Megnéztem a tavalyi idény összes Barca-bajnoki gólját és nagyon szép volt!
De nem ezért írok: 1.: ott már a 3. meccsünkön gáláztunk, bár ezzel nem lenne semmi probléma, elvégre nem lehet mindig mindent gálázva nyerni.
Viszont amit láttam, hogy nagyon sokszor kimentünk a szélre, nagyon sok gól beadásból született, legyen az lapos, vagy magas. Idén egyelőre ez hiányzik nekem, nem látom az annyira tudatosan szélről jövő beadásokat, mint amilyenek tavaly voltak. Persze ez betudható a bal oldal és Messi gyengébb szereplésének. De valahogy gyorsabbak, ellenállhatatlanabbak voltunk, azt csináltunk, amit akartunk és, ahogy elnéztem, sokszor tudtunk a 16 előterében kényszerítőzni, megmozgatni a védelmet, ehhez kell a csatárok nagyon aktív mozgása pici téren. Bár Ibra idén nagyon jól teljesít, ez még hiányzik a játékából, Pedroban sincs meg egyelőre, Henry sérült, Messi meg formán kívül van és önzőbb lett a kelleténél. Lelassult a játékunk, remélem felpörögnek a srácok.
Azt tudom, hogy betömörült védelem ellen nehezebb, de mint már említettem, sok gólunk beadásból, érkezésből született. Azt nem hiszem el, hogy nem tudunk beadni 3-mal több ember közé magasan egy labdát, hogy nem tudjuk rendesen lefutni őket és mögéjük kerülni és laposan középre gurítani az érkezőknek.
Tavaly év elején még szögletekből is életveszélyesek voltunk, arra megint rászokhatnánk, igazán nem lenne probléma, ha a fejjátékunk fejlődne, főleg, hogy itt van Ibra, lényegesen nehezebb lenne ellenünk, de lévén, hogy nincs rendes szélsőjátékunk, ez így nem fog menni.
Jó volna, ha az itt felsorolt dolgok közül ki tudnánk javítani az összeset és akkor jönnének a gálák, legalábbis szerintem; nekem ez jött le az idei meccsek és a tavalyi gólok összevetéséből.