Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.04. 10:24:53

http://www.imdb.com/search/title?langua ... pe=feature

Egyszer itt vannak a spanyol nyelvű filmek, remélem jó a link :)
Aztán a thepiratebay.se vagy más ilyen oldalakon megpróbálhatod letölteni eredeti nyelven, figyelj a torrent nevében a SPA/ESP kifejezésre :)

Nem sok, de remélem tudtam segíteni :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2012.08.04. 10:35:06-kor.
Kép
"And my heart will leave you never."
Cali
Entrenador del Barça

2012.08.04. 10:19:09

Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudnék letölteni spanyol nyelvű filmeket? Fontos lenne, mert megismerkedtem egy spanyol csajjal, és neki kellene szereznem párat. Hátha ezzel be is vágódok nála kicsit... ;) :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.04. 05:22:53

messideco írta:Simán a Keresztapa minden idők legjobb filmje :) :P
Ha nem is a legeslegjobb de Top 5 kategória.Én is imádom, s ha gengszter film, akkor Vito Corleone, egyszerűen annyira zseniális film, hogy ha 125ikre nézi az ember akkor is tud újat hozni, abból a világból.
Nálam is abszolút ű"prime kategória" nagyon kevés jobb vagy vele egyszíntű filmet, filmeket tudok mondani.

Rohadjak meg, meg is nézem valamikor :D
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.04. 02:29:15

Simán a Keresztapa minden idők legjobb filmje :) :P
Kép
Faust
Madridista

2012.08.03. 23:50:45

Én alapvetően nem kedvelem a maffiafilmeket, de a Scarface-t istentelenül imádom. Tony Montana FTW.
Kép
REMY
Madridista

2012.08.03. 23:48:20

Keresztapa vs Scarface

hmm nehéz döntés.... ja NEM. Scarface üti vágja mindenhol a Keresztapát 8)
Mondom úgy,hogy nekem azért tetszett a Keresztapa. persze nem 10/10...
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.03. 22:34:55

visca el barca írta:de szigoruan asylum produkció keretében. two headed montana vs. giga corleone :D
Szerintem töröltetni kéne ezeket a hsz-eket, mert az évezred filmes ötlete. :lol:
Már látom magam előtt Antonio Sabato Jr.-t, mint az új Tony Montana-t amint éppen egy helikopterből kiugorva, hátán a Titanic-kal kezdi el hidrogénbombával dobálni a bunkerében bujkáló keresztapát, akit ki más alakítana, mint Szőke Zoli.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.03. 22:28:53

lui1698 írta:Há' én meg már alig várom, hogy legyen egy Tony Montana vs. Don Vito Corleone film. :D
Mindkét filmet nagyon szeretem, annak ellenére, hogy egyik sem rövid.
de szigoruan asylum produkció keretében. two headed montana vs. giga corleone :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.03. 22:27:21

Há' én meg már alig várom, hogy legyen egy Tony Montana vs. Don Vito Corleone film. :D
Mindkét filmet nagyon szeretem, annak ellenére, hogy egyik sem rövid.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.08.03. 22:27:19

kanty írta:
kurdt írta: És engem úgysem fog senki meggyőzni, hogy nem a Keresztapa a világ legjobb filmje... :twisted:
VEB megpróbálhatná szerintem. :twisted:
Scarface-el nekem semmi bajom. Nem annyira karakteres, letisztult, mint a Keresztapa, de egy remek film. Szimplán Al Pacino miatt is érdemes megnézni, utálom ezt mondani, de kötelező darab. :P
Annak, aki még nem látta, de szereti a hasonló filmeket, annak erősen tudnám ajánlani a Volt egyszer egy Amerika című remekművet. Ha valami vetekedhet a Keresztapákkal, akkor ez az. Nagy kedvenc és erősen 10/10, bár már rég láttam és elég hosszú is.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.03. 22:16:06

kanty írta:
kurdt írta: És engem úgysem fog senki meggyőzni, hogy nem a Keresztapa a világ legjobb filmje... :twisted:
Scarface-el nekem semmi bajom. Nem annyira karakteres, letisztult, mint a Keresztapa, de egy remek film. Szimplán Al Pacino miatt is érdemes megnézni, utálom ezt mondani, de kötelező darab. :P
hát a keresztapánál mindenképp kötelezőbb :lol: tony montana for president! :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.03. 22:07:00

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt
Megmentő :)

2012.08.03. 21:44:18

sjd írta: Scarface

most nézem, hogy egy adaptáció remake-je a film, úgy néz ki Hollywood régebb óta van válságban, mint gondoltuk :D
Azért szignifikáns különbségek vannak a két Scarface-film között, kezdve azzal, hogy a régebbiben olasz-amerikaiak a történet főszereplői...
Megjegyzem, én a Scarface-t (De Palmáét) annyira nem bírom, egy jó film, de ennyi; és kicsit hosszabb is a kelleténél.
De már rég láttam, újra kéne nézni, csak éppen semmi kedvem.
És engem úgysem fog senki meggyőzni, hogy nem a Keresztapa a világ legjobb filmje... :twisted:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.03. 18:18:48

kurdt írta: Altman. Neki azért van egy kis hitele az akadémiánál, letett egy-két dolgot már az asztalra
Igen, nagyjából ez a két mondat meg is magyaráz mindent, hogy hogyan lehet Oscart nyerni. Na mind1, nem fikázom tovább látatlanban a filmet, előbb-utóbb sort kerítek rá, mert tényleg érdekel, hogy jó-e.
Altmantól én csak A játékost láttam a filmklub révén, egyelőre az alapján még nem feltétlenül láttam meg a zsenijét.

Viszont közben két újabb film:
Scarface
Kicsit Keresztapa utánérzés, csak 6 órányi történet itt belefért 2 és félbe. Szerintem jobban is sikerült, mint Coppola filmje, Al Pacino meg ismét nagyon nagyot játszott. Ami még meglepő volt, hogy talán ez az első 80-as évekbeli film számomra, amelyiknél eltalálták ezt az idióta szintetizátoros zenét, és nem ment teljesen az agyamra.
szerk.: most nézem, hogy egy adaptáció remake-je a film, úgy néz ki Hollywood régebb óta van válságban, mint gondoltuk :D

25th Hour
Ez is nagyon jó film volt, sem Spike Lee-ben, sem David Benioffban nem csalódtam, mint ahogy a színészek (Norton, Seymour Hoffman) is nagyot alakítottak. A karaktereken lévő hangsúlyt nem értettem, gyakorlatilag a film közepe nem is a főszereplőről szólt, aztán meg hirtelen a végén nagyon ráfókuszáltak, ez nekem kicsit elvett a hatásából.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.03. 14:09:39

Kód: Egész kijelölése

1. messideco: http://www.imdb.com/list/Y2GOs7tvLtk/
2. VEB: http://www.imdb.com/list/aEgnUkNe8Fg/
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.03. 13:50:30

Amerikai pite - A találkozó
Nem a legjobb pite, de jobb mint a legújabbak. Nagyon jó volt nosztalgiázni kissé.
Egy kérdés: Kevin és Vicky nem jöttek össze? :(

Ha van kedvetek beírhatjátok ide a bővített imdb-s listátokat, vagy sima kedvenc filmek listátokat, ha létezik ilyen:

Kód: Egész kijelölése

1. messideco: http://www.imdb.com/list/Y2GOs7tvLtk/
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.08.03. 13:13:12

sjd írta: Egyébként az egész dologban az nem hagy leginkább nyugodni, hogy mi ez a Gosford Park című film, ami beelőzte a Mementot a legjobb forgatókönyv Oscarjánál? :shock: Én még életemben nem hallottam erről a filmről, hátha valaki ki tud segíteni...
Altman. Neki azért van egy kis hitele az akadémiánál, letett egy-két dolgot már az asztalra mondjuk az 1970-es M*A*S*H-től számítva, annak ellenére is, hogy van egy-két bűn rossz vígjátéka is.
A Gosford Park pedig egy egész jó film egy tényleg jó forgatókönyvvel. Nem nyilvánítok véleményt a tárgyban, hogy megérdemelten nyert-e a Memento előtt, de meglepőnek egyáltalán nem nevezném.

A filmklub előző (második) körében Altmant akartam ajánlani, mégpedig a Hosszú búcsú c. Marlowe-filmet, de letettem róla, mert eszembe jutott, hogy az első filmklubban is Altamant ajánlottam (Player).... :lol:

Egyébként egy olyan maratont, hogy "jó Altman-filmek" nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek és lehet, hogy szeptemberben én is sort kerítek rá. Valahogy így nézhetne ki: M*A*S*H, McCabe és Mrs. Miller, Nashville, A játékos, Rövidre vágva, Kansas City, Gosford Park

Az a baj, hogy tényleg rengeteg filmet csinált és van egy pár rossz köztük... :?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Deus
Boixos Nois

2012.08.03. 12:30:32

KépKép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.03. 11:00:55

Woody Allen maraton III

Banánköztársaság
Ezt már láttam még kb. tíz éve, így újranéztem. Sajnos ismét nem tetszett ez a film annyira, de attól függetlenül végig mosolyogtam a film alatt. Ráadásul nem Kern a szinkronhang, ami sokat vesz el a filmélményből.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.03. 10:01:43

miihii írta: A Prometheus képet meg köszi! Ezt a film végén a stáblista előtt vagy után fel kellett volna villantani,a gyengébbek kedvéért :P
(Hozzáteszem, a kép fan-made, tehát még az is megtörténhet, hogy nem így van. Mindenesetre szerintem lesz pár meglepetés a második részben)
Ugyanis bejelentették, hogy lesz Prometheus 2, 2014-ben v 2015-ben
miihii
KHAL

2012.08.03. 02:34:57

sjd írta: Rock'n'rolla
Egy tipikus Guy Ritchie film, csak éppen minden aspektusában középszerű. Se humorban, se sztoriban, se karakterekben nem ér fel a korábbi filmjeihez, bár egyértelműen arra a kaptafára akarta felhúzni. Ráadásul sztem túlságosan a nagy halakra fókuszált, a Butler-Elba-Hardy vonalban sokkal több lehetőség volt, legalábbis az ő jeleneteik sokkal jobbak voltak.
Én is így érzek ezzel a filmmel kapcsolatban.Amikor megjelent,mondom fúú,ez de király lesz.Aztán miután megnéztem,vhogy nem éreztem kielégítve magam tőle. Kevésnek éreztem kicsit minden tekintetben. Később láttam megint,mondom talán jobban üt majd,biztos fáradtan néztem elsőre. De nem,másodikra is ugyanúgy szürkébb volt,mint a korábbiak.Vagy ahogy te mondod,középszerűbb.

A Prometheus képet meg köszi! Ezt a film végén a stáblista előtt vagy után fel kellett volna villantani,a gyengébbek kedvéért :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Rumig
Entrenador del Barça

2012.08.03. 02:15:55

sjd írta: Egyébként az egész dologban az nem hagy leginkább nyugodni, hogy mi ez a Gosford Park című film, ami beelőzte a Mementot a legjobb forgatókönyv Oscarjánál? :shock: Én még életemben nem hallottam erről a filmről, hátha valaki ki tud segíteni...
Én láttam úgy 4-5 éve. Érdekesnek tűnt a témája, vmi kastélyban összejön sok ember, mind különböző társadalmi rétegből, és az ő felszínességüket, az álarc mögötti valódi énjüket hivatott bemutatni a film egy gyilkossági nyomozáson keresztül. De amennyire emlékszem, ez nem nagyon sikerül, illetve dögunalmas volt az egész.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.03. 01:34:16

REMY írta:
Leomessi14 írta:Az milyen hogy Nolannek nincs meg Oscar dija? :shock: Rossz filmje nem volt es sok kiemelkedoen jo...Nagyon megerdemelne mar. :)
Hát van ilyen. Vegyük példának Morgan Freemant. 67 évesen kapott Oscart és őt ugye nem kell bemutatni a nagyközönségnek. :wink:
Ja, csak Freeman az első rendes filmszerepét 50 évesen kapta, ha jól tudom. :wink:
Egyébként az egész dologban az nem hagy leginkább nyugodni, hogy mi ez a Gosford Park című film, ami beelőzte a Mementot a legjobb forgatókönyv Oscarjánál? :shock: Én még életemben nem hallottam erről a filmről, hátha valaki ki tud segíteni...

Viszont ma letudtam még két alkotást:
Rock'n'rolla
Egy tipikus Guy Ritchie film, csak éppen minden aspektusában középszerű. Se humorban, se sztoriban, se karakterekben nem ér fel a korábbi filmjeihez, bár egyértelműen arra a kaptafára akarta felhúzni. Ráadásul sztem túlságosan a nagy halakra fókuszált, a Butler-Elba-Hardy vonalban sokkal több lehetőség volt, legalábbis az ő jeleneteik sokkal jobbak voltak.

The Expendables
Azt kaptam, amit vártam. 0 értelem, és nagyon jó akciók. Nagyon jól használták a lassításokat, szinte észrevehetetlenek voltak, de pont kellettek, főleg Statham mozdulatait csinálták meg nagyon jól. Viszont még így is végig kellett szenvednem durván 30-40 perc felesleges pofázást (Zayas összes jelenete szánalom volt, pedig őt bírom a Dexterben), ahelyett, hogy a zúzást nézhettem volna (legalábbis szerintem ha ilyen igénytelenül állnak hozzá egy forgatókönyvhöz, akkor ne erőlködjenek nagyon)
Varatrix
Director del Fútbol

2012.08.03. 00:42:23

Leomessi14 írta:Az milyen hogy Nolannek nincs meg Oscar dija? :shock: Rossz filmje nem volt es sok kiemelkedoen jo...Nagyon megerdemelne mar. :)
Örök kérdések... Miért nincs Thierry Henrynak aranylabdája? Mindíg minden évben volt nála egy jobb. Ennyi az egész.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
REMY
Madridista

2012.08.03. 00:20:13

Hát van ilyen. Vegyük példának Morgan Freemant. 67 évesen kapott Oscart és őt ugye nem kell bemutatni a nagyközönségnek. :wink:
Előbb utóbb fog kapni, ha ilyen úton halad.
Válasz küldése