Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nálunk is hnap van megtekintés, bár már csak kettő ami kérdéses (töri, magyar) a másik kettőt már tudom (matek emelt, fizika). A matek max szóbelivel 81 lehet, de ha közelebb leszek a 80-hoz mint a 70-hez már örülök.Messidona10 írta:Holnap kapjuk meg az írásbeli érettségiket
én csak a szent istván egyetemről tudom,hogy van állatorvosi kara.BNndr írta:Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, melyben remélem, hogy tudtok érdemlegesen segíteni.
Jelenleg Kolozsváron tanulok, állatorvosin. Azonban mostanában egyre gyakrabban gondolok arra, hogy tanulmányaimat Magyarországon folytassam. Nos az érdekelne engem, hogy milyen állatorvosi egyetemek vannak, s hogy melyikre értelmesebb jelentkezni.
Ami a jelentkezést illeti, azt sem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e az, hogy ott folytassam, s ha lehet folytatni, azt meg miként.
Szóval erről, ha valaki tudna linkelni valamit, vagy saját tapasztalatból tudna mondani egy s mást, nagyon hálás lennék érte.
Köszönöm előre is!
nekem megvannak, ha még aktuális akkor írj rám pü-ben és átküldöm.TorghelleSandor írta:Idén érettségizők közül van aki emelt szinten törizik?
Ha igen, pár szóbeli tételt átdobhatna nekem![]()
ahogy mondtam, én ecl-t csináltam, nem éreztem nehéznek, a szóbeli rész rövid volt, és semmi extrát nem kérdeztek, nem terelték el a beszélgetést, simán elmondtam a véleményem a képekről és kész.Valami jó tanácsotok van a vizsgára?
Ugye ott volt az a bizonyos Ottó-Melinda affér, amit Bánk szintén Gertrudis hibájának tulajdonított, de alapvetően adom, amit írsz, amennyire emlékszem tényleg valami ilyesmiről volt szó (így 1 hónappal szóbeli előtt lehet, h át knée nézniTT írta:én meg annyit jegyeztem meg a Bánk bánból (ami tutibiztos), hogy: a Bánk bánban egyszerre van jelen a történelmi és a szerelmi tragédia.Bánk egy országjáró körúton van, ahova elvileg a Gertrúdisz küldte el (ő a királyné), aztán hazaérkeztével döbben rá arra, hogy mennyire elmaradott ez az ország, csak a dőzsölés megy. aztán egy fojtott tűz robban ki bánkból, mikor meghallja valakitől, hogy "a jelszónk lészen Melinda!" -innentől nem ura önmagának, ez már egyfajta vergődés. félti a szerelmét, ugyanis életének egyetlen égköve a szerelme. aztán valami tündéri láncok széttépésére is emlékszem de már nem írok többet, hátha butaság
Ugye konfliktusos dráma, a konfliktus pedig többszintű. A királynőt azért öli meg, mert szerinte minden konfliktus okozója Gertrudis.bence-barca írta:Srácok lenne egy kérésem a Bánk Bánnal kapcsolatban!
Arról kéne írni pár sort magyarra, h Bánk hogyan jutott el a király hűségétől a királynp megöléséig. Aki esetleg olvasta a könyvet, az letudná írni ezt akár csak pár mondatban?
Holnapra kéne tudnom.
Ha valaki leírja előre is köszi!
Na most vagy érettségizni fogsz középszinten, vagy nyelvvizsgázni középfokon, kettő együtt keverve nem megy.barcatomi94 írta:Szevasztok!
Nemsokára fogok nyelvvizsgázni középszinten angolból.. Elkezdtem kidolgozni a tételeket, és azt szeretném kérdezni, hogy valakinek meg van-e kidolgozva? Sokat segítene, szerintem biztos van itt ilyen ember.
Előre is köszönöm!
vargaakos92@freemail.hubowlinggolyo írta:Egy e-mail címet tudnál dobni?vargaakos írta:...
Egyébként közben a frissített változatot is sikerült beszereznem ezért azt kapjátok meg ha jó
Egy e-mail címet tudnál dobni?vargaakos írta:...
ez én is megköszönném nagyonbowlinggolyo írta:Esetleg ha nincs még kidolgozott matek érettségi tételed el tudom küldeni e-mailben a tavalyit ami kb 2 tételben különbözik csak.Messidona10 írta:...
Ezt én is nagyon megköszönném, ha elküldenéd!bowlinggolyo írta:Esetleg ha nincs még kidolgozott matek érettségi tételed el tudom küldeni e-mailben a tavalyit ami kb 2 tételben különbözik csak.Messidona10 írta:...