Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.12.26. 21:15:07

sjd írta: Amúgy Felhőatlasz a jobb, de a Pi a moziban nézősebb. (Előbbi meg egyébként már van a "kölcsönzőben")
A Pi életét szinkronosan adják? Mert úgy nyomatták az előzetest, de a műsoron nincs odaírva, hogy szinkronos :o Na mindegy, szerintem ez lesz, az időpontok is jobbak :D
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.26. 20:50:04

Dredd 3D

Aztaleborult... Nem kicsit beteg volt a film... :o :lol: Az egész sztori, illetve a szitu majdnem teljesen ugyanaz mint az a hongkongi film, amelyik SWAT csapat megszállja a drogosokkal teli lakóépületet, de csapdába esnek, nem tudnak kijönni az épületből. Nem jut eszembe a címe.

No, visszatérve a Dredd -hez, a film látványvilága és a stílusa egyedi volt (itt a lassításokra gondolok, meg a szokatlan vérengzésekre). Karl Urban meg... uh, minden filmjében ugyanazt a fejet vágja kb., szval semmi újdonság.

Ha egy kis akcióra + vérre + látványra vágysz, Dredd simán megfelel az elvárásodnak.

Uhm...

7/10 -et kap tőlem.
KépKép
Alexis Sanchez7
Barça B

2012.12.26. 20:32:38

sjay írta:
Alexis Sanchez7 írta:üdv.
valaki mondana nekem pár jó vígjátékot?csak annyi hogy ne legyen túl régi :D
előre is köszi :)

Kertvárosi kommandó
. Idei film, nem épp a zseniális kategória, de szerintem szórakoztat, még ha kicsit alpári is.

21 Jump Street, szintén az idei évből. Baromi nagy meglepetés volt, mérsékelt tapló poén , de baromi vicces jelenetek.

Halálos temetés
. Talán filmen ennyit nem nevettem még, mint ezen. A brit verzió egyenesen kötelez . :wink:
Az első kettőt már láttam,a Kertvárosi kommandó nagyon nem tetszett,de a 21 Jump Street egész jó volt :)
akkor megnézem a Halálos temetést..köszi!:)
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.26. 20:29:23

soadroli írta:Szerintetek a Pi életét, vagy a Felhőatlaszt nézzem meg holnap moziba? Melyiket érdemesebb?
Mindkettőt. :D
Amúgy Felhőatlasz a jobb, de a Pi a moziban nézősebb. (Előbbi meg egyébként már van a "kölcsönzőben")
soadroli
Llegenda del Barça

2012.12.26. 20:22:26

Szerintetek a Pi életét, vagy a Felhőatlaszt nézzem meg holnap moziba? Melyiket érdemesebb?
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.26. 18:00:22

Alexis Sanchez7 írta:üdv.

Kertvárosi kommandó
. Idei film, nem épp a zseniális kategória, de szerintem szórakoztat, még ha kicsit alpári is.

21 Jump Street, szintén az idei évből. Baromi nagy meglepetés volt, mérsékelt tapló poén , de baromi vicces jelenetek.

Halálos temetés
. Talán filmen ennyit nem nevettem még, mint ezen. A brit verzió egyenesen kötelez . :wink:
Alexis Sanchez7
Barça B

2012.12.26. 17:27:53

üdv.
miihii
KHAL

2012.12.26. 16:51:45

Capon írta:
Deus írta:Cloud Atlas
Igaz, hogy első 10-20 percnél kusza volt az egész, hogy most mi hogy van, de szép lassan összeáll a történet egy szállá.
Tegnap csak éppen bele néztem az első talán negyed órába és annyira kusza volt, hogy mondom ezt elrakom későbbre, mert ehhez a filmhez külön hangulat kell különben csak végig fogom szenvedni. Annak meg nincs értelme.
Azt nagyon jól tetted. Ehhez tényleg hangulat kell és pihent állapot, mert elég bonyolult a vonalvezetés meg az idősíkok váltakozása, a ki-mikor-mit-miért-kivel dolog agymunkát igényel :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2012.12.26. 16:46:38

Kép
"And my heart will leave you never."
Primitive
Entrenador del Barça

2012.12.26. 16:12:33

Capon írta:
:oops: Én még nem is láttam egyben az egész filmet. Lassan 20 éves film, de mindig csak jeleneteket láttam belőle.
Ezzel sokáig én is így voltam. Pontosabban én már olyan régen láttam, hogy nem emlékeztem rá, ezért a napokban megnéztem megint. Szerintem akkor sem unnám magam, ha most megint meg kellene néznem! :wink:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Capon
Llegenda del Barça

2012.12.26. 16:00:17

Igaz, hogy első 10-20 percnél kusza volt az egész, hogy most mi hogy van, de szép lassan összeáll a történet egy szállá.
Tegnap csak éppen bele néztem az első talán negyed órába és annyira kusza volt, hogy mondom ezt elrakom későbbre, mert ehhez a filmhez külön hangulat kell különben csak végig fogom szenvedni. Annak meg nincs értelme.
messideco írta: van olyan, akinek a Forrest Gump nem tetszik?
:oops: Én még nem is láttam egyben az egész filmet. Lassan 20 éves film, de mindig csak jeleneteket láttam belőle.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
messideco
Presidente del Barça

2012.12.26. 15:45:13

Karácsonyi történet
Még mindig az egyik legjobb karácsonyi film :) Nagyon élvezetes történetmesélés jellemzi, kellemes humorral. Aki még nem látta, pótolja be!

Egyszer
Modern musical, afféle tesztfilm jellege van szerintem, nem kell rá figyelni, csak hallgatni az amúgy jó zenéket, be is szereztem a filmzenéket.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.26. 12:00:05

Hugo
Előbb-utóbb a tavalyi filmekkel is haladok. :D
Alapvetően jó, profi történet és megvalósítás. Kicsit meseszerű, akár lehetett volna animációs is, bár a Disney-s Párizs CGI látképek egészen azzá tették. Viszont nekem egy kicsit egyszerű, együgyű volt az egész, tipikus gyerekfilm, azt leszámítva, hogy egy cseppet sem bárgyú. Különösebben nem hozott izgalomba, nem kötött le (leszámítva a végén a Meliés-montázst), szóval erősen középszerű. Borat egészen jól hozta az állomásfőnököt, ő tetszett kifejezetten a színészek közül.
A technikai megvalósításra tényleg megérdemelten kapott szobrokat (bár azért Majmok bolygója - WETA Digital vfx-ek mellett annyira már nem látszik jogosnak), de aki ezt a filmet képes volt bármilyen más kategóriában Oscar-ra jelölni, annak súlyos hiányosságai vannak tapasztalat terén, elsősorban ott, hogy hogyan kéne egy jó filmnek kinéznie.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.12.25. 13:02:33

sjd írta:
messideco írta:más:
van olyan, akinek a Forrest Gump nem tetszik?
Matyi osztálytársai :lol:
Ezt majd megtudakolom. :lol:
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.25. 12:56:02

sjd írta:
Na basszus :lol: :lol: Mellesleg, hallottam már olyan emberről , aki azért nem szerette a Forrest Gumpot, mert szerinte a címszereplő irritálóvolt. -.- ' Szerintem baromi szimpatikus tag, minden naivitása ellenére is :)
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.25. 12:30:20

sjay írta:de az utóbbi évek intelligens-blockbusterei (hogy ilyen képzavarral éljek)
Éppen ez fogalmazódott meg bennem a napokban, hogy ez lehet ennek az évnek az egyik nagy fordulata, hogy a közönségnek megjön az ízlése. John Carter, Wrath of The Titans, Battleship, Total Recall bukta, Avengers, TDKR, Hunger Games, Pókember siker egyértelműen azt mutatják, hogy már csak úgy nem lehet egy blockbustert eladni.
Mondjuk pont a Cloud Atlasnél nem jött meg a közönség ízlése, mert eléggé elhasalt, de ez sztem azért van mert inkább európai film, európai ízlésnek (értsd: az amerikaiak hülyék hozzá :D )
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.25. 12:01:03

Mivel Dani (sjd) "ellopta" (:lol:) előlem a Cloud Atlas kritikát a blogon, így itt emlékeznék meg néhány mondatban róla.

Tartom azt a kijelentést én is, hogy az év egyik, ha nem a legjobb produkcióját sikerült megnéznem, amely bár hosszú, a játékidő egésze alatt maradéktalanul a székhez tudott szegezni, ez pedig már alapjában véve is igazán nagy pozitívum. A másik óriási piros pont a színészeket illeti, akik egytől-egyik olyan lehengerlő játékot produkálnak, amely után bármelyik Hollywood-i szuperprodukció epedezve imádkozna. A Hanks-Grant-Weaving-Whishaw négyesvalami eszméletlen szinten azonosul a szerepével, a nagyon jól kiépített történet pedig tényleg lehengerlően vezet át a cselekmény egészén.

A vége azonban nekem egy aprócska csalódás volt, kicsit mélyebb tartalmat vártam a filmtől, ennek ellenére ez a konklúzió is helytálló volt, csak a kis történetek kapcsolódásából egy fokkal többet vártam volna.

Ennek ellenére egy bivalyerős 9/10, mert látványát, zenéjét , vágását és történetmesélését tekintve nem csak az idei év egyik legjobb filmje, de az utóbbi évek intelligens-blockbusterei (hogy ilyen képzavarral éljek) közül is igazán kiemelkedő, maga alá gyűrve a Sötét lovag filmeket is többek között. Mindenkinek ajánlom.
messideco
Presidente del Barça

2012.12.25. 11:56:21

Na, az egy nagy fecsegés a semmiről, de majd az is megér egy HD-próbát, adok még egy esélyt neki...

más:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.25. 10:20:21

messideco írta: Amúgy a könyv a torrenteken fellelhető magyar nyelven 8)
Na, meg is van a karácsonyi ajándék :D
Ezt vártam már egy hónapja
messideco írta:Hát egy-két sznobnak még ez sem tetszik, és konyhafilozófiának tartják...
Amúgy sztem nem az a bajuk, hogy konyhafilozófia, hanem az, hogy mindenki azt várta a trailer alapján, hogy akkor most megtudják a kérdést a 42-re, aztán meg nem. Mert ilyen film nincs is. De az emberekről, társadalomról, bátorságról stb. egy rohadt jó film.
Amúgy az egyik ilyen fikázóról kiderült, hogy egyébként Az élet fája az egyik kedvenc filmje. Na asszem ezt nem kell kommentálnom... :roll:
REMY
Madridista

2012.12.25. 09:45:11

messideco írta:Hát egy-két sznobnak még ez sem tetszik, és konyhafilozófiának tartják...
amúgy tényleg vicces, hogy van pár olyan ember, akinek semmi nem tetszik. Csak tudnám, hogy akkor minek filmeznek?? Mindenbe belekötnek, és a megváltást várják.

És van egy adott film amiről az emberek 99,9%-ban jó véleménnyel vannak (nem ömlengés = 9-10/10)

és akkor jön a sznob, aki 3/10, mert sz*r. És ennyivel el is intézik :lol:
messideco
Presidente del Barça

2012.12.25. 09:25:23

Hát egy-két sznobnak még ez sem tetszik, és konyhafilozófiának tartják...
Kép
REMY
Madridista

2012.12.25. 09:09:13

REMY -től várok egy írást róla!
Karácsony után mindenképpen megnézem. Tegnap már be is szereztem :wink: megosztó kritikák után mát nagyon várom :D
messideco
Presidente del Barça

2012.12.25. 08:47:10

Jaja, hatalmas film, nekem is még zavaros. Meg kell néznem minden nap majd, ha kijön HD-ben :) Eddig az év filmje nálam, egyetlen baj a hossza volt, és ezért kissé unalmas volt sok helyen.

Imádtam, mikor ismétlődtek a szövegek.

Deu! Amúgy a könyv a torrenteken fellelhető magyar nyelven 8)
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.25. 01:57:37

Cloud Atlas

Uh, nem tudok mit írni. Regéket, ódákat lehet írni róla és ehhez nincs erőm. Egyszerűen zseniális a film, az a 3 óra elszállt elég gyorsan. Észre se vettem. Tom Hanks meg hihetetlen, hogy egyetlen egy filmben képes élethűen megjátszani az adott szerepeket, különböző idősíkokban. Hale Berry is rendben volt nagyon.

REMY -től várok egy írást róla!

10/10

szerk: oltári nagy rész volt amikor kivágta az ablakból a kritikusát, aki nagyon lehúzta a könyvét s ezután kér tequillát. like a boss :lol:
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.24. 15:52:44

Duel
Igazából nem egy nagy szám, de jó kis thriller. Alapvetően küzd az ilyen egy helyszínes / egyszerű alaphelyzetű történetek szokásos gyermekbetegségeivel, valahogy ki kell tölteni a másfél órát, és így újabb és újabb problémákat kell behozni, nem is mindig sikerül a legjobban ez. Viszont az látszott már itt is, hogy Spielberg mekkora rendező, kevés ilyen jól összerakott film van a 70-es évek elejéről, már akkor is megelőzte a korát azzal, hogy milyen jó tempójú filmeket tud összerakni. Szóval alapvetően nem rossz, ez akkoriban tuti korszakalkotó volt, ma már inkább erős közepes.
Mellesleg a főszereplő meg a legrosszabb sofőr, akit valaha láttam :D

The Nines
Nagyon ilyen Mr. Nobody-Cloud Atlas stb. érzést akar kelteni, csak nem sikerül, mert alapvetően elég rossz sztorikra építi fel magát. De legalább Ryan Reynolds-ról is megtudhatjuk, hogy tényleg alkalmas színésznek.
Bővebben ITT

Hős
Dafuq did I just watch?
A távol-keleti kultúra az egy dolog, de a film csak magát röhögteti ki ezekkel a zsinóron húzott kardozásokkal, nehéz volt kibírni, hogy ne nevessek fel egy-két ilyen akciójelenetnél. A hatásvadászat és a giccs leggusztustalanabb mértékéig sikerült elmenniük.
Abba viszont brutális belegondolni, és ennek ábrázolásában tképpen jó is a film, hogy az ázsiai emberek mennyire alá tudják rendelni magukat egy eszmének, és meg sem fordul a fejükben egy olyan minimális önzés, mint nekünk. Nem csoda, hogy a leglelketlenebbül ők tudják kiszolgálni a diktatúrákat és zsarnokokat (ez egyébként valamennyire aktuális is a nankingi mészárlás kapcsán)
De ettől függetlenül nem változtat a dolgon, hogy ez kb. egy Asylum-szintű film volt, csak kicsit profibb, de semennyire sem komolyan vehető.

Az ördög ügyvédje
Na ez a nagybetűs FILM, így kell ezt csinálni. Remek karakterfejlődés, sztori, hangulat, rendezés, zene. Kicsit a végjátékkal valahogy elvették az élét az egésznek, ez az átváltozgatás, természetfeletti felesleges erőltetése nekem már sok volt, kicsit jobban átjött volna a mondanivaló, ha emberközelibbre hagyják.
Al Pacino meg egyszerűen zseniális, ahány filmben láttam, mindig remek volt.
Válasz küldése