Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
daffy
Madridista

2010.07.10. 18:06:21

socio66 írta:Én whey pro-t rendeltem most,nekem is ez lesz az első ilyen kiegészítő cucc,aztán majd meglátjuk mit dob rajtam.
amúgy majd írhatsz véleményt később erről a cuccről daffy.
az az igazság,hogy nem lenne mérvadó a véleményem,mert nem terembe gyúrok. sajna nyár van és ilyenkor nem vagyok fent a nagyfaluban,hanem mosonmagyaróváron tanyázom. majd 2 hónap múlva kezdem el valószínűsíthetően a termet,viszont mivel egyetemista vagyok és nem vet szét a pénz,a terem kizárhatja a proteinpor használatát. erről jut eszembe:erről van vmi tapasztalat,mert az áraik nagyon megnyerőek?!

ui: olvastátok a schwarzenegger könyvét a testépítésről? 821 oldal!!!
ha kell valakinek,linkelem az oldalt,ahonnan letöltheti,mert a nyomtatott verzió 4220ft :wink:
LM10
Director del Fútbol

2010.07.10. 18:03:07

Sanama írta:
LM10 írta:Én is most kezdtem a Whey Pro nevű fehérjét+Daily One nevű vitamint. Lesz hamarosan egy jó edzséstervem is, és remélem pár hónap és látszódni fog :wink: :D
Pedig te már 1 éve elkezdted nem? :P :twisted:
Csak viccelek :)

Sok sikert nektek!
Az volt a baj, hogy akkor azt hittem ha csak hasra gyúrok az olyan sokat ér... :roll: :lol:

De már 2-3 hete elkezdtem a súlyzós edzéseket, és hamarosan rendezett edzsétervem is lesz.
Amúgy kösz :)
Sanama
Llegenda del Barça

2010.07.10. 18:00:52

LM10 írta:Én is most kezdtem a Whey Pro nevű fehérjét+Daily One nevű vitamint. Lesz hamarosan egy jó edzséstervem is, és remélem pár hónap és látszódni fog :wink: :D
Pedig te már 1 éve elkezdted nem? :P :twisted:
Csak viccelek :)

Sok sikert nektek!
LM10
Director del Fútbol

2010.07.10. 17:58:11

Én is most kezdtem a Whey Pro nevű fehérjét+Daily One nevű vitamint. Lesz hamarosan egy jó edzséstervem is, és remélem pár hónap és látszódni fog :wink: :D
socio66

2010.07.10. 17:53:31

Én whey pro-t rendeltem most,nekem is ez lesz az első ilyen kiegészítő cucc,aztán majd meglátjuk mit dob rajtam.
amúgy majd írhatsz véleményt később erről a cuccről daffy.
daffy
Madridista

2010.07.10. 17:38:40

benyomtam életem első adag proteinturmixát. brutal muscle on-t. nem egy fanta,de azért lemegy. bicepszre koncentráltam ma,de sajna az itthoni felszereléssel kell gazdálkodnom,viszont azt már most érzem,hogy ebből terem lesz,mert nem érzem magam eléggé fáradtnak,nem merítettem ki teljesen az izmaimat. tudtok pesten az 5-6-7-8-9.ker környékén vmi elfogadható árú termet?
socio66

2010.07.05. 15:03:05

Mivel nyilván nem akarod letenni a lábad gyakorlat közben,így gyakorlatilag mindegy,hogy 20 centi,vagy 20 méter van alattad,szóval nem igazán értem.
Erről a kérdésről a gyakorikérdések.hu oldal jutott eszembe,ahol még azt is megkérdezik,mennyi papírt használjon a vécében.
na mindegy,remélem azért összehozod..
mert bevered a fejed
Igen,innen is lehet kezdeni,de azért na..:)
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.05. 15:02:54

Sanama írta: Hát akkor azt csak ki kell számolnod nem? :) nyújtsd ki a kezed a földön állva, és attól 10cm-el magasabbra szereld fel, szerintem.
Köszönöm, igazából ez a 10 centi volt az ami ismeretlen volt az egyenletben
:D
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.07.05. 15:02:46

Húzódzkodáshoz szeretnék egy rudat a szbámba, arra jutottam, úgy lenne a legjobb ha a plafonon lenne rögzítve, ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdés h maga a rúd milyen magasan legyen?
(a belmagasság 2.80 én meg pont egy méterrrel vok alacsonyabb)

Inkább arra gondoltam h testmagassághoz viszonyítva mennyi legyen, hogy ne székről érjem el, de ne is verjem a lábam a földbe
Inkább az a kérdés, hogy milyen távol legyen plafontól. Ha helyesen akarod végezni a gyakorlatokat akkor nem jó közel tenni. (mert bevered a fejed)

a lábadat nem muszáj kinyujtani, sőt, a gyakorlat helyességét egyáltalán nem befolyásolja, inkább a fejedet féltsd. 20-30 cm nem ártana a plafontól
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mindorokke_barca 2010.07.05. 15:05:23-kor.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.07.05. 14:59:23

sjd írta:
socio66 írta: Szerinted van olyan,hogy ideális magasság,vagy mi?
teljesen mindegy,ahogy neked jólesik.
Inkább arra gondoltam h testmagassághoz viszonyítva mennyi legyen, hogy ne székről érjem el, de ne is verjem a lábam a földbe
Hát akkor azt csak ki kell számolnod nem? :) nyújtsd ki a kezed a földön állva, és attól 10cm-el magasabbra szereld fel, szerintem.
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.05. 14:55:46

socio66 írta: Szerinted van olyan,hogy ideális magasság,vagy mi?
socio66

2010.07.05. 14:52:40

sjd írta:Húzódzkodáshoz szeretnék egy rudat a szbámba, arra jutottam, úgy lenne a legjobb ha a plafonon lenne rögzítve, ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdés h maga a rúd milyen magasan legyen?
Szerinted van olyan,hogy ideális magasság,vagy mi?
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.05. 14:49:13

Húzódzkodáshoz szeretnék egy rudat a szbámba, arra jutottam, úgy lenne a legjobb ha a plafonon lenne rögzítve, ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdés h maga a rúd milyen magasan legyen?
chonggy
Capitá del Barça

2010.07.01. 12:57:17

LM10 írta: Azt tudom, hogy ezek kellenek az izomfejlődéshez, de magát zsírt égetni hogy lehet hatásosan? :D
Futással.Vagy kihasználod a meleg időt,elmész a kertbe dolgozni 2 órát,tuti segít.Azonkívül a csokit,csipszet felejtsd el,minnél több gyümölcs és zöldségféle.És sok víz.
Nekem is lennének kérdéseim,csak én gyúrni szeretnék.Ha van valaki olyan kedves ( :lol: ),és van ideje,meg ért is hozzá,küldjön PÜ-t,hogy feltegyek pár kérdést.Köszi. :)
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
LM10
Director del Fútbol

2010.07.01. 12:18:05

Srácok. Rendelni akarok a fehérje mellé egy vitamint is a Daily One nevűt. De ez sehol nincs szinte raktáron, ezért a cég a Se Daily Vita-Mint ajánlotta. Szerintetek érdemes ezt is megrendelni? PLS fontos lenne!
zola8787
Director del Fútbol

2010.06.28. 16:19:53

Valaki letudja fordítani, hogy miket mond a pali? Hogy milyen gyakran kell csinálni, meg hasonlók? Előre is köszi a választ.
Erre a videóra gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=eRPX4TX-qzs
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.26. 18:05:07

daffy írta: igen,köszi. már utánanéztem és napi rendszerességgel futás lesz minden reggel. 1perc futás,1 perc séta.azt olvastam h ez tökéletes lesz. erről mi a vélemény? érdemes csinálni?
Hm hang nélkül néztem , szval nem hallottam mit magyaráz a tag de sztem ez intenzív. Szval ezt huzamosabb ideig csinálva megy az izomból fogyás is amit gondolom nem feltétlenül szeretne mindenki ezt inkább kardio edzésnek gondolom én.
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.06.26. 17:52:40

Ha tényleg ettől lett ilyen űber a gyerek akkor mindenképpen :lol:
Rosszat ezek biztosan nem fognak tenni, sőt.
Én pl iszonyatosan nagy fanja/támogatója/preferálója vagyok minden olyan "testépítésnek", ami nem tartalmaz súlyokat. Fekvő, felülés, bármilyen sport, küzdősportok, felhúzások, akármi, akárhol, nem kell edzőterem sem. Ráadásul pl a fekvőnek is van vagy 100 formája, amivel mindenféle izomcsoport megmozgatható, szóval ezek nem egysíkú dolgok. Kivitelezéstől függ.

Biztos láttad már ezt is: http://www.youtube.com/watch?v=KCpK7GZR ... re=related
daffy
Madridista

2010.06.26. 17:31:15

Eazzy írta:
daffy írta:...felüléseket tolom,deszkázom,fekvőzöm. a hasamon a sport hiányában megjelent egy kis felesleg. tényleg nem sok,a testsúlyom 3 kilót nőtt. ezt szeretném kockára cserélni. ehhez elég a felülés vagy kéne vmi zsírégető mozgás? (felülésből nyomom a nyújtott lábasat,ez esetben az asszony ráül a bokámra és tolok olyat is,amikor a földön fekve felteszem a hajlított lábam az ágyra és úgy ülök fel. azt olvastam h ez a 2 fajta megdolgoztatja mind az alsó,mind a felső hasizmokat,ez igaz?)
Felüléstől a kockák meglesznek, illetve megnagyobbodnak, csak nem fognak rendesen látszani. Ugyanis majd jól meghúzódnak a zsírréteg alatt, persze ha tényleg van pár kiló felesleged. Azt a felülések nem fogják igazán levinni (persze ha izzadsz valamennyire akkor minimálisan fog attól is), szóval ha igazán szépre akarod, akkor fuss, vagy kerózz, én utóbbit szeretem, előbbit nem, de aki szeret futni annak az tökéletes. Persze nem ilyen ötperc futással fogsz hatást elérni. 25-30 percet szerintem mindenképp kell, főleg hogy 10-15 perc után kezd el rendesen megizzasztani. (jelen időjárási körülmények miatt kumma [auto_cenzúra] a helyzet, mert futni és kerózni se lehet esőbe valami kellemes...)

Ja igen, és ajánlok még egy felülés formát: a két lábad ne érje a földet, és húzd magadhoz a térdeidet, miközben természetesen a felső tested is haladjon a térdek felé, majd vissza kinyújtod, de nem teszed le a lábad végig! Elég hardcore tud lenni, és garantáltan megkapja az alsó hasizmod is meg a felső is ami neki jár. Ha még űberebb vagy, akkor ezt úgy csinálod, hogy nem hajlítod be a lábad, hanem nyújtva van végig, nem éri a földet, és úgy emeled a lábad, valamint a felső tested egymás felé. Ehhez már nem árt némileg lazábbnak lenni:D

Jah igen, lazaságról jut eszembe: nyújtani! Nagyon fontos! Neked is és mindenkinek szól. Tudom hogy szhar, én sem bírom, és sokat ki is hagyom sajnos, de muszáj!
igen,köszi. már utánanéztem és napi rendszerességgel futás lesz minden reggel. 1perc futás,1 perc séta.azt olvastam h ez tökéletes lesz. erről mi a vélemény? érdemes csinálni?
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.06.26. 17:27:35

daffy írta:...felüléseket tolom,deszkázom,fekvőzöm. a hasamon a sport hiányában megjelent egy kis felesleg. tényleg nem sok,a testsúlyom 3 kilót nőtt. ezt szeretném kockára cserélni. ehhez elég a felülés vagy kéne vmi zsírégető mozgás? (felülésből nyomom a nyújtott lábasat,ez esetben az asszony ráül a bokámra és tolok olyat is,amikor a földön fekve felteszem a hajlított lábam az ágyra és úgy ülök fel. azt olvastam h ez a 2 fajta megdolgoztatja mind az alsó,mind a felső hasizmokat,ez igaz?)
Felüléstől a kockák meglesznek, illetve megnagyobbodnak, csak nem fognak rendesen látszani. Ugyanis majd jól meghúzódnak a zsírréteg alatt, persze ha tényleg van pár kiló felesleged. Azt a felülések nem fogják igazán levinni (persze ha izzadsz valamennyire akkor minimálisan fog attól is), szóval ha igazán szépre akarod, akkor fuss, vagy kerózz, én utóbbit szeretem, előbbit nem, de aki szeret futni annak az tökéletes. Persze nem ilyen ötperc futással fogsz hatást elérni. 25-30 percet szerintem mindenképp kell, főleg hogy 10-15 perc után kezd el rendesen megizzasztani. (jelen időjárási körülmények miatt kumma [auto_cenzúra] a helyzet, mert futni és kerózni se lehet esőbe valami kellemes...)

Ja igen, és ajánlok még egy felülés formát: a két lábad ne érje a földet, és húzd magadhoz a térdeidet, miközben természetesen a felső tested is haladjon a térdek felé, majd vissza kinyújtod, de nem teszed le a lábad végig! Elég hardcore tud lenni, és garantáltan megkapja az alsó hasizmod is meg a felső is ami neki jár. Ha még űberebb vagy, akkor ezt úgy csinálod, hogy nem hajlítod be a lábad, hanem nyújtva van végig, nem éri a földet, és úgy emeled a lábad, valamint a felső tested egymás felé. Ehhez már nem árt némileg lazábbnak lenni:D

Jah igen, lazaságról jut eszembe: nyújtani! Nagyon fontos! Neked is és mindenkinek szól. Tudom hogy szhar, én sem bírom, és sokat ki is hagyom sajnos, de muszáj!
Dave87
Capitá del Barça

2010.06.26. 16:47:55

vargaakos írta:Pár napja sikerült beszereznem pár kondigépet, súlyokat. haverommal el is kezdtünk csinálni egy 6 napos edzéstervet. Mell, hát, váll, has, láb, kar van benne természetesen jól beosztva. Az izomláz már érezhető rendesen, minden ponton érzem. :)
Szóval ő vett fehérjét amit tejjel iszik, én meg egyelőre írtózok mindenféle tablettától, szertől. Valami pontos étrend kellene nekem inkább (olvasgattam vissza hogy sok gyümölcs stb. Van-e valami természetes "turmix" ami segít az izomnövelésben? Vagy valami "trükk" a gyorsításhoz.(persze csinálni akarom folyamatosan és nem is várok nagyon nagy eredményt, de ha van valami módszer akkor szeretnék róla tudni :D ) Köszi a válaszokat!
Ez nem konkrétan a táplálékkiegészítőkről szól, de nekem sokat segített anno:

Ami tényleg fontos, hogy pihenőnapot is tarts, mert különben megsérülhetsz, túledzett lehetsz és betokosodhatnak az izmaid.
Az edzést heti 3 vagy 4 napban érdemes, hatásos csinálni, haladó szintig persze. Ez lehet akár egy edzés-egy pihenő bontásban is, nekem a két edzés-egy pihenő majd megint két edzés szisztéma jött be a legjobban.
Inkább kisebb súlyokkal csináld a gyakorlatokat, jobban figyelve arra, hogy azok tényleg szabályosak legyenek és nagyobb sorozatszámokat tudj "produkálni". Hiába rángatod meg csak példaként 3szor a 45 kilót bicepszre, izom nem fog tőle fejlődni. Csak azért mondom, mert ebbe könnyen beleesik az ember.
Röviden és tömören annyi a lényeg, hogy a gyúrás 40%-ban edzés, 60%-ban táplálkozás.
Napi 4-5 étkezés azért nem árt. Egyél sok zöldséget (brokkoli!), halat és csirkét (ebből is legfőképp mellét) + szénhidrátot, ami a rizsben van bőven. Este már csak gyümölcs és joghurt ajánlott.
Fontos a cardio edzés is (futás, bico pl.), ezzel az izmok több oxigénhez jutnak, hosszútávon elősegítve a fejlődést. Meg mondjuk jobb lesz az állóképességed.
www.bodysport.hu - ezen az oldalon sok hasznos információt találni.
Remélem segítettem, bár Gergo9 és daffy leírt mindent.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
vargaakos
Capitá del Barça

2010.06.26. 16:36:47

Köszi szépen a segítséget! Azért vettem egy kalap alá mindent, mert ezekről én is így hallottam. Együtt mindenről azt, hogy valahol mindegyiknek vannak káros mellékhatásai. (igaz személy szerint pontosan nem jártam utána ezeknek)
(daffy ment a pü)
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.26. 16:19:59

vargaakos írta: Szóval ő vett fehérjét amit tejjel iszik, én meg egyelőre írtózok mindenféle tablettától, szertől. Valami pontos étrend kellene nekem inkább (olvasgattam vissza hogy sok gyümölcs stb. Van-e valami természetes "turmix" ami segít az izomnövelésben? Vagy valami "trükk" a gyorsításhoz.(persze csinálni akarom folyamatosan és nem is várok nagyon nagy eredményt, de ha van valami módszer akkor szeretnék róla tudni :D ) Köszi a válaszokat!
Izomépítőköve a fehérje abból kell bevinned sokat halba csirkébe rengeteg van. Tejtermékek között pedig a túró a nyerő asszem vmi 15% körül van a fehérjetartalma. Növényi fehérje pedig a szójában van a legtöbb.
De te is egy kalap alá veszed a táplálákkiegészítőket a szteroidokkal pedig van egy hangyányi különbség. Ezek csak kaják , nincs különbség a túróban lévő fehérje meg a "bolti" fehérje között sem összetételben sem hatásban.
Spannak meg mondjad hogy az edzésutáni savó-nak az a lényege hogy gyorsan szívodjon fel ezért inkább vízzel fogyassza el, mert tejjel lassabban szívódik föl.

LM10 téged meg most technikai okok miatt n em tudlak felvenni majd holnap estefelé fölveszlek.
daffy
Madridista

2010.06.26. 16:19:06

vargaakos írta:Pár napja sikerült beszereznem pár kondigépet, súlyokat. haverommal el is kezdtünk csinálni egy 6 napos edzéstervet. Mell, hát, váll, has, láb, kar van benne természetesen jól beosztva. Az izomláz már érezhető rendesen, minden ponton érzem. :)
Szóval ő vett fehérjét amit tejjel iszik, én meg egyelőre írtózok mindenféle tablettától, szertől. Valami pontos étrend kellene nekem inkább (olvasgattam vissza hogy sok gyümölcs stb. Van-e valami természetes "turmix" ami segít az izomnövelésben? Vagy valami "trükk" a gyorsításhoz.(persze csinálni akarom folyamatosan és nem is várok nagyon nagy eredményt, de ha van valami módszer akkor szeretnék róla tudni :D ) Köszi a válaszokat!
1. a testépítő kaja egyszerűsítve: csirkemell+rizs. a csirkemellből min fél kg/nap. ez durván 100-120g fehérjét ad neked minden nap. minden testsúlykilóra 2g fehérjét kéne enni minden nap. nálam ez 73kilómmal 146g fehérje. ehhez szükség van fél kiló csirkére és 1 fehérjeturmixra. tömegelésnél 5-6g*testsúlykilógramm szénhidrát kell. ezt a zab és a rizs biztosítja,esetleg szedhetsz tömegnövelőt. a zsiradék bevitelére a rizsbe lehet rakni szója/oliva(?) olajat főzés közben. estefelé csökkentsd a szénhidrátbeviteled,de a fehérje fontos. edzés után kötelező a kaja.
2. a táplálékkiegészítőtől ne félj. gyakorlatilag a fehérje az porított csirke :) nézd meg az egyéb szedni kívánt cuccnak a lehetséges mellékhatásait.(persze aminek van). teljesítményfokozót én pl nem szedhetek mert eleve magas a vérnyomásom és az még emelhet is rajta. az fontos h a fehérjét ne csak kiegészítőből vidd be,mert az csak kiegészít,ahogy a neve is mutatja.
a trükk az az h pihenj sokat. akkor növekszik az izmod. egy héten 3 edzésnap elég bőven. a body.builder.hu -n találsz edzésterveket. ha minden nap edzel 1 éven belül kb megállsz a fejlődésben(lásd mickey rourke esete a pankrátor előtt).hirtelen ennyi,ha valami nem tiszta,írj.(akár privátot is)
vargaakos
Capitá del Barça

2010.06.26. 15:56:06

Pár napja sikerült beszereznem pár kondigépet, súlyokat. haverommal el is kezdtünk csinálni egy 6 napos edzéstervet. Mell, hát, váll, has, láb, kar van benne természetesen jól beosztva. Az izomláz már érezhető rendesen, minden ponton érzem. :)
Kép
Válasz küldése