Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kurdt
Megmentő :)

2012.07.03. 14:31:00

sjay írta:
Faust írta:
Pee-wee nagy kalandja
Burton mélypontja, egyértelműen. Elképesztően túlzó és idegesítő, próbál Mr. Been nyomdokaiba lépni részben, ehelyett egy másfél-két órás maszlag jött ki az alapokból. Szeretem Burtont, de ez simán kritikán aluli.
Figyelem, tájékoztató jellegű védőbeszéd következik: Pee-wee Hermant nem Burton találta ki. A nyolcvanas években a Disney csinált filmeket és sorozatokat (Pee-wee's Playhouse) vele, az amerikai gyerekek állítólag nagyon szerették. Burton pedig akkoriban még animátor volt a Disney-nél. Rövidfilmjei (Vincent, Frankenweenie) viszont elnyerték főnökei tetszését és csak idő kérdése volt, hogy mikor osztanak rá egy élőszereplős filmet.
Nyilván nem volt túl sok választása, a Disney-nél általában eléggé meg van kötve a rendezők keze...

Tehát szerintem igazából a Burton-filmográfia a Beetle Juice-nál kezdődik (meg persze az említett rövidfilmek)...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
REMY
Madridista

2012.07.03. 14:07:40

Batman maraton Vol. 6

Én vagyok Batman!

Az 1966-os film/sorozat színészeivel készített film. Adam West és Burt Ward azaz Batman és Robin.
A film 2 időben játszódik. A jelenben ahol egy új ügyet kell megoldaniuk öregen és a múlt, ahol betekinthetünk a kulisszák mögé és megismerhetjük a színészeket.
Sajnos a 4 ellenségből már csak 2 jelent meg a filmben, Burgess Meredith és Cesar Romero is távozott már az élők sorából.

A filmben megjelennek a régi idők stílusai és kellékei. Próbálták éreztetni a nézőkkel azt amit 66-ban kaptak.

Gondoltam ha már Batman maratont tartok akkor ezt is érdemes megnéznem. 6/10
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.03. 13:35:40

bence-barca írta:
sjay írta: Burton mélypontja, egyértelműen. Elképesztően túlzó és idegesítő, próbál Mr. Been nyomdokaiba lépni részben, ehelyett egy másfél-két órás maszlag jött ki az alapokból. Szeretem Burtont, de ez simán kritikán aluli.
Ez abban a pontban nem igaz, hogy próbál Mr Bean nyomdokaiba lépni. Ezután született meg Mr Bean alakja. A többiben már igazad lehet, azokkal nem szállok vitába :)
(ha rosszul tudom esetleg, akkor javítsatok ki, de tudtommal akkor még nem vt Mr Bean.)
Jól tudod, én néztem el. Bean tényleg csak 1990-től indult hódító útjának. Mindenesetre köszi a felvilágosítást. :wink: :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.03. 13:21:45

sjay írta: Burton mélypontja, egyértelműen. Elképesztően túlzó és idegesítő, próbál Mr. Been nyomdokaiba lépni részben, ehelyett egy másfél-két órás maszlag jött ki az alapokból. Szeretem Burtont, de ez simán kritikán aluli.
Ez abban a pontban nem igaz, hogy próbál Mr Bean nyomdokaiba lépni. Ezután született meg Mr Bean alakja. A többiben már igazad lehet, azokkal nem szállok vitába :)
(ha rosszul tudom esetleg, akkor javítsatok ki, de tudtommal akkor még nem vt Mr Bean.)
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.03. 13:10:45

Faust írta:Na szóval, Tim Burton maraton vol.1

Pee-wee nagy kalandja
(Pee-wee's big adventure, 1985)

Ekkora degenerált gyökérséget nagyon régen láttam, ordenáré egy film. Már a legelején éreztem, hogy szenvedni fogok vele. Abszolút semmi pozitívumot nem tudtam benne felfedezni Elfman muzsikáján kívül. Pfuj, nem ajánlom senkinek.

Jól indul a maraton...

3/10

Next one: Beetlejuice
Burton mélypontja, egyértelműen. Elképesztően túlzó és idegesítő, próbál Mr. Been nyomdokaiba lépni részben, ehelyett egy másfél-két órás maszlag jött ki az alapokból. Szeretem Burtont, de ez simán kritikán aluli.
visca el barca írta:megnéztem tegnap este én is a bakancslistát, ha már így szóba került.
talán az egyetlen olyan halivúdi film, ami annak ellenére nagyon tetszik, hogy az egész egy hatásvadász nyálas giccsparádé.
Szerintem meg épp azért jó, mert nem volt nyálba fulladt giccsbaromság. Nekem tetszett, és szerencsére sikerült visszafogni magukat a készítőknek. Freeman és Nicholson nagyon jól alakítanak, de ez már egyikőjüktől sem meglepetés. Tetszett a film határozottan, mert megható és életszagú volt.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.03. 13:09:24

megnéztem tegnap este én is a bakancslistát, ha már így szóba került.
talán az egyetlen olyan halivúdi film, ami annak ellenére nagyon tetszik, hogy az egész egy hatásvadász nyálas giccsparádé.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.03. 12:52:02

Faust írta:N
Pee-wee nagy kalandja

Ekkora degenerált gyökérséget nagyon régen
Ez az amiben van a virslifa, nem? :lol:
Kiskoromban láttam, akkor ez nagyon megmaradt (már ha ez az a film). Akkor nekem tetszett, most nem hinném, h megnézném... :mrgreen:
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.03. 12:27:15

visca el barca írta:
Sanama írta:Az út , illetve A bakancslista című filmekről tudna valaki mondani egy rövid véleményt?
igen. az út, egy posztapokaliptikus, rettentően lassú melodráma. szeretem az ilyen filmeket, de ez nem tetszett

a bakancslista meg aranyos kis vígjáték/dráma, remek mondanivalóval és két kiváló színésszel.
Na a Bakancslistát megnéztem. Tényleg jó film, tetszett nekem is.

Csak megint az jött le róla,hogy lényegében ezeket akkor tudod megvalósítani, ha van rá pénzed.
A vége tényleg nagyon megható volt
10/8
REMY
Madridista

2012.07.03. 01:35:50

Batman maratont tartok :D ideje ismételni és pótolni az elmaradt ősi részeket. (1966, 1943,1949)

Batman (1989)

Még mindig király film. Képi világa magával ragadó és szuper. Keaton se volt rossz választás anno. Jack Nicholson meg hozza a szuper alakítást. Kim Basinger meg hmmmmm :P

Batman visszatér

Hát igen. Ez is tökéletes még mindig. Burton nagyon ráérzett anno. Hangulata szintén veri az összes többi részt (ugyan az mint az elsőnél), de ez a havas látvány kép Gothamben nagyon bejövős. Oswald Cobblepot alias Pingvin számomra még mindig az egyik legjobban kivitelezett főgonosz a Batman filmekben. Danny DeVito tökéletes megtestesítője volt. A maszkírozás iszonyat jó.
Emellett ismerve a Michelle Pfeiffer által alakított macskanőt.... nem tudom mit várjak majd a mostanitól. Őszintén semmit nem várok, inkább meglepődni szeretnék mint csalódni (ezért se foglalkozok vele...lesz ami lesz)
Michael Caine-el ellentétben nekem Michael Gough sokkal jobban tetszik mint Alfred.

Batman mindörökké

Ez egy fura rész. kétes érzések vannak bennem, mert nem volt rossz rész, de sok negatívum van benne.
Egyrészt Val Kilmer volt Bruce. Ezzel nem is lenne baj, ha az első 2 részben nem Keaton lett volna. Másrészt, Gotham city hangulata nagyon elmarad az első 2 részben lévőtől. Sőt túl színes. Nem elég szürke. Aztán, a Batmobile undorítóan nézett ki benne. Nem értem miért kellett újítani. Elég azt látni, hogy a Batman ruha mindegyik részben más és más.
Technikailag sem ér fel a Burton féle filmekhez.
Sajna olyan érzésem van mint az Alien filmeknél. Első 2 iszonyat király majd a 3. szintén jó, de ebben már előjönnek a hibák.

Összességében nekem a 3. rész is nagyon bejött mert szórakoztató, de sajnos már sok sok hibával teli volt.
Amúgy Jim Carrey szerintem nagyon jó Rébusz volt.

Batman és Robin

Annyira kíváncsi lennék, hogy Schumacher mit gondolt amikor megalkotta ezt a filmet? Mit várt? Ötlet jó, hogy életre kelti Mr. Freeze-t és Poison Ivy-t. Ez rendbe is lett volna, ha nem lesz ennyire gagyi a kivitelezés. A kiválasztott színészekkel nem lett volna baj. De paródiát csinált belőlük. Sokkal komolyabb ellenfelek ők annál mint amit ebben a filmben nyújtottak.
Bane egyenesen a gáz kategória. Pedig ős is egy jó ellenfele Batmannek. Kíváncsi is leszek a Felemelkedésben, hogy mit alkot.
Schumacher idióta stílusa, hogy Gotham Cityt felruházta ilyen gagyi neon színekkel. Piros és zöld fények a városban. MIÉRT ?? Ivy-nál érthető volt ez a szín kombináció, de ez miért hatott ki az egész filmre? Sőt már a 3. részben is előjöttek ezek a színek. Teljesen elvesztette Gotham a szuper jó hangulatát.

Clooney mint Batman egyik legrosszabb választás volt, bár az egész film gagyisága kihatott az ő játékára is.
Amikor Batman és Robin licitálnak Ivy-ra és ott Batman előrántja a bankkártyáját A kocsija még szarabb lett. Sőt az összes többi járgány iszonyat gagyi volt. Ruházat szintén.

Ja és ez a Batgirl ötlet no comment. Túl sokat akart. Nem kellett volna bele. Esetleg egy másik filmbe, de nem ebbe.

Kár érte, mert kíváncsi lettem volna, hogy ezek az ellenfelek milyenek ha egy minőségi filmet készítenek.

Batman (1966)

Na ez viszont új volt. A legelső mozifilm. Érdekes lehetett a 60-as sőt a 70-es években is. Abban az időben a szuperhős filmek egyáltalán nem voltak előtérbe helyezve. Batman-en kívül csak Supermanből készültek filmek, film sorozatok.
Filmvászonra a Batman karaktert elég ritkán vitték fel. 1943-ban és 1949-ben készült egy 15 részes sorozat belőle. Batman majd Batman és Robin címmel. Ezek után Jött a következő sorozat, de csak 1966-68 között. Azokkal a szereplőkkel készítették ezt a filmet is. Ezután következett Tim Burton aki 1989-ben vitte fel ismét a filmvászonra Batmant. Azért bő 20 évek teltek el a részek között.

A film története viszonylag jó volt. Rébusz, Joker, Pingvin és Macskanő voltak az ellenségek. Szövetkeztek, hogy elpusztítsák Batmant.
Burgess Meredith-et fura volt látni Pingvinként
Mai szemmel nagyon gagyi az egész. De hát végül is 48 éves a film. Voltak benne érdekes jelenetek. Ami Batmanhez volt köthető, legyen az bármilyen tárgy mindig benne volt, hogy Bat..... Bat kötél, Bat spray, Bat létra, Bat kopter stb stb
Nem tudom, hogy ezt anno mennyire vették komolyan, mert eléggé poénosra sikeredett a film. Inkább volt vígjáték mint komoly film.

Érdemes megnézni 1x azoknak akik szeretik a Batmant. 6,5/10

Viszont időközben beszereztem még 1-2 érdekességet, úgyhogy bővül a maraton.
Én vagyok Batman!
2003-as alkotás. Azokkal a szereplőkkel akik a 66-os filmben illetve sorozatban játszottak. Érdekes lehet

+ beszereztem az 1943-as és 1949-es sorozatot is
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.03. 00:39:54

Kash írta: A trailerek alapján, meg az 1-2 perces videók alapján 7/10
Kép

Nah most pedig menj szépen és keresd meg szájrátétellel a fázist. :mrgreen:

Más aki szereti néha az agyament fszságokat annak ajánlom a New kids sorozatot New Kids Turbo, New Kids Nitro. Nálunk abszolút kultuszfilm. :D
Faust
Madridista

2012.07.03. 00:26:57

Na szóval, Tim Burton maraton vol.1

Pee-wee nagy kalandja

Ekkora degenerált gyökérséget nagyon régen láttam, ordenáré egy film. Már a legelején éreztem, hogy szenvedni fogok vele. Abszolút semmi pozitívumot nem tudtam benne felfedezni Elfman muzsikáján kívül. Pfuj, nem ajánlom senkinek.

Jól indul a maraton...

3/10

Next one: Beetlejuice
Faust
Madridista

2012.07.02. 22:50:46

Azt hiszem én félnék Puzsér Róbert helyében, egy igen komoly trónkövetelő érkezett
:lol: :lol: :lol:

Úgy döntöttem kicsit szüneteltetem a Haneke maratont, mert kicsit besokalltam a filmjeitől az elmúlt hetekben. Helyette elkezdek egy Tim Burtont, van "pár" filmje, amit még nem láttam, ill. olyan is, amit már nagyon régen. :) Viszont vele kronológiai sorrendben fogok haladni.

Amiket nem láttam:
- Pee Wee nagy kalandja
- Beetlejuice
- Ollókezű Edward
- Ed Wood
- Halott menyasszony
- Sweeney Todd

Amiket már láttam, csak semmire nem emlékszem szinte:
- Támad a Mars
- Álmosvölgy legendája

Valamint szerencsére a Charlie és a csokigyárat, a Majmok bolygóját és az Alice-t már végigszenvedtem, valamint egyszer a Nagy halat félbeszakítottam, annyira nem tetszett, de azt be fogom fejezni. :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.02. 21:41:08

Primitive írta:
szerk.: valakinek sikerült már úgy lelkiismeretesen végig néznie a Sátántangót, hogy nem állította le, vagy nem tekert bele?! ... :lol: :evil: Lehet valami pszichostimulánst kéne bedobnom, mert ez a film nekem nem 7 óra lesz, hanem 7 nap! :lol: :lol: De akkor is végig nézem, ha bele döglök is! :evil: :twisted:
Az első óra után felvettem a ritmust. Végül két részben néztem meg, nem azért mert untam, csak nehéz összehozni, hogy legyen 7 szabad órád.
Bele ne vitess, akkor inkább ne is nézd meg. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.02. 21:34:49

Kash írta: A trailerek alapján, meg az 1-2 perces videók alapján 7/10
Azt hiszem én félnék Puzsér Róbert helyében, egy igen komoly trónkövetelő érkezett :wink:
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.07.02. 20:27:01

hajnesz írta:Más: Valaki tudna ajánlani egy "könnyed" filmet ma estére? Holnap írom a felvételit az egyetemre, és ki szeretnék kapcsolódni egy kicsit, de nem találok magamnak való filmet. Úgy alapjába véve "mindenevő " vagyok, csak legyen a filmnek egy jó kis háttere, valamint ha nem túl kiszámítható a film,az csak előny. Valamint ha lehet mindez mellett vígjáték legyen . Remélem tud valaki segíteni :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajánlani tudom az ananász expresszt hatalmas az a film, tipikus lazulós.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.07.02. 20:24:59

hajnesz írta:

Más: Valaki tudna ajánlani egy "könnyed" filmet ma estére? Holnap írom a felvételit az egyetemre, és ki szeretnék kapcsolódni egy kicsit, de nem találok magamnak való filmet. Úgy alapjába véve "mindenevő " vagyok, csak legyen a filmnek egy jó kis háttere, valamint ha nem túl kiszámítható a film,az csak előny. Valamint ha lehet mindez mellett vígjáték legyen . Remélem tud valaki segíteni :lol: :lol: :lol: :lol:
Hogyan lopjunk felhőkarcolót vagy elhajlási engedély esetleg a förtelmes főnökök. 8)

Légyszíves maximum kettőt idézz a hsz-edben,mert 5 ilyen piramis után egy hét pihi ;) Köszi. m.
hajnesz
Entrenador del Barça

2012.07.02. 19:21:47

Deus írta:
Kash írta: A fűrész részeit látta valaki, muszáj lefeküdnöm az ágyra, mielőtt elkezdem nézni, mert elájulnék a vér és a szenvedés látványától. De valami mégis tetszik benne, nem tudom, hogy mi.
Valaki tudna mondani róla egy pár szót, hogy neki tetszett-e...stb.
Nálam a fűrész első része iszonyat jó... Emlékszem anno, film megnézése után már paráztam Jigsawtól :D

A többi rész már ultragyengék.
Nekem tetszett a többi is, már nem csak a történet miatt, hanem inkább a háttere a filmnek( ha van olyan :lol: :lol: ), hogy az életben maradáshoz igen nagy áldozatokat kell hozni, és valójában majdnem mindenki életben maradhatott volna, ha képes mindent megtenni az életéért.

Más: Valaki tudna ajánlani egy "könnyed" filmet ma estére? Holnap írom a felvételit az egyetemre, és ki szeretnék kapcsolódni egy kicsit, de nem találok magamnak való filmet. Úgy alapjába véve "mindenevő " vagyok, csak legyen a filmnek egy jó kis háttere, valamint ha nem túl kiszámítható a film,az csak előny. Valamint ha lehet mindez mellett vígjáték legyen . Remélem tud valaki segíteni :lol: :lol: :lol: :lol:
Deus
Boixos Nois

2012.07.02. 19:11:03

Kash írta: A fűrész részeit látta valaki, muszáj lefeküdnöm az ágyra, mielőtt elkezdem nézni, mert elájulnék a vér és a szenvedés látványától. De valami mégis tetszik benne, nem tudom, hogy mi.
Nálam a fűrész első része iszonyat jó... Emlékszem anno, film megnézése után már paráztam Jigsawtól :D

A többi rész már ultragyengék.
KépKép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.02. 18:37:43

Az elsőt mindenképp nézzed meg az klasszikus.
Abban annyi vér sincs, ott inkább pszichés hadviselés folyik. Aztán a következő részek már véresebbek illetve durvábbak lesznek, de azokban már inkább fizikai mintsem pszichés "szivatás" folyik. Lesznek jobbak, lesznek rosszabbak, ez már egyáni vélemény kinek melyik fog tetszeni. De valószínű, hogy ha az elsőt sem fogod szeretni többit sem fogod megnéázni ill. ha tetszeni fog, akkor folytatni fogod.
Nekem úgy általánosságban bejöttek. Nem mindegyik nyilván, de mindenesetre én szívesen megnézem, ha mondjuk tvben adják.
A youtube-on rákerestem 1-6. részéig, hogy milyen csapdák vannak, a filmet konkrétan nem néztem meg, de nem is fogom( :lol: ) ezért kérdeztem meg, hogy kinek mi a véleménye.
Nem tudom, hogy szabad-e ilyesmit linkelni, de a "fűrész top 10 csapdája" cimű videóban pont a "kedvenceimet mutatja be, ha ilyet nem szabad, szedjétek ki.
- http://www.youtube.com/watch?v=KhAywWis ... re=related
A trailerek alapján, meg az 1-2 perces videók alapján 7/10
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.02. 17:25:23

Kash írta:
Filmes kúltura, az mi? :lol:
Én ha látok egy jó filmet, megnézem, amúgy én nem láttam előtte a Rec-et, ezért nekem jó filmnek tűnt, és meg is van DVD-n. \:D/
A fűrész részeit látta valaki, muszáj lefeküdnöm az ágyra, mielőtt elkezdem nézni, mert elájulnék a vér és a szenvedés látványától. De valami mégis tetszik benne, nem tudom, hogy mi.
Az elsőt mindenképp nézzed meg az klasszikus.
Abban annyi vér sincs, ott inkább pszichés hadviselés folyik. Aztán a következő részek már véresebbek illetve durvábbak lesznek, de azokban már inkább fizikai mintsem pszichés "szivatás" folyik. Lesznek jobbak, lesznek rosszabbak, ez már egyáni vélemény kinek melyik fog tetszeni. De valószínű, hogy ha az elsőt sem fogod szeretni többit sem fogod megnéázni ill. ha tetszeni fog, akkor folytatni fogod.
Nekem úgy általánosságban bejöttek. Nem mindegyik nyilván, de mindenesetre én szívesen megnézem, ha mondjuk tvben adják.
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.02. 16:59:02

messideco írta:A híd
Kőkemény német háborús dráma. Arról szól, hogy egy osztály 16 éves fiatalt besoroznak a világháború utolsó évében. Róluk szól a film, az ők sorsukat mutatja be kegyetlen módon.
Akiket érdekel a téma, megéri megnézni :)
A válaszom erre: Jöjj és lásd Ugyan ez a sztori kb., csak orosz köntösbe bújtatva. Elképesztően kemény film.
visca el barca írta:kash barátunkat ne bántsátok, fiatal még, nincs kialakult filmes kultúrája. majd belejön idővel.

rec2 amugy szörnyű, a legrosszabb folytatás ami valaha készült... én sztem a 3-at meg sem nézem...
Ebben igazat kell , hogy adjak. Tényleg baromi hülyeség volt beletenni ezt a vallásos mizériát , bár asszem' a Titanic 2 rosszabb folytatás. :lol:
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.02. 16:32:28

visca el barca írta:kash barátunkat ne bántsátok, fiatal még, nincs kialakult filmes kultúrája. majd belejön idővel.

rec2 amugy szörnyű, a legrosszabb folytatás ami valaha készült... én sztem a 3-at meg sem nézem...
Filmes kúltura, az mi? :lol:
Én ha látok egy jó filmet, megnézem, amúgy én nem láttam előtte a Rec-et, ezért nekem jó filmnek tűnt, és meg is van DVD-n. \:D/
A fűrész részeit látta valaki, muszáj lefeküdnöm az ágyra, mielőtt elkezdem nézni, mert elájulnék a vér és a szenvedés látványától. De valami mégis tetszik benne, nem tudom, hogy mi.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.02. 15:20:22

Itt a trailerje.
Hááát, nem tudom, én azért meglesem :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.02. 15:18:27

kash barátunkat ne bántsátok, fiatal még, nincs kialakult filmes kultúrája. majd belejön idővel.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.02. 15:09:09

A híd
Kőkemény német háborús dráma. Arról szól, hogy egy osztály 16 éves fiatalt besoroznak a világháború utolsó évében. Róluk szól a film, az ők sorsukat mutatja be kegyetlen módon.
Akiket érdekel a téma, megéri megnézni :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése