EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2018.10.30. 18:27:03

Mit nem értettél ? :)
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.30. 17:21:41

messideco írta:Hát én ezt a filmet nem értem. :-k
:D

A legelső jelenetben a főszereplőnk őrülten motyog magában valami olyasmit, hogy "most már semmi nem áll közénk". Aztán ott van a jelenet a kocsiban, ahol Marie az álmáról beszél. A gyilkos Alex fejét dobja ki a kocsiból. Marie hárítja a fiútémát a konyhában, aztán meglesi Alexet zuhanyzás közben. Az anyuka a haláltusája közben megkérdezi a főszereplőtől, hogy miért csinálja ezt. Alex mindig elkezd sikítozni, amikor Marie megjelenik a színen. Minden más, amit a vásznon látunk pedig Marie beteg elméjének a szüleménye, kreált magának egy történetet, amiben hősiesen megmenti szerelmét.
messideco
Presidente del Barça

2018.10.30. 17:13:47

Hát én ezt a filmet nem értem. :-k
Kép
"And my heart will leave you never."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2018.10.28. 23:17:38

Meg is vagyok vele. Végig mondogattam, hogy ezt meg így hogy? Ez meg miért? :D Aztán csattan.

Végig feszült vagy, gyakorlatilag én már dühvel keveredett frusztráltságot éreztem. Iszonyat beteg film. Arra még mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy hogyan kezdett neki. ;) (játék előtt vagy az azért még megvolt...) :D

Én nem szeretek pontozgatni, nehéz besorolni, de én sem adnék neki 8-nál kevesebbet.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.28. 23:05:00

MQuCsabi írta:Én nem jelentkeztem, de örülök, hogy dobálgattok filmeket ;) Ma én is megnézem Matyi ajánlását, a Megtorlót pont sikerült abszolválnom kb. két hete.
Alig várom a véleményed. :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2018.10.28. 20:30:25

Én nem jelentkeztem, de örülök, hogy dobálgattok filmeket ;) Ma én is megnézem Matyi ajánlását, a Megtorlót pont sikerült abszolválnom kb. két hete.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2018.10.28. 16:56:23

danianevem írta:
zola8787 írta:Eddig király, marvel és horror. Következőnek beajánlok egy elvont művészfilmet és kilőttük a nem tetsző műfajokat :D
Musical? Blaxploitation (Blacula és társai)? És még lehetne sorolni. Tőlem végig is tolhatunk egy ilyen kört, csak aztán nem lesz egy olyan film sem, amit megkedvelne a többség. :lol:
Nálam a musical király :P Lalaland-et moziban néztem első sorból. Azóta 10 %-os nyakferdülésem van :D

Blacula, hát ez hatalmas, még nem hallottam erről :D
danianevem
Entrenador del Barça

2018.10.28. 15:45:54

Régóta a watchlistemen pihen, én örülök neki.
zola8787 írta:Eddig király, marvel és horror. Következőnek beajánlok egy elvont művészfilmet és kilőttük a nem tetsző műfajokat :D
Musical? Blaxploitation (Blacula és társai)? És még lehetne sorolni. Tőlem végig is tolhatunk egy ilyen kört, csak aztán nem lesz egy olyan film sem, amit megkedvelne a többség. :lol:
zola8787
Director del Fútbol

2018.10.28. 15:22:51

MatyiG írta:
Petr írta:Remélem nem szívroham-okozó horror, mert bajban leszek. :D Majd nappal nézem.
Ez nem a ijesztgetős típusú horror, inkább izgalmas. :)
Szerencsére, mert én a Paranormal Activity óta kerülöm ezt a műfajt :D

Eddig király, marvel és horror. Következőnek beajánlok egy elvont művészfilmet és kilőttük a nem tetsző műfajokat :D

Betojok, én ezt már láttam, életemben láttam vagy 10 horrort, ez az egyik :D De nem gond, nem emlékszem már rá.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.10.28. 15:00:06

Punisher Ez az a fajta film amit utolsóként ajánlottam volna egy ilyen klubba, fogalmam se volt róla hogy miről szól, nézzétek el nekem.

Ennek ellenére nem egy rossz film, a maga műnemébe pláne, szerintem 6 pontot megér.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.28. 14:27:35

Petr írta:Remélem nem szívroham-okozó horror, mert bajban leszek. :D Majd nappal nézem.
Ez nem a ijesztgetős típusú horror, inkább izgalmas. :)
Petr
Entrenador del Barça

2018.10.28. 14:22:58

Remélem nem szívroham-okozó horror, mert bajban leszek. :D Majd nappal nézem.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.28. 13:33:35

Nos, a filmem nem más, mint a Haute tension (2003).

Ez egy 91 perces francia-olasz-román horror, nekem ez az egyik kedvenc horrorfilmem, szóval remélem, hogy mindenkinek tetszeni fog.

A történet:

Marie (Cécile De France) és barátnője, Alex (Maiwenn Le Besco) egyetemisták. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a semmi közepén áll. A két barátnő nyugovóra tér, de már az első éjszakán egy rejtélyes sorozatgyilkos (Philippe Nahon) tör rájuk, aki könyörtelenül lemészárolja Alex családját, majd csapdába csalja Alexet, s megbilincselve magával viszi. Marie-nak életveszélyes macska-egér játék után sikerül megmenekülnie. A rendőrség tehetetlen, így Marie ered a barátnőjét magával hurcoló gyilkos nyomába.
Nekem ez egy 9-es film, szóval senki ne merjen alá pontozni! :D

Ha már többet láttátok a filmet, szóljatok, és hozok másikat. :)

https://www.imdb.com/title/tt0338095/?ref_=nv_sr_1" target="_blank
soadroli
Llegenda del Barça

2018.10.28. 12:51:00

The Punisher
na újranéztem. egynek simán jó, én imádom a bosszúfilmeket. de azért vannak ennél sokkal jobbak ebben a kategóriában. a lényeget már leírtátok, újat nem nagyon tudok mondani. a 2. részét is láttam annó, de emlékeim szerint az gyengébb lett.
nem mondom hogy jó ajánlás, elég ismert film, tőlem kap egy 6,5-ös pontszámot.

na Mátyás lökjed :mrgreen:
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2018.10.27. 22:48:40

nzxtpo írta:Az első értékelésem előtt szeretném azt leszögezni, hogy az összes értékelésem végére az a pontszám fog kerülni, amelyet iMDb-n is adok a filmnek, leszámítva azt, hogy itt fél pontszámokkal is lehet élni. Valószínűleg ez ahhoz fog vezetni, hogy a legtöbb pontszámom alacsonyabb lesz, a többiekéhez képest, de ebben semmi személyes sincs, csak a saját pontozási rendszerem alapján értékelem mindenki filmjét.
Ugyanez.

The Punisher

Hát, sajnos nagyon nem fogott meg. Egy közepesen erős akciófilmre számítottam, ami talán 5 perc erejéig meg is valósult.

Baromi gyorsan pörgött, ami már zavaró volt, így nem volt felépítve semmi sem a filmben. Folyamatosan jöttek az újabb és újabb klisék és ezerszer látott snittek, amitől kicsit úgy éreztem, mintha egy latin sorozatot néznék 2 órás verzióban.

Rohanás alatt arra gondolok, hogy konkrétan kb 10 perc alatt meghalt Saint fia, a semmiből kiderül számára, hogy Castle egyébként FBI ügynök, ráadásul az is, hogy éppen hol van. Talán még a bosszú is.

Sokszor ugrált a film egyik jelenetből a másikba, legalább kis nyomozást mutathattak volna, hogy mégis, honnan jönnek az információk. Mindenféle előismeret nélkül történtek a betörések, Saint gondolkozás nélkül megöli a nőt, akit mindennél jobban szeret a legjobb barátjával együtt. Nem tűnt olyan karakternek, aki gondolkozás nélkül cselekedne, szóval kicsit idegennek tűnt az egész.

Szintén szürreális volt, hogy mindenki mindent túlél, random idegen kínoztatja meg magát és nem mond semmit, az elejét pedig Castle nonszensz módon éli túl a ahelyett, hogy tényleg megnéznék, ahogy meghal. Mondjuk fejbe lőnék...

Az olyan apróságokat pedig meg sem említettem, hogyha tudja a főhős lakhatását Saint, miért nem küld oda egy egész csapatot? Castle-nek rengeteg biztos lehetősége lett volna a megfigyelés alatt megölni a célpontokat, miért volt jobb kockázatosan feltenni, hogy az ellensége nem gondolkozik és hidegvérrel megöli a hozzá közelállókat?

Az viszont plusz pont, hogy meg mertek ölni a filmben egy gyereket, ami ritka tökösségre vall, ha megnézzük, mostanában nincs miért izgulni egy karakterért, ha gyerek van vele. Emellett az orosszal való bunyó is jó volt, bármilyen sablonos is.
Rengeteg sokkal rosszabb filmet láttam már, de az a helyzet, hogy megszámolni sem tudom, hogy mennyi jobb akciófilmet, amire 4-5 pontot adtam IMDB-n. Megjegyzem, nálam ez még nem a nézhetetlen kategória, sőt.

Nem szerettem volna túl szigorúan kezdeni, a film közben végig 3 vagy 4 ponton lamentáltam, de szeretném, ha lenne mozgásterem a későbbi pontozásoknál és nem lenne korrekt a korábban már értékelt akciófilmekkel szemben, ha erre többet adnék, mint 3 pont.
nzxtpo
Capitá del Barça

2018.10.27. 22:04:10

Az első értékelésem előtt szeretném azt leszögezni, hogy az összes értékelésem végére az a pontszám fog kerülni, amelyet iMDb-n is adok a filmnek, leszámítva azt, hogy itt fél pontszámokkal is lehet élni. Valószínűleg ez ahhoz fog vezetni, hogy a legtöbb pontszámom alacsonyabb lesz, a többiekéhez képest, de ebben semmi személyes sincs, csak a saját pontozási rendszerem alapján értékelem mindenki filmjét.

The Punisher

Első ajánlásnak jó volt, mint írtam hallottam már róla, de nem láttam még. Azt is írtam, hogy magamtól nem néztem volna meg, és így, hogy már láttam a filmet, nem véletlen. Ahogy írtátok sok klisé, értelmetlenség stb. jellemezte a filmet. Fáradtan, egy nehéz hét után ültem le a film elé, igazából, ha el tudta volna terelni a gondolataimat, már pozitívabban értékelem, de nem tudott eléggé lekötni.
A film végén, amikor a narrációt hallhattuk, az egy jó momentum volt, ott éreztem valami egyedit a filmben, ebből lehetett volna megismerni a megtorló lélekállapotot, és pár badass mondatot is könnyen belecsempészhettek volna ilyesmi megoldásokkal.

Pontszám: 4,5

u.i.: Matyi kérlek küldd el nekünk a filmed címét (akár privátban is), mert ma vagy holnap este lesz időm, utána valószínűleg hétvégéig megint nem fogom tudni megnézni a következő filmet.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2018.10.27. 14:34:09

A megtorló

Őszintén megmondva, címe alapján semmi nem rémlett róla, de aztán az "emblémáról" azért beugrott, hogy találkoztam vele. :)
Szinte mindent leírtak előttem a többiek, echte akciófilm, az ilyenek nézését társaságban preferálom, de egyedül is simán megnézhető 1x.

Az orosz szálat nem tudták kihagyni itt sem, szinte vártam :D
Elsőre nehéz pontozni nekem, de legyen 5 pont.

danianevem: egy Sátántangó ajánlást én is várok valakitől :D
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.27. 13:56:37

Holnap éjfélig még négy értékelés kell, hogy jöjjön, aztán hozom a filmemet... :)
danianevem
Entrenador del Barça

2018.10.25. 23:25:10

zola8787 írta:Ezek után ha mégis mást hozol, azért zárójelben írd le ennek a filmnek a címét is :D
A dokut, amit hoztam volna, mindenképp megemlítem majd, de akkor azt is, ami esetleg kiesik.
zola8787 írta:Amúgy meg nem pusztító, hanem megtorló :P A pusztítóból mai napig sem tudom hogy kell használni a kagylókat :lol:
Jogos, javítottam. Egy egység pénzbüntetésre ítélem magam.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.25. 23:14:40

Van bőven jó 100k értékelés alatti film is, utána kell járni, filmes listákat kell böngészni hozzá. :D

Nekem van több olyan kedvenc filmem is, ami 100k értékelés alatt van. :)
zola8787
Director del Fútbol

2018.10.25. 23:05:02

danianevem írta: Az már más kérdés, hogy én valószínűleg tényleg olyan filmet hozok majd, ami esetleg kiveri pár embernél a biztosítékot, de nem ilyen célzattal, hanem, mert megtekintésre érdemesnek tartom és, ha valahol, akkor talán majd itt lesz(nek) aki(k) értékeli(k). Vagy nem. :lol:

De ez persze majd elválik, a kör a végén ajánlok, addigra látni fogom, ki mennyire lenne vevő rá, kicseszni nem akarok senkivel.
Ezek után ha mégis mást hozol, azért zárójelben írd le ennek a filmnek a címét is :D

Amúgy meg nem pusztító, hanem megtorló :P A pusztítóból mai napig sem tudom hogy kell használni a kagylókat :lol:

Nero ez nem igaz. Sok olyan baromi király film van, ami nem ismert. Például Matyi ajánlotta annó az őslakót, vagy pont itt a filmbklubban volt a puszta formalitás, ami király film. Ráadásul van jó pár istenkirály film, ami nem amerikai, aztán nehezebben jut el a közönséghez.
Az Eredet amit felhoztál példának persze, hogy mindenki ismeri. DiCarprio ha 1,5 óráig a budin ülne is megnéznék sokan. Köztük én is. Premieren. Első sorból. Pislogás nélkül. :lol:
Nero.
Llegenda del Barça

2018.10.25. 23:02:33

Még nem néztem meg, látom nem sikerült elnyerni a nép tetszését :lol: :oops:

Mentségemre legyen mondva hogy nem vagyok egy nagy filmes úgyhogy sok “kevésbé” ismert jó filmet nem tudok, ezt pedig én se láttam, valamiért azt hittem hogy ez egy nagy klasszkius de eddig úgy tűnik hogy egy tipikus 90es évekbeli dirr durr csitt csatt :D

Harcosok klubja, Eredet, In Bruges, Castaway stb. vmi ilyesmit akartam ami egy kicsit elvontabb, elgondolkodtató de jó film, de ugye ezeket már mindenki látta.

Kivancsi vagyok a többiek filmjére, azért általába ha egy film jó annak híre megy, nem lesz egyszerű élvezhető filmet találni 100.000 értékelés alatt de lehet csak én vagyok balfácán :D
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
soadroli
Llegenda del Barça

2018.10.25. 22:50:03

én lehet kicsit elvont filmet hozok majd, de még nem tudom :mrgreen: a pusztítót meg újranézem a hétvégén szerintem.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2018.10.25. 22:35:07

Na, úgy érzem közben meg is van a ajánlásom :)
Kép
"And my heart will leave you never."
danianevem
Entrenador del Barça

2018.10.25. 21:53:47

MatyiG írta:
Köszönöm az ajánlást, a kör nyitásának könnyedsége révén megfelelt, bár a későbbiekben én merészebb filmeket várok majd.
Azért ne az legyen a cél, hogy kinek a filmjét lesz legnehezebb végignézni. :D Inkább az, hogy gyöngyszemekre találjunk. :D
A merész nem feltétlenül szinonímája a nehezen emészthetőnek, elég a bosszúfilmeken belül is szétnézni, Volt egyszer egy vadnyugattól az Oldboy-ig elég széles skálán mozognak, annak ellenére, hogy a fő motívum ugyanaz. Műfajilag, történeliteg és/vagy szimplán a megvalósításban behozott újdonságuk miatt alapvetően jobban megragadnak az emberben, mint pl. A pusztító. Erre értettem a merészebbet.

Az már más kérdés, hogy én valószínűleg tényleg olyan filmet hozok majd, ami esetleg kiveri pár embernél a biztosítékot, de nem ilyen célzattal, hanem, mert megtekintésre érdemesnek tartom és, ha valahol, akkor talán majd itt lesz(nek) aki(k) értékeli(k). Vagy nem. :lol:

De ez persze majd elválik, a kör a végén ajánlok, addigra látni fogom, ki mennyire lenne vevő rá, kicseszni nem akarok senkivel.
Válasz küldése