2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
De attól, h vki saját nevelés, nem biztos, h igazi "hazafi". Vagy "hazafi" lehet idegen légiós is, pl. Javier Zanetti Interben, vagy Larsson volt a Celticben stb...Szerintem egyáltalán nem mindegy,hogy zsoldosok vagy hazafik játsszák és nyerik a csatákat!Lásd Figo,Saviola...
Ebben egyébként igen sok igazság van, tényleg nagyobb dicsőség, ha a saját nevelésű játékosok érik el ugyanazt az eredményt. Sajnos az elmúlt években a Real Madrid utánpótlását nem megfelelően használták ki, az utánpótlásrendszerben is vannak hibák. Ráadásul mi azon a poszton képzünk zseniket, ahol akár 10 évig is ugyanaz az ember szerepel (kapus).Szerintem egyáltalán nem mindegy,hogy zsoldosok vagy hazafik játsszák és nyerik a csatákat!Lásd Figo,Saviola...
Nagy Vagy,Etooka!Etooka írta:Amit Miihii mondd, vagyis hogy az saját nevelés, aki mindig az adott klubban játszott,igaz. Viszont, ha már gyakorlatban gondolkodunk, akkor szerintem érdemesebb lenne szabadabbra fogni a dolgokat és átvittebben,tágabban értelmezni a saját nevelést.
Nekem ilyen szempontból az a saját nevelés, aki azon kora előtt a Barcába játszott, amíg teljesen nem vált éretté,ergo az az ember,akit az egyesület formált olyanná, amilyen lett - ha csak egy minimális részben is,akkor is.
Messi ilyen értelemben teljesen ilyen, és Raúl is megfelel ennek a kritériumnak, hiszen ő is nagyon fiatalon került a Realhoz.
Üdv.
Etooka
Most kivételesen nincs vitaapti5 írta:huhh olvasom a fórumot lapaljától mindenki szidja a másikat vagy veszekednek de minek?
tom mert mindenki úgy gondlolja hogy neki van igaza de akkor is ilyenek mért kellenek:
"Szerintem Te nem vágod amit leírtam,de nem is baj madridistától nem várok mást!"
ezek aztán tök jók na de mindegy vannak ilyenek és kész
adrenalin írta:
Casillas a kezdetektől a realnal van, raúl viszont nem. Mégis mind a kettőt a real madrid ikonjaiként emlegetik. Ki hogy látjaDe ilyenen most ne is veszekedjünk..
Casillas a kezdetektől a realnal van, raúl viszont nem. Mégis mind a kettőt a real madrid ikonjaiként emlegetik. Ki hogy látjamiihii írta:Sztem is kevered a két dolgot:adrenalin írta:
De nem muszáj a kezdetektől ott játszaniuk hogy ikonok legyenek.. pl: Raúl
-egy dolog a saját nevelés,
-egy másik az ikon.
Aki az adott klubban focizik a gyerekcsapattól kezdve a felnőttig,az saját nevelés...
Aki pedig olyan játékot mutat,amivel borzasztó sikeres hosszú távon a klubnál és a rajongók kedvence,valamint a neve egybeforr a klubéval,az az ikon.
A két dolog nem feltétlenül kell,h találkozzon,de előfordulhat (Xavi,Puyí,Scholes,stb...).Ettől még különböző fogalmak..
Sztem is kevered a két dolgot:adrenalin írta:
De nem muszáj a kezdetektől ott játszaniuk hogy ikonok legyenek.. pl: Raúl
De nem muszáj a kezdetektől ott játszaniuk hogy ikonok legyenek.. pl: Raúlmessi6502 írta:Nem tudom Messi játszott-e másik klubban vagy a grundon fedezték fel.adrenalin írta:Jóó hát nem tudom a szabályokat hány évig kell egy játékosnak az adott klubban játszania a nagy csapat előtt, hogy saját nevelésnek számíthasson![]()
De az én szememben a saját nevelés az: Casillas, Puyol, Maldini stb.. akik világ életükben egy adott klubban játszottak
![]()
![]()
Lényegtelen..
Igen akiket leírsz azok ikonok a csapatukban
Nem tudom Messi játszott-e másik klubban vagy a grundon fedezték fel.adrenalin írta:Jóó hát nem tudom a szabályokat hány évig kell egy játékosnak az adott klubban játszania a nagy csapat előtt, hogy saját nevelésnek számíthasson![]()
De az én szememben a saját nevelés az: Casillas, Puyol, Maldini stb.. akik világ életükben egy adott klubban játszottak
![]()
![]()
Jóó hát nem tudom a szabályokat hány évig kell egy játékosnak az adott klubban játszania a nagy csapat előtt, hogy saját nevelésnek számíthassonmessi6502 írta:Messi saját nevelés, 13 éves kora óta a Barcában fejlődik, azt hiszem rá aggathatjuk a saját nevelés címkétadrenalin írta: Értem mit írsz.. de én most konkrétan a Barcáról beszéltem. De annyira lényegtelen hogy most saját nevelés vagy nem, ha jól játszik, ugyan úgy szeretederre írtam Messit... Egy "zsoldos" is hajthat azért a címerért.. nem kell ahhoz feltétlenül saját nevelésnek lennie. . Nézőpont kérdése hogy állunk a dolgokhoz.
![]()
Valaki nem akkor saját nevelés, hogy mint pl a Barcánál, katalán nemzetiségű, hanem, hogy gyerekkora óta ott rúgja a bőrt az adott csapatban.
Ha katalán nemzetiségű, az csak 1 plusz, mert akkor a csapat emblematikus figurája is lehet, ha pályafutása nagy részét itt nyomja le.
Ne keverd a kettőt
Messi saját nevelés, 13 éves kora óta a Barcában fejlődik, azt hiszem rá aggathatjuk a saját nevelés címkétadrenalin írta: Értem mit írsz.. de én most konkrétan a Barcáról beszéltem. De annyira lényegtelen hogy most saját nevelés vagy nem, ha jól játszik, ugyan úgy szeretederre írtam Messit... Egy "zsoldos" is hajthat azért a címerért.. nem kell ahhoz feltétlenül saját nevelésnek lennie. . Nézőpont kérdése hogy állunk a dolgokhoz.
Bocs, de a Valencia ellen mi is idegenben játszunk. Gondolom ezt is sorolhatjuk a "rangadók" közé.cruyff írta: Mi csak 1 rangadót játszunk idegenben, az el clásicó-t... a margit hányat is....?
Értem mit írsz.. de én most konkrétan a barcáról beszéltem. De annyira lényegtelen hogy most saját nevelés vagy nem, ha jól játszik, ugyan úgy szeretedalbicelesteX írta:Szerintem Te nem vágod amit leírtam,de nem is baj madridistától nem várok mást!![]()
![]()
Amúgy annyira nem rajongok a spanyolokért,hogy egy tiszta spanyol vagy katalán barcat akarjak!Isten ments!De akkor a gyengébbek kedvéért csinálok jelmagyarázatot!Zsoldos=Vásárolt játékos aki a pénze és a csillogás miatt focizik!Hazafi=Saját nevelés aki a pénze mellett azért a címerért is hajt!
Szerinted Messi melyik??
Viliiii?????
Arra meg büszke vagyok hogy igen is van sajátnevelésű játékosunk aki a csapat húzó embere meg van olyan is aki a jövő nagy tehetsége és hogy a barcán kívül is megállják a helyüket!Ez szerintem nem mindegy!
Annyira lényegtelen... akkor messit utáljad mert nem spanyolalbicelesteX írta:Szerintem egyáltalán nem mindegy,hogy zsoldosok vagy hazafik játsszák és nyerik a csatákat!Lásd Figo,Saviola...
Ezek olyan szavak, amikkel a kis emberek dobálóznak..gianni írta:Na ide figyelj wakii!Igaz,hogy az számít ki gyűj több pontot,megnyugtatlak azok is mi leszünk és akkor igenis számítani fog az,hogy mi parádéztunk,sok gólt szereztünk,MI BÜSZKÉK vagyunk most is ezekre,és leszünk is a bajnokság végén.
És BÜSZKÉK leszünk a saját nevelésű játékosainkra nem úgy mint ti,hogy minden félévnél 30-50 milliókat dobtok ki az ablakon![]()
És szeretjük PEP-et Laportat Txigit nem úgy mint ti........![]()
PUNC TUM!
Még azt sem mondanám, az Espanol a Madridot is elcsipte párszor, nem hinném, h lefeküdnének nekik. Az Atletico biztos nem fekszik le, csak van egy hülye a Madrid fóbiájuk, és nem tudnak ellenük egy egyeneset rúgni a labdába. Toressel együtt...még a Poollban sem nőtte ki, olyan helyzetet hagyott ki, amit bármely másik csapat ellen belőtt volna. Valóban ne nevetessük ki magunkat ilyenekkel, h a Mardidnak lefekszenek...most itt fáj pár embernek, h leolvadt a külömbség 4 pontal, nekem is fáj, de attól még nem keresek ilyen szánalmas kifogásokat. El kell ismerni, az utóbbi pár meccsen jobb formát mutatnak, bizunk benne, h lesz ez még másképp. Ugyanugy a másik oldalról is baromság volt, h az Atletico lefekszik a Barcának...kb. minden második meccsen elvernek minket.gergo9 írta:
Kicsit túloz a srác. Inkább az előbbi 3 csapat mind mumusa a Barcának míg a Madridnak rendszerint jól megy ellenük.
Amugy meg nem hiszem hogy létezik a mai fociban "lefekvés". Ezt hogy gondoljátok? Bemegy az edző a meccs előtt és azt mondja hogy ma nem nagyon kéne nyerni!? Vagy hogy?
köztudott, hogy az Atletico Madrid a Real Madrid titkos fiókcsapata, a nagy utálkozás mind csak az álcázás része!Amugy meg nem hiszem hogy létezik a mai fociban "lefekvés". Ezt hogy gondoljátok? Bemegy az edző a meccs előtt és azt mondja hogy ma nem nagyon kéne nyerni!? Vagy hogy?