mrmonster írta:
1. Az, hosz a Xavi-Iniesta irányítótengelyünk közül Ini általában a balszélső poszton játszik, az nem jelenti azt, hogy ne tudnának ők ketten ugyanúgy irányítani. Meg ugye rotáció... Ha mindig ugyanazzal a csapattal játszanánk, nem nyernénk 3 címet, esély sem lenne rá. Tavalyi példa... Szóval sztem hagyjuk meg Pepnek, hogy mi a jó a csapatnak... Lesz még rá úgyis példa, hogy a Xavi-Iniesta kettős lesz Touré előtt a középpályán.
2. Az Inter-meccs nem volt sima??? Láttad a meccset?
3. Messi jobbszél. Igaz - alaphelyzetben. De pl. tavaly is úgy simáztuk le 6-2-re a Clasicot, hogy a bolha középen zilálta össze a Real-védelmet Iniestáékkal. Sztem jót tesz a csapatnak, hogy néha váltogatja elöl a posztokat Pep. Nem annyira kiszámítható a játék. Pedro is hogy bejött, az Inter ellen, hogy kivételesen balszélen játszott, mindenki Iniestát várta oda, sztem Mourinho is...
1. Pont ez a probléma, ha Ini balszélen van,Xavi egyedül marad a kp-án,megbomlik a játék. Nem tudom felfigyeltél-e rá,hogy idén nem olyan hatékony a kp-a játéka mint tavaly. Pedig a játékosanyag ugyanaz és a taktika is hasonló. Egyedül az egyes játékosok posztja változott ( Ini szélen, Keita támad,Messi középen,stb.). Szerinted miért ne működik akkor a gépezet? Mindenki ennyire visszaesett volna? Nem hiszem. Azzal,hogy Iniesta szélen játszik nem érvényesül a rotáció,sőt.Nem tudom ezt hogy találtad ki,de nem hiszem,hogy sokat foglalkoztál vele,mielőtt beböfögted a fórumra. Ha láttad a Barca idei meccseinek legalább a felét,tudhatod,hogy Keita,Xavi,Iniesta(év elején hagyott ki 1-2 meccset sérülés miatt) szinte mindig kezdők és végig is játsszák a meccseket. Ez pedig minden,csak nem rotáció. Az,hogy Messi,Ibra,Henry,Touré nem voltak sok meccsen pedig nem taktikai elem,hanem egyszerűen sérültek voltak. A rotáció az lenne,ha meccsenként egy,de maximum 2 embert kicserélne a mester,nem az,hogy szinte minden meccsen teljesen más a kezdő. Ráadásul Touré mint leírtam elég mellőzött sajnos idén(a betegségén kívül is),remélem tavasszal többet játszik majd.Ha néznél meccseket ezt is tudnád. Ha pedig odafigyelnél olvasás közben azt is megértenéd,hogy amit leírtam az nem az volt,hogy minden meccsen uaz legyen a kezdő,hanem,hogy ha megoldható,akkor -főleg a fontos meccseken- felállhatnánk alapcsapattal.Továbbra is tartom,hogy amíg Keita van Ini posztján és ő a szélen,addig nem lesz szép játék.
2. Láttam az Inter elleni mérkőzést és tényleg nem voltunk rosszak,de azért ebben komoly szerepe volt a korai gólnak,mert utána az Inter nem állhatott be bekkelni. Nem lett volna olyan könnyű meccs,ha a félidő kb. feléig nem szerzünk vezetést. Persze ha nincs a fociban,de a többi meccs alapján,amikor nem tudtunk korán vezetést szerezni,ezt azért be lehetne látni
3.Messi a tavaszi classicon jobbszélen játszott,látom arról is lemaradtál.
Azzal sincs gond,hogy váltogatják a posztokat az elöl lévők,de számomra tegnap megdöbbentő volt,hogy a védők kivételével szinte mindenki kötetlenül játszott- legalábbis olyan érzésem volt. Ibra volt jobbszélen, középen,Messi jobbszélen,középen,balszélen,Iniesta balszélen,középpályán,jobbszélen, Xavi volt,hogy befejező pozícióba került,Keita is vkp-tól kezdve a balszélső támadó pozícióig mindenhol feltűnt,stb. Nem tudom,hogy ez tudatos-e de számomra ez a taktikai fegyelmezetlenség netovábbja. Az egy dolog,hogy két szélső váltogatja a helyét egy meccsen,vagy egy kp előrelép támadónak,de ez... nem is tudom láttam-e már hasonlót.