JimmyJump írta:Nagyon nehéz dolog ez a pihentetés, nincs igazán tökéletes megoldás. Ha egyesével veszel ki embereket, akkor alig játszik együtt a gálakezdő, ha egyszerre többet, akkor pedig becsúszhatnak gyenge meccsek, mint a tegnapi is. Könnyebb menetrend mellett még lehet jól menedzselni, de nézzük meg a következő öt meccsünket; kétszer Atleti, PSG, Bilbao otthon és Alaves idegenben, mindez 14 nap alatt. És mindegyik nagyon fontos, valahol muszáj kompromisszumot kötni.
Itt óriási szerepe van a szerencsének is, milyen napot fognak ki a bekerülők, be tudja-e húzni a meccset a csapat egy gyengébb teljesítmény mellett is, mert ugye ha megvan a győzelem, akkor más nem számít.
Idén a szerencse nincs mellettünk, a labdák inkább kifelé pattannak, bírói hibák is hátráltatnak, az ellenfelek is mintha jobban pörögnének. Vannak hibák és meg kell fogalmazni kritikát Enriquével szemben is, de én úgy látom nagyon vékony a határ az imádat és utálat között, ha edzőről van szó.
Nekem erről a pihentetésről meg tartalékolásról az a véleményem, hogy tavaly nyomatta a gálakezdőt, akikkel összeszedtek 13 pontos előnyt, majd jött egy szakasz, amiből igazán 2 meccsen játszottunk rosszul a többin szerencsénk nem volt és behúztuk a bajnokságot meg a kupát, szinte ugyan azokkal a játékosokkal. Most meg nincsen két meccs, amin hasonlóan állnánk fel és minimum 4 pont a hátrányunk, ami nem lenne gond, ha a játék olyan lenne, amilyen nem, mert látnám a fényt az alagút végén. Őszintén mondom, hogy az elmúlt győzelmektől sem estem hasra, mert a játékunk azokon sem volt meggyőző. Én már nem bízok abban, hogy az éven behúzunk valamit, aztán persze örülnék, ha nem így lenne, de az igazság az, hogy nem tudom elképzelni, hogy egy varázsütésre másképpen játszanánk.
Nem reagálunk a letámadásra, Lucho koncepcióját, ha van, nem látom viszont a pályán. A játékosok rotálását sem érzem mindig indokoltnak, de ez lehet az én hibám. Ettől függetlenül sok sikert, kupát éltem meg a regnálása alatt ezért hálás vagyok neki.
És mielőtt rámsütné valaki, nem, nem vagyok elkeseredve, mert a foci az változik, a játékosok is jönnek mennek és voltak, vannak lejtmenetek, majd felfelé tartó időszakok. Ez most egy ilyen időszak. A kérdés az, hogy ez meddig tart, mert ez az időszak nem a múlt évi, tavaszi hullámvölgy, ez attól mélyebb és ha jól belegondolok, egy két meccset leszámítva, az egész őszünket is végigkísérte.