Mihu írta:Kalap1988 írta:
Szeretem ezt a 21. századi hozzáállást, hogy valaki attól faxa gyerek, mert megmondja a frankót, a tutit. A felsorolt játékosok esetében lehet igazad van, de hogy Eto'o ettől több legyen... Ráadásul ne húzzuk már rá mindenki másra a pénzéhes jelzőt. Igen, lehet ez a három játékos is sok pénzt akar keresni, de elképzelhető, hogy bennük belül legalább van valami szégyenérzet (nem biztos), nem büszkék rá. Szerintem ez jobb és nem rosszabb, mint, aki még büszke is rá. Nem attól tökös valaki, hogy őszinte, vagy akár őszintén bunkó. Ez a Való villában menő, de normális emberek közt nem. Már bocsánat, csak felhúz mindig ez a gondolkodásmód. És mielőtt félreértesz, nem az őszinteség ellen beszéltem... Mondom mindezt úgy, hogy Eto'o az egyik kedvenc játékosom volt ittléte alatt és még az Interbe távozása után sem ítéltem el....
Persze...Alves az, akire nem lehet ráaggatni a pénzéhes jelzőt, és szégyenkezve sírt a szobájában egy interjú után, mikor a hosszabbításáról kérdezték...Mert ugye emlékszünk arra, hogy folyamatosan azt hajtotta, hogy nem érzi azt hogy megbecsüljük, sokkal jobban tisztelni kéne, el kellene ismerni a munkáját, stb stb. És kért egy gyenge 11 milliós fizetést, ami az összes saját nevelésű játékos elé tette volna, kivétel Messi. Akkor is nem gondolkozott el azon, hogy hol van Ő a Barcában Puyolhoz, Xavihoz vagy Iniesta-hoz képest? Ez a három játékos akkor is itt lesz, és akkor is Visca el Barca-t fog köszönni az öltözőbe lépéskor, mikor Dani a Mahacskalában fog lazázni évi 20 millióért...Érdekes módon mikor megkapta a fizuemelést, akkor egyből úgy érezte hogy elismerik, megbecsülik. Mi ez ha nem pénzéhesség? A pénztől teszi függővé azt hogy Ő mennyire megbecsült. Persze.....A másik kettő meg saját nevelés, Ők külön kategóriát képviselnek. Eto'o szerintem egyáltalán nem esett át a ló túloldalára. Az őszinteséget szeretem, nem pedig amikor elhallgatjuk a dolgokat. És szvsz nem ment át bunkóba.
2. mondat: "A felsorolt játékosok esetében lehet igazad van"... Ennyit akartam hozzáfűzni, nagyon szeretem a hsz-eid Mihu,de ezt most szövegértés egyes

Én csak azt kértem, hogy ne húzzuk rá mindenkire és ne tekintsük ettől faxa gyereknek Eto'ot, akit én is szeretek.
Most nem ment át bunkóba, de azért ez a kérkedés cseppet sem tesz jót az amúgy is túl anyagias világban. Még bőven focizhatott volna és az Interes fizetéssel sem kellett alább adnia az igényeiből azt hiszem, hogy a másik hsz-edre is csatoljak. Egyébként meg ne hasonlítsuk össze azzal, hogy valaki havi 150-ből nem akar leadni 120-ra. Persze, hogy ez utóbbi nem akar, mert nem is tud leadni,de egy normális ember első szempontja az emberi és szakmai fejlődés. Biztosan maradtam volna a helyében az Interben, de ezen kár agyalni. Tudod te is, hogy a jótékonykodás az évi fizetése 1 ezrelékét sem teszi, tette ki ( én ebből a kevésből is állandóan adok, ha tudok és ezzel sokan vagyunk így. Elvéve mondjuk egy moziba, vagy focimeccsre menéstől. Ez szerintem nagyobb dolog, mint évi 20 millióból 100 ezret adományozni.... ez már off), illetve a pénze kilencven százaléka a bankban csücsül, azaz szó sincs itt életszínvonalról, csak harácsolásról ( nem a napi költségekre kell a pénz, még csak nem is a híres autókra...). Az ő dolga, én csak annyit írtam, hogy attól, hogy ezzel nagypofájúan kérkedik, még nem lesz faxa gyerek. Csak rosszabbá teszi a dolgot. Én is szeretem az őszinteséget, csak pusztán ezért nem példakép senki és nem biztos, hogy jobb ember, mint mondjuk az az Alves, aki csöndben van...