Én még mindig úgy látom, hogy
semmi esetre sem szabad ebből a helyzetből kiadni a kezünk közül a bajnoki serleget. Nincs mese, döntetni kell a Clásico-n.
A Real játékát én magam nem ismerem, az idényben láttam tőlük durván két és fél meccset (első Clásico, L'pool elleni visszavágó, és a Getafe elleni meccs töredéke), s azt hiszem nem hagytam ki sok mindent, (most is átkozom magam, amiért a L'pool - Arsenal meccs hajráját kihagytam). Nem tudtak volna sem meggyőzni, sem lenyűgözni (attól függetlenül, hogy a klub neve, amiről szó van: Real Madrid).
Egyáltalán nem érdekel mit, hogyan csinálnak. Az eredményeik előtt le a kalappal, nem érdekel, hogy hányszor volt "mákjuk", az sem, hogy ebben a naptári évben milyen statisztikai mutatóval rendelkeznek, s végképp nem az, hogy milyen meccseket játszanak, milyen játékot nyújtanak.
Még mindig azt gondolom, hogy a bajnoki cím kötelező, megérdemli a csapat, a culék, a klub, Pep, és úgy en bloc a futball is.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az NS-es meccsriportjaikat rendre elolvasom. Most, a klasszikus előtt azt gondolom, hogy minden esély meg van a győzelemre. Elég peches a sorsolás, már csak a rangadók összezsúfolása, s a BL is egyszerre, ettől még nem aggódom.
Ahogy leszűrtem, a Sevilla bőven meg tudta zavarni a védelmüket. Ellenünk azt a Madrid nem valószínű, hogy hozni tudja, mint amit a Valencia csinált. Egyrészt a Bernabéu játéktere tágasabb, másrészt az
a futball megcsúfolása lenne, ha védekező felfogásban lépnének pályára. Még az első felvonásban megtehették, bár én azt is undorítónak tartottam, de akkor új edző, szánalmas játék, eredménytelenség, s ugye nem is akárhol volt a meccs. Ellenben a hétvégén lehetőségük lesz végképp esélyt szerezni a bajnoki címre, ezért kötelezően támadniuk kell. Nekünk csupán a jó letámadást kell hozni, s a Valencia elleni meccshez képest sokat kell javulni a labdakihozatalban, illetve támadásban is. Pontosabb, összeszedettebb játék, egy nem túl acélos védelem ellen.
Bizakodó vagyok, s nagybetűs FUTBALLT várok mindkét csapattól!
Végül egy mondat erejéig Pepe-ről, bár őszintén szólva ezek után szóra sem érdemes.
Más perspektívából egy gondolat: akármennyibe került, akármilyen teljesítményt nyújtott, a Real Madrid nem engedheti meg, hogy ilyen játékos viselje eme fantasztikus, dicső múltú (a mai napig általam a végletekig tiszteletben tartott Puskás, Butragueno, Suker, Zidane, Casillas által fémjelezett) klub címeres dresszét.
zsuni írta:valencia-tól kb 40-50 km-re van egy villar nevű város. az lesz az szerintem

A Villarreal székhelye Valencia tartományban van valóban, de Villarreal, (ahogy nézem helyi nyelvjárásban:)
VILA-REAL városában.