palesz77 írta:Boixos írta:a házasság százezer éve egy férfi és egy nő között létezik, ez tette lehetővé azt, h olyan emberek is megszülethessenek, akik most ezt akarják felrúgni.
Ezt tényleg nem értem, mert nem így látom a dolgot ahogy te, úgyhogy ezt elmagyarázhatnád a szemszögedből jobban kifejtve. Számodra mitől változik a világ azáltal, hogy Józsi és Pisti papírral is bizonyíthatja, hogy kapcsolatban él? Vagy a házasság szentsége hogy "kopik" meg ettől? Főleg a mai világban, ahol sokszor egy lakáshitel tovább tart, mint egy házasság..
Boixos írta:az tetszik a legjobban, amikor az alapvető emberi jogok "sárba tiprása" miatt marasztalnak el olyan embereket, akik mondjuk a meggyőződésük alapján, nem adnának ki szobát egy négy-ötszobás családi panzióban meleg párnak, vagy nem szeretnének tortákat készíteni egy meleg pár lakodalmára. ezek az emberek nem alkothatnak szabadon véleményt dolgokról, nem dönthetik el, h mit csináljanak, erre már nem terjed ki az az óriási nagy szabadság, amit most csíkokkal ünnepelnek a népek.
Itt meg a meleg szót cseréld ki négerre, és visszaugrottunk 50 évet az időben. Nem sértésképp, de számomra teljesen visszaköszön a mostani reakciókból az a szitu, csak most nem a bőrszín miatt van a vita, hanem a nemi beállítottság miatt - ami szintén veleszületett, és nem tehet róla az ember.
A felvonulásoktól meg a magamutogatástól én is falnak mennék amúgy, de ezeket le is írtam már lejjebb.
Már nem azért, de pont az ilyen liberalista - magát szabadnak mondó, de csak szabadosságot magáénak tudó, kicsapongó, "önmegvalósítást" hirdető nézetek miatt tart a házasságok többsége ott, ahol. Ha már az együttélés is hasonló jogalapú, akkor kérdem én mit várnak? Innentől a házasság nem emelkedik piedesztálra, de degradálódik, mert értelmét és okát veszti, miközben a házasság a normális (persze ez manapság igen csak relatív sokak szerint).
Nem akarok sem politikai sem vallási okokat előhozni, csupán a racionalitást előtérbe helyezni, ugyanis előbbi okok miatt elég könnyen felelősségre vonható az ember.
Így tehát hagyjuk, h mely népcsoport vagy épp " vallás"-nak csúfolt kollektíva akarata érvényesül már igencsak hosszú ideje, és sajnos egy igencsak hosszú folyamat sokadik lépése ez. Ha érdekel a dolog, csak nézd végig az intézkedéseket teszem azt a demokráciák kialakulásától, mármint ami az emberi jogokat és a házasságkötést illeti. Lesznek benne bőven, amik elősegítették az emberiség fejlődését, vagy épp adott időszak problémáit orvosolták, de a legtöbb intézkedés már csak olyan elburjánzások legalizálása, amit éppen azok gerjesztenek vagy épp gyakorolják, akik a hatalmat is. A média terjedésével ezek a folyamatok, sok egyébbel együtt felgyorsultak, könnyebben és gyorsabban képesek lenyomni ezeket az emberek torkán.
A faji alapú megkülönböztetést meg véletlenül sem venném ide, mert arról, h vki beleszületik egy népcsoportba, esetleg nőnek születik (nem sértésként, még véletlenül se vegye annak senki), arról nem tehet, nem is vonható érte felelősségre, de nekem ne mondja senki, hogy ha vmi vagy vki természeténél fogva a szaporodásra teremtetett (ezt az ösztönt feltételezem senki sem vonja kétségbe), akkor mégis honnan jön az, h egy, ezzel merőben ellentétes ösztön is belénk van kódolva? Vagy ha szerintük ez nem természetellenes, akkor mégis mivel magyarázható, h mondjuk én vagy te nem érzünk ilyet, sőt a melegek többsége is divat homoszexuális.
Nem akarok elrugaszkodni a témától, de hoznék egy hasonló példát, ami nálunk igencsak aktuális.
Folyamatosan panaszkodik mindenki, hogy mért van az, hogy a kisebbséget, faji, vallási, stb. vagy épp a rokkantakat, pszichésen vagy épp fizikálisan sérülteket túlzott mértékben támogatja az állam és más egyéb szervezetek, miközben az átlagembernek sokszor nem jut semmi, pedig ő is ember, sőt, h azt vesszük, ők vannak többen.
Vagy mért akarja szegény magyar, vagy épp még nyugatabbi polgár távol tartani szegény bevándorlókat, hát rá vannak ők szorulva a segítségre, mégsem füllik senkinek hozzá a foga.
Higgyétek el, elég empatikus vagyok, talán koromnál fogva túl naiv is, én szívesen segítenék mindenkinek, a többségnél biztosan jobban és többet.
Egy elenyésző kisebbség pedig az arcodba tolja, megkerülhetetlenül és általad/általam akarva akaratlanul a perverzióját ( homo-, transz-, stb, tudjátok, az a színes plakát, ahol a jelzők felét nem ismerjük), miközben te megsérted őket azzal, ha más a véleményed, nem akarod, hogy te vagy a családod, gyerekeid ilyet lássanak. Szólásszabadságról beszélnek, de a munkádat elveszted, " kiközösítenek", ha felszólalsz ellenük, pontosabban ez ellen a jelenség ellen.
Az meg kész röhej, hogy kereszténynek nevezett országokban ilyet meg tudnak tenni, sőt sok vallási vezető nem szólal fel ellene, egyesek pedig még támogatják is.
És már ne haragudj, de engem igenis zavar amit csinálnak, és hogy ezzel van tele az internet, a média minden irányból pofátlanul az arcodba nyomja, miközben ha ezzel szemben kiáll vki, az meg sem jelenik, vagy ha mégis hangot kap, akkor is kiforgatják a szavait, ellenszenvesnek állítják be, elítélik ( hogy is van ez? ők elítélhetnek vkit azért, mert elítél vmit/vkiket?).
Ne haragudjatok a csapongás és terjedelem miatt, rengeteg dolog vna még a fejemben, de nem akarok oldalakat írni, pár perc alatt erre futotta, nem sértésnek szántam, ha néha erős is a hangnem, de gondolkozzon el mindenki, mert nem sokára hozzánk is el fog ez érni.