Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha nem is a legeslegjobb de Top 5 kategória.Én is imádom, s ha gengszter film, akkor Vito Corleone, egyszerűen annyira zseniális film, hogy ha 125ikre nézi az ember akkor is tud újat hozni, abból a világból.messideco írta:Simán a Keresztapa minden idők legjobb filmje![]()
Szerintem töröltetni kéne ezeket a hsz-eket, mert az évezred filmes ötlete.visca el barca írta:de szigoruan asylum produkció keretében. two headed montana vs. giga corleone
de szigoruan asylum produkció keretében. two headed montana vs. giga corleonelui1698 írta:Há' én meg már alig várom, hogy legyen egy Tony Montana vs. Don Vito Corleone film.![]()
Mindkét filmet nagyon szeretem, annak ellenére, hogy egyik sem rövid.
Annak, aki még nem látta, de szereti a hasonló filmeket, annak erősen tudnám ajánlani a Volt egyszer egy Amerika című remekművet. Ha valami vetekedhet a Keresztapákkal, akkor ez az. Nagy kedvenc és erősen 10/10, bár már rég láttam és elég hosszú is.kanty írta:VEB megpróbálhatná szerintem.kurdt írta: És engem úgysem fog senki meggyőzni, hogy nem a Keresztapa a világ legjobb filmje...![]()
Scarface-el nekem semmi bajom. Nem annyira karakteres, letisztult, mint a Keresztapa, de egy remek film. Szimplán Al Pacino miatt is érdemes megnézni, utálom ezt mondani, de kötelező darab.
hát a keresztapánál mindenképp kötelezőbbkanty írta:VEB megpróbálhatná szerintem.kurdt írta: És engem úgysem fog senki meggyőzni, hogy nem a Keresztapa a világ legjobb filmje...![]()
Scarface-el nekem semmi bajom. Nem annyira karakteres, letisztult, mint a Keresztapa, de egy remek film. Szimplán Al Pacino miatt is érdemes megnézni, utálom ezt mondani, de kötelező darab.
VEB megpróbálhatná szerintem.kurdt írta: És engem úgysem fog senki meggyőzni, hogy nem a Keresztapa a világ legjobb filmje...
Azért szignifikáns különbségek vannak a két Scarface-film között, kezdve azzal, hogy a régebbiben olasz-amerikaiak a történet főszereplői...sjd írta: Scarface
most nézem, hogy egy adaptáció remake-je a film, úgy néz ki Hollywood régebb óta van válságban, mint gondoltuk![]()
Igen, nagyjából ez a két mondat meg is magyaráz mindent, hogy hogyan lehet Oscart nyerni. Na mind1, nem fikázom tovább látatlanban a filmet, előbb-utóbb sort kerítek rá, mert tényleg érdekel, hogy jó-e.kurdt írta: Altman. Neki azért van egy kis hitele az akadémiánál, letett egy-két dolgot már az asztalra
Kód: Egész kijelölése
1. messideco: http://www.imdb.com/list/Y2GOs7tvLtk/
2. VEB: http://www.imdb.com/list/aEgnUkNe8Fg/
Kód: Egész kijelölése
1. messideco: http://www.imdb.com/list/Y2GOs7tvLtk/
Altman. Neki azért van egy kis hitele az akadémiánál, letett egy-két dolgot már az asztalra mondjuk az 1970-es M*A*S*H-től számítva, annak ellenére is, hogy van egy-két bűn rossz vígjátéka is.sjd írta: Egyébként az egész dologban az nem hagy leginkább nyugodni, hogy mi ez a Gosford Park című film, ami beelőzte a Mementot a legjobb forgatókönyv Oscarjánál?Én még életemben nem hallottam erről a filmről, hátha valaki ki tud segíteni...
(Hozzáteszem, a kép fan-made, tehát még az is megtörténhet, hogy nem így van. Mindenesetre szerintem lesz pár meglepetés a második részben)miihii írta: A Prometheus képet meg köszi! Ezt a film végén a stáblista előtt vagy után fel kellett volna villantani,a gyengébbek kedvéért
Én is így érzek ezzel a filmmel kapcsolatban.Amikor megjelent,mondom fúú,ez de király lesz.Aztán miután megnéztem,vhogy nem éreztem kielégítve magam tőle. Kevésnek éreztem kicsit minden tekintetben. Később láttam megint,mondom talán jobban üt majd,biztos fáradtan néztem elsőre. De nem,másodikra is ugyanúgy szürkébb volt,mint a korábbiak.Vagy ahogy te mondod,középszerűbb.sjd írta: Rock'n'rolla
Egy tipikus Guy Ritchie film, csak éppen minden aspektusában középszerű. Se humorban, se sztoriban, se karakterekben nem ér fel a korábbi filmjeihez, bár egyértelműen arra a kaptafára akarta felhúzni. Ráadásul sztem túlságosan a nagy halakra fókuszált, a Butler-Elba-Hardy vonalban sokkal több lehetőség volt, legalábbis az ő jeleneteik sokkal jobbak voltak.
Én láttam úgy 4-5 éve. Érdekesnek tűnt a témája, vmi kastélyban összejön sok ember, mind különböző társadalmi rétegből, és az ő felszínességüket, az álarc mögötti valódi énjüket hivatott bemutatni a film egy gyilkossági nyomozáson keresztül. De amennyire emlékszem, ez nem nagyon sikerül, illetve dögunalmas volt az egész.sjd írta: Egyébként az egész dologban az nem hagy leginkább nyugodni, hogy mi ez a Gosford Park című film, ami beelőzte a Mementot a legjobb forgatókönyv Oscarjánál?Én még életemben nem hallottam erről a filmről, hátha valaki ki tud segíteni...
Ja, csak Freeman az első rendes filmszerepét 50 évesen kapta, ha jól tudom.REMY írta:Hát van ilyen. Vegyük példának Morgan Freemant. 67 évesen kapott Oscart és őt ugye nem kell bemutatni a nagyközönségnek.Leomessi14 írta:Az milyen hogy Nolannek nincs meg Oscar dija?Rossz filmje nem volt es sok kiemelkedoen jo...Nagyon megerdemelne mar.
![]()
Örök kérdések... Miért nincs Thierry Henrynak aranylabdája? Mindíg minden évben volt nála egy jobb. Ennyi az egész.Leomessi14 írta:Az milyen hogy Nolannek nincs meg Oscar dija?Rossz filmje nem volt es sok kiemelkedoen jo...Nagyon megerdemelne mar.
Hát van ilyen. Vegyük példának Morgan Freemant. 67 évesen kapott Oscart és őt ugye nem kell bemutatni a nagyközönségnek.Leomessi14 írta:Az milyen hogy Nolannek nincs meg Oscar dija?Rossz filmje nem volt es sok kiemelkedoen jo...Nagyon megerdemelne mar.