Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.15. 14:30:03

Varatrix írta:
MQuC írta:NAsri hogy maradt ki a VB keretből megint? :mrgreen:
A szövetségi kapitány szerint, nem csapat játékos. Azt mondta hogy nem a legjobb kerettel megy ki a vb-re, hanem a legjobb csapattal.

Kíváncsi leszek erre, de igazából nekem szimpatikus ez a hozzáállás.
Adamo Coulibaly???? Ő aztán mindent feláldoz a csapatáért!!!

Annó amikor Debrecenben játszott, az alapozás 3.dik hetében érkezett meg, mert ő hazament pihenni és kivette az aksit a mobiljából. Abban az idényben gólkirály lett az MB1-ben :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.05.15. 14:02:48

Varatrix írta: A szövetségi kapitány szerint, nem csapat játékos. Azt mondta hogy nem a legjobb kerettel megy ki a vb-re, hanem a legjobb csapattal.

Erről Kemény DÉnes jut eszembe, ő mondta mindig, h amikor olimpiára vagy más világeseményre írta össze a keretet nem azt hívta be, aki jobb vt képesség alapján, hanem aki a csapatba jobban illett.

Remélem látszani is fog ebből vmi a franciáknál, mert hát... mégiscsak franciák... :lol:
etooka9
Capitá del Barça

2014.05.15. 13:37:46

Entonii8 írta:Szegény Thiago lemarad a VB-ről.... Elszakadt a keresztszallagja.. :S
Szegeny srac most epult fel erre elszakad a szalagja. Sajnalom nagyon, pont azert ment munchenbe, hogy tobbet jatszon es igy biztos kint legyen braziliaban. Bar azt ketlem, hogy Xavit kiszoritotta volna, de azert na..
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.05.15. 13:16:52

MQuC írta:NAsri hogy maradt ki a VB keretből megint? :mrgreen:
A szövetségi kapitány szerint, nem csapat játékos. Azt mondta hogy nem a legjobb kerettel megy ki a vb-re, hanem a legjobb csapattal.

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Entonii8
Barça B

2014.05.15. 13:02:14

Szegény Thiago lemarad a VB-ről.... Elszakadt a keresztszallagja.. :S
Nem álmodozni kell...
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.05.15. 12:47:05

NAsri hogy maradt ki a VB keretből megint? :mrgreen:
Kép
Rikinho20
Jugador d'estrella

2014.05.14. 15:52:25

etooka9 írta:
zola8787 írta:Látom sokan szurkolnak az argentínoknak. Why? :D
Gondolom Messi miatt. 8)

Belgium viszont a torna meglepetes csapata lehet (elodontoig menetelnek szerintem). Hajra spanyolok, de remelem Neymar is nagyot fog jatszani. :twisted:
Pont ezt akartam írni... elég jónak tűnik a belgák kerete
messideco
Presidente del Barça

2014.05.14. 15:37:10

Még ez is ide tart:

Louis van Gaal kijelölte a bő 30 fős vb-keretet, mely később 23 fősre fog szűkülni. A kimaradók akik az elmúlt években kerettagok voltak az Oranjéban: Stekelenburg, Vermeer, van der Wiel (talán a legnagyobb meglepetés), van Rhijn, Heitinga,Bruma, Mathijsen, Douglas, Van Dijk, Pieters, Emanuelson, Schaars, Anita, Maher, S.de Jong, Klaassen, Pröpper, van Ginkel, Narsingh, Schaken, Afellay, Elia, O. John, van Wolfswinkel, Dost, L. de Jong, Castaignos. És akik sérülés miatt nem lehetnek ott Brazíliában: Strootman és Willems. - oranje blog facebook.

Azért így más lenne a leányzó fekvése... sok ismert név marad itt is ki.
Kép
"And my heart will leave you never."
etooka9
Capitá del Barça

2014.05.14. 15:20:07

messideco írta: védők:
Sajnos a hollandok Akhilesz-sarka már jó pár éve, évtizede is akár a védelem, hiába voltak olyanok, mint Reiziger, Stam, de Boer, akkor sem számított acélosnak, most meg főleg nem. 2 éve még a van der Wiel - Pieters szélsőhátvéd párosban bíztam, hogy évekig megoldhatják a védelem két oldalát, de azonban egyik egy kevésbé sikeres átigazolás, másik a sorozatos sérülések miatt nem tagja az Oranje keretének. Egy ilyen kezdősorra tippelnék: Janmaat - Indi - Rekik - Blind. Alapjáraton Vlaar lenne ott középen, de az Aston Villaaban nem igazán brillírozott ebben a szezonban, míg Verhaeghről és Kongoloról nem nagyon tudok véleményt formálni.
Mindegy végül is, csak ne menjen el meccs rajtuk :(
Ez a vedelem valami iszonyat gyenge. Olyanok, mint az argentinok, tamado szekciora nem lehet panasz, de hatul..
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.05.14. 15:12:06

Annó nagggyon imádtam őket, a Batustutás korszakban, fú, de jó is volt annó focit nézni :)
Az a csapata tényleg klasszisokkal jobb volt mint a mostani. Most mindenki Messi miatt várja a csodát, és ha nem jön mindenki őt fogja hibáztatni.
messideco
Presidente del Barça

2014.05.14. 15:08:38

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy Hollandia célja ezen a tornán a fiatalok még jobb beépítése és ezáltal a tapasztalatszerzés (mondjuk ettől függetlenül megnyerik :mrgreen: ). Sajnos, ebben a keretben max. nyolcaddöntő lehet, bármilyen rosszul esik leírni, a csoportból is nehéz lesz a továbbjutás, utána meg nagy valószínűséggel jönnek a brazilok... Kissé a 2010-es csapatra hasonlítom őket, amikor ugye előzetes magas elvárások nélkül, meccsről meccsre játszott a csapat és menetelt a döntőig, ahol a hosszabbításban kapott ki. Aztán ugye a 12-es Eb-n már mindenki az esélyesek között emlegette a válogatottat, jogosan. A változatosság kedvéért a halálcsoport ismét kijutott a németalföldieknek, így 0 pontos kiesés lett a vége...

Van Gaal érzésem szerint az utódjának már egy félig-meddig kész keretet próbál összehozni, akinek fő feladata majd az lesz, hogy leváltsa a már 6-8 éve alapembernek számító Robben-Sneijder-Rvp-Kuyt-van der Vaart fogatot, és ezért építette be pl. (Clasie, Depay, Boetius, Quinci Promes), kiegészülve Maherrel, van Ginkellel vagy a sérült Strootmannal. Ezt a váltást jelzi pl. hogy a 2010-es ezüstérmes csapatból 6 tag van az idei keretben.

Posztonként lebontva: kapusok:
Itt talán papírforma volt, Stekelenburgot kihagyta a kieső Fulhamból a kapitány, a többi négy közül nem tudnám megjósolni melyik három fog utazni, a kezdőkapus személyét főleg nem. Sanszos, hogy Zoet marad le végül.

védők:
Sajnos a hollandok Akhilesz-sarka már jó pár éve, évtizede is akár a védelem, hiába voltak olyanok, mint Reiziger, Stam, de Boer, akkor sem számított acélosnak, most meg főleg nem. 2 éve még a van der Wiel - Pieters szélsőhátvéd párosban bíztam, hogy évekig megoldhatják a védelem két oldalát, de azonban egyik egy kevésbé sikeres átigazolás, másik a sorozatos sérülések miatt nem tagja az Oranje keretének. Egy ilyen kezdősorra tippelnék: Janmaat - Indi - Rekik - Blind. Alapjáraton Vlaar lenne ott középen, de az Aston Villaaban nem igazán brillírozott ebben a szezonban, míg Verhaeghről és Kongoloról nem nagyon tudok véleményt formálni.
Mindegy végül is, csak ne menjen el meccs rajtuk :(

középpálya:
van Gaal állítása szerint a holland foci klasszikusához, a 4-3-3-hoz fog ragaszkodni, illetve van der Vaart és Sneijder nem fog egyszerre pályán lenni (mint ahogy nagy eséllyel Rvp és Huntelaar sem). Ennek függvényében talán Nigel de Jong és Sneijder helye biztos a kezdőben, a szabad harmadik helyre pályázik szerintem Wijnaldum, a PSV csapatkapitánya és Jonathan de Guzman, Fer kerettagságában nem vagyok teljesen biztos.

csatárok:
A középcsatár nagy eséllyel van Persie lesz, bár elvetemült terveim között szerepelne egy Rvp balon, Huntelaar centerként variáció, de aligha van esélye ennek. Robben helye is bérelt a kezdőben valószínűleg, míg a baloldali támadó szerintem jobb forma alapján fog kikerülni Lens és Depay között.

Az 5-3-2-es rendszer szerintem abszolút kivitelezhetetlen lenne, bár a legújabb hírek szerint van Gaal azt tervezi, sőt ki is jelentette. :hmmm: Minőségi balszélső hiánya miatt, lásd fenn, illetve szeretne három kreatív labdarúgót is egyszerre a pályán látni. Na, de erre varjunk gombot akkor most. Az RvP-Huntealaar csatárpáros még mindig álmaim része, de akkor így Robbennek kellene nagyon hátravontan szerepelnie.
Vorm - Janmaat,Indi,Rekik,Blind- de Jong- Sneijder,van der Vaart,Robben- Huntelaar,Rvp, nem elképzelhetetlen, így akkor Sneijder vagy van der Vaart ki fog húzodni balra. :hmmm: Meg tudja az öreg keverni rendesen a lapokat, vagy az sem elképzelhetetlen, hogy Sneijder fog egészen a csatár mögött szerepelni, de Jong - Robben, van der Vaart, Lens- Sneijder - Rvp féle kombinációban. Szerintem a három belső védő használata kevésbé indokolt, de majd esetleg valaki megcáfolhat.

Érdekes kérdések merülnek fel, szerintem a felkészülés során sok mindenre választ kapunk majd.
Kép
"And my heart will leave you never."
Jester
Barça B

2014.05.14. 14:56:53

Látom sokan szurkolnak az argentínoknak. Why? :D
Én nagyon szorítok nekik Messi miatt, hogy végre befogja már a kritikusok száját. Nem várok tőle győzelmet, de minimum 4-5 gólt igen. A végső győzelemre nem nagyon van esélyük.

Amúgy megértem a kérdést. Az Argentinok híresen nagy bunkók. '78-ban szép nagyot csaltak, amit a saját magunk bőrén is megtapasztalhattunk. '86-ban "isten keze".

'90-ben meg ott volt, a "szenteltvíz" incidens :lol:

Nagy bunkók. Aláírom :D . De Messi miatt most szorítok nekik
100% pure awesomeness
SuperMessi
Capitá del Barça

2014.05.14. 13:03:38

palesz77 írta:Olasz keretet hirdettek már? Érdekelne, hogy Insignet kivitték-e.
Igen hirdettek, és kerettag. http://www.telesport.hu/2014/05/13/itt- ... -vb-keret/" target="_blank
etooka9
Capitá del Barça

2014.05.14. 12:05:44

Gondolom Messi miatt. 8)

Belgium viszont a torna meglepetes csapata lehet (elodontoig menetelnek szerintem). Hajra spanyolok, de remelem Neymar is nagyot fog jatszani. :twisted:
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.05.14. 12:02:51

Varatrix írta: Személyes véleményem, hogy Filipe Luiz idén a legjobb bal védő Európában. Számomra teljesen felfoghatatlan a kihagyása. Sokkal többet és jobban játszott, mint a kezdőbe valószínűsített emberem Marcelo, de Maxwellnél feltétlenül jobb játékos.

Alap embernek kéne lennie... :roll:
De én Lucas és Coutinho mellőzését sem értem, hogy még a keretbe se fértek be.. :roll: Ennél erősebb kerettel is lehetett volna indulni mint akiket nevezett Scolari szerintem, remélem azért behúzzák így is.

A VB-t meg már nagyon várom, 4 éve Chile meg Ghána volt a kedvenc "kiscsapatom", kíváncsi leszek most kik fognak meglepni minket.

Olasz keretet hirdettek már? Érdekelne, hogy Insignet kivitték-e.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.05.14. 12:06:22-kor.
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.14. 11:42:27

Látom sokan szurkolnak az argentínoknak. Why? :D

Annó nagggyon imádtam őket, a Batistutás korszakban, fú, de jó is volt annó focit nézni :) Most viszont egyedül a csatársor miatt nézném meg a meccsüket, na mindegy, megláSSuk.

Hajrá Belgium és Bosnyákok! (meg persze a spanyolok, mexiókiak, chileiek, elefántok :mrgreen: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zola8787 2014.05.15. 13:32:02-kor.
Varatrix
Director del Fútbol

2014.05.14. 11:21:30

SuperMessi írta:Szerintem náluk vannak jobbak, konkrétan azok akiket kivittek.
Személyes véleményem, hogy Filipe Luiz idén a legjobb bal védő Európában. Számomra teljesen felfoghatatlan a kihagyása. Sokkal többet és jobban játszott, mint a kezdőbe valószínűsített emberem Marcelo, de Maxwellnél feltétlenül jobb játékos.

Alap embernek kéne lennie... :roll:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
SuperMessi
Capitá del Barça

2014.05.14. 11:13:04

Barcaman1993 írta:
SuperMessi írta:Egész korrekt kis csapat állna össze a VB csapatok kereteiből kihagyott játékosokból: Diego Lopez, Adriano, Arbeloa, Abidal, Cole, Kaka, Totti, Isco, Nasri, Tevez, Ronaldinho

Tudtok jobbat? Kihagytam valakit?
Filipe Luiz, Miranda, Lucas Moura. Csak a braziloknál.
Szerintem náluk vannak jobbak, konkrétan azok akiket kivittek helyettük, egyedül Miranda jöhetne szóba a brazilokat külön nézve szvsz, jó a keretük. Úgy értettem hogy össze tudtok -e tenni egy ütősebb kimaradó 11-et? Nyilván egy ilyen 11 összeállításánál a nagy nevek a lényeg inkább, mintsem feltétlenül az hogy ki lenne a szűrő stb.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.14. 11:07:43

SuperMessi írta:Egész korrekt kis csapat állna össze a VB csapatok kereteiből kihagyott játékosokból: Diego Lopez, Adriano, Arbeloa, Abidal, Cole, Kaka, Totti, Isco, Nasri, Tevez, Ronaldinho

Filipe Luiz, Miranda, Lucas Moura. Csak a braziloknál.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
SuperMessi
Capitá del Barça

2014.05.14. 10:59:45

Egész korrekt kis csapat állna össze a VB csapatok kereteiből kihagyott játékosokból: Diego Lopez, Adriano, Arbeloa, Abidal, Cole, Kaka, Totti, Isco, Nasri, Tevez, Ronaldinho

shutterisland
Director del Fútbol

2014.05.13. 23:39:34

gyerekkori szerelmeim az argentinok, mióta a barcás gerinc megjelent, azóta a spanyol válogatott is kedvenc, így ennek a két gárdának fogok szurkolni idén is.

a spanyolok így is simán esélyesek lesznek.
megkopott taktika és xavi-alonso duó, de továbbra is páratlan minőség és végre costa személyében egy olyan csatár, akire talán számítani is lehet.

az argentinok esetében pedig a sorsolásban bízom.
abban, hogy a csoport után svájc, aztán pedig portugália/oroszország/belgium jön.
nem lenne lehetetlen a 4 közé jutás.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.05.13. 23:23:54

Erxy írta:Ha aközött kellene választanom, hogy az a három jelenlegi kapust teszem be a kapuba egyszerre, vagy Willyt egyedül akkor is utóbbit választom.. :lol: Vicc, hogy nem viszik ki, de ezeket a félvakokat igen.
Nem is vettem észre és tényleg.... lazán kezdőnek kéne lennie. Amit leművel azokon a meccseken, amikor látom... :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.05.13. 23:04:30

etooka9 írta: Kapusok: Orion, Andujar, Romero
Vedok: Zabaleta, Garay, Feranndez, Rojo, Campagnaro, Basanta, Otamendi, Lisandro Lopez, Mercado, Demichelis
Kozeppalyasok: Gago, Mascherano, Di Maria, Banega, Biglia, Maxi, Augosto, Sosa, Enzo Perez, Ricky Alvarez, Rinaudo
Tamadok: Messi, Palacio, Lavezzi, Higuain, Aguero, Di Santo
Hát ez valami elképesztően gyenge keret. Védelemben nincs meghatározó játékosuk, kp-n is gyengus, egyedül Di Maria az aki ér valamit onnan, meg Banega ha egészséges.

Romero-Zabaleta-Garay,Mascherano,Otamendi-Banega,Gago,Di Maria-Messi,Higu,Agüero.
Ennyi a max amit ebből ki lehet hozni, vagy esetleg Gago ki,és Lavezzi pluszba be,Messi visszább lép.
Pastore hol marad? Az ilyen Maxi,Augosto,Enzo Perez,Ricky Alvarez,Rinaudo neveknél azért jobb lenne, vagy Gaitan a Benficaból...orbit égés lesz megint, de igazából ilyen csapattal maximális cél a csoportkörből való továbbjutás...
Hol van Caballero,hol van Musacchio? vagy Fazio teszem azt?
röhejes. és akkor majd megint megy a mutogatás Messire...itt tényleg csak valami hatalmas egymásratalálás,és vérivás után lehet valami.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.05.13. 22:44:49

háááát félek én, hogy ebből a csoportkör után cumi lesz. De ezt tudhattuk eddig is, hogy a védelemmel gondok lesznek. Zabaleta meg Garay okés. Demichelis időzített bomba, és még a balosra kéne valaki. Verginit vártam, hogy benn lesz ha már Tata hozni akarta hozzánk. Na meg Mussachió is mehetett volna Garay mellé.

Tevezt én is kivittem volna, de fog számítani ennyi kíváló csatár mellett. Max lehetett volna aféle Jolly Joker, de lehet ez a szerep nem tetszett volna neki és azért marad otthon.
De viszont hiába van kivételes csatársor, ha nem lesz aki felépíti a támadásokat.

Csatároksor félelmetes - középpálya szolíd - védelem gyenge - kapus( Caballero kellett volna)

Valami eszméletlen csapatszellem és csapatjáték kell, hogy ebből a keretből kijöhessen egy nagyobb eredmény, + egy adag szerencse is. És persze egy legjobb formájában lévő Messi. Hiába kérdéses a védelem, egy Messivel minden csapattól jobbak lesznek, és hátára kell vegye a csapatot, különben égés lesz, és nagyon előfogják venni.

Most azt mondom nincs reális esélyük, DE azért meg kell várni az első 1-2 meccset, ott már okosabbak leszünk, hogy mit is akarnak játszani és, hogy mennyire stabilak.
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.13. 22:39:54

etooka9 írta:Falcao vegul bekerult a kolumbiai elozetes keretbe.

ARGENTINA 30 FOS KERETE:
Kapusok: Orion, Andujar, Romero
Vedok: Zabaleta, Garay, Feranndez, Rojo, Campagnaro, Basanta, Otamendi, Lisandro Lopez, Mercado, Demichelis
Kozeppalyasok: Gago, Mascherano, Di Maria, Banega, Biglia, Maxi, Augosto, Sosa, Enzo Perez, Ricky Alvarez, Rinaudo
Tamadok: Messi, Palacio, Lavezzi, Higuain, Aguero, Di Santo

Csatarsoruk bivalyeros, talan a legnagyobb hianyzo Tevez. A vedelmuk pedig 0. :?
Fos, vagy fős? Nem mindegy :mrgreen: Szerintem ez a védelem nagyon gyengusz, bár ki tudja, lehet, hogy Demichelis lesz a Vb legjobbja :D
Lezárt