Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2012.07.08. 16:40:57

Batman maraton Vol. 7

Batman (1943)

Egy 15 részes film sorozat, mely a legelső Batman film volt a filmvásznon. 4 évvel az első képregény után már megfilmesítették. Fura lehetett akkoriban képregényhősöket látni a moziban.

Hangulatban verte az 1966-os filmet. A fekete-fehér színek sokat segítettek ebben. Gotham cityhez mindig is a sötét színek illettek.
Viszont nagyon unalmas volt. átlagban 18 percesek voltak a részek. (+ - 1-2 perc.) Nem sok minden történt, ha meg igen akkor azt az utolsó 2 percre hagyták ott mindig bunyó volt. Robin egy senki volt.... folyamat bezúzták, bár Batman sem volt az a verőlegény. Sokkal többet szerepelt Bruce és Dick, mint Batman és Robin.

A főellenség itt még nem Joker vagy a többi ismert ellenfél volt, hanem egy Japán emberke aki Zombikat csinált az emberekből egy gép segítségével, majd a saját akarata szerint irányította őket. Végül a saját csapdájába lelte halálát a krokodilok között

Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, mert imádom Batman mint képregényhőst és kíváncsi voltam a kezdetekre is.

5/10

Viszont az 1949-es 15 részes sorozatot kihagyom, mert nagyon gyenge minőségben tudtam csak beszerezni... és így feleslegesnek tartom a megtekintését.

És akkor következhet Nolan 8)
messideco
Presidente del Barça

2012.07.08. 10:15:21

Én az olyanokat szeretem mint az Airplane, Csupasz pisztoly, A nagy bumm, Sziki szökevény stb, Abrahams, Zuckerék filmjeit :D

szerk:
sjay:
nagyon [auto_cenzúra] a kritikád Az osztályról. Egyik kedvenc nem amcsi filmem :) Anno a fórumon is ajánltam, sokan meg is nézték
Kép
"And my heart will leave you never."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.08. 09:32:14

Én azt hallottam a Diktátorrol, hogy egy fhos.
Amúgy sem szeretem az ilyen típusú vígjátékokat.
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.08. 05:44:17

Csak mozisan van fent, már pár hete. De én valahogy nem csípem ezeket az erőltetett vígjátékokat, bár megnézem.
Talán nem is a vígjáték a legjobb szó ezekre a filmekre, a bugyuta sokkal találóbb.
Tudod az ilyen tipusú filmek kellenek a népnek, legalábbis nekem. :D
Mikor megnézek egy "vigjátékot", mivel valójában az, de annyira rosszul van megcsinálva, hogy szinte magától képtelen megnevettetni. Nos, mint a Diktátor vagy a Borat olyan filmek, amik nekem úgy kellenek, mint egy falat kenyér...Nem kell megeröltetnem az agyamat ahhoz, hogy nevessek...Jön az magától. + az meg még csak a ráadás, hogy a Borat-ban van egy fajta roma akcentusa az illetőnek amitől mégjobban érdekes a film, ezt várom a Diktátortól is.
Ahogy elnéztem az előzetest, a hasam nagyvalószinűséggel görcsben fog állni a film végeztével. :lol:
Kép
REMY
Madridista

2012.07.08. 03:27:08

Francia kapcsolat

alapjáraton nem nézek krimi filmeket, mert nem nagyon jönnek be. Van pár kivétel és ez éppen közéjük sorolható. Nagyon realisztikusan volt a film. Semmi extra dolog nem volt amivel egy "húha" szintet akartak volna elérni és ezáltal sablonon Holywoodi produkció lett volna. Érdekes volt látni New York lepukkant részét. Az egész film az ilyen területeken játszódott. Szépen felépített történet volt ami elvileg valós eseményeken alapul. Kissé lassú film volt, de szerintem ez pont jó volt ennél az alkotásnál.
Gene Hackman (Oscar díj) és Roy Scheider nagyon jó párost alkottak.

Vonat követős autós jelenet nagyon jó volt

Viszont néha kissé unalmas is volt. Olyan élvezem is meg nem is érzés kerülgetett.
7/10
Egy igazi film klasszikusról beszélünk, tehát érdemes volt meglesni. Akik meg szeretik a krimi filmeket azoknak ajánlós
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.08. 01:13:39

FtcSikiHun írta:
ozsimiki írta:
nah, utánanézek,aztán jelentkezek.
Ne pazarold az időt. Biztos, hogy még sehol sincs fent.
Csak mozisan van fent, már pár hete. De én valahogy nem csípem ezeket az erőltetett vígjátékokat, bár megnézem.
Talán nem is a vígjáték a legjobb szó ezekre a filmekre, a bugyuta sokkal találóbb.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
REMY
Madridista

2012.07.08. 01:00:49

Titokzatos folyó

Már nagyon régóta terveztem, és végre megnéztem. Előzetes képek alapján(cím, borító kép) teljesen más filmre számítottam. De hamar túltettem magam rajta és beszippantott a film. Első perctől érezni lehetett Eastwood munkásságát. A képi világ most sem változott. Ugyan az a kissé szürkés kép. A film lassú, de sok információt tartalmaz. Ezt Eastwood papa nagyon jól össze szokta hozni.

20 perc után azt hittem Dave a gyilkos, de mondom az túl egyértelmű lenne. És egy 8 pontos filmnél kétlem, hogy ennyire a szájunkba rágnák a dolgokat. Persze utána viszont azt is gondoltam, hogy csavar lesz benne és minden bizonnyal megölik Dave-et, mert minden jel rá mutat. Kicsit Köd feelingem volt ebből a szempontból. Nagyon kicsin múlt az életben maradása.
De alapjába véve a történet nagyon tetszett. És a színészek is nagyot dobtak a filmen. Hát nem is csoda, mert tele volt nagy nevekkel. Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne.

Minden Clint Eastwood film után azon jár az agyam, hogy ez az ember, hogy lehet ekkora király??

8/10
Tim
Mezei fórumozó

2012.07.07. 21:44:28

Faust írta:Délután a hőségtől és az unalomtól szenvedve sikerült végignéznem a Filmboxon a 9-es terv a világűrből c. parádésan [auto_cenzúra] remekművet. :lol: A szándékosan zs kategóriás szinkron is hatalmasatdobott rajta, tényleg elképzelhetetlenül rossz a cucc. Párszor azért felröhögtem, de asszem ez az első film, amire imdb-n egy jó nagy egyest dobtam. :mrgreen:
Valljuk be őszintén Ed Wood rendezőnek is borzalmasan rossz volt,és forgatókönyvírónak is. Sajnálatos módon erről hajlamos vagyok elfeledkezni,valószínűleg a Tim Burton film miatt :lol:
Én legutóbb az Orgy of the Dead filmmel büntettem magam,nem is tudom miért kezdtem el nézni egyáltalán,talán a címe miatt...Közhelyes sztori,amin még a félmeztelen lányok sem segítettek(pedig az egyiket még olvadt aranyba is mártják),az egész egy temetőben játszódik,ahol érthetetlen módon felbukkant egy múmia+farkasember duó,akik morogva beszélgettek egymással..Hihetetlen gyenge,még sexploitationnak is,nem ajánlom senkinek hogy megnézze.
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.07. 21:44:11

ozsimiki írta:
Kash írta: Itt egy előzetes, csakhogy tudjátok, mire gondolok. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=s2hHYlCl_tQ
És ez neked nem elég? :-s Ez alapján már akár pontozhatnád is, sőt nagyobb élmény így, mintha megnézed. :D

szerk:

még nem beszerezhető, legalábbis leghíresebb magyar oldalon nincs fent még.
9/10
Láttam a Borat cimű filjét is, hát azon szakadtam. :lol: :lol:
Kösz, nem gond, majd 2-3 hónap múlva ismét rákeresek.
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.07.07. 21:38:49

ozsimiki írta:
Ne pazarold az időt. Biztos, hogy még sehol sincs fent.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.07. 21:31:57

Kash írta: Itt egy előzetes, csakhogy tudjátok, mire gondolok. :wink:
És ez neked nem elég? :-s Ez alapján már akár pontozhatnád is, sőt nagyobb élmény így, mintha megnézed. :D

szerk:

még nem beszerezhető, legalábbis leghíresebb magyar oldalon nincs fent még.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.07. 21:25:19

Szeretném a segitségeteket kérni egy film-el kapcsolatban.
Leakarom tölteni a Diktátor cimű filmet az internetről, ám nem tudom, hol tudnám nem mozifelvételként letölteni.
Ugye a film idei, tehát 2012-es, és tisztában vagyok vele, hogy ilyenkor még nehéz rendesen, magyar hanggal letöltni, tehát Magyar szinkronnal.
Ha valakinek vannak jó kapcsolatai, vagy egyszerűen tud egy oldalt, ahol ez megoldható, akkor az elküldené nekem a linket!?
Előre is köszönöm. [-o<
Itt egy előzetes, csakhogy tudjátok, mire gondolok. :wink:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.07. 21:18:16

Deus írta:Detachment
Ezt addig vártam, h jöjjön a "boltba", amíg teljesen elfeledkeztem róla. Már jön is lefelé
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.07. 20:24:10

Detachment jól hangzik így pár sor értékelésből, én feltétlenül meglesem majd.

Megnéztem nemrég a Flypaper című filmet
Fú de gagyi volt :D De legalább volt benne 1-2 poén amin azért felnevettem.

Sztori: 2 bankrablás történik egyszerre majd meghalnak rejtélyes módon emberek, s az egyik túsz meg egy idegesítő kis "látnok" aki amúgy logikailag összepakol mindent és rájön a végén ki-merre-meddig

Lekvár és Mogyoróvaj ("olyat akartunk ami passzol egymáshoz de ez nem az igazi nevünk amúgy :D csak a Hab és Kakaó már foglalt volt) egyik bankrablós brigád 2 tagja na ők fenomenálisak :D "Ha közösen akarnak bankot rabolni közösen rabolunk, ha ki akarnak nyírni akkor.....Mi lövünk előbb---Jó terv " :D

5/10 a film
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.07.07. 19:57:21

Detachment

Adrien Brody egy helyettesítő tanárt alakít, aki sosem marad elég ideig egy iskolában ahhoz, hogy igazi kapcsolatot létesíthessen a diákjaival. 3 hetet ölel át a történet, amint épp az aktuális helyettesítés igáját húzza. Mindezt az Amerikai história X rendezőjétől.

Na ez kemény dráma film volt... Adrien -re nagyon ráillett a szerep. Aki szereti az ilyen kőkemény, borús hangulatú filmeket, annak ajánlom. Film megnézése után pörögni fog az agyad...
KépKép
REMY
Madridista

2012.07.07. 13:57:50

P.U.Y.O.L. írta: de biztos vagyok benne, hogy ha valaki most látná először, akkor nem tetszene neki. Ilyenek pl. a Barbár fivérek, Labirintus (David Bowie-val), A Villám, Darkmen és még lehetne sorolni...

Ezeket látta valaki?
A villám nekem nagy kedvenc volt anno. :D HBO kódolatlan hétvégén láttam először és nagyon tetszett :D alapból a képregény filmek bejönnek. És pár hónapja megnéztem ismét. Igaz elég gagyi mai szemmel nézve, de nosztalgiázni jó.

Amúgy 2013-ban jön a remake belőle 8)
Faust
Madridista

2012.07.07. 13:28:08

Nekem nagyon tetszett az Intouchables. :) És a keresztapát még a legnagyobb rosszindulatom ellenére sem nevezném közepesnek. :)

Halhatatlan kedves
(Immortal beloved, 1994)

Az Amadeus után gondoltam bepillantok Beethoven életébe is. :smile: Nem egy rossz film ez sem, Gary Oldman parádés, és Beethoven miatt a zenére sem lehet panasz. Kicsit TV-film jellege van néhol, bár vannak maradandó jelenetek (pl. amikor teljesen elmegy a hallása koncert közben), viszont a vége nagyon nyáltenger, erősen lehúzta nálam, amúgy hetes lenne.

Moonlight Sonata

Aki esetleg kedvet kapott hozzá, törekedjen rá, hogy ne szinkronnal nézze. Borzalom.

6/10
miihii
KHAL

2012.07.06. 23:11:19

visca el barca írta:
gergo9 írta:
Nah nekem ugyanez az intácsáblesszel kb mindenhonnan ez folyik év filmje stb, én szerintem meg jóindulattal sem közepes amin talán ha egyszer elmosolyodtam. :D
talán mert nem vígjáték? :roll:
Én végig szakadtam rajta,pedig egy héten belül kétszer is megnéztem és másodikra is ütött :) Megfogott a drámai szál benne,de a poénok is hatalmasakat csattantak nekem. Simán ajánlgatom mindenkinek azóta is,simán az év filmje nálam. A hangulata,a humora,a zene,az egész történet magával ragadott.

Persze ízlések és pofonok merőben különböznek,de ez meglepett,h még közepesre sem értékeled :shock: De hát evvan ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.06. 23:06:00

Írtam olyat hogy akként értékeltem? Nem.
Mellékesen megjegyeztem hogy számomra értékelhetetlen a film ezen oldala is. Utolsó félórát 1,5X gyorsításba néztem :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 22:55:16

gergo9 írta:
Faust írta:Jó, szerintem meg a Keresztapa egy elnyújtott, fájdalmasan dögunalmas szappanopera, amit mindenkinek kötelezően és feltétel nélkül imádnia kell, mert szent és sérthetetlen, aki véletlen mást mond róla, az egy idióta és nem kell vele szóba állni többet - ettől még az értékeit maximálisan elismerem, kár vitázni ezen.
Nah nekem ugyanez az intácsáblesszel kb mindenhonnan ez folyik év filmje stb, én szerintem meg jóindulattal sem közepes amin talán ha egyszer elmosolyodtam. :D
talán mert nem vígjáték? :roll:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.06. 22:09:42

Faust írta:Jó, szerintem meg a Keresztapa egy elnyújtott, fájdalmasan dögunalmas szappanopera, amit mindenkinek kötelezően és feltétel nélkül imádnia kell, mert szent és sérthetetlen, aki véletlen mást mond róla, az egy idióta és nem kell vele szóba állni többet - ettől még az értékeit maximálisan elismerem, kár vitázni ezen.
Faust
Madridista

2012.07.06. 21:45:39

Délután a hőségtől és az unalomtól szenvedve sikerült végignéznem a Filmboxon a 9-es terv a világűrből c. parádésan [auto_cenzúra] remekművet. :lol: A szándékosan zs kategóriás szinkron is hatalmasatdobott rajta, tényleg elképzelhetetlenül rossz a cucc. Párszor azért felröhögtem, de asszem ez az első film, amire imdb-n egy jó nagy egyest dobtam. :mrgreen:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.07.06. 19:17:30

A héten megnéztem a Penge filmeket, mert már rég láttam mindet és felfigyeltem egy érdekes jelenségre. A 2. részben többször is szerepel Torrente :D ! Benne van az elején, aztán a közepe felé egy pillanatra és a stáblista előtt is van egy kisebb szerepe. Végül is a stáblistában bizonyosodtam meg róla, ott láttam, hogy Rush - Santiago Segura. Én egyáltalán nem emlékeztem rá... :D

Az előző hszhez: A kört én is csíptem, szerintem ötletes film volt, bár ha valaki most látja először annak nem biztos, hogy fog tetszeni. Amúgy is vannak sokkal régebbi filmek, amikre én szívesen emlékszem, (többek között) azokon (is) nőttem fel és még a mai napig is élményt nyújtanak, ha megnézem, de biztos vagyok benne, hogy ha valaki most látná először, akkor nem tetszene neki. Ilyenek pl. a Barbár fivérek, Labirintus (David Bowie-val), A Villám, Darkmen és még lehetne sorolni...

Ezeket látta valaki?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 00:47:00

off:
elnézést h itt rendetlenkedtünk, én spec ugy gondoltam befér ide, elvégre filmnézésről beszéltünk

ha olvastad az utolsó 3, már törölt hszt, beláthatod,hogy színtiszta off. Nah de azért vagyok/unk, hogy figyeljünk erre. Ozsi

on:
retroztam egyet este, megnéztem a kört :lol: hát te jó ég mekkorát röhögtem mikor a kiscsaj kihasított a tv-ből :lol:

amugy tűrhető film, kb. 25 évesen láttam először, nekem akkor is "tetszett" és örömmel konstatálom h még mai is megállja a sok szutyok közt a helyét...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.06. 00:39:34

Srácok, nem az offban vagytok, nagyon sajnálom a problémáitokat, pl Elődét, de nem itt a helye. Majd kijavítanak a kollégák ha nagyot tévednék, nem hiszem.

Az sem tűnt fel páraknak,h délután törlődött pár hszük úgy látom...megint listázzunk?

Szerk: előzmények törölve.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Válasz küldése