vargaakos írta:Jó példa, kivéve ha valaki nem is dohányzik.
Az előzőekben feltett kérdésekre még várom a választ.
Beleolvasgattam az előzményekbe, és úgy gondolom, pár dolgot én is hozzáfűznék.
1. Először is el kell dönteni, ki mit akar. Általános – jó kondíciót? Egészséges életmódot? Szálkás, vékony izomzatot? Netán nagyobb izomtömeget? Állóképességet ? Mert mindegyikhez más kell. Egy biztos. Aki testépítéssel komolyan akar foglalkozni, ahhoz elengedhetetlenek a táplálék kiegészítők, mert anélkül egyszerűen nem tudsz bevinni annyi tápanyagot, amire szükség van. Ha testünk nem kap tápanyagot, ún. katabolikus állapotba kerül, bontani fogja az izmokat. Izomépítés lényege a megfelelő étrend. Még egyszer mondom, ez a testépítőkre vonatkozik. Aki „csak” jó erőben szeretne lenni, vagy aki „csak” nem akar folyékony halmazállapotúvá válni, annak nem szükségesek a kiegészítők, de a táplálékbevitel milyensége és mennyisége ott is fontos.
2. A „fehérjeport” tejből (tejsavó) nyerik ki!
3. Aki testépítő, illetve aki táplálék kiegészítőket szed, annak az izmai nem felfújt műizék. Ez egy baromság. Sőt, szerintem nem is a gyorsabb izomtömeg elérését segítik elő, hanem egyáltalán azt, hogy ne kezdje el a megnövekedett igénybevétel hatására a szervezet bontani az izmot.
4. Zsoltu92-nek válaszolom, hogy aki 2 éve gyúr (már a szó is gyönyörű, amit ehhez a tevékenységhez használsz) az ne írjon olyant, hogy „láttam fehérjét, 25 ezerért (vagy legalább is azt hiszem)”, mert aki kicsit is foglalkozik ezzel a sporttal, az nagyon is jól tudja, hogy mit látott, ráadásul nem is literben, hanem kilóban mérik a cuccot. Úgyhogy kérném, hogy aki ennyire szakbarbár, az vagy csak kérdezzen (nem szégyen az), vagy ne nyilvánítson véleményt.
5. A testépítés egy nagyon költséges sport.
6. Amit eddig írtam az nem a versenysportról írtam, hanem a testépítésről, mint szabadidős tevékenységről.
Ákos, mi a kérdés, amire nem kaptál választ. Nem találom.