lui1698 írta:
Csabi, te meg toljad nyugodtan a villanyos zenéket, rájuk álltam, mint az állat. Nem tudom meddig tart ez a hullám nálam, de most kb. csak ilyenek hallgatok, meg akph-t.
Akkor az előző adag mellé kapsz még egy ilyet:
http://www.youtube.com/watch?v=vlfg5_CFRrs
Na, akkor jövök az ajánlásokkal!
1.
Tiken Jah Fakoly - L'Africain (2007):
Afrikai, pontosabban elefántcsontparti előadó, aki reggae zenét játszik. Politikai elitet nyíltan kritizálja, ezt a hazájában nem nézik jó szemmel, ezért évek óta Maliban él. Ez az albuma több hónapig szerepelt az európai világzenei rádiók legtöbbet játszott lemezei között. Munkájának elismeréséért 2008-ban elsőként vehette át a Freemuse – The Freedom of Musical Expression – nemzetközi szervezet díját.
"Zenekarával hagyományos roots muzsikát játszik, kiegészítve azt olyan afrikai hangszerekkel, minta a kora, a djembe, vagy a balafon. Ő maga egyetlen szóval jellemezte a zenéjüket: "Lelkiismeretébresztő." A szövegeiben nem csak Elefántcsontpart problémái jönnek elő, hanem egész Afrikáé, így az ott élők mind magukénak érezhetik a dalait, éljenek bármelyik országban, vagy tartozzanak bármelyik törzshöz. Sajnos szövegei a világon egyre több helyen nyernek aktualitást, így manapság már világszerte nagy népszerűségnek örvend, nálunk is több ízben fellépett már."
Értékelés: AllMusic 3,5/5.
Hossz: 47 perc.
Megvásárlás:
KATT
2.
Thievery Corporation - The Richest Man in Babylon (2002):
Ők már viszonylag ismertebb előadók, 1995 óta tolják, chillout/lounge/electronic. Kellemes darab, indiai, arab népzenei elemek megtalálhatóak benne, szóval mondhatni világzenei album. Lágy vokál, élő zene, lazuláshoz, pihenéshez szinte tökéletes.
Értékelés: AllMusic 3/5, Rolling Stone 4/5.
Hossz: 57 perc.
Megvásárlás:
KATT
Ezt sikerült kitalálnom, gondolom valaki örül, valaki nem

De ahogy ígértem, nem lett hipphápp

Magas pontszámokra nem számítok, fontosabbnak tartottam, hogy olyan előadókat válasszak, akik viszonylag ismeretlenebbek, esetleg egy új stílust, új hangzásvilágot mutassak.
Remélem azért valamennyire elnyeri a tetszéseteket a két album, jó hallgatást mindenkinek!
Kurdt, milyennek ítéled az 1. kört, beválltak az ajánlásaid?