Pótoltam a Spartacus utolsó két részét.
Összességében nekem csalódás volt az egész évad. Talán itt a végén volt olyan, h a pulzusom kicsit felfele elmozdult.
Kicsit fura, h itt a végén Spartacus abszolút győzelmet aratott. Értem ezalatt azt, h a senki sem halt meg azok közül, akik igazán közel álltak hozzá. Igaz, h a csaja már nincs, de szerintem ő nem volt annyira fontos karakter. Azt gondoltam, h a Crixus, Agron, Gannicus hármasból fog valaki meghalni, de "csak" Onnemaus távozott az "a felesége mellé." De azt tegyük hozzá, h neki nagy hasznát már nem vették, ami a harcot illeti.
Római oldalon pedig kb. mindenkit kinyírtak, aki kicsit is számított. Ashurt azért sajnálom, remek karakter volt, úgy éreztem, h lenne még fantázia benne.
Ami egyértelmű csalódás:
1. Spartacus.
Egész évad során zavart egyrészt a külseje, de ezt nem firtatom, mert már elég sokszor leírtam. Másrészt az, h túl taktikus lett, pont az ellentetje annak, ami volt az első évadban. Persze megértem, h más volt a helyszín, a sorozat szempontjából sokkal jobb volt, amíg rabszolgák voltak.
2. Crixus.
Mi lett belőle? Szinte minden részben elsírta magát
. Most is amikor láttam, h a szeme könnyel megtelt már fogtam a fejemet. Ő is sokkal tökösebb volt az előző évadban.
3. Látszik, h fogytán van/ volt a pénz. Maga a képivilág is sokkal inkább mű volt, mint az előző két évadban és az egész történet számomra túl kacskaringós volt. Ezt a sorozatot azért kedveltem volt meg, mert sokat gyilkoltak és a látványon volt a hangsúly.
Pozitívumok, azért vannak azok is, ha nem is olyan sok és nem is annyira fontosak.
1. Lucretia. Elképesztő volt végig, de főleg itt a zárójelenetek egyikében. Végig éreztem vele kapcsolatban, h a végén lesz valami nagy húzás, de erre azért nem számítottam. Kár érte is, de azért érhető, h a mélybe vetette magát, elérte a célját, nyugodtan meghalhatott.
2.Gannicus. A nuladik évadban még nem volt annyira karizmatikus, mint most. Ebben az évadban kevesebb szerep jutott neki, de valahogy úgy éreztem, h bármelyik más szereplővel volt egy jelenetben, mindig ő volt a domináns.
Na, hát összességében, ahogy már írtam nekem ez az évad csalódás volt. Az elsővel egy lapon nem igazán lehet említeni, de még a nulladik színvonala is valamivel ez felett volt. Folytatásra azért kíváncsi vagyok, jön egy rakás új arc, talán az új lendületet ad az egésznek. Ja és gyúrjátok ki Spartacust basszus.
Spartacusnak vége, de közeleg a tél.

Egész pontosan még 7 óra 49 perc van az új évad kezdetéig.
Az első évaddal úgy volt, h kezdésnek jó volt, de igazán nagy dolgok csak még ezután jönnek majd.
Remélhetőleg az színvonal marad a régi.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.