Azt az egyet magyarázzátok el nekem, hogy miért szerelmes itt mindenki Villába. Az egy dolog, hogy Eto'o-t sokan szapulják, hogy itt bárki rúgott volna 30 gólt, de amikor szóba kerül helyette egy Forlán vagy Güiza, egyből mindenki kitér a hitéből. De persze Villa az aztán mekkora lenne...
Tény, hogy Villának nagyobb neve van, miután ő lett az EB gólkirálya, de azért Forlán is kétszeres aranycipős, idén 33 meccsen 32 gól, Güiza pedig egy Mallorcából lett gólkirály 27 góllal, ahol kb az egyetlen értelmes játszótársa Arango volt. Mondjuk Villával mi is el tudnánk mondani, hogy vettünk 40+ millióért valakit, és nem csak a Madrid tud felvonultatni ilyen díszhuszárokat. Az elég rossz duma, hogy Villa fiatal(abb), mert ha valaki hosszú távra akar tervezni, akkor nem egy 27 éves játékos után néz. Tavaly is azzal érvelt mindenki Arshavin ellen, hogy már 27 éves, ráadásul még senki nem hallott róla (mintha ez lenne a legfontosabb szempont).
Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy ki lenne a jó megoldás, nálam Samut senki nem tudná pótolni semmilyen szempontból. Hidegen hagy, hogy mások csak a nyilatkozatai és egyéb pályán kívüli tevékenységei alapján ítélik meg, engem kizárólag az érdekel, hogy a pályán mit nyújt és emellett hogyan viselkedik, ezekben pedig 5 év alatt nem találtam semmi kivetni valót. Ellenben Villa hajlamos a színészkedésre is, amit elég elviselnem már Alvestől is.
Az persze az én személyes tragédiám, hogy Pep valamiért nem kedveli, és ezért nyáron nem is az volt az elsődleges cél, hogy Samuval minél előbb megegyezzünk, hanem inkább Villa körbeudvarlása. Persze kiszúrták a szemét egy 2 éves hosszabbítással, de addigra már elég egyértelmű volt, hogy nem ő számít az első számú opciónak. Ez az egész kísértetiesen hasonlít a tavalyi Robinho vs Madrid szitura, amiből aztán végül senki nem jött ki jól (legfeljebb mi).
A másik amit nem értek, hogy mindenki fel van háborodva azon, hogy ha Eto'o marad szerződéshosszabbítás nélkül, akkor jövőre szabadon igazolható lesz, és ezzel ugye anyagi szempontól jól kicseszik a klubbal, amiért mindenkinek kötelessége lenne utálni. Szerintem ez teljesen rendben, ha egyszer szerződést kötöttek, akkor Eto'o-nak megvan a lehetősége arra, hogy azt ki is töltse. A klubnak persze az az érdeke, hogy ne így történjen, de lehet, hogy erre kicsit korábban kellett volna gondolni. Én személy szerint úgy indítottam volna a júniust, hogy "Samukám, 3-4 év hosszabbítás", ha nem megy bele, akkor emelünk egy kis lóvét, aztán le is van zárva. De ezzel valószínűleg egyedül vagyok.
Azért leszek annyira naív, hogy a végszó ez legyen: Samu marad.