2007.01.18. 15:15:10
Csak elmélkedés szintjén nézzük át, hogy mi is a probléma Saviolával?
1. Túl nagy a fizetése.
Ezzel az a bajom, (Már korábban le is írtam, hogy egy Barca szintű klub, aki mellesleg nem arról híres, hogy szórja a pénzt, nem engedhetné meg magának, hogy kifizesse?) hogy szerintem ez nem lehet akadály. Hallottunk itt dobálózni különféle nevekkel, összegekkel, de ezeknek a forrása cseppet sem megerősített számomra. Évi négyésfél millió (amennyiben tényleg ennyi) nem hiszem, hogy földhöz verne egy ekkora mammutegyesületet. Pláne úgy, hogy amikor Monacóban és Sevillában volt kölcsönben, a fizuja nagyrészét a Barca állta. Akkor miért nem adták el? Miért csak kölcsönbe ment?
2. Nem illik bele a játékrendszerbe.
Ezzel még akár egyet is lehetne érteni, vagy mégsem? Tény, hogy mivel egy középcsatáros szisztémában játszunk, ezért annak az egy szem centernek lehetőleg jól képzettnek, mozgékonynak, csapatjátékosnak, vérbeli befejezőnek, rengeteget robotolónak kell lennie, akinek még a védekezésből is ki kell vennie a részét. Ez Samunkra pedig teljes mértékben igaz, tehát az ideális megoldás természetesen ő. Hozzáteszem, hogy a mai Barcából nekem messze ő a kedvencem, holott a leigazolásakor nem örültem túlságosan. Tény, hogy a triumvirátus állandósult megbontásához minimum egy földindulásnak kellene bekövetkeznie, de a minőség jelenléte a kispadon legalább akkora jelentőséggel bír. Saviola pedig szerintem szinte valamennyi kritériumnak megfelel, hiszen gyors, jól cselez, nem zavarja meg a labda, stb, az egyetlen kivetnivaló nála a magassága. De könyörgöm, hány fejesgólt szereztünk az elmúlt pár évben? Nem sokat... Azokat is főleg Motta, Márquez, Edmilson, stb...Mi nem az ívelgetéseket erőltetjük, hanem a rövidpasszos játékot fejlesztettük tökéletesre...
3. Személyes ellentét.
Itt lesz a probléma, tuti h Rijkaard/Laporta és Saviola között nem fenékig tejfel minden. Az Alaves ellen hintett mesterhármasa alatt pl Laporta nem mosolygott annyira, mint ahogyan ezt egy Eto'o hat tricknél tette volna...