igazi hardverguru segítségére lennem szükségem...
adott volt egy régi gépem, amiben tönkrement az alaplap:
Athlon XP 2000+ proci, amelyik 2 órajelen üzemelt stabilan: 1250 és 1677 Mhz
értelemszerűen a magasabb órajelen használtam eddig...
mivel a procinak nem volt baja, így a kisöcsém kedvéért vettem egy használt alaplapot hozzá...
alapjáraton 1250 Mhz-en ment a gép kifogástalanul, de mivel tudom, h 1677 Mhz-en is jól működik, ezért állítottam át... (arra gyanakszom, h alaplap nem szereti a 200-as FSB-t...)
miért lehetséges az, h 1250 Mhz-en gördülékenyebb a gép?
tegnap még nem tudtam, hogyan kell átállítani az órajelet, mert ebben a bios-ban nem volt lehetőség változtatni, ma sikerült rájönnöm, h a jumper átrakásával lehet...
elindítok egy játékot( öcsém miatt a lego star wars...), és sokkal jobban szaggatott, mint a tegnapi beállítással...
másik probléma, ez már szoftveres:
uez a gép Ati Radeon 9600 XT kártyával van felszerelve...
Windows XP-t tudok a gépre rakni, mert csak 512 RAM-om van...
a XP alapból felrak magával egy drivert, de én azért csak raknék rá rendes hivatalos illesztőprogramot is a Catalyst Control Center-rel együtt...
az a gond, h miután felrakom a Catalyst drivert, a gép újraindítás után botrányosan lelassul és átvált 256 színre és 640-es felbontásra és akármit próbálok(többféle letöltött driver...), mindig ez a végeredmény... gondolom nem kompatibilis, de az a baj, h nincs a neten egy darab illesztőprogram sem(vagyis eddig nem sikerült találnom...), amit elfogadna a gép... az egyetlen driver, amivel rendesen működött, az a saját telepítője volt, az a lemez viszont már régen nincs meg... nem tudom elhinni, h nincs megoldás, a gugli nem segít, próbáltam előtte direct X-et frissíteni és .net framework 2.0 és 3.0-t is felrakni, de semmi sem segített...
vki tud segíteni?
köszönöm előre is!