Átfogó véleményem az igazolásokról:
Kapus: Szerintem Valdéz egész jól védett az elmúlt szezonban, a BL-ben kifejezetten sokat köszönhetünk neki. A Barca kapujában már sokan megbuktak, hiszen 1-2-szer megy fel az ellenfél támadni, és úgymond "hideg kézzel" kell védeni. Ez nem könnyű egy kapusnak. Valdéz a ziccereket szenzációs százalékban védi, a kifutásai viszont olykor borzalmasak, ezen még javítani kéne. Vannak jobb kapusok, de kockázatos mást igazolni a helyére, hacsak az illető nem Buffon.

Esetleg csereként, vagy hogy legyen rivalizálás. a fizetési igényét azonban nevetségesnek tartom, hiszen a legtöbb szurkoló körében Valdéz a MEGTŰRT kategória, 9 milliót pedig a legnagyobb klasszisok keresnek csak. Jó lenne, ha leszállna a földre, hogy lezáruljon nagyjából a kapuskérdés.
Védők:
Középső védőből rengeteg áll rendelkezésre, viszont egy bal-és egy jobbhátvéd bizony nem ártana. Felipét nem nagyon ismerem, de biztos nem rossz, ha több nagy klub is meg akarja szerezni. Itt egyáltalán nem bánom, hogy nem Lahm jött, ugyanis Alves ígyis-úgyis rohangál a jobbszélen, ha két szélsővédő nem védekezik, akkor komoly gondok lehetnek egy csapatnál. Jobbhátvédnek pedig ott van elvileg Cacéres, de az uruguayit még nem nagyon láttam azon a poszton játszani, Puyol pedig kényszermegoldás, és ő egyre öregebb. Ide is kellene egy olcsó védő, ha Dani kiesne pl egy sérülés miatt.
Középpálya:
Vkp szerepkörben Touré cseréjeként ott van az egyre jobb Busquets, Xavi és Iniesta helye pedig megkérdőjelezhetetlen. Hlebet érdekes módon nem láttuk a kp-n, pedig ki lehet/lehetett volna próbálni, ám a fehérorosz valószínűleg távozik, akárcsak a szintén gyenge Gudjohnsen, aki centerből lett középpályás, amit a mai napig nem nagyon értek. Én speciel Keitát is lehet, hogy eladnám, ugyanis a Bl-elődöntő is szinte azon ment el, hogy Keita és Busquets játszott a középpályán, mivel Ini felment Henry helyére. Szerintem a mali játékosnak nincs itt posztja, se védekezni, se irányítani nem tud megfelelően. Az egyetlen pozitívuma, hogy olykor előrefut, mint egy dühödt bika, és lő egy fontos gólt. Mezőnyben azonban gyengének érzem. Ha meg is tartjuk, én lehet, hogy igazolnék egy oylan középpályást, aki csereként színezni tudja a játékot, vagy az egyik ász sérülése esetén be tud szállni. Ez akár lehet egy olcsón megszerezhető brazil csodagyerek is, de ha pl. Ribéry jönne vagy Silva, akkor ők ezen a poszton is tudnának maradandót alkotni.
Balszél:
És itt jön a balszélső kérdés, Ribéry lenne a legjobb választás, mivel ő Henry helyén, Messi helyén, és Ini helyén is bevethető, sokoldalú, szenzációs játékos. Kérdés, hogy mennyibe kerül, és hogy elhappolja-e előlünk valamelyik nagycsapat. Vagy az is lehet, hogy marad a Bayernben.
Silva szintén jó lenne a középpályán is, a balon is, ő jóval olcsóbb is lenne, kicsit a fórumon túlsztárolják, de valóban egy nagy játékos. Szélvészgyors és jól ad be, illetve kiválóan lő.
Robinho igazából csak ezen a poszton lenne bevethető, ugyanakkor őt biztos nem happolná el előlünk a Madrid

, technikai tudása pedig páratlan. Ő sem kerülne horribilis összegbe.
Agüero pedig akár ezen a poszton (bár ő lenne legkevésbé megbízható ebből a szempontból), akár a középcsatár pozíciójában tudna nagyot alkotni. Ő is klasszis játékos, de szerintem szintén drága lenne, illetve én annyira nem favorizálnám, ugyanis Henryhez hasonlóan nem a balszél a fő posztja.
Középcsatár:
A legjobb az lenne, ha Eto'o maradna, mert Henryval + Bojannal megoldanák a posztot, akármilyen esetleges formahanyatlás is következzen (a franciát is számításba vehetnénk igazi posztján, ha jönne egy balszélső).
Ha megy (és ez már jó lenne, ha kiderülne), akkor hasonló képességű és szintű embert kell találni. Ibra-ügy már nincsen, Torres hosszabbított, Toni öreg és nem Barca-szint, Forlánt sem tartom igazán nagyra, Adebayor, Berbatov, Trezeguet és Tévez sem Eto'o szint, bár az argentint szeretem.
Benzema nem szimpatikus, bár ki tudja mi lesz belőle. Drogba öreg, Agüeroról pedig már beszéltem.
David Villa kitűnő csatár, morálisan nem lenne vele probléma, technikás, és igazi gólzsák. Kérdés, hogy mennyire találná fel magát a 3 csatáros játékban, és hogy nem egy égimeszelő. ugyanakkor szokott gólokat fejelni, a Barca játéka nem az ívelésekre épül, és Eto'o sem volt egy fejeskirály eddig, mégis túléltük. Szerintem ő lenne a legjobb választás.
Vagy legalábbis róla tudjuk, hogy nagy játékos, míg Benzema és Agüero nálam még mindig a feltörekvő ígéret kategória.
Tehát summázva: Remélem, hogy midnenkivel sikerül megegyezni (Valdéz, Touré, Eto'o), ebben az esetben csak egy balszélső kell, egy balhátvéd és egy jobbhátvéd.
Illetve padra jöhetne egy kp, viszont itt nem mindegy, hogy kit és milyen áron lehet megszerezni. A fentebb említett posztokon viszont érdemes változtatni, mert Henry sem fiatal, és sok meccsen igencsak eltűnt. Más kérdés, hogy rengeteg nagy meccsen villogott, de kiegyensúlyozott teljesítmény tőle már nehezen lesz elvárható, ahogy az idő halad, és ő eddig is csak kényszermegoldás volt. Ha a másik oldalon is lenne Messihez hasonló cselgép, akkro megállíthatatlanok lennénk. Márpedig a triplázás a cél.