kurdt írta:
Altman. Neki azért van egy kis hitele az akadémiánál, letett egy-két dolgot már az asztalra
Igen, nagyjából ez a két mondat meg is magyaráz mindent, hogy hogyan lehet Oscart nyerni. Na mind1, nem fikázom tovább látatlanban a filmet, előbb-utóbb sort kerítek rá, mert tényleg érdekel, hogy jó-e.
Altmantól én csak A játékost láttam a filmklub révén, egyelőre az alapján még nem feltétlenül láttam meg a zsenijét.
Viszont közben két újabb film:
Scarface
Kicsit Keresztapa utánérzés, csak 6 órányi történet itt belefért 2 és félbe. Szerintem jobban is sikerült, mint Coppola filmje, Al Pacino meg ismét nagyon nagyot játszott. Ami még meglepő volt, hogy talán ez az első 80-as évekbeli film számomra, amelyiknél eltalálták ezt az idióta szintetizátoros zenét, és nem ment teljesen az agyamra.
szerk.: most nézem, hogy egy adaptáció remake-je a film, úgy néz ki Hollywood régebb óta van válságban, mint gondoltuk
25th Hour
Ez is nagyon jó film volt, sem Spike Lee-ben, sem David Benioffban nem csalódtam, mint ahogy a színészek (Norton, Seymour Hoffman) is nagyot alakítottak. A karaktereken lévő hangsúlyt nem értettem, gyakorlatilag a film közepe nem is a főszereplőről szólt, aztán meg hirtelen a végén nagyon ráfókuszáltak, ez nekem kicsit elvett a hatásából.