Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:07:55

bence-barca írta: Láttam, h az egyik ajánlás a La Haine.
Milyenek a vélemények róla? Mert csak 1-2 értékelést láttam. De azok lesújtottak, ugyanis szerintem az egy kifejezetten jó film értékes/ érdekes mondanivalóval!
VEB kollégát kérdezd, adott rá egy laza 10-est.
:)
Nem rossz film, nem sablonos. Kicsit nekem túl pesszimista lett, Kassovitz ilyen téren szerintem kicsit túllőtt a célon. De abszolút ajánlós.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:01:53

Faust írta:A túloldali Filmklubból:
Láttam, h az egyik ajánlás a La Haine.
Milyenek a vélemények róla? Mert csak 1-2 értékelést láttam. De azok lesújtottak, ugyanis szerintem az egy kifejezetten jó film értékes/ érdekes mondanivalóval!
Faust
Madridista

2012.08.08. 21:53:34

Melquiades Estrada három temetése
(The Three Burials of Melquiades Estrada, 2005)

Nehezen szántam rá magam, de hatalmasat csalódtam, méghozzá pozitívan.

Nagyon lassú folyású, igazi klasszikus western rendezéssel karöltve, amitől világ életemben falnak mentem (kivételt képeznek Leone remekművei), de itt valahogy egyáltalán nem zavart. Elkapott a hangulata már az elején, és nagyon tetszett végig az egész film, pedig engem vallatni lehet az efféle művekkel.

A képek gyönyörűek, tipikus vadregényes amerikai tájak, változatosan fényképezve, öröm nézni. A sztori érdekes, de szvsz többet is ki lehetett volna belőle hozni. A színészekkel nincs probléma, bár senki nem alakít kiemelkedően. A kántrizenék nem rosszak, de Beltrami dallamai nekem nem jöttek be, csak a végén.

Összeségében tetszett, örülök, hogy láthattam.

7,5/10
Kép
Faust
Madridista

2012.08.08. 13:04:59

A túloldali Filmklubból:

Tinta
(Ink, 2009)

Érdekes film, annyi szent, és visszagondolva, a klubtagok ízlését nagyjából ismerve egyáltalán nem meglepő a sok lehúzó értékelés. Süt a filmről a kevés pénz, és a tapasztalatlan rendezés, a kettő együtt az esetek többségében nem a legjobb kombó, de az Ink elbírta szvsz.

Maga az alapötlet nagyon tetszik, kicsit más a megszokott álom/valóság témájú filmektől. Az első fél óra hol untatott mint a dög, hol tetszett, de igazából úgy a 40-50. percig nekem sem jött be túlságosan a cucc, aztán ahogy csorogtak a percek, és egyre inkább összeállt a kép, lesimult a koncepció, úgy egyre jobban figyeltem a filmre.

A karakterek változóak, nekem Ink és az Incubusok tetszettek a leginkább - utóbbiak valamiért folyamatosan a Hellraiser széria Cenobitáira emlékeztettek engem. A Pathfinder engem valamiért nagyon irritált, a többieknek pedig se színük, se szaguk kb. A rendezés, ugye...

Amit külön ki kell emelni, az a zseniális filmzene, ezen sorok írása közben is éppen duruzsol a fülemben, Winans sokkal jobb zeneszerző, mint rendező (és vágó :mrgreen: ), ebben azt hiszem egyetérthetünk. A fényképezés elég gyér, bár kétségkívül alátámasztja a film hangulatát. Én nem szeretem a kézikamerás felvételeket, de pár jelenetet leszámítva nem zavart.

Ha léteznek olyan filmek, amik egész egyszerűen üvöltenek egy telikasszás remake miatt, akkor az Ink olyan. Bár ki tudja, akkor meg lehet, hogy a hangulata veszne el az egésznek. Jó ez így ahogy van, érdekes színfolt. :smile:

7/10
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 11:42:03

visca el barca írta:
ha a tévébe női teniszt látok mindig az a film jut eszembe :D
Bakker tényleg. :lol:
Azért kíváncsi lennék egy ilyen típusú film mit hozna ki a filmklubosokból.
Le is szedem, hátha most kicsit más szemmel is képes leszek megnézi. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.08. 11:37:17

kanty írta:
visca el barca írta: ken park nagy film :D
Fiatalabb koromban többször megnéztem. Egy-két jelenet nagyon bejött. :D
ha a tévébe női teniszt látok mindig az a film jut eszembe :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.08. 11:19:27

Asszem meg is találtam. Google a barátom :P

Bukik az Emlékmás:
Bár Philip K. Dick regénye tényleg nagyszerű és tele van zseniális fordulatokkal, a nézők most nem voltak rá vevők. Minden estre a film az idei év egyik legnagyobb buktája lehet, hiszen a 150 millióba (plusz a marketing!) került alkotás mindössze alig több mint 9 millióval nyitott és a hétvégén csak 25 millió dollárt szedett össze. Egy ilyen költségvetésű alkotásnál ez édeskevés. A nézőknek nem igazán jött be, az imdb-n mindössze 6,3 az átlaga és a kritikusok is lehúzták a filmet. A Rottentomatoes oldalon 31 %-on áll, unalmasnak, ostobának és értelmetlennek titulálják a kritikák. Valamivel jobb a helyzet az Ázsiai piacon, ahol szinte mindenhol az élre állt a film. Nagyon sok pénzt kell hozzon a nemzetközi piac ahhoz hogy sikeres legyen a film.
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 11:13:09

visca el barca írta:
ken park nagy film :D
Fiatalabb koromban többször megnéztem. Egy-két jelenet nagyon bejött. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.08. 10:54:40

messideco írta: Rolikámnak :D
bár nem rolika vagyok, de elég jó lista. ezt a 21 filmet letolod egy szuszra, garantált a minimum 2 honap depresszió :D

ken park nagy film :D

ha lesz még következő kör a filmklubban, gondolkodom a ken park korai verzioján, nevet nem mondok, de érdekes film az is. nem jó, de érdekes.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.08. 10:05:06

Kicsit unatkoztam:
http://www.imdb.com/list/AjU8AZSfZ8I/

Főleg azoknak lehet érdekes, akik olvasták a regényt. A főbb karakterek latino színészek lennének, plusz a belga és olasz karaktert saját nemzetiségéből választottam. A legtalálóbb a Fassbender-Sam Rockwell páros, mint ikrek :)
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 08:52:45

visca el barca írta:kanty,

megnéztem a tropa de elite második részét.
sokkal jobb, komplexebb, érettebb, jobban megrendezett mint az első rész. ez igen. ez film volt a javából :wink:
Akkor én is hamarosan pótlom. Kicsit tartottam tőle az első egy óra alapján, de ha Te mondod, hogy jó, akkor jó kell legyen. 8)

Amerikai pite- A találkozó

Az első három rész nagy kedvencem volt anno és ebben sem csalódtam. Annyi poén talán nem volt, de nosztalgikusra sikeredett. Plusz mindent szállt elvarrtak benne, na nem volt azért olyan sok. :lol:

Projekt X

Lendületből ezt is megnéztem. Ez nem annyira jött be. Még egy darabig kicsit vicces is volt, de aztán untam az egészet.
Oké, hogy buli film, nincs is gond vele. DE felgyújtod a családod házát, aztán meg Te vagy a legnagyobb király? :lol: Remek motivációt ad a mai tiniknek.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.08. 06:10:35

Nézd meg a Millenium-trilógiát is (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől)

Rolikámnak :D

Asszem Hunter91 keresett filmeket:
http://www.imdb.com/list/XMOnfOpdbjU/

Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.08. 00:54:04

kanty,

megnéztem a tropa de elite második részét.
sokkal jobb, komplexebb, érettebb, jobban megrendezett mint az első rész. ez igen. ez film volt a javából :wink:
Kép
REMY
Madridista

2012.08.07. 21:40:33

Bob_Marley írta: S pl sjd is írta, filmek között nehezen tud cselekményre szövegre stb-re figyelni meg közben gondolkozni, filozofálni, na olyan filmmel készülök ami a legnagyobb hangsúlyt a képi világra a zenére helyezi, s a szereplők vívódására, történet "szinte nincs" abszolút másodlagos,
Imádom amikor a képi világ és a zene beszél. Ezért is tetszett többek között a Sátántangó, meg a Taxidermia.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 21:08:02

messideco írta:Ajjaj... Kezdek félni Bob filmjétől :lol:
pfff
Ne kezdjük ezt el :D
Hidd el nem kell, nem biztos hogy mindenkinek tetszeni fog, sőt a Nagyításból kiindulva inkább lehet kevésbé fog bejönni, de a Nagyításnál is már annak örülök, még ha nem is tetszett, de tudatalatt kapott mindenki egy kis pluszt, még ha összességében nem is jött be neki.És ha csak egy jelenetre is elgondolkozott ez miért van ? Mi is a valóság mi az illuzió, már megérte :D

S pl sjd is írta, filmek között nehezen tud cselekményre szövegre stb-re figyelni meg közben gondolkozni, filozofálni, na olyan filmmel készülök ami a legnagyobb hangsúlyt a képi világra a zenére helyezi, s a szereplők vívódására, történet "szinte nincs" abszolút másodlagos, harmadlagosak a párbeszédek, olyan cselekmények, amelyek lineárisan előre vinnék a filmet.. A szituáció, a kép a rendezés, a vágás a fontos.
Jó lesz nyugi :D Ráadásul az egyik egy sikeres könyvadaptáció :D

De nem akarok ebbe belemélyedni, a lényeg hogy az ázsiai filmkultúrával nagyon nincs senkinek ellenvetése, ennek kifejezetten örülök. :D
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.07. 20:54:43

Ajjaj... Kezdek félni Bob filmjétől :lol:
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2012.08.07. 20:34:36

Faust írta:
Szerk: Lars von Trier Birodalom sorozatáról tudna valaki írni nekem pár sort? Tegnap egész nap azt hallgattam, hogy ahogy hazaérek, tőccsem le és nézzem meg.[/color]
Akárki mondta,nagy igazságot mondott :lol: Tényleg nagyon jó,kb.mintha a Twin Peaks találkozna a Vészhelyzettel. Úgy tudom nincs szinkronos verziója
így elmerülhetsz a dán nyelv szépségeiben,kivéve amikor svédül káromkodnak :lol:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.07. 19:59:21

Bob_Marley írta:Na ennek örülök, akkor nagy ellenvetés nincsen :D
Japán avantgárd 60as évekbeli film és egy francia szintén 60as évekbeli film Japánnról az a 2 film, ami még felkerült a listámra.
Eddig 3 van, előre jelzem mindegyik fekete-fehér de ez pluszban adalék, s még komorabbá, "nyomasztóbbá", filozofikusabbá teszi ezeket az alkotásokat. Szóval ne lepődjön majd meg senki hogy nem színes :D
Én örülök mindennek, szeretem színesíteni a filmes palettámat! Meg ugye a filmklubnak ez is a lényege...
Akinek meg nem tetszik...
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 19:36:21

visca el barca írta:
kanty írta:A második résznek én is csak felét láttam. Abban nincs annyira sok akció, kicsit fontosabb a politikai szál, legalábbis abban az egy órában, amit láttam.
A fekete srác nem csak kommandós, hanem joghallgató is, gondolom ezért a szemüveg. :lol:
Azt mire érted, hogy hülyén van felépítve a film?
igen, beletekergettem, elég sok politikai párbeszédet kaptam el, de nem baj jo lesz ez. főleg h olvasni kell :twisted:
azt, hogy hulyén volt felépítve a film, arra értettem h sztem tul sok a petting. egy órásra nyujtották, 30 perc bőven elég lett volna.
Nekem nem tűnt hosszúnak. Egy elég hosszú nap után néztem meg, de nem untam, pörgött a film elég rendesen.
Második részt is befejezem valamelyik percen.

Bob!
Apa kezdődik. :lol:
Már alig várom, hogy filozofálhassak, gondolkozhassak a filmeden.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 19:32:43

Na ennek örülök, akkor nagy ellenvetés nincsen :D
Japán avantgárd 60as évekbeli film és egy francia szintén 60as évekbeli film Japánnról az a 2 film, ami még felkerült a listámra.
Eddig 3 van, előre jelzem mindegyik fekete-fehér de ez pluszban adalék, s még komorabbá, "nyomasztóbbá", filozofikusabbá teszi ezeket az alkotásokat. Szóval ne lepődjön majd meg senki hogy nem színes :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.07. 19:28:39

kanty írta:A második résznek én is csak felét láttam. Abban nincs annyira sok akció, kicsit fontosabb a politikai szál, legalábbis abban az egy órában, amit láttam.
A fekete srác nem csak kommandós, hanem joghallgató is, gondolom ezért a szemüveg. :lol:
igen, beletekergettem, elég sok politikai párbeszédet kaptam el, de nem baj jo lesz ez. főleg h olvasni kell :twisted:
azt, hogy hulyén volt felépítve a film, arra értettem h sztem tul sok a petting. egy órásra nyujtották, 30 perc bőven elég lett volna.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.07. 19:07:47

Bob_Marley írta:Ki az, aki szereti az ázsiai filmeket? Kis közvélemény kutatás, meg érdekelne, hogy egy "elfeledett" régió mennyire jut el általánosságban az emberekhez, mert azért vannak remek ázsiai filmek.

Mivel filmklubba lenne egy újabb pályázóm akit ajánljak, s kíváncsi vagyok mennyire vagytok nyitottak az ázsiai filmek felé :D
Hát én nagyon örülnék neki!
Nem sok ázsiai filmet láttam, de nemrég kutakodtam( és szereztem is) filmeket ebből a kultúrából, mert szeretném jobban megismerni. Szóval én ennek kifejezetten örülnék, tágulna e filmekben az ismeretem! :)
Faust
Madridista

2012.08.07. 18:53:17

Darren Aronofsky, David Fincher, Tarantino, Paul Thomas Anderson , Refn, Steven McQueen, Gaspar Noé.
Pl. Meg ez a "nem tipikus popcorn mozi"...behalok... :lol:

Szerk: Lars von Trier Birodalom sorozatáról tudna valaki írni nekem pár sort? Tegnap egész nap azt hallgattam, hogy ahogy hazaérek, tőccsem le és nézzem meg.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 11:40:10

visca el barca írta:kanty!

kösz a tegnapi ajánlást, megnéztem az első részt, jó volt. kicsit könnyedebb, értelmetlenebb filmet kerestem, de még1x mondom jó volt. bár ahogy előzetesen olvastam a kommenteket, kicsit többet vártam. elég hulyén van felépítve a movie, mintha két kulon filmet nézntem volna. a feka gyerek nagyon hiteltelen ebben a szerepben, nagyon nem tetszett, gondolom a második részben is tolja majd. én még amugy soha nem láttam szemüveges kommandóst :lol:

este meglesem a 2. részt is :wink:
A második résznek én is csak felét láttam. Abban nincs annyira sok akció, kicsit fontosabb a politikai szál, legalábbis abban az egy órában, amit láttam.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.07. 11:13:24

kanty!

kösz a tegnapi ajánlást, megnéztem az első részt, jó volt. kicsit könnyedebb, értelmetlenebb filmet kerestem, de még1x mondom jó volt. bár ahogy előzetesen olvastam a kommenteket, kicsit többet vártam. elég hulyén van felépítve a movie, mintha két kulon filmet nézntem volna. a feka gyerek nagyon hiteltelen ebben a szerepben, nagyon nem tetszett, gondolom a második részben is tolja majd. én még amugy soha nem láttam szemüveges kommandóst :lol:

este meglesem a 2. részt is :wink:
Kép
Válasz küldése