Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Alig várom a véleményed.MQuCsabi írta:Én nem jelentkeztem, de örülök, hogy dobálgattok filmeketMa én is megnézem Matyi ajánlását, a Megtorlót pont sikerült abszolválnom kb. két hete.
Nálam a musical királydanianevem írta:Musical? Blaxploitation (Blacula és társai)? És még lehetne sorolni. Tőlem végig is tolhatunk egy ilyen kört, csak aztán nem lesz egy olyan film sem, amit megkedvelne a többség.zola8787 írta:Eddig király, marvel és horror. Következőnek beajánlok egy elvont művészfilmet és kilőttük a nem tetsző műfajokat
Musical? Blaxploitation (Blacula és társai)? És még lehetne sorolni. Tőlem végig is tolhatunk egy ilyen kört, csak aztán nem lesz egy olyan film sem, amit megkedvelne a többség.zola8787 írta:Eddig király, marvel és horror. Következőnek beajánlok egy elvont művészfilmet és kilőttük a nem tetsző műfajokat
Szerencsére, mert én a Paranormal Activity óta kerülöm ezt a műfajtMatyiG írta:Ez nem a ijesztgetős típusú horror, inkább izgalmas.Petr írta:Remélem nem szívroham-okozó horror, mert bajban leszek.Majd nappal nézem.
Ugyanez.nzxtpo írta:Az első értékelésem előtt szeretném azt leszögezni, hogy az összes értékelésem végére az a pontszám fog kerülni, amelyet iMDb-n is adok a filmnek, leszámítva azt, hogy itt fél pontszámokkal is lehet élni. Valószínűleg ez ahhoz fog vezetni, hogy a legtöbb pontszámom alacsonyabb lesz, a többiekéhez képest, de ebben semmi személyes sincs, csak a saját pontozási rendszerem alapján értékelem mindenki filmjét.
A dokut, amit hoztam volna, mindenképp megemlítem majd, de akkor azt is, ami esetleg kiesik.zola8787 írta:Ezek után ha mégis mást hozol, azért zárójelben írd le ennek a filmnek a címét is
Jogos, javítottam. Egy egység pénzbüntetésre ítélem magam.zola8787 írta:Amúgy meg nem pusztító, hanem megtorlóA pusztítóból mai napig sem tudom hogy kell használni a kagylókat
![]()
Ezek után ha mégis mást hozol, azért zárójelben írd le ennek a filmnek a címét isdanianevem írta: Az már más kérdés, hogy én valószínűleg tényleg olyan filmet hozok majd, ami esetleg kiveri pár embernél a biztosítékot, de nem ilyen célzattal, hanem, mert megtekintésre érdemesnek tartom és, ha valahol, akkor talán majd itt lesz(nek) aki(k) értékeli(k). Vagy nem.
De ez persze majd elválik, a kör a végén ajánlok, addigra látni fogom, ki mennyire lenne vevő rá, kicseszni nem akarok senkivel.
A merész nem feltétlenül szinonímája a nehezen emészthetőnek, elég a bosszúfilmeken belül is szétnézni, Volt egyszer egy vadnyugattól az Oldboy-ig elég széles skálán mozognak, annak ellenére, hogy a fő motívum ugyanaz. Műfajilag, történeliteg és/vagy szimplán a megvalósításban behozott újdonságuk miatt alapvetően jobban megragadnak az emberben, mint pl. A pusztító. Erre értettem a merészebbet.MatyiG írta:Azért ne az legyen a cél, hogy kinek a filmjét lesz legnehezebb végignézni.Köszönöm az ajánlást, a kör nyitásának könnyedsége révén megfelelt, bár a későbbiekben én merészebb filmeket várok majd.Inkább az, hogy gyöngyszemekre találjunk.