MatyiG írta:Csak szerintem szánalmas, hogy ebben az évben a nagyobb költségvetésű filmek nagy része remake/folytatás?
Eddig hol éltél? Hosszú évek óta ez megy
Ez a tuti, ez kell a népnek, mindegyik egy rakat pénzt hoz. A nagy stúdiók meg minek kockáztassák a pénzüket lutri filmekre, esetleg teljesen új franchise-okra?
Még a folytatásokat úgyahogy megértem, de az ilyen remake-eket nem igazán. Gyerekkoromban nagyon bírtam az Aladdin-t, szerintem heti 1x biztos megnéztem, az Oroszlánkirályt is szerettem, de fel sem merült bennem, hogy megnézzem ezeket, pláne nem moziba. Mondjuk ahogy nézem a bevételeket bennem lehet a hiba, még úgy is, hogy a nézők nagyrésze gyerekes.
Ilyen újabb folytatásos filmekből talán egyedül a John Wick jut eszembe, ami viszonylag új, nem könyvből adatptált, valahol saját világa is van, és tényleg jó (legalábbis az első 2, a 3.-at még nem láttam). Persze akciófilm ez is, de több van benne, mint a sima lövöldözés meg robbantgatás.
De a nagy költségvetésű filmek 90%-át kb lefedik a Marvel, DC, Star Wars, Harry Potter és a gyerekfilmek.
És ezek a tuti befutók, szóval valahol meg lehet érteni a stúdiókat is, csak már rossz nézni, hogy tényleg csak a bőrlehúzás megy.