Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.06.09. 21:31:08

ElBartimaeus írta:
d írta:Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély.
Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.

Ibráról meg már mindent elmondtam. Remélem elmegy és valahol remekül fog teljesíteni, mert emberileg egészen megkedveltem az óriást. :) (Úgy látszik valamennyire megnevelődött...)
elfogadom,hogy szép a 0-ra kijátszott támadás,de...!
szerinted akkor az inter,chelsea tipusú csapatok ellen feltesszük a kezünket és elismerjük,hogy itt mi nem nyerhetünk hiszen erőfoci meg átlövés kellene ami viszont a barcának nem lesz stílusa a következő 20-30 évben...
magyarul:kit érdekel az eredmény...?
engem igen...
d
Entrenador del Barça

2010.06.09. 21:12:36

ElBartimaeus írta:Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.
0-ra nehéz játszani egy beállt védelem ellen és beívelgetni szintén értelmetlen egy szál középcsatárra. Ilyenkor igenis kellenek az átlövések. Nem garantált persze, hogy bejön.
szbalint88
Jugador del Barça

2010.06.09. 21:12:32

ElBartimaeus írta:
d írta:Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély.
Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.

Ibráról meg már mindent elmondtam. Remélem elmegy és valahol remekül fog teljesíteni, mert emberileg egészen megkedveltem az óriást. :) (Úgy látszik valamennyire megnevelődött...)
a távoli lövéseknél azt kell megérteni, hogy minden sikertelen kísérlet egy labdaeladást jelent, vagyis időszakosan csökken a nyomás az ellenfelen, az pedig nekünk nem jó. Sztem a betömörülő védekezéseket, mint amilyen az Interé volt több módon is sikeresen ki lehetne játszani. Egyrészt fontos hogy a játék súlypontját jobban a szélekre helyezzük, és a 2 szélsőhátvéd különösen agresszívan erőltesse az elfutásokat. Egy-egy sikeres alkalom esetén sem kellene feltétlenül a beadásokat választani, vagy ha igen, akkor azt lehet pl laposan is, de ennél is fontosabb a mélységből történő belépés. Szintén fontos elem lehet pl. egy védekező játékos ideiglenes felfutása, az ilyenkor keletkező emberfölények megjátszása. Az Inter ellen nagyon statikusak voltunk elől, főleg Ibra miatt, akit már előbb le kellett volna hozni, ezenkívül az is nagyon feltűnő volt, hogy túlbiztosítottan játszottunk, ezért a támadó harmadban nem sikerült emberfölényt, vagy legalább azonos létszámban megjátszott játékszituációkat csinálnunk. Messinek a szélek megbontása miatt jobban az oldalvonal felé kellett volna mozognia, Alvessel nekik kellet volna a szélen megbontani az Intert, ahol kevesebb besegítést kapott volna.
Nagyjából ezek voltak sztem a fő problémák, nem az átlövések hiánya, persze vannak szituációk, amikor ezekkel is lehetett volna operálni...
Mihu
Director del Fútbol

2010.06.09. 21:09:24

ElBartimaeus írta:

Az addig ok, hogy a 0-ra játszott támadások látványosak, meg szép ahogy kijátszák egyérintővel ajtó ablakig, viszont én mióta minden csapat beáll ellenünk védekezni 9-10 emberrel, azóta nagyon mérges vagyok a srácokra, amikor látják, hogy lejátszottak 60-70 percet, és még egyetlen egyszer sem tudtak bejutni a 16-osra, és ennek ellenére nem lőnek távolról. Pl. a legtöbb szitkot a Chelsea elleni visszavágón szórtam a csapatra, amikor hátrányban voltunk, és az istennek se akartak lőni. Pedig látjuk, hogy mi van akkor, ha lövünk távolról. Ha közeleg a meccs vége, és nem sikerült még helyzetet kialakítanunk, akkor nem tudom hogy miért nem lőnek távolról...

d hsz-éhez meg annyit, hogy az utolsó nagy gólt távolról a 2004-2005-ös szezonban Xavi rúgta a Zaragoza ellen. Felsőkapufás gól volt vagy jó 25-30-ról. És akkor Rijkaard volt az edző. Azóta nemhogy nagy gólt nem rúgtunk távolról, de a kapuralövések száma is elég karcsú. Úgyhogy ez nem Guardiola műve, hanem Rijkaard-é.
Kép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.06.09. 20:56:01

Brasil
Barça B

2010.06.09. 20:53:19

nem a felkiáltójelektől leszek meggyőző, hanem a véleményemtől!! de szerintem egypáran úgy gondolják, hogy még egy évet megérdemel.. szerintem több van benne, mint amit mutatott... szerintem volt aki sokkal rosszabb volt ebben a szezonban, mint Ibra! azt miért nem fikázzátok??????!!!!!! :-({|= ](*,) [-X =;
d
Entrenador del Barça

2010.06.09. 09:30:58

OFF: Csak ne tenne minden mondata végére felkiáltójelt... ettől nem lesz meggyőzőbb amit ír. Illetve meggyőzőbb lesz, csak negatív irányban.

Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély. Van azért itt pár játékos, aki adott esetben el meri lőni 20-ról is, pontosan, veszélyesen...
Brasil
Barça B

2010.06.09. 09:24:05

kedves tdavid! végre egy diplomatikus ember!!! :lol: :wink:
Tdavid
Entrenador del Barça

2010.06.08. 22:06:04

Figyeljétek csak a következő videókat:

Barca:
http://www.youtube.com/watch?v=oQXcYHeWAL8

http://www.youtube.com/watch?v=UW4CKnOosJg

http://www.youtube.com/watch?v=nXsSYR313QQ

http://www.youtube.com/watch?v=6Q2owPM1dRI

Inter:
http://www.youtube.com/watch?v=BdU4_yQoSw0

http://www.youtube.com/watch?v=yrKwzI5nQHw

http://www.youtube.com/watch?v=BeSjEUj0 ... re=related

Ezzel csak azt annyit akartam h Ibranak a felívelések nagyon fekszenek...de a Barcába nem sok példa volt rá, amikor viszont volt akkor naggyából élni is tudott vele!!
Viszont a Barca inkább Messire játszik mint Ibrára!!!
És az egy az egybe helyzetek is sokkal nehezebbek, mert volt rá példa amikor 3 védő volt a nyakán...Szóval Villa érkeztével egy kis teher leeshet a válláról!És mondjuk meg is lehetne próbálni meccsenként egyszer kétszer felívelni neki a lasztit hátha tud vele kezdeni valamit!!!
Ibra szvsz azért IS eredménytelenebb gólok számában, mert itt nem ő rá épül a csapat!!!Pluszz én Ibra helyébe néha magasról tennék a kis passzokra és ahogy kell, egy jó 25 méterről eldurrantanám!!!( de csak NÉHA :) )
De azért meglehetne próbálni beépíteni őt ide...Úgyh nem szabad elküldeni, megérdemel még egy esélyt!!
Én ezt így látom, és nem szeretném ha ezért sokan lehurrognátok!

:roll:

Na peace!!!

VISCA EL BARCA!!!! :)
Kép
barca6
Jugador d'estrella

2010.06.07. 20:21:21

Szerintem is maradjon.A 2.szezonja biztosan jobb lesz majd.Ha meg nem akkor Pedro vagy Bojan akármikor beugrik helyette.És most hogy itt van Villa is,kitudja talán az új Tridente a I-V-M hármas.(lehet hogy nagy marhaság :oops: ,de kitudja).Henry-nak is az 1.szezonja rosszabra sikeredett,de a 2. elképeszto volt.Mostanra igaz legyengült,de már nem egy mai fiú.Ibrának meg ha azt vesszük lehet még 3-4 jó szezonja.
Részemről ennyi.
Kép
Jess
Jugador del Barça

2010.06.07. 20:04:19

Én eddig úgy gondoltam, hogy nincs értelme itt maradnia....De már annyit olvasom az "adjuk neki még egy évet és tuti jobb lesz" hsz-eket, meg a marasztalókat is hogy asszem meggyőztetek :D Már énsem akarom hogy elmenjen, de bizonyítsa be, hogy Van Miért Maradnia.... Nem??
Barcelona, jewel in the sun!
Guardiola
Capitá del Barça

2010.06.07. 18:27:12

Brasil írta:tényleg kicserélik robinho-val a city-ből? :cry:
Én ezt nehezen tudom elképzelni. Egyrészt az ajánlat egylőre nem elég ahhoz, hogy a Barca elfogadja de ami ennél sokkal fontosabb, szinte kizártnak tartom, hogy Ibra a Cityhez akarjon menni. Ő BL-t nyerni jött ide és nem hiszem, hogy egy év alatt feladja.
Brasil
Barça B

2010.06.07. 18:09:50

tényleg kicserélik robinho-val a city-ből? :cry:
OvaMind
Jugador d'estrella

2010.06.04. 17:36:45

Mielőtt nagyon elszabadulnának az indulatok, azért ne feledjük az ár mellett ,hogy Ibrában mindig benen van egy váratlan villanás.

Nem tudom, mit vártatok tőle a fórumon, egyáltalán nem az a típusú csatár, mint Samu volt. A teljesítménye valóban nem volt túl jó, de katasztrofálisnak sem mondanám. Játékban egyébként az első félévben kifejezetten hasznos volt, szerintem elég jól "alájátszott" Messinek.

Én nem adnám el, ugyanis nem árt, ha van variációs lehetőségünk a csatársorban.

1. Ha Mata jön a balszélre, nem lenne rossz, bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy rá van szükségünk. Azért annyira ezzel sem járnánk rosszul.

2. Ibra helyett jön Torres: Torresnél szintén kérdés, mint egy éve Ibránál volt, hogy mennyire találja fel magát a 4-3-3-as rendszerben. Szerintem egyébként ő simán hozná Ibra tavalyi szintjét, de emblematikus figura is lehet.

Ezzel a potenciális transzferrel az lenne a bajom, hogy megint (csakúgy mint tavaly) a centerünk kigolyózásán fáradoznánk a valódi hiányposztokra való igazolás helyett (középpálya, cserejobbhátvéd).

Elsősorban arra kell törekedni, h jöjjön egy olyan játékos, aki Iniestát tudja sérülés esetén helyettesíteni. Szűrőposzton még Yaya távozása esetén is Busi és Keita jó lenne, utóbbi pl tavaly egy meccsen volt vkp, és a legjobb teljesítményt ott nyújtotta mezőnyben.
senzu
Entrenador del Barça

2010.06.04. 17:36:21

Ha jön helyette Torres, akkor egye fene, mehet.
Különben semmiképp!!!
Brasil
Barça B

2010.06.04. 17:25:10

remélem marad... henry is itt volt három évet és nem miatta nyertünk hat kupát! ha már ennyi pénzt adtunk érte, akkor egy év bizalmat megérdemel.. és ha akkor sem nyújt barca szintű focit, akkor tényleg menjen!!! :wink: :roll:
Zsoma
Jugador del Barça

2010.06.04. 17:16:06

Remélem nem csak a véletlen műve és tényleg megegyezik a Chelsea-vel Miamiban:

http://www.elmundodeportivo.es/gen/2010 ... miami.html
Dave87
Capitá del Barça

2010.06.04. 13:29:05

torrestoni írta: Ettől azért némileg összetettebb a dolog. Itt addig további 10-12 milliót - sőt, a csapat sikeressége esetén jóval többet - keresne, még ha egy szalmaszálat nem tesz keresztbe. Tehát, kockázat. Másrészt: riválisai vannak, s ha ugyanolyan bánásmódban részesül, mint az idény háromnegyedében, annak a csapat és egyes játékosok látják kárát.

Ha marad és hulladék: nem csupán 30 évesen kellene elpasszolni, mélységesen áron alul + ugye az éves fizetése. Akármekkora klub is ez, itt 30-40 milliót bukhat végleg a Blaugrana.

S akkor még a Raiola-faktort, vagy azt, hogy ő is "átmehet ökörbe", netán a csapategységet is kikezdené, bele sem vettem.

A jelek szerint ezeket a dolgokat a vezetőség is alaposan átgonlta már, s teszi azt most is, tehát csak nem én vagyok az egyedüli balfék, aki ezt megfontolná. Ebben az ügyben viszont két igazi tényező van és lehet: Guardiola (ha ő azt mondaná maradjon, Laporta széttárná kárját...) és Rosell.

Szóval, a kockázat igen nagy, mintsem hogy "maradjon egy évet, majd lesz ami lesz" elven azonnal bólintsunk erre.
Így van. Teljesen egyetértek veled.
Egy ilyen nagy transzfer, mint tavaly Ibra mindig nagyon kockázatos, és sajnos ebből már csak bukóban tudunk kijönni. Ha most nem passzoljuk el, tényleg óriási kockázatot vállalunk és még nagyobbat buktázunk több szempontból is.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
importőr
Barça C

2010.06.04. 13:04:58

Szevasztok.

Nekem csak annyi a véleményem, hogy nem véletlenül jelentek meg az ajánlatok a svéd iránt, és az sem véletlen hogy ilyen "alacsony" összegeket ajánlanak érte. Vagyis ebből kb le lehet szűrni azt hogy mennyire volt sikeres szezonja. Ha olyan überfrankó lett volna akkor hülye lenne egy csapat egy olyan játékosért ajánlatot tenni, aki egy naptári éve sincs a csapatban, főleg a Barcában. Vagy ha tesz is a hülye csapat, akkor vmi horribilis összeget hogy ezzel is mutassa mennyire kell neki az adott playa.

Egyszó mint 100 Ibra lókaka volt a szezonban, kivéve az első 2 hónapot, de a jó játékkal adós maradt a kezdetek óta. Az h ő talált be a Classicón arra csak annyit mondok hogy gratulálok neki, de a többi meccsen mért a lesvonal mögül nézte a meccset?

húzzon ahova akar. ja és most itt van Villa, szóval a kezdő közelébe se fog kerülni.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.06.01. 18:06:58

sjd írta:A másik témához: azért 1 szezon, 16 gól, egy általa megnyert Clasico után ne döntsük már el h bukott igazolás, ha jövőre nem megy neki akkor felőlem is mehet ahova akar
Ettől azért némileg összetettebb a dolog. Itt addig további 10-12 milliót - sőt, a csapat sikeressége esetén jóval többet - keresne, még ha egy szalmaszálat nem tesz keresztbe. Tehát, kockázat. Másrészt: riválisai vannak, s ha ugyanolyan bánásmódban részesül, mint az idény háromnegyedében, annak a csapat és egyes játékosok látják kárát.

Ha marad és hulladék: nem csupán 30 évesen kellene elpasszolni, mélységesen áron alul + ugye az éves fizetése. Akármekkora klub is ez, itt 30-40 milliót bukhat végleg a Blaugrana.

S akkor még a Raiola-faktort, vagy azt, hogy ő is "átmehet ökörbe", netán a csapategységet is kikezdené, bele sem vettem.

A jelek szerint ezeket a dolgokat a vezetőség is alaposan átgonlta már, s teszi azt most is, tehát csak nem én vagyok az egyedüli balfék, aki ezt megfontolná. Ebben az ügyben viszont két igazi tényező van és lehet: Guardiola (ha ő azt mondaná maradjon, Laporta széttárná kárját...) és Rosell.

Szóval, a kockázat igen nagy, mintsem hogy "maradjon egy évet, majd lesz ami lesz" elven azonnal bólintsunk erre.

Más: leírhatják százan, fejenként ezerszer, hogy "márpedig marad, ez biztos", ezzel semmit sem mondanak, pusztán a hasukra csapnak. Tény, Guardiolán múlhat a dolog, s jelenleg úgy tűnik "ragaszkodó" típus, másrészt az a szomorú valóság, hogy aligha lesz klub, aki ezért az Ibrahimovicsért 40 milliós ajánlatokkal döngeti a klubszékház kapuját.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
sjd
Llegenda del Barça

2010.06.01. 17:54:23

Sanama írta: Mert szerinted mi volt?
Eto'o-t nem is adtuk?
Úristen
Csak arra próbáltam válaszolni h honnan jönnek ezek a "légből kapott 69 milliók"
Természetesen lényegében csere volt, de hivatalosan nem minősült annak

A másik témához: azért 1 szezon, 16 gól, egy általa megnyert Clasico után ne döntsük már el h bukott igazolás, ha jövőre nem megy neki akkor felőlem is mehet ahova akar
Sanama
Llegenda del Barça

2010.06.01. 17:42:52

Jah, vagy hogy ő más, neki bérelt helye van... Very Happy
válasz:
Pepnek le kell ülnie vele dumálni,mondjuk azért számomra sokat mondott,hogy utolsó meccseken Bojan játszott,jogosan.
Bérelt hely számomra azt jelenti,hogy állandóan játszik, erről hol van/volt szó?
Ja hogy egy új igazolásban bízik Pep? Az bérelt helyet jelent,oké, bocs
Igen télen nem ment neki,de játszott, más csapatban nem volt még ilyen ugye...
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.06.01. 17:40:34

noname írta:...
Ebben az olvasatban mindenki értéke 0 a szerződése lejárta felé - talán ezért kellett volna időben cselekedni Eto'ónál is, mindegy, most ez nem téma -, s ha a jelenlegi viszonyokat nézzük, akkor Ibrahimovics értéke jövő nyáron a 20-25 milliós fizetését és az "amortizációt" is figyelembe véve a vételárának kb. 25%-a felé fog erőteljesen tendálni... :D

Más: ha bármelyikük is hápogni fog a közeljövőben, akkor finoman fogalmazhatva szedhetik a sátorfájukat. Megnézném, ahogy egy idényt olyan helyzetben játszana végig, mint Touré, csak épp őt Pedro és Bojan szorongatná ki. Jah, hogy ő más, neki bérelt helye van. Elnézést... :D

Pletyka szinten az is felmerült, hogy bekopogtattak Moratti bácsihoz, hogy akkor végre egy olyan csapatba kerüljön, ahol BL-t nyerhet. Nos, ugye nem zörög a haraszt... :wink:

Persze, itt ismét az ügynökökkel van a legnagyobb gond, legalábbis ez a biztos, ők hőbörögnek. Viszont az, hogy mostanság Touréval egy lapon emlegetik "odafent" is, az sokat elárul... :)

30 millió feletti ajánlatnál: "Isten áldjon ídösapa!"

Sanama, ezek a dolgok, amiket említettél, szónoki kérdéseket vonnak maguk után:

Vajon hogyan viselné az érzékeny lelke ezt a szituációt folyamatosan?

Vajon mit ogndol róla Pep?

Számít-e kettejük frigyénél Pep makacssága, s beismerné-e egy eladással, hogy bizony mellényúlt?

Amikor az idény közepén Bojan folyamatosan tűrhetően teljesített csereként, s 10 percek alatt annyit letett az asztalra, mint a svéd, aki akárhogy is játszott az előző hat-nyolc meccsen, mégis a kezdőben találta magát, akkor hol volt a következetesség?

Ezek szerint lehetséges, hogy az utolsó három-négy fordulóra ismerte be magának Pep, hogy bizony ez nem az igazi?

Mi garantálja, hogy jövőre végig következetes lesz?

Miért érné meg (mondjuk csak kockáztatni) ez a Klubnak és Zlatannak?

Ecetera, ecetera...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2010.06.01. 17:48:51-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
d
Entrenador del Barça

2010.06.01. 17:37:21

Tulajdonképp nem tök mindegy mennyire értékelték akkor Eto'ot?
Sanama
Llegenda del Barça

2010.06.01. 17:36:43

sjd írta:
noname írta: Ezek a 69-75 millió eurók, amikkel jönnek az emberek néha marhaságok. Ibra annyit ért, amennyit kifizettünk érte vagyis kb 45öt. Azt azért mondták h Etoo 20 millára lett taksálva, mert különben kameruni barátunk besértődik és kib...ból ittmarad egy évet.
Ezek nem légbőlkapott dolgok:
http://transfermarkt.de/de/zlatan-ibrah ... _3455.html
http://transfermarkt.de/de/samuel-etoo/ ... _4257.html

világosan 69 és 20 az összeg és nem cseréről van szó
Mert szerinted mi volt?
Eto'o-t nem is adtuk?
Úristen
Meg mi ez a transfermarkt, a legmegbízhatóbb lap?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2010.06.01. 17:37:33-kor.
Lezárt