Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.20. 21:05:10

Kicsit úgy érzem shutterisland meg vagy rémülve a Madrid sok góljától, de még mindig sok lyuk van a játékukban, s ez mérvadó lesz a későbbiekben!Pedig nem a gólok száma a lényeg ebben az időszakban, hanem a játék hatékonysága és erre lehet későbbiekben építeni!
nem is arról van szó, hanem inkább az, hogy olyan játékosaink vannak, akik úgy forgatnák a védők 90%-át, mint bolond a biciklit, és mikor terület van, még akkor is csak ritkán vállalják fel a kockázatosabb szitukat.

pedig meccsenként vagy 10-15 szitu van, amikor egy messi-féle gyors lendületvétel & beindulás ziccert, vagy legalább gólhelyzetet eredményezne.

messi ezeket felvállalja, még iniesta az, aki szokta néha, elvétve még thiago is....ja, meg villa szokta tologatni, de ő meg nem jó ebben a műfajban annyira.

olyan jó lenne néha látni, hogy kihasználjuk 100%-ig a technikás,gyors játékosaink erényeit.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.20. 20:58:21

Eredményesebb nem igazán lehetne :lol:
De értem amit írsz még ha máshogy is gondolom!
Pep nagyon bölcsen tudja hosszú ez a szezon s igenis minden meccsen a biztonság a legfontosabb!
Ami még mindig mellettünk szól minden riválissal szemben az összeszokottság!És, hogy tökéletes a csapatjáték, s lehet tili tolinak nevezni, de gyönyörű ez a tilitoli!Taktikailag verünk meg mindenkit és ez a nagy szó, s nincs ellenszer már egy ideje!

Kicsit úgy érzem shutterisland meg vagy rémülve a Madrid sok góljától, de még mindig sok lyuk van a játékukban, s ez mérvadó lesz a későbbiekben!Pedig nem a gólok száma a lényeg ebben az időszakban, hanem a játék hatékonysága és erre lehet későbbiekben építeni!
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.20. 20:41:47

pontosan, a támadók közül csak messi kap kötetlenebb szerepet, és ez SZERINTEM nem jó.

oké, hogy így is jók vagyunk, és pepet igazolja minden, de nagyobb potenciál van a játékunkban, ha azok, akik képesek rá, felvállalják az 1vs1-eket.

pedro,alexis,afellay...ők mind le vannak korlátozva, villa meg ugye a vonal mellé van téve.

egyedül messi az, aki ott van, ahol akar és e mellé kötetlenül is játszhat.

nézzük meg a madridot, cr, di maria, özil, benzema, higuain, kaká, marcelo...sőt, néha még ramos, lass is felvállalja a cseleket.

ezért gyorsabb, attraktívabb, helyzetdúsabb a játékuk, és én ezt hiányolom a mi csapatunkból.

az "alapanyagunk" meg van hozzá, csak nem engedi pep, hogy kihasználják.
ugyanis pl. egy alexis, pedro(iniesta,thiago..), messi hármassal olyan szinten hülyét lehetne csinálni a védőkből, hogy 20 perc után szédülnének.

e helyett csak a passz, csak a biztonság, csak a tili-toli...még akkor is, mikor be lehetne cikázni a 16-oson belülre 1 csellel.

mondjuk ha nyerünk, nem érdekel, a lényeg az eredmény, de mostanában sokszor teljesen beleunom magamat a meccseinkbe, és lehetne belecsempészni egy kis pörgést is, amit ezektől a játékosoktól simán meg lehetne csinálni.
és szerintem eredményesebb is lehetne néha.

(pl. zárt védelmek ellen is csak a passzt meg löbbölés erőltetjük a 16-oson kívülről, nem hogy 1-2 gyors csellel létszámfölényt alakítanánk ki...szerencsére ezt messi meg szokta csinálni többször is meccsenként.)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.20. 20:38:28

Részben igazad van, de ezért jött!Én mondjuk ezért preferáltam volna jobban Rossit, mert ő teljesen a csapat érdekeit helyezi előtérbe!Alexisről még ilyet nem tudok írni, keveset láttam, s nálunk is sérült volt, de remélhetőleg mostmár elkerülik a sérülések, s beilleszkedik!De pont abban van a csapat ereje, hogy óraműként dolgozik mindenki, s nem gondolom, hogy miatta meg kellene bontani egy rendszert!
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.20. 20:25:30

shutterisland írta:szerintem egy ilyen gyors, technikás, robbanékony, dinamikus játékoskank, aki zsebkendőnyi területen képes megfordulni, vagy elverni a védőjét, kicsit nagyobb szabadságot kellene adni a pályán.

ezek a tulajdonságai, amiket leírtam, a támadóink közül csak messinél vannak jobban jelen, meg még talán afellaynál és cuencánál, csak ők gyengébb képességűek, mint alexis.

hagyni kéne, hadd focizzon kicsit kötetlenebben, biztos lennének elszórt labdái, de sokkal jobban lekötné a védőket egy mozgékony, cseleket bevállaló alexis, mint egy, a vonal mellé szegülő, és biztonsági játékra törekedő.

használjuk ki, hogy végre van egy támadónk messin kívül, aki 2 méteren 3-at tudna verni a védőire.

(az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap elszórta párszor ilyen szituban a labdát, viszont ha formába jön, és úgy játszik, ahogyan korábban nálunk, a válogatottban és olaszorszában, akkor lesznek itt védő cumiztatások.)
pedig ez lesz a sorsa, Pep őt is le fogja korlátozni, ezt tette Pedroval is,aki amikor bemutatkozott bevállalta a cseleket,most meg nem mer bevállalni 1-1es szitukat. Gondolom meg van neki mondva,hogy csak a tuti,ezért van tele a játéka "megtolom,majd visszaveszem, és hátrapasszolom" elemekkel.
Sánchez pedig jobb kvalitásokkal bír mint Pedro,de nem fogja megváltani nálunk a világot,van egy ilyen megérzésem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.20. 20:14:46

szerintem egy ilyen gyors, technikás, robbanékony, dinamikus játékoskank, aki zsebkendőnyi területen képes megfordulni, vagy elverni a védőjét, kicsit nagyobb szabadságot kellene adni a pályán.

ezek a tulajdonságai, amiket leírtam, a támadóink közül csak messinél vannak jobban jelen, meg még talán afellaynál és cuencánál, csak ők gyengébb képességűek, mint alexis.

hagyni kéne, hadd focizzon kicsit kötetlenebben, biztos lennének elszórt labdái, de sokkal jobban lekötné a védőket egy mozgékony, cseleket bevállaló alexis, mint egy, a vonal mellé szegülő, és biztonsági játékra törekedő.

használjuk ki, hogy végre van egy támadónk messin kívül, aki 2 méteren 3-at tudna verni a védőire.

(az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap elszórta párszor ilyen szituban a labdát, viszont ha formába jön, és úgy játszik, ahogyan korábban nálunk, a válogatottban és olaszorszában, akkor lesznek itt védő cumiztatások.)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.11.13. 11:39:36

fanbarca írta:
bingyi26 írta:http://barcanoticias.blog.hu/2011/11/10 ... is_sanchez hat nem hiszem el hogy szegeny megint megserult'
Remélem téves az információ, és semmilyen komoly baja nincsen. Elég nagy veszteség lenne, ha ismét harcképtelenné válna. Szükség van rá, s ha így "folytatja", akkor Cuenca hamarosan előkelőbb helyre kerül nála..
Szeretném ha jól tolná a srác.
Ha jó emlékszem pár napja volt egy hír a Sport-on, hogy false riasztása volt. Bárkinél ez fölmerült, hogy Cuenca előkelőbb helyen lesz nála? A szünet után visszajön Pedro is, és a srác továbbra is a B-ben tolja majd.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.11.13. 11:19:41

bingyi26 írta:http://barcanoticias.blog.hu/2011/11/10 ... is_sanchez hat nem hiszem el hogy szegeny megint megserult'
Remélem téves az információ, és semmilyen komoly baja nincsen. Elég nagy veszteség lenne, ha ismét harcképtelenné válna. Szükség van rá, s ha így "folytatja", akkor Cuenca hamarosan előkelőbb helyre kerül nála..
Szeretném ha jól tolná a srác.
més que un club
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.11.13. 00:31:37

messideco írta:Mekkora egy tahó ez a Snoop Dogg. Mindenki a kedvence, és az aktuális koncerthelyszín mezébe búlyik :lol:
Most miért mondod? :roll:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
+ egy mostanában készült:
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.12. 22:21:43

Mekkora egy tahó ez a Snoop Dogg. Mindenki a kedvence, és az aktuális koncerthelyszín mezébe búlyik :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2011.11.12. 20:14:21

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
salas9
Entrenador del Barça

2011.11.10. 18:41:08

"A vizsgálat után Sánchez mosolyogva jött ki a klinikáról, majd visszatért a csapathoz. Borghi szerint Alexis csak akkor játszik ha teljesen rendben van."
sport.es (17:40)
Kép
bingyi26
Barça C

2011.11.10. 18:10:26

http://barcanoticias.blog.hu/2011/11/10 ... is_sanchez hat nem hiszem el hogy szegeny megint megserult'
FOCI
messideco
Presidente del Barça

2011.11.06. 12:40:56

Mindenképp jó lenne, ha ma játszana. Fontos, hogy minél hamarabb visszanyerje erőnlétét és formáját.
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2011.11.06. 11:30:23

Örülnék ha kezdene, de szerintem a sérülése miatt is, meg most amúgy is inkább Iniesta-Cesc kettőssel oldanám meg a kezdőt, valamelyikük középpályán, a másikuk meg a csatársorban. Aztán majd jöhetne Alexis. De nem kérdés, ha felveszi a ritmust stb. akkor szerintem kezdőben a helye.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
socio66

2011.11.06. 11:24:51

képességekben mindkét szélen játszó támadónknál jobb, csak idő kérdése hogy fix kezdő legyen.
amire kíváncsi leszek az az,hogy mennyire 'butul' majd le a játéka,meghúzza-e az egy-egyeket,neki mer-e menni a védőknek,vagy ő is leginkább messi alá dolgozik.
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.06. 10:33:24

socio66 írta:a sport szerint ma a kezdőben lesz a srác, nagyon örülnék neki ha így lenne.
nagyon-nagyon bízom a jó játékában.
És akkor a jelek szerint Pep meg pláne bízik benne. Lényegében nála fixkezdő a chilei. 3-4 Barca-edzéssel a lábában kezdett a Bernabeuban, majd megsérült és nem kezdett, de játszott a Porto ellen. Aztán amint visszatért, kezdett mindkét bajnokiján...és most épphogy visszatért, máris kezd egy ekkora rangadón?
socio66

2011.11.06. 10:20:01

a sport szerint ma a kezdőben lesz a srác, nagyon örülnék neki ha így lenne.
nagyon-nagyon bízom a jó játékában.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.11.03. 18:51:52

Ha még valaki ne látta volna:
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.03. 03:52:41

jobb lábas, viszont nyugodtan lehet "kétlábas" játékosnak nevezni, mert a balossal is jól penget.

amúgy iszonyatosan imádom a játékát...technikás, gyors, lendületes, dinamikus (úgy indul, mint egy bugatti veyron), jól is passzol (ezt a copán figyeltem meg) és kreativítás is van benne elég.
pont az a típus, mint mondjuk messi, csak egy kaliberrel kisebb.

vamos alexis, bilbao ellen legalább egy félidőnyi játékot remélem láthatunk tőle.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.11.02. 17:22:10

palesz77 írta:Hát ezt az eddigi összes meccse alapján mondom, sajna élőbe nem tudtam vele csevegni... :D De azzal viszi, azzal passzol, azzal lő leginkább. A bal lábát is jól használja - a Bolognának lőtt egy hatalmas gólt még régebben ballal -, de alapvetően jobb lábas. Itt egy jó kis videó róla amúgy, eddigi Barcás momentumai. Itt is látszok hogy jobb lábas, a Villareal elleni góljánál, olyan szögből ha ballábas lenne belsővel elcsavarja a hosszúba, nem kilövi a hosszút a gyengébbik lábával... Remélem sikerült meggyőzni. :D
Tényleg jobbos a pali :D ÁÁÁ mi lett volna, ha ez az idióta nem rúgja föl a Sociedad elleni meccsen...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.11.02. 16:16:39

Hát ezt az eddigi összes meccse alapján mondom, sajna élőbe nem tudtam vele csevegni... :D De azzal viszi, azzal passzol, azzal lő leginkább. A bal lábát is jól használja - a Bolognának lőtt egy hatalmas gólt még régebben ballal -, de alapvetően jobb lábas. Itt egy jó kis videó róla amúgy, eddigi Barcás momentumai. Itt is látszok hogy jobb lábas, a Villareal elleni góljánál, olyan szögből ha ballábas lenne belsővel elcsavarja a hosszúba, nem kilövi a hosszút a gyengébbik lábával... Remélem sikerült meggyőzni. :D
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.02. 15:58:12

Én meg úgy LÁTOM, hogy jobblábas. Majdnem minden cselét arra csinálja, azzal lő, bár a bal lábát is tudja használni vmennyire.
socio66

2011.11.02. 15:56:33

jobblábas,de a másikkal is jól bánik.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.11.02. 15:52:49

palesz77 írta:
Barcaman1993 írta:Alexis ballábas, míg R10 jobblábas volt. Bár nálam jelenleg így van a csatársor: Alexis-Cesc-Messi. Aztán ha Villa és Pedro összekapja magát, akkor változik az összkép, de jelenleg sztem így vagyunk a legütőképesebbek. Viszont ahogy felírtam úgyis balszélső lenne Alexis. Na mindegy. :D A lényeg, hogy játsszon és így játsszon, ahogy tegnap.
Halkan megjegyezném hogy jobb lábas... Amúgy egyetértek, a lényeg hogy játsszon sokat és jól! 8)
Forrást :!: :D Én úgy tudom ballábas. Akkor lehet, hogy én tudom rosszul, de majd kiderül. Végülis mindegy, mert ha jól nyomja akkor aztán tök8.
Lezárt