Nero. írta:Ketogén diétát csinált már vagy csinálja valaki? Én 3 hete kezdtem, egészségügyi/edzés szempontból életem legjobb döntése volt.
Teljesen kiírtam a szénhidrátot és egyáltalán nem hiányzik. 2 hét alatt jobban leszálkásodtam mint a klasszikus 8 hetes szárazcsirkemell+barnarizs+brokkoli diétával
Radikálisnak hangzik hogy telibe elveszed az összes szénhidrátot, de én fittebb vagyok így ráadásul a közérzetem is sokkal jobb.
Rántotta, bacon, szalámi, csirkecomb, lazac, sajt mehet minden. És elvileg a szószok is beleférnek.
Maga a ketogén, az tényleg egy megszorított étrend és betegeknek való, a hosszú távú alkalmazása hiányállapotokat okozhat. Mert mi is a ketogén étrend? Én úgy tudom, kizárólag fehérje és zsír. Semmi szénhidrát. Rákos betegeknél van létjogosultsága... De a gyümölcsök és zöldségek szerintem szükségesek a mindennapi táplálkozásban. Csak ők lassú felszívódású szénhidrátok, amik energiát adnak és nem ellenségek! Amikor barátkoztam a paleo étrenddel és információt gyűjtöttem, nekem is az volt a kérdésem, honnan lesz nekem energiám, ha a szénhidrátok nagy részéről le kell mondanom? A válasz,.. zsírból és fehérjéből a szervezet 2-2,5 x több energiát állít elő, mint a népszerű szénhidrátokból...Ráadásul a gyorsan felszívódó szénhidrátok miatt vagyunk túlsúlyosak, cukorbetegek stb,,,stb..
Szendi Gábor könyveit elolvasva (a pasi nekem teljesen hiteles) nagyjából a fentebb említettek az általános információk kicsit kisarkítva...
Tehát Nero joggal érezheti frissebbnek magát, mert így is van, de gyümülcsöt meg zöldséget nyugodtan ehetne..annyi megjegyzéssel, hogy este lefekvés előtt én gyümölcsöt nem ennék a benne lévő gyümölcscukor miatt...az már lerakódik..
LG! Na Jézus testét azt hagyjuk! A legnagyobb kártevő!
Van egy kollégám, cukorbeteg...háromszor, négyszer eszik napjában. Mindig szendvicset, természetesen kenyérrel vagy zsömlével! És utána beszúrja magának az inzulint! Ő kettes tipusú cukorbeteg, simán meggyógyulhatna! De nem vagyok orvos és nem kezdem el agitálni, mert legtöbbször semmi értelme, amúgy meg mindenki azt csinál, amit akar. Azt hiszi, a 8-as 10-es vércukorszint már jó...pedig nem... a cukor az érhálózatot teljesen tönkreteszi, a beszúrós inzulint meg hagyjuk. Nincs kedvem többet írni, lusta vagyok hozzá, biztos lesz, aki nem ért egyet velem, de egy ORVOS kezében szépen lassan elhagyhatná az inzulint és meggyógyulhatna. A paleolit táplálkozás, személyre szabva egy ajándék, de nagyon sok ismerősöm a kenyér szóra majdnem elájul!!!! Azt nem tudom elhagyni!!!!!
Édesanyám 70 éves, 56 kg, majdnem a huszonéves súlya ez és van, hogy naponta 8-10 km-t gyalogol, olyan, mint egy duracell nyuszi..
12 kg-ot fogyott, pedig sosem volt az a kövér, zabálós típus! Elmúltak az izületi fájdalmai és energikus, de szinte az összes barátnője a 80-90 kg-ot veri...
Nem akarok itt téríteni, de a mindent kell enni szlogen már régen nem aktuális!
Vannak érzékenyebb emberek és kevésbé érzékenyek, ezért van, aki több mindent megehet. De van olyan barátom, aki simán eljön referenciának, ha valaki kételkedik abban, hogy a paleo étrendet valaki divatnak nevezi a mai csodadiéták világában. Egy kolléganőm 40 kg-ot fogyott úgy, hogy már szinte mindent végigpróbált, de csak ez segített...
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano