2006.05.06. 11:49:50
Sziasztok!
Sztem a védelembe és a középpályára kellene egy-két játékost igazolni. Oleguer egyre jobban beválik, az idén megbízhatóbban játszott, mint tavaly. Belletti, Gio és Sylvinho jól teljesítenek, 30-31 éves játékos nem öreg játékos, 3-4 év még bőven bennük van, jól bírják a tempót, megbízhatóak. Tény, Belletti beadásai lehetnének pontosabbak, de a középpályán és a védelem jobb oldalán tisztán és hasznosan játszik. Cseréjének vissza kell hozni a santanderből Damiát, és a jobboldal máris megoldódott. A bal oldalra nem kell igazolni, legfeljebb egy fiatalt, aki egy-két évig a kispadot is elfogadja, mire majd beilleszkedik a kezdőbe. A középpálya sztem megfelelő erősségű (deco, iniesta, van bommel, motta, ronnie, alkalomadtán márqez), esetleg a kispadra kellene igazolni egy embert, tartaléknak, ha beütne a krach, mint az idén is.
A csatársorba egy ember kell, Larsson pótlására, és nem Henry, semmi szükségünk nincs rá, mert vele csak elindulnánk a madridista útra, ahol sztárokat igazoltak, a csapat meg darabjaira esett szét. Én megfelelőnek gondolnám az Ajax fiatal tehetségét, Klaas-Jan Huntelaart, aki ontja a gólokat, fiatal, erőteljes, jól helyezkedik, és nekem nagyon tetszik a játéka. Daniel Alvesről nagyon nincs véleményem, nem sok sevilla meccset láttam, de ha meggyőző, akkor jöhet.
Ki megy, inkább ez a kérdés? Ugye, Henke biztos, emellett sztem Ezquerrót, Maxi Lópezt is eladják - hogy miért, nem értem, jó játékosok, dehát egy-két perc alatt nem tudnak maradandót alkotni. Jó esély van Giuly távozására is, amit sajnálnék, hiszen gyors, gólérzékeny, bár az idei szezonja elég feledhető volt, de ne feledjük: elég sokat bajlódott sérülésekkel.
S, végül. Lehet, hogy megköveztek, de szükség lenne egy Barca-szintű kapusra is, Valdés nem az. Szeleburdi, akkora leventéket benyelt az idén, mint egy ház, számtalan rossz megoldása volt (valencia, osasuna - ez ugye 6 pont, és még sorolhatnám). Számos meccsen 2, sőt 3 gólt kapott, így nem lehet védeni. Mert akkor Márquez-Puyol és a többi védő megszakadhat, és akkor jön Valdés, és leventézik. Amúgy bírom a búráját, de nagyon nem vagyok vele megelégedve. Persze, voltak bravúrjai is, de ettől még nem éri el a barcelona szintjét. Nem véletlen, hogy a spanyol válogatott közelébe sem kerül, előtte van Casillas, Molina, Canizares, de lehet még Pinto is. És ez azért eléggé elszomorító, gondoljunk csak Ramallets-re, Miguel Reinára, Andoni Zubizarretára, Urrutira, vagy Salvador Sadurnira, mindannyian koruk meghatározó kapusegyéniségei voltak, a Barca kiemelkedő tudású kapuslegendái.
Na, ennyit az átigazolásokról, hajrá Barca! 17-én remélem ünnepelünk a BL-győzelem után,már nagyon várom! varga tamás