Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.16. 11:01:44

Kezdtem egy újat a Szolnokkal.
Csináltam egy kis "összecsalt" csapatot, hoztam 10 argentín, venezuelai, meg perui 18 éves gyerkőcöket.

Volt 3 meccs eddig,

Dunaharaszti - Szolnok 2-1 (Bari)
Szolnok - Makó 2-0 (MK)
Szolnok - Pécs 2-1 (MK)

Egyébként csak egy kis pénzt csaltam a Szolnokba, kicsit könnyítettem magamon. :D
Cél: Feljutni az NB1-be.

...
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.03.15. 18:30:25

Előre bocs ha hosszú lesz :lol:

Szükség van rád!

Igen, a magyar Football Manager online világnak szüksége van rád, hogy kis nemzetünkből erős nemzeti válogatott legyen! Tegyél valamit Magyarországért!

Biztosan már sokan ismerkedtettek kedvenc játékunk online részével, így biztosan van már tapasztalatok ezzel a funkcióval szemben. Többségetek biztos csak barátok ellen játszottatok meccseket/ligákat, ám itt az idő, hogy előre lépj a ’’ranglétrán’’ és elismertebb személy legyél a Football Manager online (magyar) világában. Nincs más dolgod csak játszani, taktikázni, meccseket nyerni, amennyit csak tudsz. És ha kiváló teljesítményre vagy képes kiegyensúlyozottan, akár az említett magyar válogatott posztot is betöltheted. Ez nagy megtiszteltetés, mivel hazánkat képviselheted különböző tornákon és megismerkedhetsz más nemzetiségű Football Manager fan-okkal, a nyelvet gyakorolva.
Többek között ezért jött létre a cikk, de más okokból is. Mivel elég kevesen vagyunk, akik aktívan is játszunk online-n Magyarországon, így nem is tudunk annyira helyt állni különböző nagyobb kvalitású nemzeti tornákon. De egyéb okai is vannak, például, hogy ha mimnél többen lennénk, akkor több hazai kupát/tornát is játszhatnánk, többek között magyar klán csatát is rendezhetnénk. Ja, persze, ha nagyszerűen szervezed csapataidat, magyarán jó játékos vagy, akkor akár felvételt nyerhetsz egy-egy nagyobb klánba is. De természetesen alapíthatsz is.
Egy kis statisztika:
Magyarországon kb. 40 ember, aki aktívan -mIRC elérhetőséggel- játszik online-n. Ám ezzel szemben a portugálok több mint 400-an vannak, ezért is van nagyon jó válogatottjuk. Ebből is látszik, hogyha minél többen vagyunk, annál jobbak lehetünk, egymás ellen játszhatunk, gyakorolhatunk különböző tornákra. Ezzel egyenes arányban fejlődne a magyar válogatottunk kvalitása.
Ha felhívtam a figyelmed, akkor írnék még pár sort az online játékról. Először is, találhatunk a világhálón olyan weboldalt, ami speciál PC Games online részével foglalkozik. Nos, eme oldalon találhatunk Football Manager részt is. Általában itt vannak a nemzetközi mérkőzések, és itt játszhatunk egymás ellen ’’idegen ország’’ szülötte játékosaival. Ligákban vívhatunk egymás ellen, ha jelentkezel a bajnokságra.
Ez az oldal az Electronic Sports League! (www.esl.eu) Itt találhatjuk meg a Magyar Ligát is.
Ahhoz, hogy felvegyük a kapcsolatot a játékosokkal és játszunk velük, előtte le kell töltenünk a mIRC nevű programot, amivel könnyen és gyorsan beszélhetünk a játékosokkal. Itt mIRC-n lebeszélve, kihívhatjuk a személyeket egy-egy meccsre, és aki nyer pontokat kap cserébe, ezzel rangsorolva a bajnokságban.

Online játék menete:
Kihívjátok egymást esl-en, de, csak ha megbeszéltétek.
Szerver:
Indít egy játékot, úgy hogy betölti nézhetőre Kínát 2007 januárjára, és még azt a két ligát, amelyikben van a két választott klubbotok. Kínát azért tölti be, mert ekkor a játékosoknak nincsen sérüléseik és erőnlétileg is fit-ek. Ha betöltötte, kiválasztja csapatát és megadja az IP címét a csatlakozó kívánt személynek és kihívják egymás csapatát két barátságos meccsre, úgy hogy mindkettő csapat egyszer hazai közönség előtt játszik.
Csatlakozó személy:
Beírja a ’’Hálózati” opciókba az adott IP címet, csatlakozik, és kreál új felhasználót a korábban választott csapatával. Elfogadja a meghívást a két barátságos meccsre, és játszanak.
Ha valamiért nem csatlakozik az adott IP címhez, akkor erősen ajánlom a Hamachi nevű programot, amivel könnyen csatlakozhat. Csak annyi, hogy összekötik a két gépet egy hálózatra. De patch (mindkettőtöknek ugyanannak a patch-nek kell fent lennie) fennlétét ajánlom.
Valamelyikőtök készít két képet a meccs eredményéről, és feltölti az esl-re, hogy véglegesítse a meccs végeredményét. Mindketten elfogadjátok a meccset, és a nyertes kap plusz pontokat, amivel előre léphet a bajnokságban.
Csapat választáshoz ajánlom ezt a linket! Azonos kalapból válasszatok.
Ha valami nem megy, akkor gyertek fel mIRC-re a hungary.fm csatornára és segítünk.

Nos, én röviden ennyivel szerettem volna buzdítani az oldal látogatóit, hogy tegyenek hazánkért, és minél jobbak legyünk nemzetközi porondon. Persze mint említettem ennek vannak előnyei. Nagyszerű online közösségbe kerülhetünk be többek között, szóval gyere most mIRC-re és játszunk egy meccset!

Készítette: Iván Gergő (www.fmhungary.hu)

A mIRC nevű programot itt tölthetitek le!
Visca el BARCA!Visca el BARCA!Visca el BARCA!
---------------Katt ide----------------
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.15. 14:54:16

Ezt nevezem helyzetkihasználásnak :lol: :lol:
depth
Capitá del Barça

2008.03.15. 14:44:31

Kép

Azthiszitek volt valami köze a játékhoz? Semmi! Egész végig csak az eredmény után futott, jah hogy 3 kapura tartó lövésból 4 bement? Aha, értem kösziköszi. Akkor ez most bug?
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.14. 21:36:17

Én, mint nagyon kezdő online játékos, mindenkinek ajánlom. Nem nagy dolog csatlakozni a szerverhez, és lejátszani 2 barátságost, na meg feltölteni 2 képet. Újabb kihivás, kipróbál6od magad mások ellen, haverokat is ezerezhetsz. Eddig 3 ellenfelem volt, tehát 6 online meccs van a tarsolyomban, és teljesen megvagyok elégedve ezzel a móddal. Szal hajrá, bele kell vágni! :wink:
Costa
Barça B

2008.03.14. 21:19:40

Oleguer írta:Akkor privátban ird le az msn címed. meg te is VV :wink: Felveszlek és ott megbeszéljük mit - hogy.
szia..én szivesen játszanék ..csak még nem játszottam sose online-on ha elmagyaráznád akkor szivesen játszanék ..
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.14. 18:11:23

Add meg pübe az msn címed te is, és akkor majd mondom a dolgokat... :) :wink:
gekkodan
Director del Fútbol

2008.03.14. 18:05:06

Victor_Valdes írta:
Oleguer írta:Van valaki akinek lenne kedve játszani online? Ha igen jelentkezzen bátran. :wink: Már többeknek bevált innen is 8)
Írj msn-en és szinte bármikor.
Én is nagy FM-es vagyok, csak nem tudom milyen az online felület...Ha valaki mesélne egy pár mondatban hogy működik, miben más mint a sima Football Manager azt megköszönném. Iszonyatosan régóta játszom, de még nem próbáltam online.

lenne kedvem megmérettetni magam:)
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.03.14. 14:17:24

Ede72 írta:
Oleguer írta:Van valaki akinek lenne kedve játszani online? Ha igen jelentkezzen bátran. :wink: Már többeknek bevált innen is 8)
Hali!

Nekem volna kedvem, és eténként általában rá is szoktam érni...
Akkor privátban ird le az msn címed. meg te is VV :wink: Felveszlek és ott megbeszéljük mit - hogy.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.14. 12:59:01

Írj msn-en és szinte bármikor.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Ede72
Jugador d'estrella

2008.03.13. 21:35:26

Hali!

Nekem volna kedvem, és eténként általában rá is szoktam érni...
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.03.13. 21:07:54

Van valaki akinek lenne kedve játszani online? Ha igen jelentkezzen bátran. :wink: Már többeknek bevált innen is 8)
baguvixXx
Jugador d'estrella

2008.03.13. 21:04:42

Sziasztok azt nem tudjátok hogy taktikánál hogy lehet a "nyilakat" (előrefutás) beállítani, kézileg ?
depth
Capitá del Barça

2008.03.13. 20:31:04

barca99 írta:Player adatlapján játékos ráhatás. Ott legalul vannak a kapcsolódó személyek, ott hiválaszthatod.

Egyébként nekem vhogy sose jön be, mindig jön az üzenet, hogy nem sokat tanult az ifi... :?
Costa írta: Rámész a játkos adatlapjára ott játkos ráhatás ,ha bele mentél akkor lent lessz egy játkosod neve ott van mellette egy kis nyíl arra rákatt ..és kiad olyan játékosokat amelyek hasonló poszton játszanak ..kiválasztassz eggyet és felette vannak ilyenek pl..Hasznára válhatna ha ennek a játékosnak a képességeit..stb..röviden ennyi remélem érhető volt :roll: :lol:
köszönöm, köszönöm!

Kép

Agüero bemutatkozása a Barcelona csapatában, a 3. idény első mérkőzése a volt egyesülete ellen :)
Costa
Barça B

2008.03.13. 20:22:07

depth írta:Hogy tudok egy tapasztalt játékossal taníttatni egy fiatal tehetséget? Mert tanácsolják, tanácsolják, de sehol sem találom.
Rámész a játkos adatlapjára ott játkos ráhatás ,ha bele mentél akkor lent lessz egy játkosod neve ott van mellette egy kis nyíl arra rákatt ..és kiad olyan játékosokat amelyek hasonló poszton játszanak ..kiválasztassz eggyet és felette vannak ilyenek pl..Hasznára válhatna ha ennek a játékosnak a képességeit..stb..röviden ennyi remélem érhető volt :roll: :lol:
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.13. 17:58:05

Na akkor egy kis beszámoló a 3. szezonomról.

Miután azt hittem, hogy egyik legszutyokabb idényem lesz, (ősz eléggé annak tűnt), mivel a bajnokságban, kb. 6-ok voltunk, célul kitűzve a 4 közé jutás, a Ligakupában, ha jól tudom az az Aston Villa jött, aki egyik legjobb formában lévő csapat volt Angliában. Az FA-Kupában már a 32 között megkaptam a Chelseat, és a BL-ben egy rohadt nehéz csoportba kerülve akkor a 3. helyen szerénykedtem. Tehát elég ramaty volt az ősz.

Utána, - ahogy löktem a képet, láttátok is - meglett a Ligakupa. Innen szárnyaltunk, bár a Bajnokságban az Arsenaltól jócskán leszakadva voltunk de biztosan bent voltunk a 4 között. FA-Kupában megvertem a Chelseat, utána pedig egyenes út a döntőig, amit meg is nyertem a Man City ellenében.
(Poén, hogy ez is 3-4 lett nekem)

BL-ben nagyon nehéz ágon meneteltem, a legkönnyebb ellenfél a nyolcaddöntőben volt, az a Lens, akit végülis nagyon simán vertem oda-vissza. Utána Man Utd, majd Real Madrid ellen is nyertem, így bent voltam a döntőben, ismét. Most nagyobb szerencsém volt, és hatalmas?! meglepetésre meglett a kupa az Arsenal ellen. Tehát:

Kép

Kép

Nem alakult annyira rosszul az év... :D
ultrasur
Madridista

2008.03.13. 17:48:56

Pls help me!!
A Barca tökutolsó és insecure R.Koeman hogy tudnék a helyére bejelentkezni?????????????????????,
KÖSZI NEM KELL RÁJÖTTEM :idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ultrasur 2008.03.13. 18:15:31-kor.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.13. 09:18:07

barca99 írta:Player adatlapján játékos ráhatás. Ott legalul vannak a kapcsolódó személyek, ott hiválaszthatod.

Egyébként nekem vhogy sose jön be, mindig jön az üzenet, hogy nem sokat tanult az ifi... :?
yaaa nekem mindig összevesznek meg, h egészen más stílusú a 2 játékos.. :roll: :shock:
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
barca99
Llegenda del Barça

2008.03.13. 00:27:22

Player adatlapján játékos ráhatás. Ott legalul vannak a kapcsolódó személyek, ott hiválaszthatod.

depth
Capitá del Barça

2008.03.13. 00:14:36

Hogy tudok egy tapasztalt játékossal taníttatni egy fiatal tehetséget? Mert tanácsolják, tanácsolják, de sehol sem találom.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.12. 15:04:16

A végére én is belejöttem (mármint a csapat), majd nemsokára lesz egy kis beszámoló. 8)
Lezárt