Nah hát én is megosztanám veletek néhány gondolatomat a jövő évi Barcáról:
Kezdjük a legelején. Én jobban örültem volna Mourinho érkezésének, hiszen ha valamikor akkor most nagyot húzhattunk volna edzőkérdésben, nem hinném hogy sok ilyen alkalmunk lesz még elhozni őt... De hát ha már Guardiolát ültették le a padra Laportáék, akkor azt gondolom nem ok nélkól tették. Való igaz hogy tapasztalatlan, de egy esélyt mindenféleképp megérdemel, amíg nem telik el 15-20 forduló a bajnokságból, addig nem szabad egy rossz szóval sem illetni, majd utána látjuk hogy mire képes valójában! Addig pedig szurkolni kell neki hogy bizonyítsa hogy nem véletlenül lett ő a Barca edzője!
Én is hallottam hogy Guardiolánál nem eltétlenül lenne bombabiztos Valdes helye a kapuban. Ennek örülök, viszont akkor hozni kellene egy potenciális "ellenfelet", akivel VV megküzdhet az 1-es mezért. A jelöltem pedig egyértelműen Frey a posztra. Kiváló kapus, viszonylag fiatal, viszont kellő rutinnal rendelkezik, és én eddig még nem sokat láttam őt potyázni. Mindenképpen támogatom az ő leigazolását!
Jobb hátvéd: Dani Alves. Nem kérdés, meg kell őt venni, egyszerűen kell és kész!
Belső védő: Piqué jó választás. Fiatal, viszont rendelkezik kellő tapasztalattal szerintem. Nem kezdő szint még nálam, de ha beilleszkedik a csapatba és tartósan jó teljesítményt nyújt akkor könnyen megragadhat a kezdőben, a képességei meg vannak hozzá.
Garayt hiba volt kiengedni a kezeink közül, de nem végzetes hiba! Az, hogy engedtük elúszni Garayt arra enged következtetni hogy Marquez marad a csapatnál, vagy pedig Txikiék találtam egy másik védőt a posztra, amolyan titkos fegyvert. Kíváncsi leszek, mindenesetre 1 belső védő még kell!
Bal védő: adott Sylvinho és Abidal
Védekező középpályás: Keita leigazolásának nagyon örülnék, Yaya stílusó afrikai erőember, aki végigrobogja a 90 percet. Fontosnak tartanám az ő megszerzését!
Támadó középpályások: Xavi és Iniesta adott. Véleményem szerint Giovanit is a középpályán kellene játszatni a balszélen, hisze lendületes, viszonylag jól cselez és vissza is jön az emberrel védekezni. Nagy hasznára lesz még ő a csapatnak, nem szabd eladni semmiféleképp!
Kell mindenféleképp egy sikerre éhes, fiatal, technikás játékos, aki képes azokra a bizonyos utolsó "gyilkospasszokra" és tudja mozgatni az egész csapatot. Jelöltem erre a posztra Joao Moutinho! Az imént említett kritériumoknak megfelel szerintem, idén láttam néhány Sporting meccset, ahol lenyűgözött engem! Reális áron elhozható, és a jövő egyik nagy játékosa válhat belőle itt, ahogy az Ronaldinhoval is történt annakidején!
Kell még egy támadó felfogású ember a középpályára, aki kicsit tapasztaltabb, ha arra van szükség nyugalmat hozhat a középpályára. Erre a posztra nem igazán tudok jelöltet, ezt rábízom a vezetésre
Csatárposzt: az egész Laporta-éra legnagyobb baklövése lenne ha eladnák Eto'ot!!! Szerintem a posztján a világ egyik, hanem a legjobbja! Emellett ő azok közé tartozott idén akik a teljesítményükkel kiérdemeljék hogy legalább még 1 évet kapjon! Ha végigcsinál egy keméyn alapozást és megúszik egy szezont komolyabb sérülés nélkül, akkor újra régi ényében csilloghat! Ha viszont mégis lenne olyan birka a vezetőség hogy eladja őt, akkor a pótlása nagyon nehéz lenne! Talán Benzemát hoznám, bár én egyesekkel ellentétben nem vagok annyira elájulva a sráctól! De ha idejönne és bizonyítaná hogy megérte azt a 40-50 milliót amibe kerülne akkor majd változna róla a véleményem! Ahhoz viszont legalább Eto'o mértékben kellene termelnie a gólokat! Amíg ez nem történik meg addig ő számomra nem több mint egy jó erős középkategóriás, vagy gyenge felsőkategóriás csatár!
Szóba jöhet még esetleg Huntelaar, róla nem tudok sokat mondani, játszani nem sokat láttam még, a statisztikái viszont figyelemreméltóak. Majd az EB-n kiderül mit tud!
Nah és persze kellenek még kiegészítőemberek is a csapatba ilyen Gudjohnsen-féle játékosok helyére, de ezek már csak részletkérdések!
Ezek azapján a jövő évi KEZDŐcsapatom a következő lenne:
--------------------------------Frey-------------------------------
---Dani Alves---Puyol----Piqué/másik belsővédő----Abidal---
--------------------------Yaya Touré/Keita-----------------------
-----------Iniesta/Xavi-------------------------Dos Santos------
--------------------------------Moutinho--------------------------
------------------------Messi--------------Eto'o-------------------
Vagy egy másik változat:
---------------------------------Frey---------------------------------
-------Dani Alves-------------Puyol-----------------Abidal---------
---------------------Touré-------------------Keita-------------------
-------------------------------Iniesta/Xavi--------------------------