Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Megvan a 2. gólunk, így azt hiszem ez is teljesítvemiihii írta:Idén még egy feladat áll előttünk rekordok terén, remélem meg is döntjük ezt is.
Az egy évben szerzett összgólszám rekordját a reál tartja 119-cel, nekünk most 118 van.
A Valladolid talán nem állít minket megoldhatatlan feladat elé és ez is pipa. Bár elnézve Messi szériáját, majd Mr. Dupla megoldja
Köszisjd írta:....
Hát nem aprózod elconnor írta:Mivel ez az első hsz-em, gondoltam leírom a véleményemet a csapatról.
Már elég régóta belép a vkp a két védő közé labdakihozatalnál (talán 09/10 óta), viszont az tény, hogy ilyen bátran még nem használta a csapat a szélsőhátvédeket. Először is mindketten fent vannak és rendre bemozognak a védőfal mögé (elsősorban Alba), ami nagy fegyverténynek számít.connor írta:A harmadik legfontosabb dolog a széljáték "erőltetése, amivel tulajdonképpen támadásoknál 3-5-3-ban áll fel a csapat, mert ilyenkor a vkp. rendre visszalép a két középső védőhöz.
Ez sem újdonság, Pep alatt sem volt foci az első 15 percben. A másik felét meg inkább úgy magyaráznám, hogy nem a Barca alszik (részben az is persze), hanem inkább az ellenfél pörög még. Nyilvánvalóan a meccs elején van meg bennük az energia a letámadáshoz, kontrákhoz.connor írta: Harmadrészt viszont van egy hatalmas hiányossága idén is a csapatunknak. Az első félidő elején, 10-15 percig, de van, hogy kicsit tovább "alszik a csapat". Ezekben a percekben a leggyengébb a csapat. BL-ben ha gólt kaptunk, akkor az első fél órára mindig esett egy találat.
Ugyanez fordítva is igaz, ezért tényleg csak két eltérő látásmódból származó beszélgetés ez, meggyőzni, megcáfolni nem tudjuk egymást, de sztem nem is kell. Nyilván mindkettőnknek van igaza is meg van, amiben esetleg kevésbésjd írta:mihii, alapvetően nem tudom megcáfolni amit mondasz, ez már tényleg látásmód kérdése, amin vitatkozunk
Igazság szerint nekem leginkább Villával kezd problémám lenni, a többiekre annyira nem húzom a szám. Volt bőven jobb formában Pedro, de neki tényleg észrevehetőbb talán a mezőnymunkája még ilyen állapotban is. AS pedig folyamatosan nem volt annyit épkézláb, h be lehetne lőni, uh vele türelmes vagyok. De Villa esete nálam annyiban lóg ki, h most már elég sok meccsen keresi magát és a helyét a pályán. Próbálkozik ugyan, de sajnos gyakran feleslegesen, mert egyszerűen rossz döntéseket hoz. Legyen az beindulás vagy be nem indulás, lövés vagy passz választása, plusz egyszerűen sokszor hosszú ideig egyszerűen megjátszhatatlan. Pipponak skillje ez a leshatáron létezés és ő ezzel vált híressé. Villa meg inkább a figyelmetlensége, koncentrációs problémák miatt mozog be rosszkor és/vagy rossz helyre. Szal sokszor "elbújik", amikor meg nem, akkor is ritka, h szabályosan megjátszható legyen. Tehát egyrészt igen, próbálkozik, de sajna gyakran abból sem jól jön/jövünk ki. És ezért mondtam, h a mezőnymunkája is "haszontalan" (szigorúan idézőjelben, mert azért nem azt mondom, h semmit sem csinál, csak sajna egyre inkább feltűnő, h sokszor hiábavaló, amivel próbálkozik).sjd írta: Azért sztem ezek megint olyan apróságok, amelyekkel kicsit túlzás fikázni őket (talán Villát leszámítva), Pedro most tart 8 gólpassznál, Sanchez meg a letámadásaival messze az egyik legjobb támadónk mezőnymunka terén. Lehet, hogy rosszul veszik át, de utána könyörtelenül rámásznak a védő nyakára, és nem is eredménytelenül, és azt még a legvérmesebb kritikusok is elismerik, hogy mezőnyben rendesen odateszik magukat.
A les pedig szvsz éppen azt jelenti, hogy próbálkozik, arról meg nem tehet, hogy egy tizedmásodperc és 10 centi híján nem jön össze. Inzaghit sem rúgták ki amiatt, mert lesekkel hátráltatta a játékot, mert az 5. alkalommal már sikerült kiugrani és gól lett belőle.
ebben is van bőven igazság, de én nem pont azokra a szitukra gondolok, amikor a veszett fejsze nyele lenne nekimenni a védelemnek, hanem inkább arra, amikor olyan szituban van, amiket a régi, "gyilkos" Villa megpróbált és meg is csinált. Most meg inkább visszaveszi vagy lövés helyett passzol, passz helyett lő. (Nyilván a passz-lövés dolog meg leginkább utólag derül ki, h rossz volt e, mert ha belövi, remek, ha nem, akkor hibázott, h nem adta le és viszont.)sjd írta: Erre tényleg azt tudom mondani, hogy egyszer merevítsd ki a képet, amikor megkapják a labdát, és nézd meg hány védő van előtte, és a társak hova helyezkednek neki. 80%-ban a legközelebbi ember, aki mutatja magát Alba/Alves a vonal mellett, mögötte. Brutálisan le van építve a széljátékunk, és ez meg is látszik. Mondjuk egy Arsenalnál ilyenkor már mozog be valaki a középpályások és a védők közé, hogy lehessen vele valamit 3szögelni v hasonlók.
A múltkor is volt az a videó, amikor Iniesta 4-5 Szpartak játékost cumiztatott, majd utána szépen megfordult (mert hogy bent nem érkezett senki), és csinált egy "alibi" passzt visszafelé. 4 embert kicselezett, és nem jutott vele előre semmit, mert senki nem segített neki. Tello is sokra megy a cseleivel, 10ből 9szer az alapvonalon köt ki.
Azért sztem ezek megint olyan apróságok, amelyekkel kicsit túlzás fikázni őket (talán Villát leszámítva), Pedro most tart 8 gólpassznál, Sanchez meg a letámadásaival messze az egyik legjobb támadónk mezőnymunka terén. Lehet, hogy rosszul veszik át, de utána könyörtelenül rámásznak a védő nyakára, és nem is eredménytelenül, és azt még a legvérmesebb kritikusok is elismerik, hogy mezőnyben rendesen odateszik magukat.miihii írta:Mert a gólszerzés mellett/helyett a mezőnyjátékkal tudnak még kimagaslót letenni az asztalra, amihez, ahogy írod is "szem kell", azaz nem csak a gólokat számítani, hanem észrevenni amit hozzátesznek az összteljesítményhez. Viszont itt jön a képbe a sok les, ami megakasztja az akciót, a rossz helyezkedések, amik labdaeladáshoz, megjátszhatatlansághoz vezetnek, vagy a rossz átvételek, amik ugye megint csak hátrányára válnak a játéknak.
Erre tényleg azt tudom mondani, hogy egyszer merevítsd ki a képet, amikor megkapják a labdát, és nézd meg hány védő van előtte, és a társak hova helyezkednek neki. 80%-ban a legközelebbi ember, aki mutatja magát Alba/Alves a vonal mellett, mögötte. Brutálisan le van építve a széljátékunk, és ez meg is látszik. Mondjuk egy Arsenalnál ilyenkor már mozog be valaki a középpályások és a védők közé, hogy lehessen vele valamit 3szögelni v hasonlók.miihii írta:Mellékesen megemlítem még azt, amikor nincs les, megy a zsuga, át is tudja venni, de mégis inkább "alibiből" visszaveszi és kezdődik elölről a réskeresés.
Jó ezt ugye nem én mondtam, csak a statra reagáltam. Nem ront el minden helyzetet, csak leginkább ami nekem szemet szúró, h ritkán kerül oda. Bővebben alábbsjd írta: Ugyanakkor tény, hogy statisztikailag nem a legreprezentatívabb minta a 9 lövés, de arra tökéletesen alkalmas, hogy megcáfolja azt, hogy minden helyzetet elront.
Ez igaz. Viszont ha folyamatosan lesen talál a labda, vagy épp rossz helyre mozogsz be, esetleg képtelen vagy átvenni a zsugát, akkor az már semmi mástól nem függ, csak tőle. És emiatt már gyengének számít a játéka és fénykorában sokkal többet tudna adni a csapatnak. Legyen az gól vagy még aktívabb részvétel a támadásokban.sjd írta: Éppen ezt próbálom magyarázni, hogy nem csak helyzetbe kell kerülni, hanem helyzetbe is kell, hogy hozzanak.
Mondjuk könnyedén meg is lehetne akár, gondolva arra, h hány egyforma ziccert rontott el pl Pedro ugyanúgy (amit a válogatottban könyörtelenül bevarr)...sjd írta: Na ja, csak mindenki mégis elvárja, hogy meglegyen az a 20. És szemellenzősen már csak ezt látja mindenki. ("Kit érdekel, hogy Sanchez adott gólpasszt/ jó mezőnyben / jól vitte el az embert a gól előtt, az a fontos, hogy gól lőjön"). Nem csoda ennek függvényében, ha őket is frusztrálja a dolog.
A kötelezőket persze tényleg illene megoldani, csak mondjuk itt kéne kezdenünk velük foglalkozni, és nem élből fikázni minden meccsen, ahol nem rúgtak gólt. (És a nem a "nem tud focizni, adjuk el télen"-t szajkózni)
Hát, az igazat megvallva csak a lövések mentek átlagban ~50 percenként (370/7), maga a gól ~74 perc (370/5)Gergolino írta:Azzal együtt, hogy a hozzászólás nagyrészével egyetértek, az 50 percenkénti rúgott gól sztem nagyon jó stat, annak idején Eto'o-nak nem volt ilyen statisztikája.miihii írta: Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
Azzal együtt, hogy a hozzászólás nagyrészével egyetértek, az 50 percenkénti rúgott gól sztem nagyon jó stat, annak idején Eto'o-nak nem volt ilyen statisztikája.miihii írta: Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
Ez aztán már tényleg a félig teli - félig üres minősített esete, mert erre meg aztán lehetne azt mondani, hogy több helyzetből meg könnyű több gólt rúgni (márpedig a többség számára ezzel van a probléma). Ki tudja, 45 helyzetből lehet, hogy Villa meg Pedro is tartana már 23-nál.miihii írta: Mondjuk ennél csalókább adat nem sok van sztem.
Kimondva brutálisnak hangzik a 71,43%, de...
7 egész lövés az alapja, ami önmagában is kicsit vicces, pláne ha Messi 30%-ával van hasonlítva, aki lehet, h csak minden 3.-at lövi be, de mennyiből... Nyilván több helyzetből több is fog kimaradni.
miihii írta:Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
Na hát pont ezek azok, amelyeket úgy mondanak egyesek, mintha egyes-egyedül az ő dolguk lenne, hogy 10 percenként végigszlalomozzanak a térfélen, és egy jó sistergőset eleresszenek a 16-osról.miihii írta:Valószínűleg ezért sincs annyira szétoltva Leo, mert ha kihagy egy ziccert, helyette rúg két másikat azon a meccsen. De ha Villa kihagyja, egy óra múlva lesz a következő.
Na ja, csak mindenki mégis elvárja, hogy meglegyen az a 20. És szemellenzősen már csak ezt látja mindenki. ("Kit érdekel, hogy Sanchez adott gólpasszt/ jó mezőnyben / jól vitte el az embert a gól előtt, az a fontos, hogy gól lőjön"). Nem csoda ennek függvényében, ha őket is frusztrálja a dolog.miihii írta:Szal ez nehéz dió így. Mert tényleg nehéz lenne összehangolni, h Messi lőjön 100-at, meg a többiek is 20 körül. De azért a kötelezőket illeni még így is megoldani. Figyelni az utolsó védőre és koncentrálni az átvételeknél, helyezkedéseknél. Így már kevésbé lenne bántó, ha eltünedezik és h volt már sokkal jobb passzban is.
Mondjuk ennél csalókább adat nem sok van sztem.sjd írta: Ismét leírom, nov. 14-ei állás szerint Villának 73%-os volt a helyzetkihasználása, miközben Messinek pl. 31% (ami egyébként tök átlagos). Utóbbit mégsem fikázta senki, hogy nem rúgja be a helyzeteit. ITT meg is nézheti mindenki.
"Air" Sanyi?Capon írta: Ha jobban belegondolok biztos eszembe jutna olyan (magyar) játékos aki rettentően jól titkolja és a mai napig kereslet van rá![]()
Nem feltétlenül, mert én sem akarom bebizonyítani, hogy a fehér fekete, tehát nem tagadom, hogy rosszul játszanak, csak szerintem bőven 60-70%-ban rajtuk kívül álló dolgok vagy irreális elvárások miatt savazzák ezeket a játékosokat. Szóval én sem mondom, hogy semmi közük nincs hozzá, de nem csak az ő hibájuk, és nem is akkora hiba, mint egyesek gondolják.Capon írta:Egyébként szerintem nem mondunk egymásnak ellent.
Capon írta:Túl hosszan tolja meg a labdát, védőkbe vezeti, 6 méterről nem talál kapút vagy rendre a kapus hasán akarják átpasszírozni a labdát valami mindig van. Ezekhez meg a labdakezelési dolgokhoz Messinek nem sok köze lehet.
Ha jobban belegondolok biztos eszembe jutna olyan (magyar) játékos aki rettentően jól titkolja és a mai napig kereslet van rásjd írta: Capon: a tényekkel nem tudok vitatkozni, de azért nehezen tudom elképzelni, hogy csak én gondolom úgy, hogy világklasszis futballisták egyik percről a másikra nem felejtenek el focizni. A technikai része az a focinak, ami vagy megvan 16 éves korodra, vagy soha nem lesz meg. De soha nem is fogod elfelejteni. Puskás, Maradona, Pelé stb. 60-70 évesen is tudtak/tudnak bőven csodás dolgokat művelni a labdával, úgyhogy egy 25-30 éves játékos esetében ne ez legyen már a legnagyobb probléma, mert valószínűleg hihetetlenül ideiglenes és véletlenszerű dolog. Vagy nagyon jól titkolták profi pályafutásuk nagy részében, hogy falábúak.
Bocs, de ezt így nagyon kényelmes mondanishutterisland írta:mondjuk azért ha helyzetekbe is kerülnek, és azért megteszik ezt, rendre kihagyják őket.
így aztán végképp nehéz.
Én egyre inkább kezdek azon elgondolkodni, hogy ez nem a csatárok, hanem a rendszer hibája. Mert nem arról van szó, hogy nem rúgnak gólt a támadóink, hanem egyszerűen NEM KERÜLNEK HELYZETBE. Az elvileg igen rossz formában lévő Villának idáig 70%-os gól/lövés aránya volt (Falcao: 30%). Azért elég sokat elmond, hogy egy ilyen hatékonyságú emberről is azt tudjuk gondolni, hogy nem játszik jól.shutterisland írta:nem lenne hátrány, ha messin kívül lenne egy normális formában lévő csatárunk.
Pedrot, Villat, Alexist már most el lehetne küldeni karácsonyi szünetre. Nem nagyon éreznénk a hiányukat. Utána ha az letelt meg együtt mehetnének is pszichológushoz is csoportterápiára. Ők 3-an már kitesznek egy 20 fős csoportot is annyi bajuk vanshutterisland írta:nem lenne hátrány, ha messin kívül lenne egy normális formában lévő csatárunk.