gránit írta:Ezek nem vádak, szimplán leírtam, mi a helyzet. Ő maga nem tud betörni. Bemozogni be tud, gyakran megjátszható, aztán vagy belövi vagy nem. Meccsenként általában van egy, amit belő, így a nagy számok törvényéből fakadóan nagyon is szép gólátlaga van. Sőt, jobban áll, mint Villa vagy Ibra anno a 24. forduló környékén. Szó nincs itt személyes támadásról - mivel nem is ismerem személyesen, erre nem is lenne lehetőségem -, egyszerűen ez a helyzet.
Nagy számok törvénye? Akkor számoljunk, csak a ligát veszem alapul.
Alexis: 20 meccsen játszott, ezeken 43 lövése volt, amiből 25 találta el a kaput, amiből 15 gól lett. Emellett van még 6 gólpassza.
Nézzük meg ugyanezeket a számokat másoknál.
Messi: 17 meccs, 84 lövés, 38 kapura, 13 gól, 8 gólpassz
C. Ronaldo: 21 meccs, 161 lövés, 64 kapura, 22 gól, 6 gólpassz
Diego Costa: 24 meccs, 76 lövés, 40 kapura, 21 gól, 3 gólpassz
Villa: 23 meccs, 50 lövés, 24 kapura, 11 gól, 3 gólpassz
Ibra: 24 meccs, 121 lövés, 53 kapura, 19 gól, 9 gólpassz
Hogy ebből kinél hány 11-es, azt nem tudom, de az is érdekes lehetne még, mert Alexis tudtommal nem lőtt 11-est. Igaz, van egy szabadrúgásgólja, az tény.
Hatékonyságban egyedül Villa közelíti meg (és Pedro, akit nem írtam fentebb). Szóval nem tudom, milyen nagy számokról beszélünk, mert Messihez, Ronaldóhoz, Costához képest jelentősen kevesebbet lőtt kapura, mégis harmadik a góllövőlistán, jobb helyzetkihasználással. A hasznosságát elvitatni meg megint jogtalan, a leghasznosabb játékos szinte minden meccsen, nem hinném, hogy helyette egy plusz középpályással előrébb lenne a csapat, mert hátrafelé is rengeteg melót végez, főleg Alves miatt, ugye.