VictorValdes19 írta:Épp terveim között szerepel, hogy elolvassam a könyvet. Szóval ajánlatos?

Olvasgattam a könyvről, hogy kicsit több a brutalitás benne, mint a filmben, bár ez egyáltalán nem baj.
Ha a film tetszett, akkor szerintem érdemes elolvasnod. A film az egész sztori kb. egynegyedét mutatja be. Nem mondanám, hogy brutális lenne, de nem jólétről szól.
Ahogy már írtam, helyenként meseszerű egy kicsit, de úgy összbe engem elvarázsolt.
Mostanában megvolt egy-két film.
Invictus
Elég középszerű film. A rögbis részek abszolút nem jöttek be, Morgan Freeman viszont hozta a Tőle megszokottat.
5/10
A párduc
Az 1800-as évek vége, közepe az időpont, a helyszín Olaszország. Salina herceg életének egy időszakát mutatja be a film. 3 órás, az események nem igazán pörögnek, de van egy bizonyos hangulata a filmnek. Ennek köszönhetően csak helyenként unalmas, mondjuk amikor egy bált 40 percen keresztül mutatnak az nem a legérdekesebb.
6/10
Fifti-fifti
Eléggé nagy felhajtás van/volt e film közül. Nekem ebből sok nem igazán jött át. Egy középszerű amcsi dráma, semmi meglepetés, eléggé sótlan volt. Nem igazán sikerült ráhangolódnom. Seth Rogen azért jó volt, volt pár elég beteg poénja.
Revolver
Guy Ritchie-t eléggé bírom, ez viszont idáig valamiért kimaradt. Nem tetszett annyira, egy jó akciófilm, de hiányzik belőle a plusz. Ez sem hagyott mélyebb nyomot bennem.
5/10
Tiszta románc
A vége nem igazán tetszett. Olvastam olyant is, hogy Tarantino teljesen más befejezést talált ki, de Scott inkább hepiendesre akarta. Bár ne tette volna.
Lekötött, szórakoztató volt, Patricia Arquette gyönyörű volt és egyben tökös is.
6/10
Cigányok ideje
Ezt akartam madridista filmklubba ajánlani, de aztán meggondoltam magam.
Ilyen filmélménnyel idáig nem igazán találkoztam. Az egész teljesen magával ragadott, csak ajánlani tudom mindenkinek. Kusturicától ez az első film amit láttam, de hamarosan megnézek tőle még egy-kettőt. Remekül van az egész megoldva. Semmi előítélet nélkül mutatja be egy cigány közösségnek az életét. Se rasszizmus, se megvetés, se sajnálat, csak a tények.
8/10
Beszélj hozzá
Fiatal csikó koromban még tévében láttam. Aztán most valahogy ismét előkerült. Az egész film számomra annyira könnyed, annyira harmonikus volt, pedig a történet minden csak nem könnyed. Javier Camara és Dario Grandinetti játéka nagyon hatásos, Leonor Watling pedig gyönyörű volt.
A némafilmes jelenet mindent vitt.
Egy nagyon erős hetes.
Eleven hús
Még egy Pedro Almodóvar film. Olyan tipikus latin történet, mármint az a része, hogy mindenki szerelmes lesz abba, akibe nem szabadna és ebből lesznek majd a bonyodalmak.
Javier Barden előtt megemelem a kalapom. Nem kis meló lehetett megtanulni egy kerekesszékkel járni.
A Beszélj hozzá-nál azért jóval gyengébb, de kell az ilyen is közbe.
5/10.
Ja és bepótoltam a Gyűrűk Ura trilógiát.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.