerzum, amiben mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Azt is nagyon szeretem, hogy a filmek "összefonódnak", utalások vannak bennük meg minden. :D

Erre a polgárháborúra pedig kíváncsi leszek, főleg az Amerika Kapitány-Vasember ellentétre. Ezen kívül végre láthatjuk majd szinte az összes híresebb Marvel szuperhőst egy filmben. Jobban várom, mint a Star Warst. :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.05. 11:58:34

A film egyet jelent a muveszettel. Es en itt ezzel lezartam.
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.05. 11:50:19

Igazi Sith vagyok, felhoztam egy témát és már borul is a bili, bocs srácok :lol:

Másik: éjszaka nem tudtam aludni így hát megnéztem:

Chihiro szellemországban

Hú gyerekek a japánok nagyon elvetemültek. Hogy a francba jutnak ilyenek eszükbe :lol: Egy percig sem voltam álmos, lekötött, bár gondolom ez is azért kapott ekkora pontszámot, mert egy okoska kitalálta, hogy jó és a többi ment utána (Ugye Ponyvaregény, ugye Keresztapa?)

Egy biztos, hogy a Japánok nem értenek a szerelemhez, vagyis ebből a meséből ez jött le.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zola8787 2015.12.07. 16:03:13-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.05. 11:29:50

Bob_Marley írta:Nyilvan fikcio midnen film kiveve ha megtortent dolgokon alapszik (ne menjunk bele, hogy mi megtortent mi nem). De ne vicceljunk mar, van azert ami eltszerubb meg van ami nem. Majd ha lattok Batmant meg Star Wars figurat az utcan es tarsai kerlek szoljatok......Itt mar megbukik nalam, hogy lenne barmifele ertelme. Az hogy szorakoztato....hogy lehetne szorakoztato mikor alapbol lehetetlensegrol szol. Meg alapbol az mi mar, hogy szorakoztato? Az elet nem szorakozasrol szol, hanem tanulsagokrol, dontesekrol. Ha valamit csinalok, ami nem a megszokott (film zene barmi) akkor azert csinalom, hogy abbol tudjak fejlodni.

A film szinte egyet jelent már a fikcióval, legyen akár az egy 50 évvel ezelőtti fekete-fehér. Vagy legyen dráma vagy legyen mondjuk thriller. De a filmek és a szórakozás közé gyakorlatilag egyenlőségjelet lehet tenni. És szerintem az élet ugyanúgy szól a szórakozásról is. Lehet, hogy én vagyok akkor egy lúzer, de nekem sokat jelent az életemben a szórakozás. De ha már egy ilyen fórumon vagyunk. Egy focimeccs nem szól inkább a szórakozásról, mint a mondanivalóról, tanulságokról?

De vegyünk mondjunk egy filmet, ami tényleg tanulságos és komoly mondanivalója van. Nagyon jó példa a Life of Pi. Az tényleg megmutatja, hogy a fikciónak és az igazságnak hajszálra ugyanannyi tanulsága, mondanivalója lehet. És ezt például a látványon keresztül is kiválóan érzékelteti. Pont az van megfogalmazva benne ami ellen ágálsz. Nem tudom, hogy láttad-e, de szerintem hatással lenne a véleményedre, főleg az utolsó két-három mondat mindent elmond.

Illetve aki szerinted mondjuk Star Wars--rajongó (vagy esetleg csak kedveli) az annyival kevesebb, mert egy filmen szeret szórakozni. Sok százmillió ilyen ember van. És ez csak egy film vagy mondjuk éppen franchise-nak. Ennyi emberben hiba van?
De nézz szét a mozi-kínálatban, mondjuk hónapokra levetítve. Milyen filmeket találsz, főleg a blockbusterek között? Aki éppen mást szeret az elmegy művészmoziba és annyi.

Én nem mondom azt, hogy baromság a véleményed, mert senkinek sem lehet így ledugni a torkán ezt az irányultságot.
De nem is kell ilyen tág értelemben venni. Vegynnk két embert akik mindketten horror-rajongók. Az egyikük a torture/slasher filmeket szereti, a másik a misztikusabb mozikat. Speciel nekem a Saw és barátai rohadtul nem jönnek be, de egy Conjuring-féle nagyon tetszik (elvileg megtörtént eset :) ) Most akkor kinek van igaza igaza? Teljesen szubjektív. Ez a szép a filmekben, hogy teljesen szubjektívek. Te olyan filmeket nézel amik nem szórakotatnak, hanem "tanítanak", a túlnyomó többség ennek az ellentéte.
Én hiába írok egy kritikát, sok szegmensben érvekkel alátámasztva a mondanivalóm, akinek tetszett a film az úgysem fogja kevésbé szeretni és vice versa.

A zene azért nem jó példa, mert ott nem elsősorban a szövegre figyel az ember. Legalábbis a külföldieknél. Túlnyomórészt nem is érti, nem mindenki tud úgy angolul, hogy hallgatás közben lefordíthassa, ha egyáltalán akarja. Én spec. nem is azért hallgatok zenét, hogy annak bármiféle mondanivalója legyen.

Bocs a hosszú hsz-ért, kösz ha valaki végigolvasta.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.05. 10:04:22

Nyilvan fikcio midnen film kiveve ha megtortent dolgokon alapszik (ne menjunk bele, hogy mi megtortent mi nem). De ne vicceljunk mar, van azert ami eltszerubb meg van ami nem. Majd ha lattok Batmant meg Star Wars figurat az utcan es tarsai kerlek szoljatok......Itt mar megbukik nalam, hogy lenne barmifele ertelme. Az hogy szorakoztato....hogy lehetne szorakoztato mikor alapbol lehetetlensegrol szol. Meg alapbol az mi mar, hogy szorakoztato? Az elet nem szorakozasrol szol, hanem tanulsagokrol, dontesekrol. Ha valamit csinalok, ami nem a megszokott (film zene barmi) akkor azert csinalom, hogy abbol tudjak fejlodni.

off; dugas hasonlat baromi rossz, mert belenk van kodolva . Az hogy ertelmetlen dolgokat nezzunk, hallgassunk nincs belenk kodolva. Ellenkezoleg a tudasvagy es kreativitas viszont igen.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.05. 05:44:39

Off: Bob, Te dugni is azért szoktál, mert pozitív fiziológiai/kémiai hatása van vagy mert utódot szeretnél nemzeni?

On: A filmek nagyrésze fikció, "mese", meg nem történt esemény, mégis rengetegből lehet tanulni.

Tanulni lehet az Amerika pitéből is....h ne verd ki 15 évesen fél perc alatt, mert úgy jársz, mint Jim, ha meglátsz egy meztelen nőt, ez némileg életszerűbb, mint kb bármelyik film a sok mondanivalójával.
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.05. 03:25:05

varnagykrisztian írta:Skacok ezt most néztem:

http://www.port.hu/az_u.n.c.l.e._embere ... _id=150326" target="_blank

Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A nyár egyik legütősebb mozija véleményem szerint. Nagyon tetszett. A díszlet, az atmoszféra, a karakterek nagyot ütöttek. Nekem csak a szkript miatt keserű egy kicsit a szám íze. Nem tudom, hogy alapból egy ilyen prequel-t akartak készíteni (legalábbis a cliffhanger erősen erre utal) vagy az eredeti sorozatból kölcsönöztek, de sokkal fantáziadúsabb forgatókönyvet is össze lehetett volna hozni. Így leginkább csak egy király "buddy movie" sikeredett. A folytatás talán kicsit "történetközpontúbb" lesz.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.05. 01:23:27

Bob_Marley írta: palesz hsz_t meg nem is ertem. :D Ha nem az a cel, hogy valamibol tanulj, fejlodj vagy ertelmezd barminek akkor minek csinalod? Mi ertelme van?
Az, hogy szórakoztat..? :D Én nem akarok 0-24-ben fejlődni és jobb ember lenni, te láthatóan igen, ezért is látunk elég sok mindent máshogy gondolom. Egy meccs elé sem elsősorban azért ülök le, hogy tanuljak, hanem hogy örömet okozzon és jól szórakozzak - neked meg itt is "kell" a tanulás, emlékszem is, hogy írtad már. Ha tanulok is közben nyilván örülök neki, de alapból nem az a célom vele. Ahogy általában a filmekkel sem..
Bob_Marley írta:Szerintem ha valamire idot szan az ember, akkor annak legyen latszatja es tegyen hozza valamit az emberhez.
Mondod te, én, aki képes vagyok képregény filmre is beülni a moziba, meg úgy gondolom, hogy nem kell minden egyes cselekedetemnek jobb és komplettebb emberré tennie.
varnagykrisztian írta:Skacok ezt most néztem:

Ez meg így igaz, ezt is moziban néztem, ettől se lettem jobb ember, mégis baromi jól szórakoztam közben.. :D (Ez barátnős film volt, nem a látvány miatt mentem el rá. :D )
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2015.12.04. 22:25:49

Skacok ezt most néztem:

VÁRNAGY HANNA BOGLÁRKA: 2014. MÁRCIUS 20. 07:22
PEP GUARDIOLA: 2008. JÚNIUS - 2012. MÁJUS
HÁZASSÁGKÖTÉS: 2011. SZEPTEMBER 26.
soadroli
Llegenda del Barça

2015.12.04. 21:01:18

kedvenc gladiátorom és Ryan Gosling új filmje: The Nice Guys trailer
elég jónak néz ki. ez szerintem mindenkinek tetszene :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.04. 19:49:59

Szerintem ha valamire idot szan az ember, akkor annak legyen latszatja es tegyen hozza valamit az emberhez. Az hogy valami latvanyos az nalam nem faktor, huszadikra is megnezek egy fekete-feher filmet mindenfele CGI nelkul....Egy film az muveszet, szineszi jatek, kamera mozgas, fenykepezes.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.04. 19:23:20

Bob_Marley írta:Alapbol fikciokrol van szo, total ertelmetlen igy. palesz hsz_t meg nem is ertem. :D Ha nem az a cel, hogy valamibol tanulj, fejlodj vagy ertelmezd barminek akkor minek csinalod? Mi ertelme van? En ezt fel nem tudom fogni, Rinku tok jol lerita, lehet gyerekkent ez meg ”vicces” volt, de 0 kozeli ertekkel birnak ezek a filmek.....

Mulatost meg ne hasonlistuk mar a raphez. :D Az egyik modernkori kolteszet a masik meg....hagyjuk......
Azt nem igazán értem, hogy miért baj, ha egy filmnek nincs mélyenszántó mondanivalója. Lehet, hogy számodra csak azok a jó filmek, de sokak csak jól akarnak szórakozni egy látványos mozin. Egy Star Wars-ból annyira lehet tanulni, fejlődni? Még a színészi játékot sem lehet az igazi erényei kközé sorolni. Célja, hogy szórakoztasson. Nekem például sokat számít a látvány vagy a jó dumák. Nem hiszem, hogy olyan hatalmas sztorinak kell lennie, hogy élvezhess valamit.
Ott van például a Ponyvaregény. Kedvenc filmem és szerintem állítható, hogy filmtörténeti klasszikus. Legalábbis annak ismerik el. Ha abból bármiféle humanikus tanulságot vagy fejlődést le tudsz szűrni, akkor tényleg értelmetlen a vita, mert nagyon máshogy látjuk a filmeket.

Nem azt mondom, hogy ezek a filmipar alfái és omegái, mert számos rengeteg más stílusú kiváló alkotás van. Elég sokat foglalkozom filmekkel, a munkám egy részét ezek is teszik ki, de a legnagyobb tanulság, hogy ez az egyik legszubjektívebb műfaj. Talán még a könyveknél is. Egy-egy mozi van akinek tetszik van akinek nem. Mi alapján tudod meghatározni, hogy xy film sz..r és neked van igazad, hiába tetszik másnak.

A zenével párhuzamba vonni, pedig szerintem reálisan nem lehet.
Forca Barca!!!!
edermatyi
Barça B

2015.12.04. 17:00:37

zola8787 írta: Nem hasonlítottam egymáshoz. Azt mondtam, hogy disco-ban vagy házibuliban a mulatós stílusra lehet leginkább bulizni és nem a mély gondolatokat elbeszélő rap zenékre. Hozzáteszem, hogy a reggie után a rap áll leginkább hozzám, de basszus van olyan szituáció ahol baromira mindegy, hogy miről szól az a dal. (Lásd a magyar válogatott norvégok elleni zenés videója, nem egy Szózatra örömködtek és azt hiszem, hogy ez így van jól).

Most így belegondolva lehet a Marveles filmek olyanok, mint részegen a mulatósok, legközelebb ittasan beülök egy Amerika kapitányra :D
jó ötlet csak nehogy ez legyen belőle https://www.youtube.com/watch?v=wDTq8kP_dFo
:mrgreen:
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
edermatyi
Barça B

2015.12.04. 16:56:18

Rinku írta:

Na nehogy belenézzek még a végén.
:D

Nem akarom elrontani annak aki semmit nem akar tudni róla amíg meg nem nézi :wink:
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.04. 16:44:53

Bob_Marley írta: Mulatost meg ne hasonlistuk mar a raphez. :D Az egyik modernkori kolteszet a masik meg....hagyjuk......
Nem hasonlítottam egymáshoz. Azt mondtam, hogy disco-ban vagy házibuliban a mulatós stílusra lehet leginkább bulizni és nem a mély gondolatokat elbeszélő rap zenékre. Hozzáteszem, hogy a reggie után a rap áll leginkább hozzám, de basszus van olyan szituáció ahol baromira mindegy, hogy miről szól az a dal. (Lásd a magyar válogatott norvégok elleni zenés videója, nem egy Szózatra örömködtek és azt hiszem, hogy ez így van jól).

Most így belegondolva lehet a Marveles filmek olyanok, mint részegen a mulatósok, legközelebb ittasan beülök egy Amerika kapitányra :D
Rinku
Director del Fútbol

2015.12.04. 16:37:01

edermatyi írta:Ez a polgárháború szintén egy létező képregény nekem az egyik kedvencem arról szól (ami a trailerből nem biztos hogy kiderül)

hogy egy szuperhős csapat felelőtlensége miatt meghal egy csomó ártatlan ember és ezért a kormány regisztrálni akarja a szuperhhősöket. Ezért bomlik két részre a csapat: a törvényt támogatókra(Vasember és társai) és a törvényt ellenzőkre(Amerika kapitány és csapata). Ha bele gondolsz ennek az alkotásnak elég erős mondanivalója van és nagyon nem gyerekeknek szól!

Na nehogy belenézzek még a végén.
:D
Football, bloody hell. /SAF/
Válasz küldése