Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.08.27. 17:13:35

90% , hogy nem lesz folytatása, pedig ahogy Petr is írta, simán jobb a Kingsman-nél. 75 milliós büdzséből készült (+ x millió marketingre) és eddig világszerte alig hozott össze 50 milliót, ami elég durva bukta. Kár érte. Bár talán Cavill majd átkerül egy élőszereplős Archer-filmbe. 8)

Sherlock Holmes rajongók mondjuk örülhetnek, így minden bizonnyal jön majd a harmadik rész Ritchie Artúr király filmje után.

szerk. és más:
Fassbender életnagyságban az Assassin's Creed jelmezében
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.27. 10:41:49

Csatlakozom hozzátok srácok, én is láttam és nekem is nagyon tetszett. :) Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, szerencsére pozitívan csalódtam benne. Szerintem egyszer simán nézhető.
Petr írta:Jót szórakoztam, remélem nem készül belőle még egy rész, maradjon meg annak, ami.
Szerintem mondjuk lesz, a lezárása is erre enged következtetni.

Ugye az a vége, hogy a csaj nagybátyja kimondja, hogy ők hárman mostantól egy csapat. Gondolom így egyesítve is lesz majd egy film róluk.
Mindenesetre én örülnék egy folytatásnak, a humora nagyon megfogott. 8) :D
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.26. 23:29:53

palesz77 írta:The Man from U.N.C.L.E.
Sokan hasonlítják a Kingsmanhez, de számomra ez sokkal jobb volt, hiába húzza le sok kritikus (az igazsághoz hozzátartozik, hogy előbbi egyáltalán nem tetszett). Tegnapelőtt néztem, egyszerűen imádtam. A burkolt poénok remekül átjöttek, bár engem a másik karakter jobban megfogott. A sztori nem volt extra, de nem is kellett, hogy az legyen. A csaj végig gyanús volt nekem, de én azt hittem, hogy az ellenség keze alá dolgozik - hiába nem lett volna értelme -. Jót szórakoztam, remélem nem készül belőle még egy rész, maradjon meg annak, ami.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.26. 23:24:03

The Man from U.N.C.L.E.

Valaki látta? Szerintem marha jó film lett, nem világmegváltó természetesen, de a két ügynök karaktere jól el lett találva - leginkább mondjuk Henry Cavillé, nekem ő vitte a hátán a filmet -, úgyhogy rendkívül szórakoztató kis film volt, még ha semmi váratlan nem is történt benne. Az a jelenet meg, amikor

próbálnak megszökni a kikötőből, Cavill beleesik a vízbe, kimászik, és közben lassú zenére pezsgőzve és kajálva nézi, ahogy a ruszkit kergetik gépágyúkkal, valami egészen zseniális volt szerintem.. :lol:
Aki szereti Guy Ritchie filmjeit, szerintem egyáltalán nem fog csalódni - sőt -, de aki csak egy kellemes kis kikapcsolódásra vágyik, annak is ajánlom.
noname
Llegenda del Barça

2015.08.24. 16:46:43

messideco írta:Segítséget kérnék. :)
Három éves lánynak és hétéves fiúnak való animációs filmeket keresek, nem kell elvont mély filozófiai tartalom legyen benne, na erre akartam kilyukadni :)

Jöhetnek a legalapvetőbbek is, naponta egy mesét nézetnék meg velük.
Disney összes.
Pixartól a nagy része.

Ha sorozat is jó, akkor: régi Cartoon network lista: Tom és Jerry, Looney toons, Wacky races...

Animék közül: Totoro, Kiki a boszorkányfutár, Whisper of the hearth, Ponyo. Szóba jöhet még, de már inkább idősebbeknek ajánlott: Chihiro, Howls moving Castle, Laputa: Castle in the sky,
Ezekben van mondanivaló is, de egy gyerek is bőven élvezetesnek fogja találni.
A Fifa egy szégyen
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.24. 16:35:18

messideco írta:Segítséget kérnék. :)
Három éves lánynak és hétéves fiúnak való animációs filmeket keresek, nem kell elvont mély filozófiai tartalom legyen benne, na erre akartam kilyukadni :)

Milyen hosszúra gondolsz? 20-30 percesekre, vagy egész estésekre?

Mindenesetre én ezeket ajánlom:
http://www.imdb.com/title/tt1860353/?ref_=nv_sr_1" target="_blank
http://www.imdb.com/title/tt1436562/?ref_=tt_rec_tt" target="_blank
http://www.imdb.com/title/tt0397892/?ref_=tt_rec_tt" target="_blank
http://www.imdb.com/title/tt1691917/?ref_=tt_rec_tt" target="_blank
http://www.imdb.com/title/tt0317219/?ref_=tt_rec_tt" target="_blank

+ szinte az összes Disney Pixar film nagyon jó, bár van köztük egy-két "komolyabb" darab is. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.08.24. 15:59:02

Segítséget kérnék. :)

Kép
"And my heart will leave you never."
noname
Llegenda del Barça

2015.08.16. 08:27:47

Ez film nem lehet jó, ha nincs értelme.
A Fifa egy szégyen
krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2015.08.16. 01:26:24

sziasztok, most néztem meg a Mulholland Drive-ot...valaki aki látta a filmet és esetleg értette tudna írni róla?
aki látta de nem értette annak tetszett? mert nekem nagyon bejött az egész csak számomra követhetetlen volt :D
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.15. 15:46:45

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2015.08.13. 21:03:12

Eksön: V for vendetta, Elit halálosztók, Raid 1-2, Snowpiercer, Domino, Eli könyve, Az utolsó erőd, Lone survivor, Nightcrawler, Letaszítva, Kingsman
Kaland: A nagy szökés, Farkasok szövetsége, Mongol, A nomád, Fehér pokol,
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.08.13. 20:14:46

csabooo írta:Hey, erdekelnenek akcio, kaland filmek. Fokent a nem annyira ismertebbek, mivel a nepszerueket mar mindenki vegigtolta.. Johetnek vh-us, polgarhaborus, vagy barmi ami szerintetek jo, es nem annyira ismert, akar oroszoktol, keletiektol stb..

Koszi a segitseget!
"Keletiek": Ong Bak, Ip Man, 13 assassins. Ha a művészibb alkotásokat is bírod, akkor még a Keserédes élet és Jet Li-től A hős.

Továbbá nem tudom mennyire ismertek - pontosabban láttad-e-, de egyszer bőven nézhetőek:
Az orvlövész, Jack Reacher, Tolvajok városa
csabooo
Capitá del Barça

2015.08.13. 19:37:20

Hey, erdekelnenek akcio, kaland filmek. Fokent a nem annyira ismertebbek, mivel a nepszerueket mar mindenki vegigtolta.. Johetnek vh-us, polgarhaborus, vagy barmi ami szerintetek jo, es nem annyira ismert, akar oroszoktol, keletiektol stb..

Koszi a segitseget!
Barça,Barça,Baaarça!!!
Capon
Llegenda del Barça

2015.08.13. 15:50:14

Én gyerekként imádtam a western filmeket, kivéve a John Waineseket.
Annyiba csalóka, hogy ennek a műfajnak leáldozott, kevés ilyen film készül és még kevesebb a nézhető, a régi klasszikusok meg nem öregedtek jól, persze nem általánosítva, de inkább a nosztalgia faktor miatt nézhetőek még ma is.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.13. 15:43:39

visca el barca írta:
mert ez az egyetlen egy műfaj amit rühellek. vhogy nem jön be ez a "koszos igénytelen disznó vagyok, aki bagót rág és turhásakat csulázik, közben meg mindenkit megbosszul" stílus :D

de az örök kedvenceim a western "városok". egy, nagyjából 20 méteres utca. szalon, bank, "grocery"... az egész hely áll kb. 10 épületből. mindig azon gondolkodom, hogy hol lakik az a 200 ember aki állandóan az utcán mászkálnak :lol:
A farmon laknak. :D A városba mennek be árukért. A whiskeyt meg s szajhákat amúgy kihagytad. :D Valahogy nekem meg pont ez az életszerűbb, hogy koszosan, mocskosan játsszák a kemény legényeket mintsem egy modern akciófilm, ahol öltönyben, nyakkendőben csinálják ugyanezt.

Én nagyon szeretem a westernt, főleg a klasszikus spagetti westerneket. Tarantino Django-ja hatalmas csalódás volt számomra így ettől sem várok túl sokat.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.13. 15:29:53

hank1ee írta:
visca el barca írta:remélem ez lesz az utolsó western stílusú filmje, mert bár tarantino no1, a westernt még ő is nehezen tudja számomra érdekessé tenni... :(
Ez miért van amúgy? :D
mert ez az egyetlen egy műfaj amit rühellek. vhogy nem jön be ez a "koszos igénytelen disznó vagyok, aki bagót rág és turhásakat csulázik, közben meg mindenkit megbosszul" stílus :D

de az örök kedvenceim a western "városok". egy, nagyjából 20 méteres utca. szalon, bank, "grocery"... az egész hely áll kb. 10 épületből. mindig azon gondolkodom, hogy hol lakik az a 200 ember akik állandóan az utcán mászkálnak :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2015.08.13. 15:44:03-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.08.13. 13:45:04

Western imááádom :D
Várós a film is.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.12. 23:29:34

visca el barca írta:remélem ez lesz az utolsó western stílusú filmje, mert bár tarantino no1, a westernt még ő is nehezen tudja számomra érdekessé tenni... :(
Ez miért van amúgy? :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.12. 20:14:05

remélem ez lesz az utolsó western stílusú filmje, mert bár tarantino no1, a westernt még ő is nehezen tudja számomra érdekessé tenni... :(
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.12. 19:51:25

Bocsi a dupla miatt, de ez új hozzászólást érdemel.
The Hateful Eight előzetes
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.11. 09:59:47

KATT
Mostanában sok hasonló sorozat készült, a téma már filmeknek is adott táptalajt, remélem nem lesz tucatfilm, ha elkészül. Bízom benne, hogy mindkettejük neve garancia a minőségi munkára.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.08.02. 09:08:41

visca el barca írta:enemy
Kevés film van, amire tényleg illik a nem túl szép mindfuck jelző, de ez pont ilyen.

Írok én is egyről:
Valami követ (It follows)

A sok filmesztéta az év horrorjának titulálta, szóval nem kis elvárásokkal ültem neki. A durva az, hogy igazuk is volt, simán übereli az elmúlt nem is tudom hány év(tized?) műfajon belüli társait. Remek kameramunka, nyomasztó hangulat és piszkosul jól felépített szimbólum-rendszer. Egyedül a nem túl veretes parafaktor meg egy-két tinihorroros marhaság volt zavaró, de ezt leszámítva eszméletlen király old-school horror lett.
daffy
Madridista

2015.08.02. 08:48:47

hank1ee írta:
albicelesteX írta:Sziasztok!

Megnéztem este Guy Ritchie Sherlock Holmes filmjeit..nem mintha nem láttam volna még őket csak valahogy a viharba jó volt. :D A kérdésem a következő...Lesz 3?Nyilván van alapja hogy legyen, de tart már valahol?
Nekem fogalmam se volt róla, hogy készülőben van egy 3. rész is, de ez nagyon jó hír, imádom az első kettőt. Guy Ritchie pedig egy filmgéniusz.
Én addig voltam annyira lelkes,míg meg nem néztem a bbc-s sorozatot a Sherlock-ból. Benedict Cumberbatch és Bilbó egyszerűen annyira odatették,hogy nálam az mindent visz. Ettől még a Guy Ritchie filmjei nem lettek kevesebbek,de az igazi hangulatot a sorozat hozza nekem.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.02. 02:15:36

albicelesteX írta:Sziasztok!

Megnéztem este Guy Ritchie Sherlock Holmes filmjeit..nem mintha nem láttam volna még őket csak valahogy a viharba jó volt. :D A kérdésem a következő...Lesz 3?Nyilván van alapja hogy legyen, de tart már valahol?
Nekem fogalmam se volt róla, hogy készülőben van egy 3. rész is, de ez nagyon jó hír, imádom az első kettőt. Guy Ritchie pedig egy filmgéniusz.

visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.01. 23:01:25

enemy

jake gyllenhaal übergigamegabrutál, és bár 2013-as movie, nálam messze ez az év filmje. ha lehetne káromkodni most tolnék egy jó combosat. mostanában nem olvasok könyvet, de ezt biztos átrágom vagy 100x...

még jó hogy a neten terjed a történet magyarázata, mert én ezt így bizony soha az életben nem raktam volna össze, még akkor sem ha 20x megnézem egymás után...

"Anthonynak viszonya van Maryval. Aztán a nő rájön, hogy a férfi házas és elkezdenek verekedni és végül autóbalesetet szenvednek. A férfi túléli a balesetet, de megsérül. Így lett sebhelye. Helen persze rájön, hogy azzal a nővel szenvedett balesetet, akivel viszonya van, de megbocsát neki.

Anthony megpróbálja folytatni az életét, de ez nagyon nehezen megy neki. Egyrészt bántja a bűntudat, másrészt nem hajlandó feladni a korábbi életmódját. Elkezd sex-clubokat látogatni, és így próbálja legyőzni a problémáit. Erre utal a pókra lépés és annak szétzúzása. A pók szimbolizálja a Helennel való életétének és apává válásának félelmét.

Megpróbálja másféleképpen foglalkozni félelmével és bűntudatával. Ekkor hozza létre az alteregóját, Adamat, a főiskolai tanárt. Keresgél a tanárok között az interneten és ekkor szalad bele Adam Ball nevébe és tudat alatt úgy dönt, hogy ezt a nevet választja az új személyazonosságának. Adam Ball valóban létezik, és amikor Helen keresi az interenten, meg is találja a nevét, de kép nincs róla.

Minden, ami Adam életében történik szürreális és üres. Ő ugyanazt a leckét tanítja 2x is és egyszer az üres osztályteremben is sétál. Az elején levő tanítós rész csupán Anthony fejében történik meg, de amikor az üres osztályteremben sétál, az valóban megtörténik. Az üres osztályterem azt mutatja, hogy nem tanít az egyetemen.

Adaman keresztül Anthony megpróbálja leválasztani magát a valós élettől. (Erre utal a ketté szakított fénykép először Adamnél, majd Anthony lakásán is.) Adamként szimbolikusan kivágja Helent az életéből (mint a képen) és kapcsolatba marad Maryvel. Ugyanakkor a valós életében felbukkan a bűntudata, amíg ő az álomvilágában van Adamként. Ezért Adam barátja (aki szintén Anthony képzeletében létezik csak) azt javasolja, hogy nézze meg a filmet. Ez az, amikor a képzeletbeli világa kezd összeomlani.

Helen észreveszi, hogy valami baj van a férjével. Először azt hiszi, hogy viszonya van Maryvel, megint. (Ebből tűnik úgy, hogy Mary túlélte a balesetet.) Helen gyanakodik, ezért megkeresi az állítólagos professzort, hogy kiderüljön, hogy nem ő volt a ”féltékeny férj”. Megérkezik az egyetemre és megdöbben. Összefut Anthonyval, aki Adamként viselkedik. Ideges lesz, és ezt láthatjuk is a következő jelenetben, amikor azt mondja Helen Anthonynak, hogy „Szerintem tudod, mi folyik itt.” Helen nem biztos benne, hogy Anthonynak mentális betegsége van-e vagy csak megjátssza.

Anthony találkozik Adammal. A találkozás természetesen az agyában játszódik le, ezért vannak egy elszigetelt motelben. Adam világa el kezd pusztulni, mert Anthony kezd rájönni, hogy Adam csak egy alteregója, amikor hirtelen megáll a beszélgetés, ami lehetővé teszi, hogy Anthony tovább képzelegjen.

Anthony Helennel akar maradni, de közbe viszonyt is akar Maryval. Ez az, amiért Anthony ragaszkodik egy randihoz Maryval. De ehelyett visszatér Helenhez, de most úgy, mint Adam. Helen észreveszi, hogy kínosan érzi magát férje és azt akarja kideríteni, hogy Adam karaktere-e újra. Ezért kérdez tőle, hogy „Milyen volt az iskola?” És megbizonyosodik a mentális állapotáról. Anthony elalszik, és azt álmodja meg, amikor balesete volt Maryval. Amikor felébred, rájön, hogy valami baj van vele és elkezd sírni. Helen megmutatja, hogy támogatja, és arra kéri őt, hogy maradjon Adamként, mert ez a személyisége sokkal jobb, mint az eredeti.

Egy ideig minden rendben van. Másnap hallja a balesetet a rádióba, de kikapcsolja, mert emlékezteti az ő balesetére. Amikor megtalálja a kulcsot (ami a klubbé), átvált az eredeti személyiségére és újra félelmei lesznek a Helennel való életétől és az apaságtól. Ezt szimbolizálja az óriáspók. Ez az a pillanat, amikor a történelem ismétli önmagát. A nőkkel való félelmeit az anyával való kapcsolata okozza."
Kép
Válasz küldése