krosz31 írta:nem vagytok egyedül ...nekem is nagy kedvencem

de én sem merem mindenkinek ajánlani...egyik ismerősöm megnézte az első részt,amiben a próbabák vannak és azt mondta,hogy nagyon gagyi...mondtam neki,hogy vizuálisan kb az 5.évadtól lesz jó de a sztori és a mondanivaló mindennél többet ér

Na alakul ez. Már hárman vagyunk.

Még három és átvesszük az uralmat a fórumon.
Az első 4 évadnál még többször hezitált a BBC, végül is joggal, hiszen egy sci-fi sorozat (főleg amiben időutazás és űrlények vannak) elég költséges. Az 5.-től már tényleg kiegyensúlyozottabb technikai szempontból.
Azért az első pár évadban is voltak kimagasló részek. Meg úgy általában az imdb jó kiindulópont, a 7.5- fölötti részek már kifejezetten korrektek. A legjobb, hogy tényleg csak egy minimális szál köti össze a részeket, így a bénábbakat akár ki is lehet hagyni. A próbababás is elég gyenge lett, inkább egy utalás volt a régi sorozatra.
A kedvenc részeim az első négy évadból, ez véletlenül sem
ajánlás a többi fórumozónak 
:
The Girl in the Fireplace
The Impossible Planet és
The Satan's Pit (ez a kettő együtt egy történet)
Human Nature és
The Family of Blood (szintén)
Blink (ez meg az egyik legjobban megírt időutazós történet/gondolatmenet amit valaha láttam)
Ha esetleg megjött a kedvetek hozzá, akkor csakis angolul nézzétek. A sorozat egyik nagy erénye ugyanis az angol/brit szubkultúra önirónikus ábrázolása, s például egy skót akcentust egyszerűen nem lehet jól leszinkronizálni.