Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.08.05. 16:00:25

Zsoltu92 írta:Múltkor láttam valamelyik áruházban fehérjét (azt hiszem az volt) 25ezer forint volt 1literes. Már ne haragudjatok, de aki ennyire hülye, hogy ennyit kiad azért, amit bevihet hétköznapi táplálékkal ennek az árnak a töredékével, akkor hajrá.
Hát nemtudom, én 7000-ért vettem 1 kilóst. És hozott is, már most. Pedig kb 3 hete szedem, és látható az eredmény.
apropó, meg is iszok egy turmixot most. :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Boixos
Llegenda del Barça

2010.08.05. 15:28:11

gergo9 írta:
Boixos írta:...
Ez így egész egyszerűen nem igaz :)
Faxa edzésterv/jól felszerelt konditerem esetén nincs az az izom amit ne lehetne megmozgatni,fejleszteni , sokkal inkább sok sporttevékenységekre igaz hogy az izmok egyszerűen semmit sem fejlődnek egy idő után.
A kondi/küzdősport kombót nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek nem engedi a bunyó hogy elbutuljon a mozgásod a , az erősítést meg tökéletesen megoldja kondi emelett még dizájnos is leszel :D
nem azt mondtam, h nem lehet, hanem azt, h nem feltétlenül lehet.
a kettő nem ugyanaz.
ha ügyes gyerek vagy és a megfelelő környezet is meg van hozzá, akkor összejöhet. a kűzdősportok ettől függetlenül nem igazán a badibilderekről szólnak, de természetesen a hozzávaló kondi sem jön magától, ahhoz tenni kell. erre jók - többek között - azok a tréningek is, amikről beszéltem.
de nem akarok vitatkozni, mert nem arról szól ez a topik, h egymást osszuk.
sztem az a lényeg, h szerencsére olyan széles a paletta, h mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő módot, ha mozogni és erősödni akar.
PUYOL-XAVI-INIESTA
gergo9
Director del Fútbol

2010.08.05. 00:28:03

Boixos írta:. abban igazad van, h ezek egyike sem statikus mozgássor, éppen ezért tudnak olyan izmokat is megmozgatni, amiket a testépítéssel nem feltétlenül tudsz elérni. ha vki nem csak a strandon vagy a fényképekezéseken akar "mutatni", azok nyugodtan megpróbálkozhatnak bármelyik fentebb említett edzésanyaggal.
Ez így egész egyszerűen nem igaz :)
Faxa edzésterv/jól felszerelt konditerem esetén nincs az az izom amit ne lehetne megmozgatni,fejleszteni , sokkal inkább sok sporttevékenységekre igaz hogy az izmok egyszerűen semmit sem fejlődnek egy idő után.
A kondi/küzdősport kombót nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek nem engedi a bunyó hogy elbutuljon a mozgásod a , az erősítést meg tökéletesen megoldja kondi emelett még dizájnos is leszel :D
Boixos
Llegenda del Barça

2010.08.02. 22:57:34

currahee írta:megfogadtam h nem írok ide mert tudom milyen tudatlan a többség és mennyire fogalma sincs az egész dologról... de sajna beleolvastam most...
csak két dolog mert inkább nem folynék jobban bele...:

1, attól még h vki ilyen "porokat" szed NEM LESZ IZMOS!!!
2, a testépítés egy inkább statikus mozgást igénylő sport, míg a küzdősportok mind dinamikus mozgású sportok. teljesen más erőnlét kell a kettőhöz. hiába jó vki az egyikben egyáltalán nem következik h a másikban "nem szarna oda" egy igazi kemény tréningtől...
nem tudom, h nekem címezted-e a soraidat, ha nem, akkor félreértettelek, és kérlek, ne vedd magadra!
ha viszont mégiscsak nekem szól, akkor pár dolgot tisztáznék, bár biztos vagyok benne a pár mondatod alapján, h te mindent tudsz erről a szituról...
tehát: sem a kettlebell, sem a trx, sem az ezekhez hasonló funkcionális tréningek (pl crossfit, p90x) nem kűzdősportok! annyiban kapcsolódnak azokhoz, hogy ezekkel az edzésmódszerekkel olyan izomzatot és olyan állóképességet tudsz összeszedni, amit az mma-tól, bokszon keresztül, a birkózáson át, a ketrecig mindenhol nagyszerűen tudsz hasznosítani.
persze természetesen nem kizárólag kűzdelmekhez jó háttér, bárkinek ajánlom bármelyiket (még nőknek is), aki nem akar puding maradni, hanem olyan kondit akar magának, ami - megfelelő szintentartással - öregkoráig megmaradhat, és amit használni is tud, ha úgy adódik, persze "ki is néz" vhogy az ember ettől, ha vkinek ez a fontos. abban igazad van, h ezek egyike sem statikus mozgássor, éppen ezért tudnak olyan izmokat is megmozgatni, amiket a testépítéssel nem feltétlenül tudsz elérni. ha vki nem csak a strandon vagy a fényképekezéseken akar "mutatni", azok nyugodtan megpróbálkozhatnak bármelyik fentebb említett edzésanyaggal.
PUYOL-XAVI-INIESTA
looka
Capitá del Barça

2010.08.02. 15:57:29

MessikeBarca írta:Még ha lenne 1 kis időtök akkor a táplálékkiegészítőkről írnátok valamit hogy mit ajánlotok és annak a körübelüli árát?(elsőre csak kis kiszerelést szeretnék venni)Köszi mindent;)!
Én csak a fehérjéről nyilatkozom, mert én csak azt szedem. :)
Nos, én a Scitec által gyártott "100% Whey Protein" nevű fehérjekoncentrátumot ajánlom. Fehérje vásárlásnál nagyon fontos, hogy SOHA ne vegyél silány minőségű, ismeretlen gyártójú fehérjét. Hiába olcsóbb, nagyon trágya, olcsó húsnak híg a leve.
Ez a cucc amit írtam feljebb 6000 forint körül kapható a boltokban 1 kg-os kiszerelésben. A 3 kg-os viszont 12000 körül van, tehát jobban megéri, mert az 1 kg-os nagyon kevés ideig elég.
Adagolás: Ez attól függ, hogy ezen a fehérjén kívül mennyi fehérjét viszel be a normál kajával, tehát ezzel csak kiegészíted a normál kajában található fehérjemennyiséget. Edzés után mindenképpen nyomj le 1 adagot, illetve este ajánlott még egy lefekvés előtt. Számold ki, h mennyi fehérjére van szükséged, és ez alapján használd ezt.
1 adagolókanálnyiban kb 22g tiszta fehérje van.
MessikeBarca
Barça C

2010.07.31. 15:53:50

Köszönöm a válaszokat, és a tanácsokat. :)

Ismerem ezt az oldalt és próbálom is betartani a leírtakat és edzés közben nem beszélgetek és pihengetek hanem keményen odateszem magam.
Nos az edzésszámot csökkentem ahogy tanácsoltad és az étrendet is jobban betartom.Próbálok sok húst,tojást,túrót,rizst,yoghurtokat és amint itt olvastam olajos magvakat enni.Amúgy természetesen nemcsak bicepszre edzek hanem vállra meg combra is de elsősorban karra.
A pihenés az bőven megvan az alvás és minden egyéb hogy regenerálódjak.
Még ha lenne 1 kis időtök akkor a táplálékkiegészítőkről írnátok valamit hogy mit ajánlotok és annak a körübelüli árát?(elsőre csak kis kiszerelést szeretnék venni)Köszi mindent;)!
Respect Barca;)!
haze71
Entrenador del Barça

2010.07.30. 22:07:04

MessikeBarca írta: Eddig nemigen látszik rajtam a napi 2 óra intenzív edzés heti 1 pihenőnappal(pedig sokat erősödtem).
Szerintem sok a két óra, bár ha sokat pihensz a gyakorlatok között vagy eltrécseled az időt, akkor nem. Egyébként sem időre mérik az edzést.
MessikeBarca írta:A bérletem még 1,5 hónapra szól és szeretném ha a sulira már lenne valami eredmény.
Szerintem az első három-négy hónap arról szól, hogy megismerkedjetek. Te meg a gyakorlatok meg a súlyok. Eredményről fél év alatt ne igen álmodj. Bár attól függ, mi a cél és mit nevezel eredménynek. Egyébként ne csak karra eddz, a többi izom is fontos. (Meg elég gnóm leszel vállak és combok nélkül nagy bicepszel :wink: )

Itt sokmindenre választ kapsz:
http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45

Jó edzést!
looka
Capitá del Barça

2010.07.30. 21:58:39

MessikeBarca írta:Hello mindenki! ...
Én nem régóta kezdtem el ezt a dolgot, de rengeteget olvastam róla, plusz van egy-két ismerősöm, aki nem 1-2 hónapja csinálja ezt, hanem több éve.
Szóval megpróbálok segíteni, remélem tudok:

Először is túl sok az edzés, heti három a megfelelő. Én hétfő-szerda-péntek ritmusban csinálom, és akit ismerek és edz, az is ezt a rendszert ajánlja.
Nagyon fontos a pihenés, mivel a szervezeted a pihenőnapokon regenerálódik, és ekkor "épül" az izom is. Ha nincs pihenőnap, akkor gyakorlatilag egy helyben toporogsz.
A pihenés mellett fontos még a megfelelő táplálkozás. Megfelelő mennyiségben kell bevinned Ch-t, fehérjét és zsírt. Ezeket a mennyiségeket ki tudod számolni a testsúlyod s életkorod alapján. Fontos, h jó minőségű táplálékot fogyassz. Véleményem szerint nem igazán lehet megfelelő mennyiségben bevinni ezeket a cuccokat táplálékkiegészítő(k) nélkül.
Én kizárólag fehérjét szedek, turmix formájában(gyakorlatilag tejsavó).
Emellett egy sima Actival Max multivitamint szedek mellé, h ne legyek híján a vitaminoknak, mert fontos az egészség megőrzése is.
Általában azt mondják, hogy testsúlykilogrammonként 2-3 gram fehérjét, és 4-5-6 gram CH-t kell bevinned az optimális fejlődés érdekében.

Itt egy odal, ami segíthet eligazodni, vannak rajta receptek is, lehet kérdezni egy szakképzett edzőtől, sok hasznos cikk van, amit el KELL olvasnod, ahhoz, h értsd is mit csinálsz, ne csak csináld! Ne legyél lusta olvasgatni, összeállítani egy jó étrendet, és egy megfelelő edzéstervet.
Edzséterveket is találsz az oldalon, és különböző edzéstípusokat izomcsoportokra lebontva, szóval nézd meg az oldalt, ha tényleg el akarsz vmit érni. :wink:

http://body.builder.hu/
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.30. 21:52:13

Been írta:Ennek a növekedés stopp-nak az elkerülése végett mit lehetne tenni? :? :)
Hormonkezelés

viccet félretéve, ha nem vinnél be elég enerigát ahhoz, hogy nőjél, akkor biztosan még éhesebb lennél
Been
Barça B

2010.07.30. 21:49:22

Szevasztok.

Körülbelül egy hónapja járok le a konditerembe, és azóta folyamatosan többet eszem, vagyis éhesebb vagyok. Gondolom ez azért van mert ezeket a bevitt energiákat rá kell fordítani az izom kiépítésére. Viszont attól félek, hogy ez fontos energiákat vehet el a testem természetes fejlődésétől (növekedés stb.). Sok ismerősöm van aki régóta edz és azóta nem nő egyszerűen. 15 évesen még biztos nőnöm kéne de ha tudom hogy ez gátolja akkor talán be is fejezném. Ennek a növekedés stopp-nak az elkerülése végett mit lehetne tenni? :? :)
Kép
socio66

2010.07.30. 21:27:54

Andris írta:Hát én eleve röhejnek érzem ezt az egész témakört, de ahogy érzitek.

Az meg végképp szánalmas, hogy valaki pénzért vegyen dolgokat izmosodás érdekében, ahelyett hogy valamennyit dolgozna még érte.
igen,ez bizony szánalmas.
végképp.
valaki foglalkozik azzal hogy jól nézzen ki és ezért hajlandó tenni is valamit.
tényleg,kész röhej.
fontos volt megszólalnod,bravó.
MessikeBarca
Barça C

2010.07.30. 19:54:48

Hello mindenki!

Ha valamelyikőtök ért a testépítéshez az elláthatna pár jótanáccsal.
15 éves vagyok 175 cm magas és 54 kiló.
1 hónapja járok konditerembe és szeretném a kezemet kidolgozni.
Eddig nemigen látszik rajtam a napi 2 óra intenzív edzés heti 1 pihenőnappal(pedig sokat erősödtem).
Ha tudnátok segíteni hogy milyen gépen és hány szériát számomra milyen nehéz súllyal csináljak azt megköszönném.A bérletem még 1,5 hónapra szól és szeretném ha a sulira már lenne valami eredmény.
Az étrendkiegészítőkben nemigen hiszek, csak házilag elkészített turmixokat iszok,de ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait ezzel kapcsolatba akkor talán nemígy gondolnám.Remélem segítetek előre is köszi :wink:
Respect Barca;)!
Andris
Adminisztrátor

2010.07.30. 19:42:19

Hát én eleve röhejnek érzem ezt az egész témakört, de ahogy érzitek.

Az meg végképp szánalmas, hogy valaki pénzért vegyen dolgokat izmosodás érdekében, ahelyett hogy valamennyit dolgozna még érte.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Komiszka
Jugador del Barça

2010.07.30. 19:00:35

Engem nem zavar. Ha tömni akarod magad ilyen kiegészítőkkel tömjed,nekem nem lesz tőle bajom Smile
Senkinek nem lesz tőle baja mivel természetes anyag, énis most kezdtem el szedni, 1 éve járok konditerembe és kicsit megakadtam, úgy éreztem kell valami ami továbblendít a holtponton.
Mivel nem bírok minden nap 15 tojást megenni, ezért a fehérje a legkézenfekvőbb megoldás. Semmi egészségre káros hatása nincs.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.07.30. 17:59:44

Engem nem zavar. Ha tömni akarod magad ilyen kiegészítőkkel tömjed,nekem nem lesz tőle bajom :)

Magadtól miért ne tudnál erősödni én ezt nem értem...20-30éve nem voltak erős,izmos emberek?
ziipp
Capitá del Barça

2010.07.30. 17:57:43

haze71 írta:3. Aki testépítő, illetve aki táplálék kiegészítőket szed, annak az izmai nem felfújt műizék. Ez egy baromság. Sőt, szerintem nem is a gyorsabb izomtömeg elérését segítik elő, hanem egyáltalán azt, hogy ne kezdje el a megnövekedett igénybevétel hatására a szervezet bontani az izmot.
4. Zsoltu92-nek válaszolom, hogy aki 2 éve gyúr (már a szó is gyönyörű, amit ehhez a tevékenységhez használsz) az ne írjon olyant, hogy „láttam fehérjét, 25 ezerért (vagy legalább is azt hiszem)”, mert aki kicsit is foglalkozik ezzel a sporttal, az nagyon is jól tudja, hogy mit látott, ráadásul nem is literben, hanem kilóban mérik a cuccot. Úgyhogy kérném, hogy aki ennyire szakbarbár, az vagy csak kérdezzen (nem szégyen az), vagy ne nyilvánítson véleményt.
3. Van különbség a testépítő és súlyemelők között. A testépítés célja nem a legnagyobb izomerő, hanem az arányos definíció (kinézet) elérése. A testépítő nagyon izmosnak néz ki, mégse ő "legerősebb". Nem véletlen, hogy világ legerősebb embere versenyeken nem bodybuilder kinézetű emberek vannak. A felesleges viták elkerülése végett: a testépítés egy komoly sport, és nem azt mondom, hogy a testépítők gyengék lennének.
4. A Tescoban árulnak keratint literes kiszerelésben, elég magas áron. Lehet, hogy ezzel keveri.

A táplálékkiegészítők szerepét a következő példa világítja meg szépen: valaki komolyan növelni akarja az izomtömegét, amihez kiszámolja, hogy miből mennyit kell bevinnie a szervezetébe. Kiderül, hogy a terv betartása érdekében meg kell ennie ebédre 2 kiló csirkemellt, mert csak abban van számára elegendő fehérje. Ez a 2 kiló elképesztően sok, ennyit egyszerre nem lehet megenni, ezért táplálékkiegészítőként fehérjéket fog fogyasztani.

Végül egy megjegyzés: ha valaki nem akar komolyan edzeni, de jó kondit akar, akkor nincs értelme táplálékkiegészítőket szednie. Érdemes viszont kiszámolnia, hogy mennyit fogyasszon a természetes kajákból. A testépítés nem csak súlyzózásból áll, az étkezésre is oda kell figyelni. Ha azonban csak minimális célok vannak, akkor még ez se fontos, elég a rendszeres testmozgás.

Szerk.: Úgy látszik, Sanama hozzászólása nem akar lemondani ez első helyről. :D
gergo9
Director del Fútbol

2010.07.30. 15:01:20

Sanama írta:Engem nem zavar. Ha tömni akarod magad ilyen kiegészítőkkel tömjed,nekem nem lesz tőle bajom :)

Magadtól miért ne tudnál erősödni én ezt nem értem...20-30éve nem voltak erős,izmos emberek?
A kokszolás is fénykorát élte szval nem teljesen jó példa(persze nem kokszolt mindenki)
Komolyan meglepődnék ha vkiről kiderülne hogy a táplálékkiegészítők negatívan befolyásolták az egészségét.

Valószínűleg azért tűnhetnek műnek az izmok mert egy jó edzéstervben olyan izmokat is fejleszteni tudsz amelyet sporttal nem nagyon vagy csak minimálisan. Mondjuk a váll is több kissebb izomcsoportból áll amire külön-külön vannak faxa gyakorlatok. Így kinézetre vmennyire el fog térni mondjuk egy úszó vagy küzdősportos izomzatától.
De ezért ugyanúgy meg kell szenvedni.

Az meg nagyon nagy b*romság hogy mondjuk vki 15évet úszik kiegészítők nélkül meg vki 5évet edz kiegészítőkkel és aki 5évet edzett az gyorsabban épül le.
Mert egész egyszerűen a szervezet nem így működik ha az agy rájön hogy fölösleges az izom egyszerűen leépíti mivel a szervezettől rengeteg plussz energiát követel az izom ellátása. Függ genetikától, szinten tartó, táplálkozástól edzésektől , az izom tömegétől de semmiképpen sem attól hogy az illető mivel érte el és mennyi időbe tellett.
A normális fehérjekivonatokban lévő fehérjék összetételben semmiben sem különböznek mondjuk a hal,csirkemellben található fehérjéktől.
Előállításuk persze nem teljesen természtes de nap mint nap hány dolgot viszünk be ami nem természetes gyors kaják, üdítők stb stb
Aki teljsen tudja fedezni napi fehérjeszükségletét kajákból azoknak nem muszáj plusszban ez.
Ez úgy műkszik hogy edzéssel stimulálod az izomzatodat növekedésre táplálékfelvételre .
Tehát ekkor képes az szervezet beépíteni mondjuk 150gramm fehérjét de te csak 80grammot viszel be akkor az edzésed egy része kárbaveszett gyakorlatilag így hosszabb idő a fejlődés persze de semmivel sem nagyobb tett max butább :mrgreen:
Azt én is nevetségesnek tartom hogy teljesen fogalmatlan emberek ítélik el a táplálékiegészítőket ill annak szedőit.
Bár amit írtam ez csak a fehérjékre vonatkozott,
A kreatin,zsírégetők és stimulánsok hatásai az megint több oldal lenne.
vargaakos
Capitá del Barça

2010.07.30. 14:18:43

Köszönöm a választ. Elfogadom a véleményedet. (nekem ha akarnám se lenen lehetőség venni kiegészítőket(max. saját pénzemből, amit nyári munkával keresek, de valószínüleg lesz jobb mód elkölteni), és nem ölöm bele a pénzt semmilyen káros szenvedélybe, ennyit végképp nem, de lezártam a témát)

haze71: korrektm kifejtett hozzászólás. socio felé volt kérdésem amit meg is válaszolt, kicsit talán félreértettük egymást. Amit én szeretnék ezzel elérni az a fejemben benne van, viszont pontosan megfogalmazni nem tudom. Edzek, eltöltöm az időt, csinálom keményen. Ha fejlődök is az plusz. Az állóképességem jobb lesz a focipályán ismét egy plusz. Ha "erősebb" leszek a pályán, lesz egy sportos alakom ismét értem el valamit. Ha ezek közül néhány megvalósul elégedett is leszek.
Kép
haze71
Entrenador del Barça

2010.07.30. 13:55:42

vargaakos írta:Jó példa, kivéve ha valaki nem is dohányzik.
Az előzőekben feltett kérdésekre még várom a választ.
Beleolvasgattam az előzményekbe, és úgy gondolom, pár dolgot én is hozzáfűznék.
1. Először is el kell dönteni, ki mit akar. Általános – jó kondíciót? Egészséges életmódot? Szálkás, vékony izomzatot? Netán nagyobb izomtömeget? Állóképességet ? Mert mindegyikhez más kell. Egy biztos. Aki testépítéssel komolyan akar foglalkozni, ahhoz elengedhetetlenek a táplálék kiegészítők, mert anélkül egyszerűen nem tudsz bevinni annyi tápanyagot, amire szükség van. Ha testünk nem kap tápanyagot, ún. katabolikus állapotba kerül, bontani fogja az izmokat. Izomépítés lényege a megfelelő étrend. Még egyszer mondom, ez a testépítőkre vonatkozik. Aki „csak” jó erőben szeretne lenni, vagy aki „csak” nem akar folyékony halmazállapotúvá válni, annak nem szükségesek a kiegészítők, de a táplálékbevitel milyensége és mennyisége ott is fontos.
2. A „fehérjeport” tejből (tejsavó) nyerik ki!
3. Aki testépítő, illetve aki táplálék kiegészítőket szed, annak az izmai nem felfújt műizék. Ez egy baromság. Sőt, szerintem nem is a gyorsabb izomtömeg elérését segítik elő, hanem egyáltalán azt, hogy ne kezdje el a megnövekedett igénybevétel hatására a szervezet bontani az izmot.
4. Zsoltu92-nek válaszolom, hogy aki 2 éve gyúr (már a szó is gyönyörű, amit ehhez a tevékenységhez használsz) az ne írjon olyant, hogy „láttam fehérjét, 25 ezerért (vagy legalább is azt hiszem)”, mert aki kicsit is foglalkozik ezzel a sporttal, az nagyon is jól tudja, hogy mit látott, ráadásul nem is literben, hanem kilóban mérik a cuccot. Úgyhogy kérném, hogy aki ennyire szakbarbár, az vagy csak kérdezzen (nem szégyen az), vagy ne nyilvánítson véleményt.
5. A testépítés egy nagyon költséges sport.
6. Amit eddig írtam az nem a versenysportról írtam, hanem a testépítésről, mint szabadidős tevékenységről.

Ákos, mi a kérdés, amire nem kaptál választ. Nem találom.
socio66

2010.07.30. 13:32:33

vargaakos írta:Jó példa, kivéve ha valaki nem is dohányzik.
nem véletlenül írtam annak,akinek.
de nem a cigi a lényeg,mindenkinek megvan az a káros,vagy fölösleges szokása,szenvedélye,amiről le lehet mondani.
kérdéseid.
most mit nem értesz?
ha elkezdesz edzeni,akkor egy ideig jól fejlődsz,de később megáll a fejlődés,főleg ha nem emeled rendszeresen az ismétlésszámokat,vagy az intenzitást.
és olyankor nem árt egy kis rásegítés kiegészítővel.
azt tartottam viccesnek,hogy te másfél hónap után kijelentetted hogy igenis lehet fejlődni magadtól is,miközben ez lóf.sz idő ahhoz,hogy ezt meg tudd állapítani. majd ha 3 év múlva is ugyanúgy fejlődsz,akkor elismerem,igen.
a kiegészítő meg valóban nem természetes úton készül,de a szervezetbe természetes anyagként épül be,innentől kezdve az a kijelentésed,hogy az így felpakolt izom mű lesz,nem igaz.
de ugye hozzátetted,hogy 'akárki akármit mond..',ezért írtam korábban hogy nem célom nekem meggyőzni senkit és nem is érdekel különösebben,hogy mi mások véleménye róla.
ha egy hozzáértő embert megkérdezel,garantálom hogy nem fog rosszat mondani róla.
igazából ezzel a két dologgal nem értettem egyet,a többi,hogy nem akarsz nagyon izmos lenni,csak sportos,az oké,nekem aztán teljesen mindegy,abszolút nem arra reagáltam.
ha azt írod hogy azért nem használsz port,mert nincs rá szükséged,azt elfogadom,de nem éppen erről volt szó.
vargaakos
Capitá del Barça

2010.07.30. 12:52:40

Jó példa, kivéve ha valaki nem is dohányzik.
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.30. 12:44:44

socio66 írta:
Victor_Valdes írta:
Szerk.: És akkor ugye rossz világ van... :roll:
ki mire költ.
egy havi cigi árából megvan a cucc.
most ezzel nem csak rád célzok és nem mondom hogy én sosem éltem vele,de szerintem jó példa.
Persze, jó példa de, akinek cigire van pénze, annak is jó világa van. :D Persze értem én, kinek mi számít.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
socio66

2010.07.30. 12:37:44

Victor_Valdes írta:
ki mire költ.
egy havi cigi árából megvan a cucc.
most ezzel nem csak rád célzok és nem mondom hogy én sosem éltem vele,de szerintem jó példa.
Zsoltu92
Barça B

2010.07.30. 12:13:30

Victor_Valdes írta:Bár lehet csak én vagyok ilyen csóró. :oops: :roll:
Ha valamennyire megnyugtat, én is csóró vagyok :D Kemény 2000forintból gazdálkodok :D
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.30. 11:56:18

1, aki igazán erősödni akar az végezzen fizikia munkát, garanntáltan többet ér. :)
2, akinek van pénze, az vegyen mindenféle táplálékkiegészítőt. Nekem az is gondot jelent, hogy összekaparjam a lét a teremre. Bár lehet csak én vagyok ilyen csóró. :oops: :roll:

amugy teljesen egyetértek ozsi véleményével.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2010.07.30. 12:26:52-kor.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Válasz küldése