Batman maratont tartok

ideje ismételni és pótolni az elmaradt ősi részeket. (1966, 1943,1949)
Batman (1989)
Még mindig király film. Képi világa magával ragadó és szuper. Keaton se volt rossz választás anno. Jack Nicholson meg hozza a szuper alakítást. Kim Basinger meg hmmmmm
Batman visszatér
Hát igen. Ez is tökéletes még mindig. Burton nagyon ráérzett anno. Hangulata szintén veri az összes többi részt (ugyan az mint az elsőnél), de ez a havas látvány kép Gothamben nagyon bejövős. Oswald Cobblepot alias Pingvin számomra még mindig az egyik legjobban kivitelezett főgonosz a Batman filmekben. Danny DeVito tökéletes megtestesítője volt. A maszkírozás iszonyat jó.
Emellett ismerve a Michelle Pfeiffer által alakított macskanőt.... nem tudom mit várjak majd a mostanitól. Őszintén semmit nem várok, inkább meglepődni szeretnék mint csalódni (ezért se foglalkozok vele...lesz ami lesz)
Michael Caine-el ellentétben nekem Michael Gough sokkal jobban tetszik mint Alfred.
Batman mindörökké
Ez egy fura rész. kétes érzések vannak bennem, mert nem volt rossz rész, de sok negatívum van benne.
Egyrészt Val Kilmer volt Bruce. Ezzel nem is lenne baj, ha az első 2 részben nem Keaton lett volna. Másrészt, Gotham city hangulata nagyon elmarad az első 2 részben lévőtől. Sőt túl színes. Nem elég szürke. Aztán, a Batmobile undorítóan nézett ki benne. Nem értem miért kellett újítani. Elég azt látni, hogy a Batman ruha mindegyik részben más és más.
Technikailag sem ér fel a Burton féle filmekhez.
Sajna olyan érzésem van mint az Alien filmeknél. Első 2 iszonyat király majd a 3. szintén jó, de ebben már előjönnek a hibák.
Összességében nekem a 3. rész is nagyon bejött mert szórakoztató, de sajnos már sok sok hibával teli volt.
Amúgy Jim Carrey szerintem nagyon jó Rébusz volt.
Batman és Robin
Annyira kíváncsi lennék, hogy Schumacher mit gondolt amikor megalkotta ezt a filmet? Mit várt? Ötlet jó, hogy életre kelti Mr. Freeze-t és Poison Ivy-t. Ez rendbe is lett volna, ha nem lesz ennyire gagyi a kivitelezés. A kiválasztott színészekkel nem lett volna baj. De paródiát csinált belőlük. Sokkal komolyabb ellenfelek ők annál mint amit ebben a filmben nyújtottak.
Bane egyenesen a gáz kategória. Pedig ős is egy jó ellenfele Batmannek. Kíváncsi is leszek a Felemelkedésben, hogy mit alkot.
Schumacher idióta stílusa, hogy Gotham Cityt felruházta ilyen gagyi neon színekkel. Piros és zöld fények a városban. MIÉRT ?? Ivy-nál érthető volt ez a szín kombináció, de ez miért hatott ki az egész filmre? Sőt már a 3. részben is előjöttek ezek a színek. Teljesen elvesztette Gotham a szuper jó hangulatát.
Clooney mint Batman egyik legrosszabb választás volt, bár az egész film gagyisága kihatott az ő játékára is.
Amikor Batman és Robin licitálnak Ivy-ra és ott Batman előrántja a bankkártyáját A kocsija még szarabb lett. Sőt az összes többi járgány iszonyat gagyi volt. Ruházat szintén.
Ja és ez a Batgirl ötlet no comment. Túl sokat akart. Nem kellett volna bele. Esetleg egy másik filmbe, de nem ebbe.
Kár érte, mert kíváncsi lettem volna, hogy ezek az ellenfelek milyenek ha egy minőségi filmet készítenek.
Batman (1966)
Na ez viszont új volt. A legelső mozifilm. Érdekes lehetett a 60-as sőt a 70-es években is. Abban az időben a szuperhős filmek egyáltalán nem voltak előtérbe helyezve. Batman-en kívül csak Supermanből készültek filmek, film sorozatok.
Filmvászonra a Batman karaktert elég ritkán vitték fel. 1943-ban és 1949-ben készült egy 15 részes sorozat belőle. Batman majd Batman és Robin címmel. Ezek után Jött a következő sorozat, de csak 1966-68 között. Azokkal a szereplőkkel készítették ezt a filmet is. Ezután következett Tim Burton aki 1989-ben vitte fel ismét a filmvászonra Batmant. Azért bő 20 évek teltek el a részek között.
A film története viszonylag jó volt. Rébusz, Joker, Pingvin és Macskanő voltak az ellenségek. Szövetkeztek, hogy elpusztítsák Batmant.
Burgess Meredith-et fura volt látni Pingvinként
Mai szemmel nagyon gagyi az egész. De hát végül is 48 éves a film. Voltak benne érdekes jelenetek. Ami Batmanhez volt köthető, legyen az bármilyen tárgy mindig benne volt, hogy Bat..... Bat kötél, Bat spray, Bat létra, Bat kopter stb stb
Nem tudom, hogy ezt anno mennyire vették komolyan, mert eléggé poénosra sikeredett a film. Inkább volt vígjáték mint komoly film.
Érdemes megnézni 1x azoknak akik szeretik a Batmant.
6,5/10
Viszont időközben beszereztem még 1-2 érdekességet, úgyhogy bővül a maraton.
Én vagyok Batman!
2003-as alkotás. Azokkal a szereplőkkel akik a 66-os filmben illetve sorozatban játszottak. Érdekes lehet
+ beszereztem az 1943-as és 1949-es sorozatot is