vargaakos írta:Pár napja sikerült beszereznem pár kondigépet, súlyokat. haverommal el is kezdtünk csinálni egy 6 napos edzéstervet. Mell, hát, váll, has, láb, kar van benne természetesen jól beosztva. Az izomláz már érezhető rendesen, minden ponton érzem.

Szóval ő vett fehérjét amit tejjel iszik, én meg egyelőre írtózok mindenféle tablettától, szertől. Valami pontos étrend kellene nekem inkább (olvasgattam vissza hogy sok gyümölcs stb. Van-e valami természetes "turmix" ami segít az izomnövelésben? Vagy valami "trükk" a gyorsításhoz.(persze csinálni akarom folyamatosan és nem is várok nagyon nagy eredményt, de ha van valami módszer akkor szeretnék róla tudni

) Köszi a válaszokat!
Ez nem konkrétan a táplálékkiegészítőkről szól, de nekem sokat segített anno:
Ami tényleg fontos, hogy pihenőnapot is tarts, mert különben megsérülhetsz, túledzett lehetsz és betokosodhatnak az izmaid.
Az edzést heti 3 vagy 4 napban érdemes, hatásos csinálni, haladó szintig persze. Ez lehet akár egy edzés-egy pihenő bontásban is, nekem a két edzés-egy pihenő majd megint két edzés szisztéma jött be a legjobban.
Inkább kisebb súlyokkal csináld a gyakorlatokat, jobban figyelve arra, hogy azok tényleg szabályosak legyenek és nagyobb sorozatszámokat tudj "produkálni". Hiába rángatod meg csak példaként 3szor a 45 kilót bicepszre, izom nem fog tőle fejlődni. Csak azért mondom, mert ebbe könnyen beleesik az ember.
Röviden és tömören annyi a lényeg, hogy a gyúrás 40%-ban edzés, 60%-ban táplálkozás.
Napi 4-5 étkezés azért nem árt. Egyél sok zöldséget (brokkoli!), halat és csirkét (ebből is legfőképp mellét) + szénhidrátot, ami a rizsben van bőven. Este már csak gyümölcs és joghurt ajánlott.
Fontos a cardio edzés is (futás, bico pl.), ezzel az izmok több oxigénhez jutnak, hosszútávon elősegítve a fejlődést. Meg mondjuk jobb lesz az állóképességed.
www.bodysport.hu - ezen az oldalon sok hasznos információt találni.
Remélem segítettem, bár Gergo9 és daffy leírt mindent.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best