Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Sanama
Llegenda del Barça

2012.06.04. 21:48:09

nekem a töri emelt meg a közép magyar a kérdéses már csak.
közép matekom 99% lett

törire nagyon kíváncsi leszek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2012.06.05. 09:21:38-kor.
vargaakos
Capitá del Barça

2012.06.04. 21:43:57

Messidona10 írta:Holnap kapjuk meg az írásbeli érettségiket :)
Nálunk is hnap van megtekintés, bár már csak kettő ami kérdéses (töri, magyar) a másik kettőt már tudom (matek emelt, fizika). A matek max szóbelivel 81 lehet, de ha közelebb leszek a 80-hoz mint a 70-hez már örülök. :D A fizika 88 lehet max, az jó lenne ha meg lenne. Másik kettőre pedig kíváncsi vagyok. :D
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.06.04. 20:40:11

Holnap kapjuk meg az írásbeli érettségiket :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.03. 17:51:44

Én mondjuk azt hallottam ha állatorvos akarsz lenni, akkor lenni vmilyen szintű protekciódnak, mert különben esélyed sincs bekerülni, bármilyen jó képességeid lehetnek. Persze lehet, h csak pletyka, de én a mai világban könnyen elképzelhetőnek tartom. :roll:
BNndr
Barça C

2012.06.03. 17:30:46

Köszi szépen, írtam is egy e-mailt az egyetemnek, remélem kapok majd választ. :)
daffy
Madridista

2012.06.03. 17:16:56

BNndr írta:Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, melyben remélem, hogy tudtok érdemlegesen segíteni.
Jelenleg Kolozsváron tanulok, állatorvosin. Azonban mostanában egyre gyakrabban gondolok arra, hogy tanulmányaimat Magyarországon folytassam. Nos az érdekelne engem, hogy milyen állatorvosi egyetemek vannak, s hogy melyikre értelmesebb jelentkezni.
Ami a jelentkezést illeti, azt sem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e az, hogy ott folytassam, s ha lehet folytatni, azt meg miként.

Szóval erről, ha valaki tudna linkelni valamit, vagy saját tapasztalatból tudna mondani egy s mást, nagyon hálás lennék érte.

Köszönöm előre is!
én csak a szent istván egyetemről tudom,hogy van állatorvosi kara.
http://www.univet.hu/
helyileg a 7. kerületben van,budapest belvárosában
talán ez segíthet:
http://www.univet.hu/sc1/static/szabaly ... 071030.pdf
BNndr
Barça C

2012.06.03. 17:07:47

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, melyben remélem, hogy tudtok érdemlegesen segíteni.
Jelenleg Kolozsváron tanulok, állatorvosin. Azonban mostanában egyre gyakrabban gondolok arra, hogy tanulmányaimat Magyarországon folytassam. Nos az érdekelne engem, hogy milyen állatorvosi egyetemek vannak, s hogy melyikre értelmesebb jelentkezni.
Ami a jelentkezést illeti, azt sem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e az, hogy ott folytassam, s ha lehet folytatni, azt meg miként.

Szóval erről, ha valaki tudna linkelni valamit, vagy saját tapasztalatból tudna mondani egy s mást, nagyon hálás lennék érte.

Köszönöm előre is!
socio66

2012.05.24. 21:57:20

TorghelleSandor írta:Idén érettségizők közül van aki emelt szinten törizik?
Ha igen, pár szóbeli tételt átdobhatna nekem :)
nekem megvannak, ha még aktuális akkor írj rám pü-ben és átküldöm.
Valami jó tanácsotok van a vizsgára?
ahogy mondtam, én ecl-t csináltam, nem éreztem nehéznek, a szóbeli rész rövid volt, és semmi extrát nem kérdeztek, nem terelték el a beszélgetést, simán elmondtam a véleményem a képekről és kész.
írásbelin a szövegértés azért húzósabb volt, de megoldható, a levélírás tanulható, nincs benne nehézség, a magnó pedig lutri, ott nagyon figyelni kell, könnyen elcsúszhatsz.
összességében én jóval nehezebb dolgokat vártam, de ugye egyénfüggő, hogy kinek mi az erőssége, nekem azért nyelvi előkészítő osztállyal elvárás volt a nyelvvizsga, viszont azt szűrtem le, hogy az enyémnél jóval kevesebb tudással is teljesíthető a vizsga.
a vizsgák struktúrája eltérő, ecl-en például nincs nyelvtan, de ezekkel gondolom tisztában vagy.
a felkészülés nálam száz százalékban angol filmek nézésében merült ki, ha azokat többé-kevésbé megérted, akkor nem fognak újat mutatni egy nyelvvizsgán sem.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.24. 21:48:38

Köszi azoknak akik vették a fáradtságot! :)
Így már valószínű elkerültem a karót :mrgreen:
De mondjuk tökmind1, úgyis 4s leszek évvégén :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.24. 21:23:15

TT írta:én meg annyit jegyeztem meg a Bánk bánból (ami tutibiztos), hogy: a Bánk bánban egyszerre van jelen a történelmi és a szerelmi tragédia. :lol: Bánk egy országjáró körúton van, ahova elvileg a Gertrúdisz küldte el (ő a királyné), aztán hazaérkeztével döbben rá arra, hogy mennyire elmaradott ez az ország, csak a dőzsölés megy. aztán egy fojtott tűz robban ki bánkból, mikor meghallja valakitől, hogy "a jelszónk lészen Melinda!" -innentől nem ura önmagának, ez már egyfajta vergődés. félti a szerelmét, ugyanis életének egyetlen égköve a szerelme. aztán valami tündéri láncok széttépésére is emlékszem de már nem írok többet, hátha butaság :)
Ugye ott volt az a bizonyos Ottó-Melinda affér, amit Bánk szintén Gertrudis hibájának tulajdonított, de alapvetően adom, amit írsz, amennyire emlékszem tényleg valami ilyesmiről volt szó (így 1 hónappal szóbeli előtt lehet, h át knée nézni :D )
TT
Capitá del Barça

2012.05.24. 21:21:11

én meg annyit jegyeztem meg a Bánk bánból (ami tutibiztos), hogy: a Bánk bánban egyszerre van jelen a történelmi és a szerelmi tragédia. :lol: Bánk egy országjáró körúton van, ahova elvileg a Gertrúdisz küldte el (ő a királyné), aztán hazaérkeztével döbben rá arra, hogy mennyire elmaradott ez az ország, csak a dőzsölés megy. aztán egy fojtott tűz robban ki bánkból, mikor meghallja valakitől, hogy "a jelszónk lészen Melinda!" -innentől nem ura önmagának, ez már egyfajta vergődés. félti a szerelmét, ugyanis életének egyetlen égköve ő. aztán valami tündéri láncok széttépésére is emlékszem de már nem írok többet, hátha butaság :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.24. 21:12:46

bence-barca írta:Srácok lenne egy kérésem a Bánk Bánnal kapcsolatban!

Arról kéne írni pár sort magyarra, h Bánk hogyan jutott el a király hűségétől a királynp megöléséig. Aki esetleg olvasta a könyvet, az letudná írni ezt akár csak pár mondatban?
Holnapra kéne tudnom.
Ha valaki leírja előre is köszi! :)
Ugye konfliktusos dráma, a konfliktus pedig többszintű. A királynőt azért öli meg, mert szerinte minden konfliktus okozója Gertrudis.
Bánk a királynak fogadott hűséget, őt szolgálja, kötelességének érzi, h királyságot védje meg. Azzal, h megöli a királynőt tulajdonképpen a hűségét nyilvánítja ki a királlyal szemben. Plusz még a nép érdekét is figyelembe veszi, megakarja őket szabadítani egy zsarnoktól.

Nem most tanultam, most így hirtelen ennyi ugrott be.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
geridoss
Director del Fútbol

2012.05.24. 21:09:46

Holnap elméleti gazdaságtanból lesz érettségi... Teljesen be vagyok parázva, ha nem jelentkezek délután, akkor megszívattak minket és az első fára felkötöttem magam!!!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.24. 20:47:30

Srácok lenne egy kérésem a Bánk Bánnal kapcsolatban!

Arról kéne írni pár sort magyarra, h Bánk hogyan jutott el a király hűségétől a királynp megöléséig. Aki esetleg olvasta a könyvet, az letudná írni ezt akár csak pár mondatban?
Holnapra kéne tudnom.
Ha valaki leírja előre is köszi! :)
barcatomi94
Barça C

2012.05.23. 19:54:17

Messidona10, socio66!

Még pontosan nem tudom milyen szóbelit csinálok, de szerintem ORIGO vagy ECL. Ti melyiket ajánlanátok? Az írásbeli viszont tuti, hogy ECL lesz.
Lehet, hogy nem kell kidolgozni tételeket és betanulni, de azért szerintem nem árt. Ha azokat nagyjából megtanulom, egy képről elég sokat tudok beszélni és ötleteket tudok nyerni a tételekből. (meg még van egy pár hónapom, hogy kidolgozzam, csak rendesen fel akarok készülni)
Valami jó tanácsotok van a vizsgára?
TorghelleSandor
Barça B

2012.05.22. 20:35:24

Idén érettségizők közül van aki emelt szinten törizik?
Ha igen, pár szóbeli tételt átdobhatna nekem :)
Az ELTE által kiadott könyv meg van, viszont abban max. két-három rövid oldalra vannak kidolgozva.
socio66

2012.05.22. 19:52:52

konkrétan kidolgozni szerintem sehol nem szükséges, egy témakör lista meg van adva a szóbelihez, amit kidolgozhatsz magadnak hogy a fejedben legyenek a dolgok, ne kelljen improvizálni, meg ilyenek, de ez csak akkor szükséges, ha nem vagy biztos magadban.
viszont ha jól megy, akkor nem látom sok értelmét, középszinten nincsenek olyan nehéz témák, hogy bármiféle készülés, előismeret kellene néhány értelmes gondolathoz. :)
persze én is csak egy nyelvvizsgát próbáltam, az ecl-t, a többit nem ismerem, de olyat én még nem hallottam, hogy valaki betanult tételekkel menjen szóbelizni.
ha összegyűjtesz magadnak minden témához pár gondolatot, amik majd eszedbe jutnak a vizsgán, az szerintem bőven elég.
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.22. 19:09:26

barcatomi94 írta:Szevasztok!
Nemsokára fogok nyelvvizsgázni középszinten angolból.. Elkezdtem kidolgozni a tételeket, és azt szeretném kérdezni, hogy valakinek meg van-e kidolgozva? Sokat segítene, szerintem biztos van itt ilyen ember.
Előre is köszönöm! :)
Na most vagy érettségizni fogsz középszinten, vagy nyelvvizsgázni középfokon, kettő együtt keverve nem megy.
Ha nyelvvizsga, akkor milyen típusút csinálsz? Én BME-sen voltam, ott nem kellett előre kidolgozni semmilyen tételt, csak bemenni és beszélni a képről, meg ilyenek. Többi típusnál nem tudom, hogy hogy van ez.
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.05.22. 19:00:52

Valaki írt már fogalmazást az James Cameron: Avatar c. filmről?
Vagy ha nagyon sokszor látta a filmet az az alábbi kérdésekre építve tudna egy fogalmazást írni csütörtök délutánra?Média órára kellene de mivel heti egy médiánk van és hát hosszú film, rohadtul elfelejtettem meg nem is nagyon hoz lázba hogy újra megnézzem.
Kérések: Ki vagy kik volt vagy voltak a film pozitív szereplői?
Milyen tulajdonságok tették őket szimpatikussá?
Ki vagy kik volt vagy voltak a film negatív szereplői?
Tudsz-e olyan valós életből való történelmi ami hasonlít a film egy részére ( nevezd meg a részletet)?
Nagyon hálás lennék nem kell hosszú, egy A4-es füzetlapra kiférjen.
Ezer hálám annak aki veszi a fáradtságot és ír nekem egyet . :D
barcatomi94
Barça C

2012.05.21. 15:01:54

Szevasztok!
Nemsokára fogok nyelvvizsgázni középszinten angolból.. Elkezdtem kidolgozni a tételeket, és azt szeretném kérdezni, hogy valakinek meg van-e kidolgozva? Sokat segítene, szerintem biztos van itt ilyen ember.
Előre is köszönöm! :)
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.21. 14:56:09

bowlinggolyo írta:
vargaakos írta:...
Egy e-mail címet tudnál dobni?

Egyébként közben a frissített változatot is sikerült beszereznem ezért azt kapjátok meg ha jó :D
vargaakos92@freemail.hu
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.05.21. 14:49:51

vargaakos írta:...
Egy e-mail címet tudnál dobni?

Egyébként közben a frissített változatot is sikerült beszereznem ezért azt kapjátok meg ha jó :D
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.21. 14:32:23

bowlinggolyo írta:
Messidona10 írta:...
Esetleg ha nincs még kidolgozott matek érettségi tételed el tudom küldeni e-mailben a tavalyit ami kb 2 tételben különbözik csak.
ez én is megköszönném nagyon
sjd912@gmail.com <--- ide küldheted :wink:
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.21. 10:52:50

bowlinggolyo írta:
Messidona10 írta:...
Esetleg ha nincs még kidolgozott matek érettségi tételed el tudom küldeni e-mailben a tavalyit ami kb 2 tételben különbözik csak.
Ezt én is nagyon megköszönném, ha elküldenéd!
Fizika: Megoldások alapján természetesen egy tippem se jött be (hasonlóan utolsó kettő se), a megoldókulcs alapján így 8 hibám is lesz az elsőbe ha jól emlékszek :S ennyi sose volt itthon... A feladatokból első kettő jó, a 3/A-ban is majdnem minden, csak mivel fel........tt az első rész benéztem egy négyzetre emelést a vége felé, emiatt az utolsó előttiben benéztem egy négyzetre emelést, utána ugye az utolsóban is rossz az eredmény ennek hatására, de ott ha nem von le sok pontot és maxot szóbelizek akkor 86 meglehet.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.20. 21:22:00

Sok szerencsét a holnap érettségizőknek. Én semmit nem tanultam, majd ha bejön, jövőre is ezt a "taktikát" alkalmazom :lol:
Kép
Lezárt