The Girl with the Dragon Tattoo
Vártam a filmet nagyon, kíváncsi voltam, h mit hoznak ki az amerikaiak belőle. A svéd verziót kb. egy éve láttam, talán kicsivel több, így még nagyjából mindenre emlékeztem. Pont ezért már hátrányból indult ez a film, pedig nagyon próbálkoztam, h tiszta lappal kezdjen.
Igazából a történet ugyanaz, a végét variálták meg kicsit, olyanra, h az amerikai nézők gyomra könnyebben bevegye. Nem volt rossz, viszont nekem a svéd verzió ezen a téren is jobban tetszett.
Ami igazán idegesített az a színészek hasonlósága a svéd verzióval. A könyvet nem olvastam, (tervezem) lehet, h az követelte meg a hasonlóságot, de nekem zavaró volt.
Craig nem volt rossz, de engem nem győzött meg. Valahogy túl felturbózott volt egy újságírónak (James Bond átok). Rooney Mara Oscar jelölése elég erős, nagyon lehúzni nem lehet, de a svéd kolléganőhöz képest nagyon-nagyon elmaradt.
Olvastam olyant is, talán pont itt, h a svéd filmre való tisztelettel valaki ezt a változatot nem nézi meg. Butaságnak tartom, nincs gond ezzel a filmmel, azzal lehet, h az amerikaik mindent átvesznek és sokat koppintanak, de ez nem a film "hibája." Azt sem lehet mondani, h túl amerikai lett.
Aki nem látta a svéd filmet, annak tetszeni fog, aki látta az is nézze meg.
A svéd kapott tőlem asszem 8 pontot.
6/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.