Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.24. 12:30:23

Jólvan LG, ez statisztika, de szerintem 2005-ben minden idők egyik legszebb diadalát élhetted meg, amikor 3-0 lett a Bernabeuban. Szerintem ha Wenger ült volna ott, akkor is lehetne ilyen a stat, hiszen ez más mint egy átlagos bajnoki, de bizonyára ha te sztáredző lennél, vagy lehet hogy az vvagy, és ott ülnél Frank helyében, hoznál minden el classicót, csak nehogy a többi meccs meg elmenjen.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2007.12.24. 12:24:31

Szerintem se piál amúgy , de valami baja van az biztos. Persze lehet az se tett jó hogy tavaly mindenki őt kritizálta, pedig akkor még lőtt huszonvalahány gólt is és a hátán vitte a csapatot amíg Eto'o meg messi ségült volt. Szerintem Edmilson mérgezi az üdítőjét :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.24. 12:23:47

ultrasur írta:Á naon nagyon örültem elmondhatatlan,szép gól,4 meccs óta veretlenül a Barca ellen,az kár hogy, Ramos megsérűlt így sajnos Saviola nem állt be de a legfontosabb 7 pont.
És az utobbi 3 hazai klasszikuson 2 pont, ez szégyen....25 év alatt nem kaptunk ki otthon, Rijkaardnak 2x is sikerült, + 2 döntetlen, egyedül egy szép 3-0 volt, de 5 meccsből 1 gy, 2d, 2v :arrow: Hát ez elég gyalázatos :cry:
Boixos
Llegenda del Barça

2007.12.24. 12:22:43

awertzu1 írta: eztis cáfolom egy picit.. általában pepe megelőzőtt mindenkit és ha ronaldinho esetleg mégis megkapta a labdát egyszerűen belevezette ramosba vagy pepébe.. ( jó votlak kivételek is de egy momentumtól eltekintve a ronaldinho beadások nem keltettek túl nagy zűrt.. )
nem tudom, én nem nagyon emlékszem arra, h az említett összeesés előtt találkoztak volna, már úgy, h az fel is tűnjön... bár lehet, h rosszul emlékszem. amit írtál az is inkább arra vonatkozik, h belül takarított rendesen a gyerek, ronaldinho meg inkább a széleken próbálkozott, sajnos hiába.
ettől függetlenül jól nyomta az érdekes arcú hátvédetek. :D
PUYOL-XAVI-INIESTA
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.24. 12:22:31

Tegnap este, már sem kedvem sem erőm nem volt a meccsen elmélkedni, sztem mindenki csalódott volt, aki szereti a Barcát. Ezért most osztanám meg a véleményem, vérdekel a tiétek, mind a meccsel, mind a következő 'elemzéssel' kapcsolatban:

Taktika: egyértelmű volt a meccs előtt, hogy az oly sokat használt felállás Franknél, igényel két szélsőt, ezen az estén hiányzott a gyors, jó formában lévő klasszis szélsők vezette támadójáték, de ha Iniék elindultak, akkor helyzetekig jutottak (nagyon kevés volt ilyen, a madrid pedig felkészült);

Támadójáték: azok a helyzetek, amik kialakultak, köszönhetően apró pontatlanságoknak, elkésett ütempasszoknak, és egy magabiztos (rég nem láttam ilyen kevés hibával Madrid védelmet, ebben a szezonban sem...) védelemnek, mind befejezetlenek ,erőtlenek lettek. Meg kell említeni, hogy egyszer-kétszer a szerencse is elpártolt, Casillas pedig hozta a közelezőt.

Középpályások: a küzdelem nagyfokú volt, a meccs első 25-30 percében alig volt labda, ami elveszett, rengeteg ütközés, s ez kicsit szokatlan lehetett a kreatív Xavi-Deco kettősnek, tudom hogy értik a dolgukat, de ilyen intenzitással támadni és védekezni egyszerre..., különösen sok volt a munkájuk. (főleg Deconak volt emberfeletti, a sérülés után) Ez talán a támadások kárárab is ment, sőt...

Védekezés: a meccs első szakaszában hibátlan volt, jól összeszokott, s mivel a madrid játékosait fölöttéb sok hibára kényszerítették (eladott passzok, erőtlen egyéni próbálkozások, stb.) ezért nem kellett komolyan közbeavatkozni, hiányzott a kontrajátékuk. (ezt a szakszt kellet volna kihasználni) Aztán, jött egy parádés kontra, Marquez leasszisztolta a kényszerítőt, és gól lett a vége. Innentől már kiszolgáltatott volt a védelem a kontráknak. Mindemelett nem volt több kapitális hiba (gól nem lett :lol: )

Hozzállás: semmi gond nem volt vele, küzdöttek, főleg Ronnien látszott az akarás, néha túlságosan is, de le a kalappal, ezt vártam. A gól után persze óriási lélektani előnyhöz jutott a madrid, ezt annak köszönhetően, hogy kezdték átvenni előtte az irányítást, nem működött jól az elenn taktikája, és helyzetekbe kerültek, innen kapni egy gólt, az bomlasztóü hatású.

A tanácstalanság a gól után hatalmasodott el, de ennek megjóslásához, a gól tükrében, nem kell nagy tehetség. A Madird pontosan tudta mit kell csinálni, védelmüknek már munkájas sem volt annyi, és a kontrajáték mestereinek nem volt gond lehozni a meccset.

M. G., sszerintem jól vezette végig a meccset, viszont volt pár bosszantó itélete, nem volt sorsdöntő, de idegesített néhány beavatkozása, összeségében a nagy nyomás ellenére is jól dolgozott)

Csalódni személy szerint nem csalódtam senkiben hatalmasat, hiba nélkül nem lehet végigjátszani meccset, de hogy a hiban mit von maga után, az elgondolkodtató. azt nekem senki se magyarázza, hogy ha Rijkaard más taktikát alkalmaz, nyertünk volna. Így is lehetett voplna, de nem így lett. Egy új taktika alkalmazása, már nem most lett volna esedékes, de most már mindneképp az. Ha meccs előtt a lehetőségeit nézve: erőnléti állapot, sérülések, stb., akkor talán ő is gondolta, de ennyivel előtte már lehetetlen.

Nem volt Messi, ezt mindenki tudja mit jelent, sztem ég és föld, ha ő játszik , és ha nem. Neki is nagy megpróbáltatás ez, remélem gyorsan túlteszi magát rajta, és visszatér mielőbb, úgy, ahogy eddig játszott.

Nekem ez volt a konkrét véleményem már tegnap is, de inkább másra gondoltam. Lehetne még sok mindnet megemlíteni, úgy gondolom ,most ez aktuális...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2007.12.24. 12:26:08-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2007.12.24. 12:21:32

Egyébként meg 02/03-as szenzonban kifejezetten jót tett a csapatnak a reál elleni cumi, utánna hoztunk vagy húsz pontot rajtuk.
Szandi
Főnökasszony

2007.12.24. 12:21:19

dr. Mezey írta:Ja azt meg magyarázza el nekem valaki hogy ha R10 meg a robinyó együtt piálnak, akkor miért csak a roni van [auto_cenzúra] passzban?
R10 nem bírja a piát :wink:
Amúgy meg nem hinném,hogy együtt piáltak, ha meg ez is volt, akkor meg másfél éve együtt piálnak? :roll:
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
awertzu1
Barça B

2007.12.24. 12:20:10

a zarazgoza és a villareal nincs formában ( utobbi döntetlenek sorozatát játsza már mecsek óta ; lásd előző fordulót, a recre ellen.. ), az atleticos derbi meg kb megint 50-50%.. de ezekel a csapatokal tiis játszotok még ;)
Real Madrid:
"A 20. század legjobb csapata"
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2007.12.24. 12:17:37

Ja azt meg magyarázza el nekem valaki hogy ha R10 meg a robinyó együtt piálnak, akkor miért csak a roni van [auto_cenzúra] passzban?
ultrasur
Madridista

2007.12.24. 12:17:07

Á naon nagyon örültem elmondhatatlan,szép gól,4 meccs óta veretlenül a Barca ellen,az kár hogy, Ramos megsérűlt így sajnos Saviola nem állt be de a legfontosabb 7 pont.
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2007.12.24. 12:14:55

Hát ez beszívtuk, sajna tényleg jobb volt a Reál. Remélem karánycsonykor dagadtra zabálják magukat, aztán jön a hullámvölgy. Eddig nem nagyon volt peches meccsük, már vagy másfél éve, annak is itt az ideje. Amúgy meg a következő négy meccsükön Zaragosa, Atletico, Villareal, ezeken azért bármi lehet. De a lényeg, hogy a Reál -Barcáig hozzunk rajtuk 4-5 pontot, aztán idegenben meg kell verni őket, mert ha ott is kikapunk vagy xelünk akkor amúgy sem érdemelnek semmit. Ja és jó volna ha pár hétig legalább egészséges volna az összes kulcsjátékos.
awertzu1
Barça B

2007.12.24. 12:13:01

RobinhoKing írta:
Idézet:
És szerncsések voltak, mert minden labda hozzájuk pattant a gól pedig egy lecsúszott lövésből született.

most ezt ugye te sem gondolod komolyan?bocs de ez eléggé röhejes.

könnyű bármire is ráfogni, hogy röhejes, de cáfold meg bátran

én megcáfolom.. tisztán lehetet látni hogy megvárta baptista míg pattan egyet a labda és jobb külsővel eleresztette a bombát, úgy hogy távolodjon a kapustól.. tökéletes rúgás és nem lecsúszott rúgás :)

ezen mondjuk én is csodálkoztam, h mitől vette le pepe ronaldinhót a pályáról. egyszerűen elesett a gyerek ronaldinho előtt, azt szevasz.
eztis cáfolom egy picit.. általában pepe megelőzőtt mindenkit és ha ronaldinho esetleg mégis megkapta a labdát egyszerűen belevezette ramosba vagy pepébe.. ( jó votlak kivételek is de egy momentumtól eltekintve a ronaldinho beadások nem keltettek túl nagy zűrt.. )
Real Madrid:
"A 20. század legjobb csapata"
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.12.24. 12:06:40

Rivaldo11 írta:Ronaldinhoról meg annyit: Meccsek óta nem fújják le az ellene elkövetett szabályítalanságoknagy részét.
Ez igaz. :roll:

Ettől függetlenül grat. a madridnak.Remélem beszopják később. :twisted: :P
,,Azt hitted, hogy mi történt."
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.24. 11:44:30

Ronaldinho és Iniesta pont ellenkezőleg állt fel, mint ahogy kellett volna. Iniesta jobbon gyenge, nem is rtem miért akarta mindenki, hogy ott játszon.
Iniesta balon jó támadásban és mivel Ramos azon az oldalt szeret felszaladgálni, a védekezésben is segíthetet volna. A másikon Heinze nem annyira támadó szellemű, Ronaldinho-nak tökéletes lett volna az az oldal. Hiba volt Decot levinni. Igaz nem volt csúcs formában, de azért még még mindig inkább őt hagyom fent, mint Xavit. A portugál bár eladott pár labdát, de irányítani azért tudott és sokszor megakasztotta a real támadását.
Csereként Ronaldinho helyére(jobbra) hoztam volna Bojant, ha szükséges. na, de mind1 is, ezen már kár rágódni
utólag mindig okosabb az ember
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.24. 11:34:28

Szandi írta:Ja. Mindeki ezt várta ezt mondta ebben bízott, hogy idényeleji forma, lesz ez még jobb is, az új igazolások beépülnek, belelendülünjk..közbe meg...még gyatrább lett....Igazándiból legjobban Puyol(éka)t sajnálom...remélem azért jó karácsonyuk lesz...nem lennék most a helyükben. Iszonyú érzés lehet.

Mi kell még ahhoz, hogy edzőváltás legyen? :cry:
Földindulás? Meteoritzápor? Hólavina? Tengerrengés? Válassz, Szandi.
Kép
Poreko
Jugador del Barça

2007.12.24. 11:30:25

Hellósztok!
Én nem akarok a meccsel kapcsolatos vitához hozzászólni, inkább egy észrevétel:
Úgy vettem észre (és ez jellemezte a Barca tegnapi játékát is), hogy a tavalyi Nou Campbeli Clasicóhoz képest a nép elfeljtette utálni a Realt. A meccs elején fújjoltak ezerrel, de a 2. nagy Real helyzet után kezdtek csöndesedni. Egyszóval nem nyomasztották a Realt, és nem hajtották a Barcát. Tanácstalannak éreztem őket is.
A tavalyi Clasicón egy másik Barcát láthattunk, még úgy is, hogy már ott is gondok voltak. De ott a Barca dominált, annak ellenére, hogy mindig nekik kellett egyenlíteni. Most a Barca, és a szurkolók is tanácstalanok voltak.
Szerintetek?
Szandi
Főnökasszony

2007.12.24. 11:27:18

Ja. Mindeki ezt várta ezt mondta ebben bízott, hogy idényeleji forma, lesz ez még jobb is, az új igazolások beépülnek, belelendülünjk..közbe meg...még gyatrább lett....Igazándiból legjobban Puyol(éka)t sajnálom...remélem azért jó karácsonyuk lesz...nem lennék most a helyükben. Iszonyú érzés lehet.

Mi kell még ahhoz, hogy edzőváltás legyen? :cry:
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.24. 11:26:53

Boixos írta: ezen mondjuk én is csodálkoztam, h mitől vette le pepe ronaldinhót a pályáról. egyszerűen elesett a gyerek ronaldinho előtt, azt szevasz. nem is nagyon találkoztak többször, mert inkább ramossal vívott a brazilunk...
mondjuk ettől még a samut kiiktatta sajnos.
Inkább azt mondanám: Nem volt jobb oldal, nem volt ami "széthúzza egy kicsit a madrid belső kettősét Eto'o-ról. Ha van egy kis területe, Pepe dolga picikét nehezebb lett volna.
Ja, és ne feledjük: Eto'o 1 használható passzt sem kapott. Ehhez meg nem sok köze volt Pepének.
Ronaldinhoról meg annyit: Meccsek óta nem fújják le az ellene elkövetett szabályítalanságoknagy részét.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Subinho
Director del Fútbol

2007.12.24. 11:25:41

a tegnapi meccsről vsak annyit: megérdemelte a barca a vereséget, mint az utóbbi időben sokszor. ha egy barca nem tud egyetlen gólt sem lőni hazai pályán 100 ezres közönség előtt, akkor meg is érdemli, hogy elmegy a meccs!!! a real mostanában nagyon jó! ezt tudni lehetett! évek óta megint régi önmagát mutatja! tökéletes csapategység, ami a barcánál 2 éve volt meg utoljára! nagyon hiányzott messi!!! Ronaldinho végre összekapta magát és néhol már a régi R10-et idézte. Iniesta már meccsek óta a barca egyik legjobbja, de tegnap totál a legjobb volt!!! sztem tegnap a lehető legerősebb barca állt ki (messi kivételével) a real ellen és sajnos ennyire volt képes... nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de érzésem szerint ha a real képes ezt a formát tartani bajnok lesz, mert a barcában nem látom, hogy odaérhet az első helyre és ne felejtsük: idén nincs valencia és nincs sevilla!!! a real ha akar besétál a dobogó első fokára!!! csak a barca lehet idén ellenfele, de mint tegnap láttuk ebből nem valószínű, h lesz valami...
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.24. 11:23:34

Azért be kell vallani, ez a madrid egy ősz eleji Barca számára nem jelentett volna gondot. De egyre gyatrább a játékunk, már a szeptemberi-októberi formánktól is messze járunk.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Boixos
Llegenda del Barça

2007.12.24. 11:20:32

nagy mate írta:Egyszerűen szerencsélyük volt ,ha 10 perccel tovább húzza Mejuto Gonzalez a meccset tuti jó irányba módosul a meccs! Szerencsések voltak nincs mit hozzáfűzni!
nem tudom.. sztem, ha reggelig nyomjuk, akkor sem rúgtunk volna gólt. hiányzott a fantázia a brigádból, rakkolva meg nem mindig megy a bugi.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Boixos
Llegenda del Barça

2007.12.24. 11:18:29

rolandeco írta:Szerintem Ronaldinhora nem igaz(nem akarom védewni ronaldinhot sem),h csak esett botlott, mert igazából nem volt köze sem a labdához pl:Pepének mer Ramosnak ott az oldalvonal mellett,amik büntetlenek maradtak, és ha úgy beseggelnek eléd,akkor te is összeesel, bármennyire nagy sportújságíró vagy...!
ezen mondjuk én is csodálkoztam, h mitől vette le pepe ronaldinhót a pályáról. egyszerűen elesett a gyerek ronaldinho előtt, azt szevasz. nem is nagyon találkoztak többször, mert inkább ramossal vívott a brazilunk...
mondjuk ettől még a samut kiiktatta sajnos.
PUYOL-XAVI-INIESTA
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.24. 11:14:35

RobinhoKing írta:
És szerncsések voltak, mert minden labda hozzájuk pattant a gól pedig egy lecsúszott lövésből született.
most ezt ugye te sem gondolod komolyan?bocs de ez eléggé röhejes. :roll:
könnyű bármire is ráfogni, hogy röhejes, de cáfold meg bátran
Kép
rolandeco
Barça C

2007.12.24. 11:10:18

Szerintem Ronaldinhora nem igaz(nem akarom védewni ronaldinhot sem),h csak esett botlott, mert igazából nem volt köze sem a labdához pl:Pepének mer Ramosnak ott az oldalvonal mellett,amik büntetlenek maradtak, és ha úgy beseggelnek eléd,akkor te is összeesel, bármennyire nagy sportújságíró vagy...!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2007.12.24. 11:09:14

én nem próbálom bebizonyítani magamnak h jók vagyunk vagy h a real rossz....a tegnapi vereséget csak magunkban kereshetjük :!:
az csak egy vélemény volt pepéről...de bocs ha nem lehet az embernek önálló véleménye....

a real most nagyon egységes csapat,de igazából tegnap se játszottak olyan hűdenagyon jól....a barca volt nagyon gyenge....

A real megérdemelten vezeti ennyivel is a táblázatot....
ilyenkor kár az ötödosztályú csapatok elleni botlásokért....

jah és az edzőnkről meg annyit h aki egy ilyen kerettel ezt tudja elérni az nem ide való...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2007.12.24. 11:11:18-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lezárt