FC Barcelona 08/09
messihez hasonlítgatni hülyeség. messi koránérő, a legtöbben nem olyanok. ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet belőle akkora játékos.
ronaldinhoról pl hallott valaki 18 évesen...? jó, aki bújta a brazil focit, az biztos. de a lényeg, hogy szépen, fokozatosan épült fel a karrierje (most meg szépen, fokozatosan épül le).
régen egyébként is hozzá hasonlították giot, tegyétek inkább ti is ezt. mostantól minden szerencsétlen 18 évesnek együtt kell élnie a teherrel, hogy messi már ennyi idősen elsöprő volt? nem várható el ez tőlük, ennyi.
ronaldinhoról pl hallott valaki 18 évesen...? jó, aki bújta a brazil focit, az biztos. de a lényeg, hogy szépen, fokozatosan épült fel a karrierje (most meg szépen, fokozatosan épül le).
régen egyébként is hozzá hasonlították giot, tegyétek inkább ti is ezt. mostantól minden szerencsétlen 18 évesnek együtt kell élnie a teherrel, hogy messi már ennyi idősen elsöprő volt? nem várható el ez tőlük, ennyi.
szerintem egyáltalán nem lehet arrol beszélni,hogy messi utód!2 év van köztük!!ő lesz az,aki messi-vel és bojan-nal világklasszis csatársort fognak alkotni és nem messi helyén,hanem vele!szerintem...Rivaldo11 írta:Dos Santosból szerintem nem lesz 2. Messi... Legalábbis eddigi teljesítménye alapján. Messi hasonló korúként is már vagy 2 fokozattal gyorsabban játszott, mint most Giovani.
Persze ettől még lehet klasszis a srácból! Reméljük az is lesz.
.
- Attya
- Jugador d'estrella
Pontosan 18 éves volt Messi azon a bizonyos Juve elleni meccsen, mint most Dos Santos........!!!Badi írta:
2005ben volt a Juve elleni Gamper
jövőre visszatérünk a kérdésre
(étrsd: 04-05ös szezon)
"Leo egy egyéniség. Senkihez nem lehet hasonlítani. Idén mindenki Cristiano Ronaldoról beszél, pedig Messi az, akiről érdemes többet beszélni. Ugyan Ronaldo sem rossz játékos, csapattársak vagyunk a portugál válogatottban, csodálatos játékos. Viszont Messi bármikor képes a jó játékra és nem csak akkor, amikor kedve szottyan focizni, ellentétben másokkal.”
DECO
DECO
-
- Llegenda del Barça
Én is inkább Krkic-ben látok 'csodagyereket', mint Dos-ban. Ahogy már többen is írtátok, én sem érzem benne azt az elemi erőt, mint annó Messi-ben, vagy most Bojan-ban. Bár fene tudja, utóbbi meccsein egész jól játszott...Most viszonyítgatunk Messihez, de azért az akkor is nagyon nagy szó, hogy már ezen a szinten is megállja a helyét egy 18 éves srác. Ha klasszis szintű nem is lesz Giovani, egy jó húzóember simán válhat belőle is...Túl nagyok az elvárások vele szemben is már most, miközben még igazán nem is láthattuk. Ez pedig a média rossz hatása, ugyebár az 'itt az új Ronaldinho' és hasonló szövegekkel...
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Dos Santosból szerintem nem lesz 2. Messi... Legalábbis eddigi teljesítménye alapján. Messi hasonló korúként is már vagy 2 fokozattal gyorsabban játszott, mint most Giovani.
Rivaldo-A Legnagyobb.
messi1918 írta:A Gamperen a Juventus ellen,azok nem cselek voltak??????
Cannavarot elfújta a szél oldalra?????
2005ben volt a Juve elleni Gamper
jövőre visszatérünk a kérdésre
(étrsd: 04-05ös szezon)
-
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
Én is,eddig az volt az egyetlen értelmes megmozdulása,amikor leadta Gudjohnsennek a labdát a Valencia ellen,azonkivűl csak önzőzik.Bojan meg nem tudom,tőle is többet várnék.de az biztos,hogy egyiköjük se lesz messi szintű átékos.Mihu írta:Ez az ami Dos Santosból hiányzik. Hiába mondják sokan hogy Istenadta tehetség a srác, és Bojantól sokkal jobb. Ez nem igaz. Bojan már ezerszer többet tett a csapatért mint Dos. Nem tudom, lehet csak előítéleteim vannak vele szemben, de mintha nála kicsit nagy lenne az arc. Volt itt a hercehurca körülötte már tavaly is, megfenyegették a Barcát hogy ha nem hozzák fel idén akkor eligazol, és a meccseken is mikor hozzákerül a labda, egyből teszi át a bal lábára és lő. Ahelyett hogy passzolna. Nem tudom mi van a sráccal de az előzetes beharangozások szerint kicsit többet várnék tőle![]()
..................................
- Mihu
- Director del Fútbol
Ez az ami Dos Santosból hiányzik. Hiába mondják sokan hogy Istenadta tehetség a srác, és Bojantól sokkal jobb. Ez nem igaz. Bojan már ezerszer többet tett a csapatért mint Dos. Nem tudom, lehet csak előítéleteim vannak vele szemben, de mintha nála kicsit nagy lenne az arc. Volt itt a hercehurca körülötte már tavaly is, megfenyegették a Barcát hogy ha nem hozzák fel idén akkor eligazol, és a meccseken is mikor hozzákerül a labda, egyből teszi át a bal lábára és lő. Ahelyett hogy passzolna. Nem tudom mi van a sráccal de az előzetes beharangozások szerint kicsit többet várnék tőlemessi1918 írta:Ja,és csak azétr nem rúgott gólt mert Eto'o elvette tőle a labdát![]()
![]()
Na meg amikor megállitották lesen,utána ahogy bevarrta,igaz hogy nem ért de az már jelentett valamit,a jövőre nézve.aztán a tavalyi madridi classicon,Roberto Carlos meg Cannavaro egymásra dőltek.Cannavaronak kötőt adni,meg Robert Carlost elfektetni,ezt nem sok mindenki tudja.

-
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
Mihu írta:Igen. Biztos mindenki emlékszik arra a meccsre. Mikor lecserélték és ment lefele a pályáról, még a Juve elnöke is felállva tapsolta meg. Nem hiszem hogy két jó cselért, és egy jó lövésért egy rivális csapat elnöke megtette volna eztmessi1918 írta:A Gamperen a Juventus ellen,azok nem cselek voltak??????
Cannavarot elfújta a szél oldalra?????Messi már akkor is robbanékony volt. Nézzétek meg a 2004-2005-ös madridi El Clasico-t. Már ott is bolondot csinált a komplett Real védelemből.
Ja,és csak azétr nem rúgott gólt mert Eto'o elvette tőle a labdát

Na meg amikor megállitották lesen,utána ahogy bevarrta,igaz hogy nem ért de az már jelentett valamit,a jövőre nézve.aztán a tavalyi madridi classicon,Roberto Carlos meg Cannavaro egymásra dőltek.Cannavaronak kötőt adni,meg Robert Carlost elfektetni,ezt nem sok mindenki tudja.
- Mihu
- Director del Fútbol
Hát pedig ha abszolút le tudják venni az embereinket a pályáról majdnem 90 percen keresztül, akkor nekem nagyon gyanús hogy tudják hogy milyen taktikával játszunkcocu8 írta:Szerintem a probléma a motívációval van. Bár ezt már leírtam pár hete. Részben igazat adok azoknak akik azt mondják, hogy pár játékosnak mennie kell, de!! Ez szerintem baromság hogy kiismerték a taktikát meg ilyenek. Ha emlékeztek a bl menetelésre ott milyen taktikával nyertünk tizenakárhány meccset zsinórban??!!! Nem a felállás a rossz, nem is a taktika, hanem egyszerűen elkényelmesedtek a sztárocskák. Ini, Messi és ennyi!!! 2 emberrel nem lehet mindig nyerni!!

Szerintem a probléma a motívációval van. Bár ezt már leírtam pár hete. Részben igazat adok azoknak akik azt mondják, hogy pár játékosnak mennie kell, de!! Ez szerintem baromság hogy kiismerték a taktikát meg ilyenek. Ha emlékeztek a bl menetelésre ott milyen taktikával nyertünk tizenakárhány meccset zsinórban??!!! Nem a felállás a rossz, nem is a taktika, hanem egyszerűen elkényelmesedtek a sztárocskák. Ini, Messi és ennyi!!! 2 emberrel nem lehet mindig nyerni!!
- Mihu
- Director del Fútbol
Igen. Biztos mindenki emlékszik arra a meccsre. Mikor lecserélték és ment lefele a pályáról, még a Juve elnöke is felállva tapsolta meg. Nem hiszem hogy két jó cselért, és egy jó lövésért egy rivális csapat elnöke megtette volna eztmessi1918 írta:A Gamperen a Juventus ellen,azok nem cselek voltak??????

- Csabinho91
- Barça B
Barcás barátaim!! Ha igazán Barcások vagytok és ez mindenkire vonatkozik! Most kell igazán nekik szurkolni! Akkor igazi egy szurkoló ha a gödörben is a csapata mellett áll. Én pl. akkor szerettem a barcába amikor épp a 13.-ak voltak a Primera Divisionban. Szurkoljunk együtt!! HAJRÁ BARCA! MÉS QUE UN CLUB!!
-
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
A Gamperen a Juventus ellen,azok nem cselek voltak??????Badi írta:Attya írta:Nem olyan robbanékony nem láttam még tőle 2önél több cselt…..
3 éve Messi től se láthattál
- Attya
- Jugador d'estrella
Akkor te nem láttad Messit első néhány meccsét!!! olyan megkerülős cselekt és testcselket csinált, h a védők már akkor sem tudták tartani!!! 18 évesen lendületet vitt a csapatba és ezt Giovanni még nem tudja!!! De remélem rácáfol majd szavaimra és a pályán bizonyít majd nemsokára!!Badi írta:Attya írta:Nem olyan robbanékony nem láttam még tőle 2önél több cselt…..
"Leo egy egyéniség. Senkihez nem lehet hasonlítani. Idén mindenki Cristiano Ronaldoról beszél, pedig Messi az, akiről érdemes többet beszélni. Ugyan Ronaldo sem rossz játékos, csapattársak vagyunk a portugál válogatottban, csodálatos játékos. Viszont Messi bármikor képes a jó játékra és nem csak akkor, amikor kedve szottyan focizni, ellentétben másokkal.”
DECO
DECO
- diego armando maradona
- Barça C
Alapvetően én is egyetértek Ivánnal...viszont nem gondolom, hogy a jelenlegi játékos kerettel egy másik taktika/edző nem tudna többet kihozni. Én ugyanis nem vonnék egyértelmű párhuzamot a galaktikus Real és a mostani Barca között, mivel az egy tényleg kiöregedő gárda szenvedése volt, míg a mostani Barca a korábban kiválóan működő és az egész világot elkápráztató játékstílusában haldoklik. Ugyanis az ellenfelek kiismerték a játékunkat és az elmúlt pár év alatt, mivel ez volt a legszebb legjobban működő rendszer, (amit Rijkaard-nak köszönhetünk) megtanulták, hogyan semlegesítsék. Nem gondolom, hogy ne lehetne kialakítani egy teljesen új játékrendszert 90%-ban ugyanezekkel a játékosokkal. Melyik edző nem ezeket a játékosokat venné meg ha 0-ról kéne kezdenie, melyik csapatban találunk (ha végig nézzük posztról-posztra) jobb játékosokat. Viszont jelenleg az egész csapat szenved, mert beszorítjuk az ellenfelet (sokszor ki se akar jönni!!) a saját kapuja elé és várjuk, hogy Ronnie, Eto, Messi, Bojan, Santos, Henry majd megoldja egy a kettőben-háromban egy 5x5 méteres területen helyből. Meg is van a válasz, hogy miért nem megy Ronaldinho-nak, Henry-nak, miért játszik sokszor sokkal jobban a csereként beálló Bojan és miért Messi az egyetlen aki a jó játékra folyamatosan képes. Ronnie mint sokan sok helyen leírták már elvesztette a kezdő gyorsaságát, Henry akkor él ha van területe. De egy más szerkezetben játszó csapatba nem gondolom, hogy nem férnek be ezek a játékosok és ha nem lennénk csalódottak akkor egy új csapathoz nem őket akarnánk megvenni...
"...az igazság nem csak azért hat igazságnak, mert az, hanem attól is, ahogyan kimondják" Gabriel García Márquez
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Annyiból nem értek egyet, hogy azért nem kell ilyen mélyre ásni. Változtatni kell, de ésszerűen. Besavanyodott Frank, és csődöt mondott a taktika( kiismerték) továbbá az a játékosunk, aki a sikerek alatt a hátán cipelte a csapatot, krízisben van. Új edző, és egy megújuló Ronaldinho. Erre lenne szükségünk egy újabb remek korszakhoz. Semmi többre.
Rivaldo-A Legnagyobb.
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Iniesta saját nevelésnek számít, de ő nem katalán nermzetiségű. Így abban a kontextusban, amit Iván használt, nem illett bele. Ettől még rá is nagy szükségünk van, ebben igazad van.Danka00792 írta:Szép kis cikk. És gondolom, nagyon kevesen nem értenek vele eggyet. Itt gyökeres változtatásokra van szükség, nem reménykedésre. Ez a csapat már nem képes hosszu távú jo formára. Hmm.. de minek is irom ezt le, már leirta Iván![]()
Amikor olvastam az irományt, ennél a mondatnál megakadt a szemem, nem mintha olyan fontos lenne, de a rend kedvéért leirom:
"vannak mindig küzdő saját nevelésű katalánok, mint Xavi és Puyol"
Ide én leirtam volna Iniesta nevét is, de mint mondtam, lényegtelenCsak egy megjegyzés.

- Mental_Theo
- Capitá del Barça
én is nagy változtatásokra tenném a voksot.
minden tiszteletem Rijkaardé, de tényleg változtatni kéne, és egy másik edzőt idehozni. minden elismerésem RIjkaardé mert mint edző és mint ember is tisztelem, de először az edző poszton változtatnék,és meglátnánk hogy mi volt a hiba. lehet hogy egy uj edző máshogyan tenné össze a csapatot, és Ronaldinho újra villogna. de ha egyből Roni megy, soha nem tudjuk meg. .
minden tiszteletem Rijkaardé, de tényleg változtatni kéne, és egy másik edzőt idehozni. minden elismerésem RIjkaardé mert mint edző és mint ember is tisztelem, de először az edző poszton változtatnék,és meglátnánk hogy mi volt a hiba. lehet hogy egy uj edző máshogyan tenné össze a csapatot, és Ronaldinho újra villogna. de ha egyből Roni megy, soha nem tudjuk meg. .
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
Attya írta:Nem olyan robbanékony nem láttam még tőle 2önél több cselt…..
- Danka00792
- Director del Fútbol
Szép kis cikk. És gondolom, nagyon kevesen nem értenek vele eggyet. Itt gyökeres változtatásokra van szükség, nem reménykedésre. Ez a csapat már nem képes hosszu távú jo formára. Hmm.. de minek is irom ezt le, már leirta Iván
Amikor olvastam az irományt, ennél a mondatnál megakadt a szemem, nem mintha olyan fontos lenne, de a rend kedvéért leirom:
Ide én leirtam volna Iniesta nevét is, de mint mondtam, lényegtelen
Csak egy megjegyzés.

Ide én leirtam volna Iniesta nevét is, de mint mondtam, lényegtelen

- Attya
- Jugador d'estrella
Nagyon jó volt az a cikk, minden amit leírt Iván tökéletesen helytálló! Ronaldinho, Rijkaard és Deco távozása szerintem nagyon pozitív hatással lenne a csapatra! Ronni olyan képet fest, mint egy 35 éves kiégett sztár. Hihetetlen, h szinte semmilyen cselt nem tud már +csinálni! Fáj kimondani de, Ronaldinho-nak menni kell, mert rossz nézni, h szenved!!! Menjen a Milánba ott az öregfiúk válogatottjában „talán” magához tér! Én nagyon örülnék neki, még ha már nem is nálunk villogna, mert 1 jól játszó Ronni nem csak a Barcások privilégiuma!! !!! Messi remélem, h soha nem fog ilyet tenni velünk!!! Dos Santos szvsz nem fog olyan karriert befutni, mint Messi ( rem tévedek) . Én nem látok benne semmi olyat, ami csak 1 picit is emlékeztetne Messire ( itt az előző hozzászólásra reagálnék ) . Nem olyan robbanékony nem láttam még tőle 2önél több cselt…..stb Szóval én inkább Bojan-ban bízok, Ő sem Messi de sztem sokkal jobb lesz mint Dos Santos!
Forca Barca
ui.: volt 1 pár durva hozzászólásom nemrégen, akit +bántottam, attol ELNÉZÉST kérek!!!! Mentségül a vizsga időszakot tom csak felhozni !
thx
Forca Barca
ui.: volt 1 pár durva hozzászólásom nemrégen, akit +bántottam, attol ELNÉZÉST kérek!!!! Mentségül a vizsga időszakot tom csak felhozni !
thx
DECO
DECO
Iván nagyon eltalálta a lényeget a cikkével, nincs is mit hozzáfűzni, kivéve talán egy valamit: mi garantálja, hogy a jelen szupersztárja, Messi nem fog hasonló formahanyatláson átesni a következő években? Ezt ugyanúgy nem tudjuk most elképzelni, mint két éve Ronaldinhonál. Pedig nagyon hasonló a játékuk.. mindkettőjüknek a gyorsaságára, dinamikájára épül az egész, sőt, Messi talán méginkább a cselek gyorsasága, mint a váratlansága miatt tud szólózni. lehet, hogy ez az én hülyeségem, de mostanában egyre többet jut az eszembe..
amúgy az én szememben Giovani egy az egyben a három évvel ezelőtti Messi.. remélem, mire eljut Messi mostani szintjére, elmondhatjuk hogy tévedtem
amúgy az én szememben Giovani egy az egyben a három évvel ezelőtti Messi.. remélem, mire eljut Messi mostani szintjére, elmondhatjuk hogy tévedtem
- Buitre
- Jugador d'estrella
ott lett elb@szva, amikor H. Larsson elment tőletek. Ha gond volt, rá lehetett számítani. Ok, hogy a vezetőség az izlandival próbálta pótolni, de hát enyhén szólva nem jött be...
Nektek is kellene vki, akire fel lehet nyomni a labdákat, ha éppen csődöt mond a gőzhenger. És nem kell túl messzire visszatekinteni, h példát találjak rá...
Nektek is kellene vki, akire fel lehet nyomni a labdákat, ha éppen csődöt mond a gőzhenger. És nem kell túl messzire visszatekinteni, h példát találjak rá...

-
- Az Eurobarca Anonymusa
Nem, Kralo, nem csak Te látod így. A leírtakkal kapcsolatban érdemi hozzáfűznivalóm nincs. Ill. annyi, hogy Henry helyett egy 25-26 éves, ereje teljében lévő, és felfelé ívelő pályafutású, vérbeli befejező csatárt kellett volna igazolni. Még ha marketing szempontból nem is lett volna olyan kifizetődő, mint Henry. Akinek eddigi teljesítménye több, mint csalódáskeltő.