Ma meg holnap próbálom bepótolni a hiányosságaimat, elég sok van szóval neki is látok. Kezdem is BK ajánlásaival.
Ismerős Arcok - Kerítést bontok
Nálam az Ismerős Arcok a number one zenekar itthon, ez a top, a plafon. Nem is nagyon kell ezt ragozni. Ez az új lemez, a
Kerítést bontok pedig eddig a legösszetettebb, az albumok közül, ugyanis ez összefüggő történetet mesél el. A zenék még mindig ütnek, Nyerges Attila hangja még mindig veszett jó, közreműködőnek pedig FankaDelinél ideillőbbet nem is találhattak volna. Nehéz kiemelni, de ha ki kellene, akkor ezek a számok lennének kedvencek: Születés, Az Idegen, Ennyi, Kerítést bontok.
Már adtam egy lemezre 10 pontot, szóval ennek minimum 11-nek kellene lennie, de jó lesz ez igy is.
Értékelés: 10
FankaDeli - Ördög hozott... Isten vihet
Merész húzás volt FankaDeli szólóalbumot ajánlani a multkori Suhancos ajánlásom után.
Szóval... Az alapzenéket "T
win and Blaze" készitette, ezek nem kimagaslóak a FankaDeli zenék közül. Kicsit új, kicsit más mint az eddigiek, de a szokásos hangzás. A szövegekben is a szokásos tanításokat hallhatjuk. Szóval mondhatnám, hogy ez "csak" egy Fanka album a sok közül, de mégis van minden lemezben valami, amitől más, mint a többi lemez, ami megfog, és azon kapom magam hogy vagy 3-szor végighallgattam, és nem tudom megunni, hiába tünhet 1-2 (vagy több) embernek ugy, hogy minden száma ugyanolyan. (Bár itt gondolom a legtöbben nem igy vannak vele

)
Kedvenc számok: Az igazság, Máshogy lesz holnaptól, Átjáró, Több nem kell
Értékelésnél nem tudom jobban lehuzni, ez a -1.5 pont is azért jár, mert elég rövid lett az album, plusz nekem azért van jópár Fanka lemez, amiket az "Ördög hozott... ...Isten vihet" elé helyeznék (a két abszolút favorit nálam az
Egyenesen az Éjszakából 2 és a
Hunok Mantrája)
Értékelés: 8.5