Na ez hazai pálya.
Nálam a Baljós Árnyak pl. megelőzi az új reményt (4.), szerintem a 2. a leggyengébb Lucas-film a szerelmi szállal.
Jar Jar-t szokták emlegetni, de magyar szinkronnal szerintem messze nem annyira gáz. Illetve a vége amikor visszaveszik a palotát az kicsit gagyi, de amúgy nagyon jó film. Nekem a midikloriánok se gázak, sőt még tetszik is ez a megközelítés, hogy nem lehet bárkiből Jedi, meg hogy mekkora melót belefektettek a rendbe.
És igen, pont ezt hiányolom az új részekből, hogy Lucas nem csak úgy adott a látványra, hogy televerte robbanásokkal, hanem totál egyedi bolygókat csinált, ahol mindig megy a háttérben az élet. Egy Couscant-i párbeszéd alatt a háttérbe elmegy 500 hajó, amik kb. mind különbözőek, van 60.000 épület ami szintén hasonló stílusú, de mégis más.
A lényekről nem is beszélek...
Nekem emiatt a mozgó világ miatt van a szívemhez közelebb az előzménytrilógia.
Amúgy nálam magasan a 3. a top, akár kocka dolog akár nem, nekem AllTime kedvenc filmem. Látvány, akció, és drámailag is ez a legkomolyabb. Zeneileg is csúcs, John Williams ebbe belerakta kb. az összes leghíresebb korábbi score-t, és az újak is egytől-egyig telitalálatok.